Allah yardımcınız olmuş, sıkıntılı günleriniz geride kalmış ne güzel, darısı başıma İnşallah. Mutlu oluyorum böyle hayata karşı duruşu olan karakterli kadınları görünce.arkadaşım kendimden örnek vereyim;6 ay evli kaldım bu sürenin bir çoğu kağıt üzerinde geçti yada sürekli anasına giden bir ex eş vardı ve boşandık.giden o oldu.annemi tercih ediyorum dedi ve gitti.5 ay o evin kirasını ödedim.ev sahibim çok tatlı biriydi ona bile gitmiş onu orda oturtma çıkart diye.ev sahibimde ben boşandığım halde hala yüzük takıyodum olsun ben onsuzluklada evli kalırım mantığındaydım çok seviyordum çünkü ev sahibim yüzüğü birgün parmağımda görünce kızım önüne bak dedi yüzüğe bakıp.ondan adam olmucağını anla ve önüne bak dedi.neden dediğimde ben üzülürsün diye sana anlatmamıştım ama seni sokağa atmamı istedi ama ben sende vicdan olmayabilir ama o kız orda ne kadar oturmak istiyorsa oturur dedim dedi.amacı kış günü benim o evi dağıtıp taşınma zorluklarıyla uğraşmamı istedi anası o evi dağıtıp seni annenin evine gönderecem demişti.kendi oğlu anasının evine gitti ama ben erkek gibi evimde kaldım.hazmedemediler sonradan da çenesini kapattılar zaten.5 ay kira verdim hemde ayın sonuna beklemeden babamın evinde ne kira bildim ne bişey ben.kira ödemek çok zoruma gidiyordu.arkası gelmeyen bir taksit ödemek gibi birşeydi bu.boşanma falan o moral bozukluğunu atlatınca biraz daha net düşünmeye başladım.evimin tadını hiç çıkaramadım ben ne hayallerle dayadım döşedim o evi.daha evlendiğimi anlamadım ki boşanmayı düşüneyim.annemler dön evine dediler dönmedim evimi dağıtmıcam allah burdan devam et bana dedi dedim ve kendime çizgi belirledim.emlakçılarla sahibinden com la 1 ay ev baktım.emlakçılarla ev bakarken korku vardı artık kimselere güvenmiyordum o nedenle parmağıma yüzüğümü taktıydım.soruyorlar eşiniz nerde görevde diyordum.evimi buldum.herkes bana 1+1 al dedi düşündüm ilerde borcu bitip satmaya kalksam alıcısı olmaz diye hem eşyam çok fazla idi adam gibi bir ev aldım.3+1 130 m2 bir ev aldım.içinide mütehit çok güzel zevkle yapmış.1 hafta kredi vs ile uğraştım ve allah nasip etti evimi aldım :).evimi aldıktan sonra kendime güvenim dahada arttı.artık bir sorumluluğum var.ödemekle yükümlü bir borcum.hayata karşı yaşamak için bir amacım.arabam vardı zaten satmak istedim ailem satma biz destek olalım o tutar kadar dedi ve arabam bende kaldı.hele o tapuyu eline alınca değme mutluluğuna.ailemden ev istemişti ex eşim.niye kira ödüyoruz babanın evi var demişti.ben boşanmış bir kadın olarak bile babamın evine göz dikmedim bunca borcun altına girip evimi aldım.cesaret biraz arkadaşım.allah her türlü yardım ediyor.kimseyi darda koymuyor.1+1 değilde 2+1 bir ev al derim ilerde satmaya kalkarsan değer yapsın bence.şuanki durum olarak bakma.için eğirip yaşamaya başlayınca ahh vahh deme diye diyorum.ne mutluki ayaklarımın üzerinde durabiliyorum.eski evden taşınıncada o evin klozetine parmağımdaki alyans ve tek taş yüzüğümü attım ve defalarca sifonu çektim.tek taşım pırlantaydı.on abile anası ne laflar ettiydi.o klozet yüzünden bile beni tartıştı ve anamın tuvaletinde daha rahatım demişti.üstelik bu alyansı hiç sevmedim istiyerek almadım demişti.böyle diyen bir adamın yüzüğüde layık olduğu yer klozette farelerin arası idi gözümde.yatak odasının kapısının arkasınada bir not yazdım ve çıktım notta;bu evde bu odada artık ağlamak gözyaşı yerine kahkaha sesleriyle inlesin yazdım ve kapıyı çekip çıktım babam aşağıda beni bekliyodu hadi baba yeni evimde çok iş bizi bekliyor dedim ve daha huzurlu daha mutluyum.Uzun oldu kusura bakma ama en azından evini al diyorum...
