Bence benden mantıklı..Peki benim de sizlere sormak istediğim bir soru var ve yorumlarınız benim için önemli....arkadaşlar ben şuanda ailemle birlikte kalıyorum bende kredi ile ev almak istiyorum, evi alsam ama kiraya versem biraz da üstüne koymamla aylık taksidimi ödesem bu sizce doğru bir yol mudur. Aylık 1300-1500 taksit olsa artık kiraya nekadara veririm bilmem. Muhit olarak maltepe düşünüyorum. Mantıklı olur mu sizlerce?
Bunu zaten su anda yapmaya başladım ama ne kadar siksam kendimi pesinat cikaramam.ben sizin yerinizde olsam madem yazın ev almayı planlıyorum kendimi sıkar para biriktirirdim . harcamamı da en aza indirirdim .yaza kadar baya para birikir zaten.biraz peşinat yaparsınız böylece
Boşanalı 1 yıl oldu ve şehir dışındaki ailemin ısrarlı bir şekilde " bildiğin muhit, tanıdık komşular, taşınma" demesi üzerine evli iken oturduğum daireden yine aynı apartmanda daha küçük bir daireye taşındım.
Fakat pek huzurlu değilim. Ev sahibim ile sorun var ve yaza doğru yine taşınmam gerekecek.
Kendimi göçmen kuşlar gibi hissediyorum, taşın taşın nereye kadar.
Ayrıca kendi evim olursa " bekara ev vermiyoruz" "eve kim geldi gitti vs." şeklindeki patavatsız ev sahibi tavırlarını çekmek zorunda kalmayacağım. Bu fikir beni cidden çok heyecanlandırıyor.
Aylık 1000- 1200 TL kredi ödeyecek gücüm var. Özel sektörde çalışıyorum ama işim garanti sayılır, 5 yıldır aynı şirketteyim. Öte yandan İşsizlik sigortası yaptırmayı da düşünüyorum.
Uzak semtlerde 1+1 bir daire düşüncesi içindeyim. 80- 100 bin civarında. Aylık max. 1300 TL kredi ödeyerek böyle bir ev almam nasıl bir fikir? İstanbul'da yaşayan yalnız hanımlar ne dersiniz?
Konuyu ablama açtım, ablam " yalnızsın, bir desteğin olmayacak. ya ödeyemezsen ya işsiz kalırsan" diye beni korkuttu, öte yandan annem hep ev almamı söylerdi ama kazancım yetmez ayrıca on sene öde öde uğraşamam diye reddetmiştim. Niyetim en azından bir araba almaktı ama başımı sokacak huzurlu bir çatım yokken araba da çok mantıklı gelmedi.
Siz ne dersiniz ? Bu şekilde ev sahibi olan yalnız hanımlar var ise fikirlerini bekliyorum.
evlilik öncesi edinilen mallar kişilere aittir. yeniden evlenseniz dahi ev sadece sizin olurBunu zaten su anda yapmaya başladım ama ne kadar siksam kendimi pesinat cikaramam.
Bu arada babam ile konuşup krediyi onun cekmesini benim odememi teklif edeceğim.
Annem zaten böyle birşey söylemişti daha önce.
Tekrar evlensem bile boşanma durumunda karşı taraf ev babamin üstünde olduğundan hak talep edemeyecek böylece.
Acimasizlik ve haksizlik gibi görünebilir ama eski esimde bana aynısını yapmak istemişti.
Ev alacaktık ama anasinin üstüne olacaktı.
Ne kadar uyanık erkek var. Ben de uyandım artık ne yapayım
Günümüzde herkes kendini dusunur oldu. Erkeklere güvenmiyorum
Canım şuan aldığın ev senin üstüne olsa bile şayet yeniden evlendiğin takdirde eşin hiçbir hak talep edemez,bekarlık döneminde alınan mallar hiçbir zaman ortak olmaz resmi Nikah kıyıldıktan sonra alınan mallar ortak olur.Bunu zaten su anda yapmaya başladım ama ne kadar siksam kendimi pesinat cikaramam.
Bu arada babam ile konuşup krediyi onun cekmesini benim odememi teklif edeceğim.
Annem zaten böyle birşey söylemişti daha önce.
Tekrar evlensem bile boşanma durumunda karşı taraf ev babamin üstünde olduğundan hak talep edemeyecek böylece.
Acimasizlik ve haksizlik gibi görünebilir ama eski esimde bana aynısını yapmak istemişti.
Ev alacaktık ama anasinin üstüne olacaktı.
Ne kadar uyanık erkek var. Ben de uyandım artık ne yapayım
Günümüzde herkes kendini dusunur oldu. Erkeklere güvenmiyorum
Boşanalı 1 yıl oldu ve şehir dışındaki ailemin ısrarlı bir şekilde " bildiğin muhit, tanıdık komşular, taşınma" demesi üzerine evli iken oturduğum daireden yine aynı apartmanda daha küçük bir daireye taşındım.
Fakat pek huzurlu değilim. Ev sahibim ile sorun var ve yaza doğru yine taşınmam gerekecek.
Kendimi göçmen kuşlar gibi hissediyorum, taşın taşın nereye kadar.
Ayrıca kendi evim olursa " bekara ev vermiyoruz" "eve kim geldi gitti vs." şeklindeki patavatsız ev sahibi tavırlarını çekmek zorunda kalmayacağım. Bu fikir beni cidden çok heyecanlandırıyor.
