İstanbulda yalnız yaşam ve ev sahibi olma düşüncesi

Allah yardımcınız olmuş, sıkıntılı günleriniz geride kalmış ne güzel, darısı başıma İnşallah. Mutlu oluyorum böyle hayata karşı duruşu olan karakterli kadınları görünce.

800 yada 1000 lira kira vermektense ev almak daha mantıklı geliyor peki ev almak için peşinatınız var mı % 25 peşinat gerek,inşallah ev sahibi olursunuz kısa zamanda.

Kiraya giden para havaya gidiyor bence, annem hep acirdi, sonra kendi evini alinca sultanlar gibi simdi :)

Bence alin gitsin, her turlu karda olursunuz.

Ev alin hic bir kaybiniz yok
Oldu ki(umarim olmaz) odeyemiyosunuz satrsiniz borclariyla birlikte siyrilirsiniz olur biter

Ben de mantikli buldum ev fikrinizi.Ayrica issizlik sigortasi ile de bir yandan guvenceye de almis oluyorsunuz kendinizi.Bence hic dusunmeyin alin derim.Insallah kalbinize gore bir ev bulursunuz.

Allah yardımcınız olmuş, sıkıntılı günleriniz geride kalmış ne güzel, darısı başıma İnşallah. Mutlu oluyorum böyle hayata karşı duruşu olan karakterli kadınları görünce.
Darisi basima derken sizde mi ayrildiniz?umarim birgun herkes okyanus mavisi kadar sevgi ve mutlulukla dolar kalplerimiZ....

Bence cok guzel. Diger bazi arkadaslar gibi konunuzu okumak benim bile icimi acti. Cok mantikli dusunmussunuz.
Sadece birsey dikkatimi cekti. Tabii ki siz kendiniz icin daha iyi bilirsiniz, ama ev aliyorsunuz sonucta, az daha buyuk ev alsaniz daha guzel olmaz mi? En azindan 2+1? Misafiri var, geleni gideni var, bence daha kullanisli olur. Ileride pisman olmayin bu konuda. Yine siz bilirsiniz tabii de nacizane dusuncem.

Ay inşallah olur. 2 gündür çok heyecanliyim. Uykularim kaçıyor düşünmekten. Fikri bile muhteşem hissettiriyor.

yukarida anlattiklarinin aynısını yasadim. Bostancinin bir kismi tümü ile boşaltıldı ve bir çok ev sahibi mecburi kiracı oldu. Buda cevre muhitlerdeki ev sahiplerinin iştahını kabartti
Benimde niyetim hu muhitte değil. Yeditepe cevresi. Küçük bakkalkoy. Kozyatağı çevresi idi ama ne yazik ki 1000. 1500 den aşağı bulamadım. Bizim sirkette biri evini 1500 e.tuttu Maltepe'de. Ben tek basima bu.kirayi zar zorda olsa karşılayabilecek durumda da olsam evde soğan ekmek yemem gerekirdi onun yerine az kira ödediğim ama merkeze uzak bu daireyi tuttum

Bankalar faizci ve acimasiz da ev sahipleri çok mu vicdanli.
Sana tümüyle katiliyorum.

Valla bilmiyorum da canımdan bezdim ev ararken. Ayrıca bu böyle gitmeyecek elbette, kentsel dönüşüm bittikçe, normal muhitlerde ki ev kiraları düşecek. Ev sahiplerini o zaman görmek istiyorum ben.
Bende gormek isterim hallerini ama inşallah gerek kalmaz da evime otururum.

800 yada 1000 lira kira vermektense ev almak daha mantıklı geliyor peki ev almak için peşinatınız var mı % 25 peşinat gerek,inşallah ev sahibi olursunuz kısa zamanda.
Peşinat maalesef yok. Biriktireyim desem 3 seneyi bulur. Bu arada kira ödeyip ev sahibi kahri cekmek.istemiyorjm. onun yerine tumune kredi cikaran yerlerden almayi düşünüyorum. Bakalim

Ya cok duygulandim. Benim icin araştırma yapmissin heyecanlanmissjn
Cok tesekkur ederim ama linkteki dairenin toplam degeridegil sadece pesinati 90 bin canım. En kötü muhitte bile bu tür buyuk daireyi o fiyata almak istanbulda imkansiz.

Evet bunu öneren baska arkadaşlar da oldu ama bütçem musade etmiyor
Kocam yok ailemin durumu bana destek olacak durumda değil olsada onlardan ancak borç alırdım sonuçta koca kadınım artık kimseye yük olmamam lazım. Ayrıca gelenim gidenim.hic olmuyor. Annemler memlekettw gelmiyorlar ben onlara giderim.
Ablam ve abilerime de ben gidiyorum nede olsa küçük olan benim benden bekliyorlar.
Yatiya gelecek öyle kalabalık arkadaş gurubu filanda yok. Koca istanbulda pek.bi yalnizim. Evden ise işten eve. Yani küçük olması sorun olmayacak

Henüz gelişmeye müsait bir yerden alırsanız ilerisi için yatırım da olur. Kurtköy gelişmeye çok müsait, biz geçen sene aldık evi şu an 30 bin artmış durumda.
bir de güzel olan maaşlar zamlanırken kredinin sabit kalması, ilk zamanlar belki biraz kısarsınız ama sonraki 5 sene benve gayet rahat olur...

