- 27 Kasım 2019
- 226
- 441
- 23
- Konu Sahibi Sade frappe
-
Isyeri 4.leventte. dediginiz yere (5.levente) yakindir muhtemelen. Oralardan henüz daha hiç bakmadık, bütçeyi aşması olası bence de.
Sultangazi de ugurmumcu da siteler var çok güzeller ve site olduğu için dışarıyla bağın yok araclada veya servisle maslaga kolay gider eşin oradaki sitelere bakabilirsin hem çok değerlenecek oralarHerkese merhabalar
Konuya nasıl girecegimi, nasıl bir grizgah yapacagimi pek bilemedim açıkçası. Eşimle birlikte Bursa'da yaşıyoruz. Kirada yaşarken bahçesi olan (bahçe katı), Bursa'nın güzel bir semtinde iki katlı şirin bir ev satın aldık. Ve buraya, kendi evimize taşındık (6 ay kadar süredir de burda yaşıyoruz.) Burda yaşamasını çok sevmemize rağmen burdan taşınmak zorundayız; çünkü eşim terfi etti ve bundan böyle İstanbul'da bölge müdürlüğü yapacak. Yani sonuç olarak istanbula taşınmak zorundayız. Semt olarak maslak bölgesinde çalışacak olmasina rağmen ordaki kiralar oldukca fazla oldugu icin oralardan ev bakmak yerine anadolu yakasindan kurtköy ve pendik; avrupa yakasindan ise avcılar ve esenyurt gibi semtlerden ev bakiyoruz. Bu arada 1+1 daire bakiyoruz. 1+1 daireler anadolu yakasinda (baktigim yerler arasinda) kiralik bedel olarak 2.000 lira iken satilik bedel olarak 200.000 lira civarindalar. 200.000 liralik evin aylik kredi ödemesi zaten aşağı yukarı 2000 liraya tekabül ediyor. Bu sebepten dolayi 2000 lira kira odemek yerine ev satin almak bana daha cazip geliyor. Bu semtlerden baktigim evler hep site içerisinde, havuzlu, güvenlikli, sosyal tesisleri olan evler. Diğer taraftan esenyurta baktigim da evlerin aşırı ucuz olduğunu goruyorum. Burdaki evler diger baktigim 1+1 evlerine gore hem daha buyuk ve dolayisiyla ferahlar hem de satılık bedel olarak daha uygunlar (140.000, 150.000 gibi). Ama coğunda evlerin, binanın veya sitenin dıştan, genel olarak görünümleri yok nedense. Olanlarda göktelen tarzindalar. Binalar, belki de binalarin cok yuksek katlı olluşlarından kaynaklıdır bilmiyorum ama depreme dayanıklılık konusunda ben de şüphe uyandırdılar. Bu semtin google fotograflarından eskortların gırla oldugu bir semt oldugu sonucunu çıkarttım. Bu ne kadar dogrudur ne kadar yanlıstır, doğruysa bu bir sorun teşkil etmeli midir bilmiyorum tabi. Bu semti bize önerme ve önermeme sebeplerinizi açıkçası cok merak ediyorum.
Daha önceden de belirttigim gibi İstanbul'un semtleri konusunda pek bir bilgiye sahip degilim. O yüzden hangi semtin bizim açımızdan daha faydalı olacağı konusunda tedirginlik ve akıl karışıklılıgı yaşıyorum. Aranızda istanbulda yaşayan, yaşamış olan veya bu sehir hakkında az cok bilgi ve tecrubeye sahip olan hanımlardan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Sizce anadolu yakasindan mi yoksa avrupa yakasindan mi ev almaliyiz? Bu yakalardan bana önerebileceginiz veya kesinlikle buraları önermiyorum dediginiz yerler var mı? Genel olarak bu konuda bana sunabileceginiz alternatiflerinizi ve elestirilerinizi bekliyorum.
Bu arada esim yeni görevine 1 mart tarihinde başlayacak ve İstanbul'a baska bir şehirden gelecegi icin 50 günlük bir otel hakkı (çift kişilik) tanınıyor. Bu süre zarfında bu konaklama işini çözmemiz gerekiyor.