Aylık 1000- 1200 TL kredi ödeyecek gücüm var. Özel sektörde çalışıyorum ama işim garanti sayılır, 5 yıldır aynı şirketteyim. Öte yandan İşsizlik sigortası yaptırmayı da düşünüyorum.
Uzak semtlerde 1+1 bir daire düşüncesi içindeyim. 80- 100 bin civarında. Aylık max. 1300 TL kredi ödeyerek böyle bir ev almam nasıl bir fikir? İstanbul'da yaşayan yalnız hanımlar ne dersiniz?
Konuyu ablama açtım, ablam " yalnızsın, bir desteğin olmayacak. ya ödeyemezsen ya işsiz kalırsan" diye beni korkuttu, öte yandan annem hep ev almamı söylerdi ama kazancım yetmez ayrıca on sene öde öde uğraşamam diye reddetmiştim. Niyetim en azından bir araba almaktı ama başımı sokacak huzurlu bir çatım yokken araba da çok mantıklı gelmedi.
Siz ne dersiniz ? Bu şekilde ev sahibi olan yalnız hanımlar var ise fikirlerini bekliyorum.
Hakkinizda hayirlisi tabi ama 70 bine ne insanlar doyardi, banka zaten zengin, heybeden neden zenginin midesine parami indireyim ki disarda o kadar aç varken?
neyse benim fikrim bu. Inşallah hayirlisi olur...
Krediyi öderken evlenilmesi durumunda evli iken ödenen paranın yarısı tutarında evin üzerinde diğer esin hakki oluyormuş.evlilik öncesi edinilen mallar kişilere aittir. yeniden evlenseniz dahi ev sadece sizin olur
Ümraniye. Sancaktepe. Maltepe. Ataşehir. Bu ilçelerde bakıyorum çünkü servisi bir şekilde oralardan geçirebilirim. En iyisi Ümraniye çevresi olur. Isyeri batı Ataşehir. Beylikdüzü vs diyenler oldu ama oralar bana çok uzak. Uzun vadede sıkıntı olur.O paraya ev alabilsen nereden alabilirsin mesela? Tuzla beylikduzu esenyurt kayasehir... buralara ulasimin nasil olacak isin nerede bunlari dusundun mu? Bence ev almak mantikli. Ben tuzlada o civarlarda 1+1 bakiyorum. 1000 kredi odeyip 500e kiraya veririm gibi bi dusuncedeyim.
Onun disinda arabaya ihtiyac duyuyo musun? Ise gidis gelisin nasil? Cok ihtiyacin yoksa arabaya bulasma. Istanbulda zor zaten.
Aidat vs yüksek olmayan site dışı bir yer düşünüyorum. Sitelerde daireler gereksiz pahalıevdeki hesap carsiya uymayabilir.o zaman zorlanirsiniz taksit ödemede.birikiminizde yoksa ev alirken onden verecek zor gibi.hele istanbulda yasam daha farkli.hic ummadiginiz harcamalar gundeme gelebilir.aidat bina yonetimi para toplar tamirat icin vs.......
Hayır canım öyle birşey yok.Bekarlık döneminde alınan mallarda hak iddia edilemez.Krediyi öderken evlenilmesi durumunda evli iken ödenen paranın yarısı tutarında evin üzerinde diğer esin hakki oluyormuş.
Ama krediyi babam çeker ve ev onun üzerine olursa abilerim ile anlasirim babam o evi sadece bana verir.
Aile candir.
Kredi ile ev alınca mal sahibi olunmuyor ki.Hayır canım öyle birşey yok.Bekarlık döneminde alınan mallarda hak iddia edilemez.
Ümraniye. Sancaktepe. Maltepe. Ataşehir. Bu ilçelerde bakıyorum çünkü servisi bir şekilde oralardan geçirebilirim. En iyisi Ümraniye çevresi olur. Isyeri batı Ataşehir. Beylikdüzü vs diyenler oldu ama oralar bana çok uzak. Uzun vadede sıkıntı olur.
Benim niyetim 1+1 idi ama neden olmasın belki denk düşerse 2+1 daha iyi olur. Bakalim konuyu aile meclisinde ele alacağım.
Arabaya ihtiyac duyuyorum ama ne yazık ki simdilik alamam. Servis konusunda basimin caresine baksam simdilik yeterdi.
Bence benden mantıklı..
Ailen ile oturacaksin masrafların az olur.
Kira gelirin muhite göre de en az 700 civarı. Bir araştır bakalim. Güncellemeleri bekliyoruz
90 bıne alacagınız ev ıcın 22.5 pesınat vermenız gerekıyor. Expertız raporunda evı degerınden fazla göstreremıyorlar artık. Bılmıyorum belkı onun da bır yolu vardır ama bız 160bıntl lık ev ıcın 40 pesınat vermıstık mesela.Düşündüğüm ev max. 100 bin. Birikimim var ama hem onu harcamak istemiyorum, zor zamanlar için lazım hem de zaten çok az bir meblağ.
85-90 arası bi kaç tane vardı s.binden.com da. Ama tabi görüşmek lazım inşaat şirketleri ile.
Ayrıca tamamına kredi çıkartma durumları da var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?