isteme sıkıntısı

benim sözümde 20 kişi gelecekler diye annem kıyametleri kopardı evimiz dar ayıp denen birsey var bizide düşünsünler nasıl ağırlycaz falan bide uzaktan geliyolar ddedi ve damatla kendisi konustu bende soyledim bizde az gelinir diye başta sorun çıkardı ama arayıp kızmış herkese sonra 15 e düşürdüler o bile çok geldi bize isteme bu yani akıl var mantık var ne işleri var dıdımın dıdısının ben ddm dayının kızları ble gelmesn :) canım bence nişanla sözü bir yapın siz direk salon tutun çok ısrarcı olurlarsa. ne demek takı takmaZlarmış bahaneye gel ya

Eski konularını göz önünde tutarak söylüyorum, evlenmekle hata ediyorsun.

Umarım sevdiğin adam evlenince kapıyı ailesine kapatabilir. Yoksa sen yandın.

Trabzonluyum, hiç duymadım böyle bir şey belki onların ailesine özeldir, 60 kişi istememi olur arkadaş, kafayı sıyırır insan o kadar insan nereye sığacak:)

ben de giresunluyum. kalabalik gidildigi dogrudur ama kiz tarafina sorulur.

Mesela haftaya cumartesi biz de kiz istemeye gidecegiz. Kiz tarafina sorduk, biz kalabalik gelmek istiyoruz, problem olur mu diye.

evimiz musait degil, 20-25 kisiden fazla olmasin dediler. Tamam dedik.

kahve icmeyen altin takmaz diye birsey yok bizim buralarda. Kiz tarafinin ailesi kac kisi kabul ederse o kadar kisiyle gidilir. istemeye gitmeyen; nisana,nikaha, dugune gelir altinini takar.

Eski konularını göz önünde tutarak söylüyorum, evlenmekle hata ediyorsun.

Umarım sevdiğin adam evlenince kapıyı ailesine kapatabilir. Yoksa sen yandın.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum, hatta bu üyeye genelde katılıyorum o kısmı geçelim

Ama bunun aksini düşünüyorsanız, yani sevgiliniz sizin yanınızda olduğunu her zaman hissettiriyorsa

Size söyleyecek şeylerim var.

Gelenekler, adetler ve erkek tarafından gelen dayatmalar konusunda hep çok katıyım, mesajlarımı okursanız görürsünüz.

Ama karşınızda sizden yararlanmaya, kullanmaya çalışan bir aile yok.

60 kişi yatıya gelmiyorlar.

Bence de çok komik ama imkansız değil bir eve 60 kişinin sığması. Gelirken onlar da biliyor yani komik bir şekilde oturacaklarını. Amaç bizim ailemiz bir arada diye düşünebilmeleri. Kötü bir niyet midir bu?

Herhangi bir salona 30 kişi sığar çok ciddiyim. Sandalyede oturmak da garip bir durum değil. Diğerleri de istedikleri gibi oturabildikleri odalara otururlar bu kadar basit. Olsun olsun 10 kilo börek olsun alınacak, sizce büyük sorun mu?

İstedikten sonra evde 60 kişi ağırlanır. Onlar için sıcak bir ortam öyle sağlanıyorsa (@dansmarue çok güzel yazmış bu konuda) öyle gelsinler.

Mantıksız bir şey talep ediyorlar ama genel olarak iyi niyetliler ve sizden yararlanmıyorlar.

Size tavsiyem, bir yola girerken göze alacağınız fedakarlıkların yanında bunun hiçbir şey olduğunu farketmeniz.

Karakterinizden ödün vereceğiniz bir durum değil bu, ailenizin de değil.

Geleceğiniz ve ilişkiniz nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bence bu isteklerini kabul edin. Makul isteklere olumlu yanıt verdiğinizi, makul olmayanlara vermediğinizi göstermiş olursunuz.

