Şu anda yurtdışında yaşıyorum ancak 25 senem istanbul'da geçti. Ailem hala istanbul'da. Şöyle söyleyeyim; anadolu yakası düşünüyorsanız, kurtköy, pendik asla düşünmeyin. İstanbul trafiği başka illerin trafiğine benzemez. Eşiniz maslak'a gider gelirken en az 2-3 saatini trafikte geçirir. Sabah 8 deki işe 5 buçuk gibi hazırlanmaya başlaması lazım. Akşam 6 da iş bitse 8 buçuktan önce eve gelemez. Hayat kaliteniz ciddi anlamda etkilenir.
Saydığınız semtlerin hiçbiri bana göre istanbul değil zaten. Kurtköy bana göre şehir dışı gibi. İstanbul'a geldiğinizden hiçbirşey anlamazsınız.
Avcılar, esenyurt semtlerini de pek tavsiye etmem.
Eğer imkanınız varsa anadolu yakası için kadıköy(kadıköy-küçükyalı arası, bağdat caddesine ve sahile ulaşımı kolay olan bölgeleri yani caddebostan,çiftehavuzlar,erenköy,suadiye,kazasker,feneryolu, kozyatağı, maltepe, küçükyalı,idealtepe,adatepe vs), ya da belki ataşehir olabilir ama yine trafik sorunu yaşarsınız. avrupa yakası içinse beşiktaş, şişli, teşvikiye, levent, etiler, istinye vs bakabilirsiniz.
Muhtemelen ekonomik olarak düşünüyorsunuz ama istanbul trafik ve güvenlik anlamında başka bir yere benzemiyor. Bana sorarsanız evin içini vs boşverin, gerekirse küçücük olsun, eski olsun ama güzel, nezih bir semtte oturun.
Kadıköyde dapdar eski bir evi kurtköyde en güzel site içinde havuzlu eve tercih ederim. En azından sokağa çıktığınızda modern, nezih insanlar görürsünüz ve merkezde yaşarsınız. Kurtköy taraflarında sitelerin içi güzel ama siteden adımınızı attığınızda hiç birşey yok. Hele aracınız yoksa o tarafları hiç düşünmeyin derim.