800 yada 1000 lira kira vermektense ev almak daha mantıklı geliyor peki ev almak için peşinatınız var mı % 25 peşinat gerek,inşallah ev sahibi olursunuz kısa zamanda.Boşanalı 1 yıl oldu ve şehir dışındaki ailemin ısrarlı bir şekilde " bildiğin muhit, tanıdık komşular, taşınma" demesi üzerine evli iken oturduğum daireden yine aynı apartmanda daha küçük bir daireye taşındım.
Fakat pek huzurlu değilim. Ev sahibim ile sorun var ve yaza doğru yine taşınmam gerekecek.
Kendimi göçmen kuşlar gibi hissediyorum, taşın taşın nereye kadar.
Ayrıca kendi evim olursa " bekara ev vermiyoruz" "eve kim geldi gitti vs." şeklindeki patavatsız ev sahibi tavırlarını çekmek zorunda kalmayacağım. Bu fikir beni cidden çok heyecanlandırıyor.
Aylık 1000- 1200 TL kredi ödeyecek gücüm var. Özel sektörde çalışıyorum ama işim garanti sayılır, 5 yıldır aynı şirketteyim. Öte yandan İşsizlik sigortası yaptırmayı da düşünüyorum.
Uzak semtlerde 1+1 bir daire düşüncesi içindeyim. 80- 100 bin civarında. Aylık max. 1300 TL kredi ödeyerek böyle bir ev almam nasıl bir fikir? İstanbul'da yaşayan yalnız hanımlar ne dersiniz?
Konuyu ablama açtım, ablam " yalnızsın, bir desteğin olmayacak. ya ödeyemezsen ya işsiz kalırsan" diye beni korkuttu, öte yandan annem hep ev almamı söylerdi ama kazancım yetmez ayrıca on sene öde öde uğraşamam diye reddetmiştim. Niyetim en azından bir araba almaktı ama başımı sokacak huzurlu bir çatım yokken araba da çok mantıklı gelmedi.
Siz ne dersiniz ? Bu şekilde ev sahibi olan yalnız hanımlar var ise fikirlerini bekliyorum.
Darisi basima derken sizde mi ayrildiniz?umarim birgun herkes okyanus mavisi kadar sevgi ve mutlulukla dolar kalplerimiZ....Allah yardımcınız olmuş, sıkıntılı günleriniz geride kalmış ne güzel, darısı başıma İnşallah. Mutlu oluyorum böyle hayata karşı duruşu olan karakterli kadınları görünce.
Ay inşallah olur. 2 gündür çok heyecanliyim. Uykularim kaçıyor düşünmekten. Fikri bile muhteşem hissettiriyor.Aynı fikirdeyim hayatım, taşınmak için harcanan enerji harcanan para maddi manevi yıpratıyor insanı üstelik dediğin gibi Hanımlara olan önyargı cidden çirkin, iyisi mi alırsın evini rahat rahat oturursun oh...
yukarida anlattiklarinin aynısını yasadim. Bostancinin bir kismi tümü ile boşaltıldı ve bir çok ev sahibi mecburi kiracı oldu. Buda cevre muhitlerdeki ev sahiplerinin iştahını kabarttiEv sahipleri de hak ettikleri parayı almıyorlar ki. İnşaat ve emlak sektörü almış başını gidiyor. Hayvan bağlasan durmaz diyeceğin evlerin kirası ortalama bir muhitte 1000 liradan aşağı değil.
