• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isteme sıkıntısı

işte o zaman "yıkatıverirsin" falan der, huyumu biliyorum, "fikirlerimi önemsemeyecekseniz ben neden burdayım" derim. sonra olaylar olaylar.

"sonbahar düğünü olmazsa içime sinmeyecek, sahiplenemeyeceğim" dediğimde "bilmiyorsun, soğuk olur, olmaz" dedi de.

düğün organizasyonuna da dahil olamam gibi geliyor; çiçek yerine kurumuş, kızarmış yapraklar hayal ettim hep çünkü. içime sinmeyecek bir düğün için çabalamak içimden gelmiyor.

Yanlış düşünüyorsun.

Bak karşında senin için pahalı düğün organizasyonu yapan bir kayınvalide var. Maddi anlamda hiçbir kıskançlığı yok belli. Tamam çok müdahale ediyor, haddini aşıyor ama bunda kabahat sevgilinin.

Sonbahar düğünü konusunda haklı, çünkü kır düğünü düşünmüş. Bende kır istiyorum ama yaz ayında bile cesaret edemicem muhtemelen yağmur yağacak diye. Ama düğün sonrası fotoğraf çektireceğim gelinliğimle, sende aynısını yapabilirsin.

Ama sen tamamen kendini dışarıda bırakmışsın. Bu da senin hatan. Düğün olayına biraz elalem ne der diye bakıyordur belki ama eşya konusunda sürdürmez belki inadını. Bilmiyoruz dimi?

Sen dahil olmazsan bu kadın iyi niyetli mi değil mi nerden bileceksin?

"açık renk olsun, ferah gösterir" falan dediğinde ne diyeyim?
o zamana kadar mesafemi oturtmuş olmayı umuyorum.

Umarım sonrasında içinde uhte bırakmayacak şeyler gönlünce olur :)

Örnek veriyorum benim kv beyaz aşığı, bir bulutta yaşasa yemin ederim hiç sorun etmez. Ben mutfaktaki herhangi bir şey siyah ve gümüş rengi olmayınca deliririm, tozu göstermesini isterim görürsem anında temizleyebileyim diye. Bana çeyiz olarak verdiği mutfak eşyalarını severek aldım ama hiç bir tanesini kullanmadım, geldiği zaman yepyeni buluyor, mutlaka bir yolunu bulup ona geri veriyorum denk geldikçe, bu durum ne onu kırıyor, ne de beni, ilk zamanların beyaz harika bir renk, ben çok seviyorum, çünkü temizliğin göstergesi tavrı artık sen siyah seviyorsun o yüzden bunu senin için aldıma döndü çünkü. Çok beklerdim hediyeyi çeyizi gördüğümde pff bunlar ne be her şey beyaz deseydim.

Senin yerinde olsaydım o marangoza istediğim halini öyle tarif ederdim ki marangoz yapmaktan vazgeçerdi, beğendiğim mobilya mağazasına giderdik. -- Bana sadece incik boncukla uğraşmak kaldı bu işlerde dediğin için yazıyorum.

Son düzenleme:
Yanlış düşünüyorsun.

Bak karşında senin için pahalı düğün organizasyonu yapan bir kayınvalide var. Maddi anlamda hiçbir kıskançlığı yok belli. Tamam çok müdahale ediyor, haddini aşıyor ama bunda kabahat sevgilinin.

Sonbahar düğünü konusunda haklı, çünkü kır düğünü düşünmüş. Bende kır istiyorum ama yaz ayında bile cesaret edemicem muhtemelen yağmur yağacak diye. Ama düğün sonrası fotoğraf çektireceğim gelinliğimle, sende aynısını yapabilirsin.

Ama sen tamamen kendini dışarıda bırakmışsın. Bu da senin hatan. Düğün olayına biraz elalem ne der diye bakıyordur belki ama eşya konusunda sürdürmez belki inadını. Bilmiyoruz dimi?

Sen dahil olmazsan bu kadın iyi niyetli mi değil mi nerden bileceksin?

aklıma büyük hilmi geldi şu an:

bi de böyle düşün!