Esenyurtu kesinlikle dusunmeyin derim guvenlik acisindan cok tehlikeli.
Kurtkoy ve pendikten nasil gidip gelicek hergun trafikte mahvolur.valla.
Avcilar daha iyi ama orasi da deprem acisindan cok riskli.
Artik bursa da ki evinizi kiraya vericeksiniz ordan gelenle ustunu tamamlayip kirasi daha yuksek ama guvenilir bir yerde ev tutucaksiniz istanbulda evle is arasi mesafe cok olmamali.
İstanbulda kısa süre kalacaksanız boşverin birikimi istanbullu günler zehir olmasın. Güzel bir muhitte oturun gezin tozun derim.Bursadaki evi malesef çesitli sebeplerden ötürü kiraya veremiyoruz. En önemli sebep de belli bir süre sonra (bu 3 ay gibi yakin bir süre de olabilir, 2 yıl gibi uzun bir süre de) bursada açık oldugunda esimin direkt buraya (bursaya) atilacak olmasi. Bu sekilde istanbulda 4bin liralik bir evde kiraya oturabiliriz. Benim 2000 liralik ev bakmaktaki amacim maaştaki artan meblağnın kiraya gitmemesi, bir yandan kirada otururken bir yandan da para biriktirebilmek adinaydi ama dediginiz gibi yol mesafesi cok yipratici olacak
Herkese merhabalar
Konuya nasıl girecegimi, nasıl bir grizgah yapacagimi pek bilemedim açıkçası. Eşimle birlikte Bursa'da yaşıyoruz. Kirada yaşarken bahçesi olan (bahçe katı), Bursa'nın güzel bir semtinde iki katlı şirin bir ev satın aldık. Ve buraya, kendi evimize taşındık (6 ay kadar süredir de burda yaşıyoruz.) Burda yaşamasını çok sevmemize rağmen burdan taşınmak zorundayız; çünkü eşim terfi etti ve bundan böyle İstanbul'da bölge müdürlüğü yapacak. Yani sonuç olarak istanbula taşınmak zorundayız. Semt olarak maslak bölgesinde çalışacak olmasina rağmen ordaki kiralar oldukca fazla oldugu icin oralardan ev bakmak yerine anadolu yakasindan kurtköy ve pendik; avrupa yakasindan ise avcılar ve esenyurt gibi semtlerden ev bakiyoruz. Bu arada 1+1 daire bakiyoruz. 1+1 daireler anadolu yakasinda (baktigim yerler arasinda) kiralik bedel olarak 2.000 lira iken satilik bedel olarak 200.000 lira civarindalar. 200.000 liralik evin aylik kredi ödemesi zaten aşağı yukarı 2000 liraya tekabül ediyor. Bu sebepten dolayi 2000 lira kira odemek yerine ev satin almak bana daha cazip geliyor. Bu semtlerden baktigim evler hep site içerisinde, havuzlu, güvenlikli, sosyal tesisleri olan evler. Diğer taraftan esenyurta baktigim da evlerin aşırı ucuz olduğunu goruyorum. Burdaki evler diger baktigim 1+1 evlerine gore hem daha buyuk ve dolayisiyla ferahlar hem de satılık bedel olarak daha uygunlar (140.000, 150.000 gibi). Ama coğunda evlerin, binanın veya sitenin dıştan, genel olarak görünümleri yok nedense. Olanlarda göktelen tarzindalar. Binalar, belki de binalarin cok yuksek katlı olluşlarından kaynaklıdır bilmiyorum ama depreme dayanıklılık konusunda ben de şüphe uyandırdılar. Bu semtin google fotograflarından eskortların gırla oldugu bir semt oldugu sonucunu çıkarttım. Bu ne kadar dogrudur ne kadar yanlıstır, doğruysa bu bir sorun teşkil etmeli midir bilmiyorum tabi. Bu semti bize önerme ve önermeme sebeplerinizi açıkçası cok merak ediyorum.