Kentsel dönüşüm yüzünden tüm ev sahipleri şımardı, kafayı yediler. Ben ev ararken burnumdan geldi. 1 kuruş inmiyorlar, evler oturulacak gibi değil ama içine bir boya badana yaptırmıyorlar. İstanbul feci durumda, kim ne derse desin. Hakkaniyetli ev sahipleri de vardır eminim ama çok azınlıktalar.
O yüzden dediğiniz gibi banka faiz alıyorsa, ev sahibi de her ay en az 400 lira fazla kira alıyor kiracısından. Maltepe taraflarında eskiden 500 600 tlye mükemmel evler tutabilirken şimdi 1.500 liraya anca. Bunu da ev ararken gördüm ve hayret ettim, utanırım ben o paraları istemeye çünkü ev sahibi olsam. Kurtköyde bile 800, 900 olmuş ev kiraları, ki muhit merkeze uzak biliyorsunuz. Kiralarda 4 ay önce böyleydi, şimdi ne durumda bilemiyorum. Daha artmıştır eminim.
Mevcut küresel düzen ne yazık ki böyle. Aldığınız, kullandığınız, yediğiniz, içtiğiniz her şeyde faiz var. Siz kişisel olarak uzak durabilirsiniz ama şu an ev sahibi olmanın en mantıklı yolu banka kredisi kullanmak. Bir de inşaat şirketlerine borçlanarak alma durumu var ki, şirketlerde vade arttıkça ev fiyatını arttırıyorlar, bankadan farkları yok kısaca.
Bende gormek isterim hallerini ama inşallah gerek kalmaz da evime otururum.Valla bilmiyorum da canımdan bezdim ev ararken. Ayrıca bu böyle gitmeyecek elbette, kentsel dönüşüm bittikçe, normal muhitlerde ki ev kiraları düşecek. Ev sahiplerini o zaman görmek istiyorum ben.
Peşinat maalesef yok. Biriktireyim desem 3 seneyi bulur. Bu arada kira ödeyip ev sahibi kahri cekmek.istemiyorjm. onun yerine tumune kredi cikaran yerlerden almayi düşünüyorum. Bakalim800 yada 1000 lira kira vermektense ev almak daha mantıklı geliyor peki ev almak için peşinatınız var mı % 25 peşinat gerek,inşallah ev sahibi olursunuz kısa zamanda.
Ya cok duygulandim. Benim icin araştırma yapmissin heyecanlanmissjnEğer maddi anlamda kendinize güveniyorsanız hiç düşünmeyin alın evinizi burdan ben heyecanlandım yeminlen İstanbul'u hiç bilmem ama nacizane bir-iki ev buldum umarım en hayırlısından en güzelinden bir ev sahibi olursunuz..
http://www.sahibinden.com/ilan/emla...-satilik-daire-164-m2-dubleks-186018936/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/emla...1-kapali-mutfak-satilik-daire-186018183/detay
Evet bunu öneren baska arkadaşlar da oldu ama bütçem musade etmiyorBence cok guzel. Diger bazi arkadaslar gibi konunuzu okumak benim bile icimi acti. Cok mantikli dusunmussunuz.
Sadece birsey dikkatimi cekti. Tabii ki siz kendiniz icin daha iyi bilirsiniz, ama ev aliyorsunuz sonucta, az daha buyuk ev alsaniz daha guzel olmaz mi? En azindan 2+1? Misafiri var, geleni gideni var, bence daha kullanisli olur. Ileride pisman olmayin bu konuda. Yine siz bilirsiniz tabii de nacizane dusuncem.
Kesinlikle cok hakliHenüz gelişmeye müsait bir yerden alırsanız ilerisi için yatırım da olur. Kurtköy gelişmeye çok müsait, biz geçen sene aldık evi şu an 30 bin artmış durumda.
bir de güzel olan maaşlar zamlanırken kredinin sabit kalması, ilk zamanlar belki biraz kısarsınız ama sonraki 5 sene benve gayet rahat olur...