Umarım sonrasında içinde uhte bırakmayacak şeyler gönlünce olur :)

Örnek veriyorum benim kv beyaz aşığı, bir bulutta yaşasa yemin ederim hiç sorun etmez. Ben mutfaktaki herhangi bir şey siyah ve gümüş rengi olmayınca deliririm, tozu göstermesini isterim görürsem anında temizleyebileyim diye. Bana çeyiz olarak verdiği mutfak eşyalarını severek aldım ama hiç bir tanesini kullanmadım, geldiği zaman yepyeni buluyor, mutlaka bir yolunu bulup ona geri veriyorum denk geldikçe, bu durum ne onu kırıyor, ne de beni, ilk zamanların beyaz harika bir renk, ben çok seviyorum, çünkü temizliğin göstergesi tavrı artık sen siyah seviyorsun o yüzden bunu senin için aldıma döndü çünkü. Çok beklerdim hediyeyi çeyizi gördüğümde pff bunlar ne be her şey beyaz deseydim.

Senin yerinde olsaydım o marangoza istediğim halini öyle tarif ederdim ki marangoz yapmaktan vazgeçerdi, beğendiğim mobilya mağazasına giderdik. -- Bana sadece incik boncukla uğraşmak kaldı bu işlerde dediğin için yazıyorum.

bi gidip deneyeyim o zaman, beğendiklerimi almamaya başlarsa yokuşa sürerim dediğin gibi. onun aldıklarını kullanmam veya.

bi gidip deneyeyim o zaman, beğendiklerimi almamaya başlarsa yokuşa sürerim dediğin gibi. onun aldıklarını kullanmam veya.

şimdi mesafe falan diyoruz da bana göre mesafe, kimsenin işine karışmamak, kimsenin de işime karışmaması. Karşı taraf düğün soğuk olur sen bilmezsin deselerdi, olur mu? siz o kadar fazla horon tepecekseniz ki kimse soğuğu farketmeyecek bile diye kıvırırdım. Kasım düğünümü tencere dibini çok sıyırdım düğünümde kar yağsın istiyorum diye normalleştiren insanım yıl olmuş 2014 ama nabza göre şerbet ve manipülasyonun modası hiç geçmez :DEsas derdim vıcık vıcık sıcakta gelinlik ve naylon çorap giymemekti böyle söyleyecek değildim.

Son düzenleme:
şimdi mesafe falan diyoruz da bana göre mesafe, kimsenin işine karışmamak, kimsenin de işime karışmaması. Karşı taraf düğün soğuk olur sen bilmezsin deselerdi, olur mu? siz o kadar fazla horon tepecekseniz ki kimse soğuğu farketmeyecek bile diye kıvırırdım. Kasım düğünümü tencere dibini çok sıyırdım düğünümde kar yağsın istiyorum diye normalleştiren insanım yıl olmuş 2014 ama nabza göre şerbet ve manipülasyonun modası hiç geçmez :D

kadın nefes almadı ki. "ama sonbahar" dedim başka bi şey diyemedim. öyle heyecanlı :)

şimdi mesafe falan diyoruz da bana göre mesafe, kimsenin işine karışmamak, kimsenin de işime karışmaması. Karşı taraf düğün soğuk olur sen bilmezsin deselerdi, olur mu? siz o kadar fazla horon tepecekseniz ki kimse soğuğu farketmeyecek bile diye kıvırırdım. Kasım düğünümü tencere dibini çok sıyırdım düğünümde kar yağsın istiyorum diye normalleştiren insanım yıl olmuş 2014 ama nabza göre şerbet ve manipülasyonun modası hiç geçmez :DEsas derdim vıcık vıcık sıcakta gelinlik ve naylon çorap giymemekti böyle söyleyecek değildim.

ben sevgilime söyledim onu.
saç spreyi çıldırtıyor, tarlatan yakar dedim. azıcık terlesem sana sarılamıyorum, o kadar insan bana sarılacak yapma dedim.

ben sevgilime söyledim onu.
saç spreyi çıldırtıyor, tarlatan yakar dedim. azıcık terlesem sana sarılamıyorum, o kadar insan bana sarılacak yapma dedim.