Mutluluklar dilerim

Son düzenleme:

evet haklısınız, iyi niyetliler ama biz söz tarihi kararlaştırırken, annem "sizin akrabalarınızı en iyi şekilde ağırlayıp sizi gururlandırmak isterim, salonumu görüyorsunuz, dikkat ederseniz sevinirim" demişken ve annesi bunu mutlulukla kabul etmişken, şimdi 60 kişi teklif etmek bence biraz ayıp oluyor.

Şunu göz ardı ediyorsunuz, onlara göre akrabalarını en iyi şekilde ağırlayıp gururlandırmanın yolu 60 kişinin de gelmesi, diğer türlü utanacaklar gururlanmak yerine.

Annenizin bunu teklif etmesi de bana hoş gelmedi mesela yanlış anlamayın ama, onlara ayıp etmiş gibi görünüyor olabilirsiniz siz de.

Yani siz 60 kişi ağırlasanız zor bir duruma düşmeyeceksiniz değil mi?

Ama onlar az kişi gelince düşecekler belli ki, tüm mesele de bu.

Sizin inat etmenizin mantıklı bir açıklaması yok. İyi ağırlamış olmayacaksınız kuş sütü de ikram etseniz, çünkü tek beklentileri çok kişi gelmek ve kabul etmiyorsunuz.

Objektif bakmaya çalışın diye yazıyorum bunu

objektif bakmaya gerçekten çalışıyorum ama anlayamıyorum.

söz aile arasında olur bizde, biz kimseye haber vermedik mesela. ama onlar 60 kişi gelince benimkiler gönül koyacak.

"sözü aile arasında yapalım, ama madem siz kalabalıksınız nişan için salon tutalım" diye konuşulmuşken, "nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın" denmişken, istemeye de 60 kişi geliyorsa ben bu nişan için neden salon tutuyorum? ben bunu anlayamıyorum.

Siz evlenince de yemeğe en az 20 kişi mi gelecekler acaba? Gelen misafire gelme denmez ama ilerisi için ufak önlemler düşünmeye başlayın bence...

Ben anlatayım, malum şeytanın avukatıyım.

Kaç yaşındasınız?

Neden size ev alıp düzüyorlar? Bunu anlayabiliyor musunuz?

Bu mantıklı mı?

Düğünü neden yapıyorlar?

Bu koşullarda nişan için salon tutmanız garip değil, olması gereken zaten.

(Sizin bu yaptıklarını isteyip istememeniz de önemli değil, sonuçta kesin olarak yapmayın dememişsiniz değil mi?)

Not: Sizinkilerin gönül koyması mantıksız. Sizde aile arasında madem, gelmeleri mantıksız. Onlarda aile arasında değil, gelmeleri mantıklı. İstedikleri de atla deve değil ki.

Siz evlenince de yemeğe en az 20 kişi mi gelecekler acaba? Gelen misafire gelme denmez ama ilerisi için ufak önlemler düşünmeye başlayın bence...

"biz ailecek misafir ağırlamaya gocunuyoruz evet, bunu aklında tutsan iyi edersin" dedim o sinirle.

onlar sözü nişanı birarada istediler çünkü. nişanı ayıralım, söz aile arasında olsun diye biz dedik. onlar da kabul etmişti.

demek istediğinizi anlıyorum, oğullarına kız alıyorlar evet. anlı şanlı yapmak istiyorlar evet.

ama konuşulan şeyle şu an istedikleri şey bağdaşmıyor. ben ordayım.

Konu sahibi, konudaki yorumumda da yazdığım gibi böyle bir duruma şahit olduğumdan rahatlıkla söyleyebilirim ki, gerçekten o zaman gelecek insanların eksiksiz bir şekilde ağırlanmak gibi bir beklentileri yok. Hani bazı yorumlarda ne o öyle, ayakta, sandalyede vs. misafir mi ağırlanırmış? deniyor ya, ki ben de en başta de öyle düşündüm kendi örneğimde ama o insanların derdi orada sadece "bulunmak". Evet, dışarıdan düşüncesizlik gibi görüldüğünün farkındayım ama "çağrılmamak" eksik kalan ikramdan daha önemli onlara göre ve "gitmemek" daha fazla rahatsız eder onları, verilen mesaj "beklentimiz olmadığı halde, kapı yüzümüze kapandı" dan fazlası değil, "madem en iyi şekilde ağırlanamayacağız o zaman gitmemize gerek yok." düşüncesi asla oluşmayacak.

