İsteme/Nişan/Düğün Adetleri Hakkında Yardım (Giresun)

etacarinea

Nirvana
Pro Üye
25 Aralık 2007
2.184
8.426
683
Herkese merhaba
Erkek arkadaşım Giresunlu henüz bizde sadece benim onların ailesiyle tanışmam, onun benim ailemle tanışması gerçekleşti. Yani henüz 2 aile tanışmadı.
Ancak biz bu 1 yıl içinde isteme, nişan, düğün düşünüyoruz.
Biz baya karışık kökenlerden gelen 4 kuşaktır da İstanbul'da yerleşik bir aileyiz. Yani bizim "bizde böyle" diyeceğimiz adetler yok ancak erkek arkadaşımın ailesi biraz daha geleneklere bağlı bir aile. Biz de şimdi merak ediyoruz bizi ne gibi adetler bekliyor, onlar bizden ne bekler biz onlardan ne bekleriz? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Aaa memleketim Giresun Görele
Giresun gelini olacaksınız he yerim sizi ben :)
Allah nasip ederse inşallah :) Sizin oralarda nasıl olur bu işler? Bizde aile burada yaşıyor ama kayinvalidem gelenek görenekci birine benziyor mesela bayramda el öpmeye gittiğimde hediyesiz olmaz demiş bana küçük ama değerli bir hediye almış mesela burdan bunu çıkardım panik oldum gelenek görenek diye :))

Peki adet gelenek görenek gibi seyler nasıl oluyor oralarda :))
Yani ailenin kültürüne göre bile değişiyor tabi ama öyle aman aman zor ağır hiçbir şey yok ya..
Hep az çok bilinen şeyler..
Örneğin bohçada bile mesela erkek tarafı nişanda getiriyorsa kız tarafı düğünde verir ya da tam tersi gibi..
Tamamen konuşmaya anlaşmaya göre uyarlanıyor.. Kesin kati bişi yok.. En azından benim bildiğm..
Bu yaz kardeşimin düğünü var mesela kızımız Antalya'da yaşamış kaç kuşak ama her şey konuşuldu anlaşıldı.. Çok şükür bi sorun yok..

Canım o söylediğin naiflik incelik yani tai ki gelenek göreneğe giriyor ama istse onu da yapmazdı yani seviliyorsun demek ki kıymetini bil :) Çekinme, sıcak ol.. Bizim oralarda 40 senedir tanışıyormuş gibi hava verirsen onlar da aynı şekilde bağrına basar:)

Mesela bu bohça işlerinde ailenin her üyesine yapmak gerekiyor mu yoksa sadece damada mı ?

Mesela bu bohça işlerinde ailenin her üyesine yapmak gerekiyor mu yoksa sadece damada mı ?
Sadece damada değil tabi..
Bizde anneye babaya kardeşleri varsa kardeşlerine, artık ondan sonrası sana bağlı annemler mesela kızın teyzelerine felan da yapmışlardı.
Ama dediğim gibi bu bile aile arasında konuşulup kararlaştırıabiliyor yani

Anladdııım, peki damada aldığımız gibi kayınvalide ve kayınpedere de don atlet almayacağız dimi

Kızlar aslında durum şöyle ayrıntılı yazarsam..
Sözde söz bohçası denen bi bohça oluyor..
Sadece damat geline gelin damada getiriyor içinde her şey oluyor süslü püslü bişiler her türlü ihtiyacı nerdeyse..
Diğer bohçalar da bi taraf nişanda bi taraf düğünde getiriyor..
Bizde böyle oldu yani..
Ben de böyle yaptım eşim doğuluydu ama birbirimize uyduk böyle ayarladık.

Sagolun gerçekten sıcak samimi insanlarsınız ben cok sevdim gercekten ailesini. Sevilmisim demek bu çok güzel işte :) Allah utandırmasın da burada kaynanam üstüme atladı diye konu açmayız inşallah :))) Bunları okudukça korkuyoruz açıkçası. Biz İstanbulda yaşıyoruz evlenince de tayin durumu vs olmadıkça buraliyiz. Kayinvalidemler de 45 senedir burada yaşıyorlarmis her yaz bile gitmiyorlar göreleye anca bi cenaze vs. olursa. Ben oraları da görmeyi çok istiyorum inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…