Kesinlikle cok hakli
Suan kentsel dönusumun en belirgin semtlerinden birinde benimde evim var 10yil once almistik 40.000tl suan 200.000den assa satilmaz 750tl kira aliyorum

Hem yatirim hemde paraniz bosa gitmez

Bulunduğum binada ev var satılık, 270 bin tl. 75 m2 bile yok ev, amerikan mutfak. Nasıl istiyorlar bu parayı bilmiyorum kısaca.

Aslında şu var. 2 yıl daha sabredip peşinat biriktirsen, ben 2,3 yıla kalmaz ev fiyatlarının azalacağını düşünüyorum. Belki senin için avantajlı olur. Ev kiran çok uygun çünkü.

Evet uygun para biriktirebiliyorum bu doğru.
Ama eski eşim ile yaşadığım muhit hatta aynı apartman.
Ayrıca ev sahibim ile sorunluyum ve ona yaza kadar çıkacağım dedim dolayisi ile çıkmak zorundayim her halukarda.
Birde eski sevgilim hep buralarda oda başka bir sebep
Bakalım. Nasip.

Halihazırda kira ödüyorsunuz zaten. Minimum 800lira vardır kiranız. Gayet makul düşünceniz bence. O kirayı her ay geciktirmeden odeyebilen biri , krediyide öder bence. Hemde kendi eviniz olur.
Kolaylıklar dilerim ve şimdiden hayırlısı olsun

Darisi basima derken sizde mi ayrildiniz?umarim birgun herkes okyanus mavisi kadar sevgi ve mutlulukla dolar kalplerimiZ....
evet, ben de ayrıldım, fakat hala düzeni mi tam kurdum diyemem. Haksızlıkların, bana edilen zulmün arkasına saklanmak orada çaresizliği yaşamak istemiyorum. Zannediyorum dik durmak Allahın çok hoşuna giden bir şey, insanlara boyun eğmek yakışmıyor kadına... İnşallah bende sizin gibi düzenimi kurarım Allah rast getirtir. Sağlıcak kalın Sevgiler...

Sonuna kadar desteklerim
Yalnız başıma iki ev aldım, olmaz diye bir şey yok
Yalnız alacağın muhiti iyi araştırıp en azından 2+1 almaya bak
1+1 bende aldım ancak bizlerin yaşam standardı o kadar küçük evlere uymuyor, ben yatırım amaçlı aldım, 45 -55 metrekare arası evlere hiç bir eşya sığmıyor, ve ne yalan söyleyeyim içi daralıyor insanın. Ama 2+1 de daha rahat edersin, kira ödemekten bin kere iyidir borca girmek. Hiç korkma Rabbim yardım ediyor, sıkılmadan daralmadan bir şey sahibi olunmuyor, bir an önce başla bence

Eger dara dustugunuz zaman kredinizi odemenize destek verecek, size borc verecek birileri yoksa hayatinizda taksitin 1 yillik tutarini biriktirip oyle girisin bu ise derim. Boylece Allah gostermesin dara dustugunuzde 1 senelik kredi borcunuz size guvence verecektir.

Ben de aldım ev 1 + 1 bence bu bitmeye yakın projelere sor ev olup olmadığını bazıları kredi çıkmadığı için firmaya devrediyor öyle varsa al hemen eve geçer kira ödemezsin. Ama yeni başlamış yapıların bitmesi vs sorun olabiliyor. Ben mesela inşaat bitmesine yakın aldım arkadaşım temelden girmişti ben tapuyu aldım kiracı bile varken arkadaşın evi hala sorunluydu izin vs sebeplerden..

Çok haklısın kesinlikle insanın başını sokabildiği çatısı olmalı. Biraz okudum birikimin yok bu yüzden 109 bin çeksn 160 bin hatta belki fazlasını ödersiniz. Ama duyduğum bir yöntem var eminevim diye bi kurum faizsiz bişeyler oluyor bir araltırın derim..

Süper bir Örneksin bana. Cesaret verdin. Herkesin fikri çok kıymetli benim için ama bir başına ev almis bir hemcinsimin yorumu essiz.
1 kez daha düşündüm de 2+1 daha iyi olacak sanki. Belki daha uzun vadeli olur borcum ama en azından daha rahat ederim. Ne kadar elden cikarsam da bir sürü ivir zivir. Bunca esya 1+1 e zor. Aralik ortasına doğru bakmaya başlayacağım.
Bu arada kenara bir kac kredi taksidi tutarında birikim de çok mantıklı. Zaten biraz birikim var daha da sıkarım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…