kadın nefes almadı ki. "ama sonbahar" dedim başka bi şey diyemedim. öyle heyecanlı :)

İşte söylemene rağmen hala o düğün bir şekilde sonbaharda olmuyorsa sıkıntı var :KK43: Eğer diyorsan ki, biz nasıl olsa sadece ikimiz hallederiz sonrasında herşeyi ailelerle lazım olduğunda biraraya geliriz falan. Bir gün katlanırsın spreye, eteğe ama düğüne gerçekten önem vermiyorsan. İçten içe bu kadar sene bekledim düşüncen varsa, kıyısından köşesinden müdahil ol. Daha fazla nefes harca, düşüncelerini önemsemiyorlarsa orda işim yok diye düşünme, bundan sonra o düşüncelerin varlığı her zaman olacak mesafe olsa da olmasa da, birden bire kadının gözünde olgunlaşacak değilsin evlendin diye. Ne kadar önceden bilirse düşüncelerini o kadar iyi.

İşte söylemene rağmen hala o düğün bir şekilde sonbaharda olmuyorsa sıkıntı var :KK43: Eğer diyorsan ki, biz nasıl olsa sadece ikimiz hallederiz sonrasında herşeyi ailelerle lazım olduğunda biraraya geliriz falan. Bir gün katlanırsın spreye, eteğe ama düğüne gerçekten önem vermiyorsan. İçten içe bu kadar sene bekledim düşüncen varsa, kıyısından köşesinden müdahil ol. Daha fazla nefes harca, düşüncelerini önemsemiyorlarsa orda işim yok diye düşünme, bundan sonra o düşüncelerin varlığı her zaman olacak mesafe olsa da olmasa da, birden bire kadının gözünde olgunlaşacak değilsin evlendin diye. Ne kadar önceden bilirse düşüncelerini o kadar iyi.

bi dahakine daha sakin konuşmaya çalışayım. bi de böyle deneyeyim.

iyi geceler canım sana en iyi ben yardımcı olacağım sanırım bende egeliyim canım eşim orta karadenizli:KK36: geçen sene senin sıkıntılarının aynısını ben yaşadım :KK23: bizim ev küçüktü kayınvalideme açıkca söyledim kaç kişi geleceksiniz bizim ev küçük, kalabalık gelirseniz babam otel odalarında yatırmaz sizi akrabalara dağıtırız dedim. kayın validem düşünelim biz dedi. sonra aradı beni kızım biz çekirdek aile geliyoruz ailen akrabalarınniye yanlız gelmişler demez dimi dedi. yok söylemez kimse x teyze dedim. onlar 4 kişi ailecek geldiler 3 gün kaldılar 1 dün isteme 2. gün söz 3. gün ailecek piknik yaptık. ben bizim akrabaları çağırdım söze. istemede 1. derece akrabalarım vardı. sonra nişan yapmadık biz ailevi nedenlerden dolayı. birkaç ay sonra eşimin memleketinde nişan oldu kayınvalidem istedi nişanı. ben oaraya 10 kişi ile gittim. sonra zdüğünler her iki tarafta oldu ben kına gecesi düün karışık yaptım onlar ailecek geldiler birde teyzesinin ailesi vardı onların ordaki düğüne benim annem babam geldi sadece falan filan derken bu günlere geldik. ama çok stresli birşey uzak mesafe sinirleri bozuluyor insanın. adet olayına girme sakın en çok bu yıpratıyor insanı. çünkü egeyle karadeniz kültürü çok çok farklı yardımcı olacağım başka bişey olursa mesaj atabilirsin özelden:KK36:

iyi geceler canım sana en iyi ben yardımcı olacağım sanırım bende egeliyim canım eşim orta karadenizli:KK36: geçen sene senin sıkıntılarının aynısını ben yaşadım :KK23: bizim ev küçüktü kayınvalideme açıkca söyledim kaç kişi geleceksiniz bizim ev küçük, kalabalık gelirseniz babam otel odalarında yatırmaz sizi akrabalara dağıtırız dedim. kayın validem düşünelim biz dedi. sonra aradı beni kızım biz çekirdek aile geliyoruz ailen akrabalarınniye yanlız gelmişler demez dimi dedi. yok söylemez kimse x teyze dedim. onlar 4 kişi ailecek geldiler 3 gün kaldılar 1 dün isteme 2. gün söz 3. gün ailecek piknik yaptık. ben bizim akrabaları çağırdım söze. istemede 1. derece akrabalarım vardı. sonra nişan yapmadık biz ailevi nedenlerden dolayı. birkaç ay sonra eşimin memleketinde nişan oldu kayınvalidem istedi nişanı. ben oaraya 10 kişi ile gittim. sonra düğün falan derken bu günlere geldik. ama çok stresli birşey uzak mesafe sinirleri bozuluyor insanın. adet olayına girme sakın en çok bu yıpratıyor insanı. çünkü egeyle karadeniz kültürü çok çok farklı yardımcı olacağım başka bişey olursa mesaj atabilirsin özelden:KK36:

çok teşekkür ediyorum, şimdilik adet olaylarına pek girmedik zaten :)

benim sözümde 70 kişi vardı abartısız. ve o kadar geleceklerinden haberimiz bile yoktu. kahveyi tencerede pişirdim düşünün artık. yatak odası kardeşimin odası balkon mutfak silme insan kaynıyodu yani. çoğuda ayaktaydı. yapılabilecek birşey yok evin sinema salonu değil o kadar koltuk sandalye olsun. konu komşudan topladık ama yetmedi tabi. yöresel bi durum değil yani o. ben doğuluyum hemde. benim sözlüm biraz sarsaklık edip herkesi toplamıştı. valla 70 kişinin 70inede kahve yaptım kimse bişey takmadı. :KK36:

Sacmalamıslar onların yol masrafına takı alsınlar, sizin ağırlama lasrafına takı alın en karlı siz çıkın..
Ayrıca milletin düğününe takıyla gittilerse o millette o düğüne gelmek zornda..
Nisanda takı takmıo akrabalar bizde.. yöreden yöreye değisir tabe..
Amann nişanda gelmeseler düğünde gelcekler kaçarı yokk

Benim isteme soz nisan birarada evde oldu. Iki taraf toplam 50 kisiydik. Salona koltuk ve sandelyeler dışında tabureler aldik 17 18 tane salona dizdik buyukler oturdu gencler de hol ve benim odama geçti. Salonda oturanlara kahve yaptik 25 ya da 30 tane. Ikramliklari da hazir aldim bir kocaman tepsi su böreği, sarma, minik pizzalardan. Kardesimin kiz arkadasi da cikolatali toplar yapti bir de nisam pastasi. Benim kuzenlerim girdi mutfaga herkese servis yapildi. Cok da guzel gecti herkes memnun kaldi. Evimiz de buyuk degil 80 m2 sigdik salonumuz da orta buyuklukteydi. Ama hazir aldigim seylere 600 lira harcadim cunku o kadar kisiye ne annem ne ben yetisemezdik. Birakin gelsinler tatsizlik olmasin bir kez oluyor kimsenin gönlü kalmasin.

Neden gitmeyesin?

Anne ben iyisinden, kalitelisinden anlamam. Sen daha iyi bilirsin. Bana yardımcı ol, kalitelisini seçelim ama bende kendi zevkime uysun istiyorum, yardımcı olur musun diyemez misin?