Umarım orta yolu bulabilirsiniz o ayrı, yoksa ben de kendi nişanımın 10 kişiyle yapılacağını sanıyordum, öyle de kararlaştırmıştık ailelerle ama 30 dan sonrasını sayamadım ev içinde o akşam. Kimse de neden ben gece boyu balkondaydım, paltoların yığıldığı yatağın yanında elimde çayla bekliyordum falan demedi :) Aa senden hiç böyle bir şey beklemiyorduk, hani sen yabani bir insandın, nişan falan yapmaz sanıyorduk eleştirisi aldım sadece, ona da dıştan samimi joker gülüşümle karşılık verdim, bunların hepsi geçecek bitecek diye içimden geçirirken :)

Son düzenleme:
demek istediğinizi anlıyorum, oğullarına kız alıyorlar evet. anlı şanlı yapmak istiyorlar evet.

ama konuşulan şeyle şu an istedikleri şey bağdaşmıyor. ben ordayım.

Hanımefendi bu forumda oğullarına kız alıyorlar, anlı şanlı falan diyebilecek son insan benim, kesseniz demem.

Yalnız siz yaptıkları ve gerek olmayan olumlu şeyleri kabul edip, talep ettikleri ve gerekli olmayan şeyleri kabul etmiyorsunuz.

Bence haksızsınız. Konuşuldu diyorsunuz, sizin konuşurken talepleriniz zaten mantıklı değilmiş ki.

Kabul etseler ne etmeseler ne.

Baştan az kişi gelin demek, söz ayrı olsun söze de az kişi gelin demek hoş değil ki.

Adil değil yani. Baştan konuşulması mı önemli, adil talepleriniz olmaması mı?

Not: Bu kadar yazıyorum ama cidden anlayabilecek bir üye olduğunuzu düşündüğüm için, genel olarak mesajlarınızdan haberdarım da beğeniyorum da.

"biz ailecek misafir ağırlamaya gocunuyoruz evet, bunu aklında tutsan iyi edersin" dedim o sinirle.
Valla kim olsa düşünür o kadar adam nereye sigacak dıye normal olan sizsiniz yani.onlarin düşünceli olmasi lazim siz gelicez dıye bastiran insanlara ne diyebilirsiniz.nisan olsa bir nebze hadi akraba çok diyelim ki benim nisanım da evde ve kalabalikti ,istemeye 60 kişi ben olsam utanirim yani.demekki onların doğruları bu neticede kabul etmezseniz daha büyük sorunlar çıkar bir gece idare edin yapacak bir şey yok...

şöyle anlatayım o zaman;
ev ve düğün konusunda kesinlikle fikrim sorulmadı. "sen gençsin, cahilsin, anlamazsın, biz evi de düğünü de hallederiz" dediler. zaten fikrimiz sorulmadı. düğün tarihi için de sorulmadı. "haziranda kır düğünü yapacağız" dediler. kaldı ki ben düğün değil nikah istiyordum ve sonbaharda istiyordum ama düğün onların, heveslenmişler, bi tane oğulları var, her şey benim istediğim gibi olacak değil ya, diye düşünüp bi şey demedim. nasıl istiyorlarsa yapsınlar dedim.

söz nişan için bize sordular, "nasıl yapacaksınız" dediler, sözün az kişiyle aile arasında, nişanın ayrıca salonda olmasını istediğimizi söyledik, kabul ettiler.

Tamam işte aynen söylediğimi yazıyorsunuz.

Görünen şu yani:

Oğullarını evlendiriyorlar sonuçta, kırılmasınlar diye size olumlu katkılarını kabul ediyorsunuz

Ama 60 kişi ağırlamayı etmiyorsunuz

Nasıl davranacağınız elbette sizin kararınız ama son mesajım bu olsun, bence adil değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…