Daha önceden de belirttigim gibi İstanbul'un semtleri konusunda pek bir bilgiye sahip degilim. O yüzden hangi semtin bizim açımızdan daha faydalı olacağı konusunda tedirginlik ve akıl karışıklılıgı yaşıyorum. Aranızda istanbulda yaşayan, yaşamış olan veya bu sehir hakkında az cok bilgi ve tecrubeye sahip olan hanımlardan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Sizce anadolu yakasindan mi yoksa avrupa yakasindan mi ev almaliyiz? Bu yakalardan bana önerebileceginiz veya kesinlikle buraları önermiyorum dediginiz yerler var mı? Genel olarak bu konuda bana sunabileceginiz alternatiflerinizi ve elestirilerinizi bekliyorum.
Bu arada esim yeni görevine 1 mart tarihinde başlayacak ve İstanbul'a baska bir şehirden gelecegi icin 50 günlük bir otel hakkı (çift kişilik) tanınıyor. Bu süre zarfında bu konaklama işini çözmemiz gerekiyor.
Eşiniz Maslak'ta çalışacak ve siz Kurtköy'den ev almayı düşünüyorsunuz??? Şaka herhalde bu.
Neden bu kadar sert tepki verdiniz? Bu iki mesafe o kadar uzak ki konuyu okuyunca o şaşkınlıkla böyle bir yorum yazdım. Yoksa tabi ki konunun şaka amaçlı olmadığını biliyorum. İyi akşamlar.Bence siz şakasınız. Uzak olur demeniz yeterli bir yanıt olacakken neden böyle bir uslup takinma geregi hissettiniz anlayamadim. Yazimda istanbulu bilmedigimi belirtmisim zaten. Istanbulda yasamayan insan ne bilsin istanbulun trafigini. telefonumdan iki konum arasindaki mesafeyi arattigimda 50km - 45 dk (45 dk gayet katlanilabilinecek bir süre bana göre) olarak gozukuyor. Istanbulda yasamamis, istanbulu bilmedigini soyleyen bir insan sabah ve aksam iş saatlerindeki yol trafiginin bu dakika uzerine ne kadar katacagini nerden bilsin. Bu arada simdi "aa istanbulu bilmeyen insan mi olur" diyecek olanlar icin de hadi aciklamami yapayim. Istanbulu elbette biliyorum, stanbula tabi ki geldim, gezdim, gordum ama instanbulda yasamadim. Trafigini zaten biliyorum ama bu tolere edilebilecek bir trafik midir degil midir onu istanbulda yasayan insanlardan ogrenmek icin bu konuyu açtim. Yani sizin anlayacaginiz konum şaka amaçlı açılmadı.
Esenxilis mi ahahah cok komikmisİstanbul Ataşehir de oturuyorum, kiralık evler de , satılık evler de ateş pahası ama hakediyor..
Kurtköy, pendik çok uzak yerler.. Esenyurt tavsiye etmem. Genellikle esencılısdiye geçer ve her türden insanın bulunduğu bir muhittir. Eşinizin işyeri Maslak ta ise, Kağıthane, Alibeyköy, Eyüp taraflarından bakmanızı öneririm.
Hakkınızda hayırlısı
Maslak'ta calisacak bolge muduru Esenyurt'ta mi oturacak?
EyüpEsenyurtta oturacağız demiyorum. Esenyurtu bilmediğiiiim için bana cok ucuz geldi sorayım dedim. Zaten cevaplarımi aldim ben. Esenyurt, avcilar seceneklerim arasinda silindi. Isyerine yakin yerden ev bakacagiz, şayet varsa önereceginiz yerler tavsiyenizi beklerim.
Ekstra olarak üsküdarda olabilir. Motorla karşıya geçip her geçen otobüse ve minibüse binebilirsiniz maslak için. Ama özel arabayla gidilecekse olmaz. Köprü trafiğine girmek gerekeceği için.Arkadaşlar, kâğıthaneye bakiyoruz simdi esimle. Hem isine cok yakın, hem de güzel daireler var. Bu tarz baska yerler önerecek olanlariniz varsa bekliyorum.
Esenyurtu, avcilari, pendik ve kurtköyü unutun. Evet buralar cok uzak, sizlerin biraz daha is yerine yakin lokasyonlardan tavsiyeler vermenizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?