- 25 Aralık 2007
- 2.184
- 8.426
- 683
- Konu Sahibi etacarinea
-
O zaman hadi ama Giresunluları bekliyoruz bizi bilgilendirsinler :)))Ayy kız benimkide giresunlu, nasıl adetleri var acaba ?
Evet cok iyi olur :)O zaman hadi ama Giresunluları bekliyoruz bizi bilgilendirsinler :)))
Seninki hangi ilçeden?Evet cok iyi olur :)
Tirebolu ilçesi, seninki ?Seninki hangi ilçeden?
Görele benimkıTirebolu ilçesi, seninki ?
Buralarda kimse takılmıyor pek galiba canım o yüzden bakılmıyordurGörele benimkı
Konuya kimse bakmıyor bile..bir derdim var bölümüne açılsaydi sayfalar dolardı herhalde :)
Aaa memleketim Giresun GöreleGörele benimkı
Konuya kimse bakmıyor bile..bir derdim var bölümüne açılsaydi sayfalar dolardı herhalde :)
Peki adet gelenek görenek gibi seyler nasıl oluyor oralarda :))Tirebolu - Görele kardeş ilçeler zaten arasında 10 dk var:)
Allah nasip ederse inşallah :) Sizin oralarda nasıl olur bu işler? Bizde aile burada yaşıyor ama kayinvalidem gelenek görenekci birine benziyor mesela bayramda el öpmeye gittiğimde hediyesiz olmaz demiş bana küçük ama değerli bir hediye almış mesela burdan bunu çıkardım panik oldum gelenek görenek diye :))Aaa memleketim Giresun Görele
Giresun gelini olacaksınız he yerim sizi ben :)
Yani ailenin kültürüne göre bile değişiyor tabi ama öyle aman aman zor ağır hiçbir şey yok ya..Peki adet gelenek görenek gibi seyler nasıl oluyor oralarda :))
Canım o söylediğin naiflik incelik yani tai ki gelenek göreneğe giriyor ama istse onu da yapmazdı yani seviliyorsun demek ki kıymetini bil :) Çekinme, sıcak ol.. Bizim oralarda 40 senedir tanışıyormuş gibi hava verirsen onlar da aynı şekilde bağrına basar:)Allah nasip ederse inşallah :) Sizin oralarda nasıl olur bu işler? Bizde aile burada yaşıyor ama kayinvalidem gelenek görenekci birine benziyor mesela bayramda el öpmeye gittiğimde hediyesiz olmaz demiş bana küçük ama değerli bir hediye almış mesela burdan bunu çıkardım panik oldum gelenek görenek diye :))
Mesela bu bohça işlerinde ailenin her üyesine yapmak gerekiyor mu yoksa sadece damada mı ?Yani ailenin kültürüne göre bile değişiyor tabi ama öyle aman aman zor ağır hiçbir şey yok ya..
Hep az çok bilinen şeyler..
Örneğin bohçada bile mesela erkek tarafı nişanda getiriyorsa kız tarafı düğünde verir ya da tam tersi gibi..
Tamamen konuşmaya anlaşmaya göre uyarlanıyor.. Kesin kati bişi yok.. En azından benim bildiğm..
Bu yaz kardeşimin düğünü var mesela kızımız Antalya'da yaşamış kaç kuşak ama her şey konuşuldu anlaşıldı.. Çok şükür bi sorun yok..
Sadece damada değil tabi..Mesela bu bohça işlerinde ailenin her üyesine yapmak gerekiyor mu yoksa sadece damada mı ?
Anladdııım, peki damada aldığımız gibi kayınvalide ve kayınpedere de don atlet almayacağız dimiSadece damada değil tabi..
Bizde anneye babaya kardeşleri varsa kardeşlerine, artık ondan sonrası sana bağlı annemler mesela kızın teyzelerine felan da yapmışlardı.
Ama dediğim gibi bu bile aile arasında konuşulup kararlaştırıabiliyor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?