Ay inşallah olur. 2 gündür çok heyecanliyim. Uykularim kaçıyor düşünmekten. Fikri bile muhteşem hissettiriyor.
yukarida anlattiklarinin aynısını yasadim. Bostancinin bir kismi tümü ile boşaltıldı ve bir çok ev sahibi mecburi kiracı oldu. Buda cevre muhitlerdeki ev sahiplerinin iştahını kabartti
Benimde niyetim hu muhitte değil. Yeditepe cevresi. Küçük bakkalkoy. Kozyatağı çevresi idi ama ne yazik ki 1000. 1500 den aşağı bulamadım. Bizim sirkette biri evini 1500 e.tuttu Maltepe'de. Ben tek basima bu.kirayi zar zorda olsa karşılayabilecek durumda da olsam evde soğan ekmek yemem gerekirdi onun yerine az kira ödediğim ama merkeze uzak bu daireyi tuttum
Bankalar faizci ve acimasiz da ev sahipleri çok mu vicdanli.
Sana tümüyle katiliyorum.
Bende gormek isterim hallerini ama inşallah gerek kalmaz da evime otururum.
Peşinat maalesef yok. Biriktireyim desem 3 seneyi bulur. Bu arada kira ödeyip ev sahibi kahri cekmek.istemiyorjm. onun yerine tumune kredi cikaran yerlerden almayi düşünüyorum. Bakalim
Ya cok duygulandim. Benim icin araştırma yapmissin heyecanlanmissjn
Cok tesekkur ederim ama linkteki dairenin toplam degeridegil sadece pesinati 90 bin canım. En kötü muhitte bile bu tür buyuk daireyi o fiyata almak istanbulda imkansiz.
Evet bunu öneren baska arkadaşlar da oldu ama bütçem musade etmiyor
Kocam yok ailemin durumu bana destek olacak durumda değil olsada onlardan ancak borç alırdım sonuçta koca kadınım artık kimseye yük olmamam lazım. Ayrıca gelenim gidenim.hic olmuyor. Annemler memlekettw gelmiyorlar ben onlara giderim.
Ablam ve abilerime de ben gidiyorum nede olsa küçük olan benim benden bekliyorlar.
Yatiya gelecek öyle kalabalık arkadaş gurubu filanda yok. Koca istanbulda pek.bi yalnizim. Evden ise işten eve. Yani küçük olması sorun olmayacak
Evet uygun para biriktirebiliyorum bu doğru.Bulunduğum binada ev var satılık, 270 bin tl.75 m2 bile yok ev, amerikan mutfak. Nasıl istiyorlar bu parayı bilmiyorum kısaca.
Aslında şu var. 2 yıl daha sabredip peşinat biriktirsen, ben 2,3 yıla kalmaz ev fiyatlarının azalacağını düşünüyorum. Belki senin için avantajlı olur. Ev kiran çok uygun çünkü.
evet, ben de ayrıldım, fakat hala düzeni mi tam kurdum diyemem. Haksızlıkların, bana edilen zulmün arkasına saklanmak orada çaresizliği yaşamak istemiyorum. Zannediyorum dik durmak Allahın çok hoşuna giden bir şey, insanlara boyun eğmek yakışmıyor kadına... İnşallah bende sizin gibi düzenimi kurarım Allah rast getirtir. Sağlıcak kalın Sevgiler...Darisi basima derken sizde mi ayrildiniz?umarim birgun herkes okyanus mavisi kadar sevgi ve mutlulukla dolar kalplerimiZ....
Süper bir Örneksin bana. Cesaret verdin. Herkesin fikri çok kıymetli benim için ama bir başına ev almis bir hemcinsimin yorumu essiz.Sonuna kadar desteklerim
Yalnız başıma iki ev aldım, olmaz diye bir şey yok
Yalnız alacağın muhiti iyi araştırıp en azından 2+1 almaya bak
1+1 bende aldım ancak bizlerin yaşam standardı o kadar küçük evlere uymuyor, ben yatırım amaçlı aldım, 45 -55 metrekare arası evlere hiç bir eşya sığmıyor, ve ne yalan söyleyeyim içi daralıyor insanın. Ama 2+1 de daha rahat edersin, kira ödemekten bin kere iyidir borca girmek. Hiç korkma Rabbim yardım ediyor, sıkılmadan daralmadan bir şey sahibi olunmuyor, bir an önce başla bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?