arkadaşın yazdığı herşeye A'dan Z'ye katılıyorum ve kendimden örnek vererek eklemek istiyorum.
Nişanlımla ekim ayında tanıştık ocak ayında istemeye geleceğiz dedi 7.ayımızda istemeye geldiler bayaa kalabalık halde sözle beraber oldu. Doğal olarak evlilik teklifi olmadı. Tektasimi kayinvalidem kafasına göre ne bana ne nişanlıma sorma sorma gereği duymadan almış, hoşuma gitmedi davranışı sakin bi dille nişanlıma sizde yüzüğü anne kendimi alır dedim amcamın oğluna da böyle oldu dedi tamam hayatım dedim sustum. 1buçuk ay sonra aile arasında nişan olacak kayinvalidem bana kaç bilezik istersin nasıl olsun demeden 2bilezik almış 1düğüne 1nişana takmak için yine kızdım tavırına laf arasında nişanlıma sizde herşey tek taraflı mı yapılıyor geline fikir sorulmuyor mu birşey alırken dedim (balkan göçmeni kendileri) bilmiyorum ki bitanem annem almış almasamiydı dedi bozmadı yok bitanem benim kullanacagim şeyler 3kuruş olsun benim istediğim olsun diyerek alttan laf soktum (anlayana tabii) sonra birkaç şeyde kayinvalidem aradı bunu şunu nasıl istersin dedi sen bilirsin anne nasıl dersen öyle olsun dedim ama olmayacak şeylerdi makyaj malzemesi gibi olmadı tabii satıcı kabul etmemiş bunu bilerek yapmıştım aslında iyide oldu. Sıra setimi kendi zevkine göre seçmeye gelmiş meğer altın hazır düşmüş alayım demiş aradı beni kızım ben kuyumcudayim bi tane set beğendim zevkine güveniyorum anne dersen alacağım yoksa çık gel bakalım dedi gitmem imkansız o gün ikina sikina sinirden kudurmus halde sakinligimi koruyarak "anne ben görmek isterim ama şu an gelmem imkansız dedim (yakın değiliz çünkü) nasıl bi model istiyorsun bu sade zarif bi model biliyorsun durumumuz iyi değil kalın birşey alamam dedi benim cinler tepede daha beter çünkü 5ay oldu benim altın konusunda fazla birtalebim olmadığını anlamak istememiş. Anne ben sade ve zarif model istiyorum mümkünse fotoğraf atarmisiniz dedim bozuldu ve dedi ki bu o zaman senin begenecegin bir model alabiliriz. Satıcıya söyleyin modeli fotoğraf atsin bakayım dedim neyse attılar çok karışık tarzım olmayan model aradim geri sakin ılımlı ses tonu ile begenmedigimi ben daha sade bi model istiyorum başka bi zaman beraber bakarız dedim hiç beklemiyordu bu tepkiyi çok bozulduğunu anladım kapattı telefonu. Bundan böyle bazı şeyleri kafasına göre yapmaması gerektiğini anladı ki bugün bi konuda aradı fikir söyledi.

Yazımın özeti şu arkadaşım başta tavrını kırıcı olmayan sakin bi dille koy ki herkes yerini bilsin. Ben kendi hatami kendim duzelttim geç olmadan darısı başına artık inşallah.

Canım ben de bir karedeniz geliniyim. Karadenizliler ilk başta şu kadar kişi gelicez biz şöyle kalabalık bir aileyiz falan derler ama fıss.50 kişi istemeye gelicez dediler sesimizi çıkarmadık gele gele 15 kişi geldi.Düğünde sadece bizden en az 500 kişi gelir ona göre davetiye bastırın dediler onlardan gele gele en fazla 200 kişi geldi. Davetiyeleri dağatacak kişi bulamadıklarından 300 davetiye çöpe gitti.O yüzden korkma abartmayı seviyorlar ama gerçekte gelen giden yok:)

İlimli davranmazsaniz ortak yol aramazsaniz zaten sorun cozulmez..
Arkadaslar ornekler veriyor hatta bizzat yasadiklarini anlatiyor yinede "istemem oyle, benim kuzenlerim bile yatak odama girmedi onlari hic sokmam fln" diyorsunuz.

E ozaman konuyu tartismaya gerek yok diye dusunuyorum..

Yalniz sadece sunu soylim..
Sizin endiseniz dikilecek olmalari memnun kalmicak olmalari ise, siz onlarin gelmesini red edince o cekirdek aileye altin tepsidede ikramlar sunsaniz omur billah memnun edemezsiniz..
Birakin gelsinler zaten hepiniz ankaradaymissiniz gelirler giderler evlerine yatili misafir olmayacak birsey olmayacak..
Onlar okadar kisi geliyorsa hesap ediyorlardir elbet evinizin saray buyuklugunde olmadigini..

Back