İstanbulda yalnız yaşam ve ev sahibi olma düşüncesi

Kredi ile ev alınca mal sahibi olunmuyor ki.
Bankaya ipotekli oluyor dairw.
Borcun bitince senin oluyor.
Ben avukat ile konuşmuştum. Eski esimim benimle evlenmeden kredi cekip ev aldığı daireden hakkim oluyormus.
1.5 senelik evli iken bitmisti borcu.
Ve o 1.5 senelik odemesinden yuzde 50 hakkım oluyormuş.
Ama ben istemedim. Onun yerine başka türlü borclandi bana.

Ne olursa olsun evi kendi üzerine al..

Eğer evlenirsen bu süreçte zaten eşinle beraber ödeyeceksiniz. Ailenin üzerine alma, abilerini karıştırma. Nacizane tavsiyem. :)

kızım 6 ay önce aldı....çok kullanışlı 70 metrekare bulvar cepheli 1+1 beylikdüzünden 112.000 e aldı...şu anda arka cepheye bakan aynı vasıfta aynı binada daire 158.oootl...onunda peşinatı yoktu...peşinat kısmını aynı bankadan ihtiyaç kredisi alarak temin etti...30 ay 2500tl daha sonra 1300tl olarak demeye devam edecek....bence çok güzel bir karar vermişsiniz...Allah ev alana yardım eder...alırken çabuk prim yapacak yerlerden alırsanız ödediğiniz faizi gözünüz görmeyecektir...en iyi yatırım gayrimenkule yapılan yatırımdır...hayırlı olsun:))

Ümraniye. Sancaktepe. Maltepe. Ataşehir. Bu ilçelerde bakıyorum çünkü servisi bir şekilde oralardan geçirebilirim. En iyisi Ümraniye çevresi olur. Isyeri batı Ataşehir. Beylikdüzü vs diyenler oldu ama oralar bana çok uzak. Uzun vadede sıkıntı olur.
Benim niyetim 1+1 idi ama neden olmasın belki denk düşerse 2+1 daha iyi olur. Bakalim konuyu aile meclisinde ele alacağım.
Arabaya ihtiyac duyuyorum ama ne yazık ki simdilik alamam. Servis konusunda basimin caresine baksam simdilik yeterdi.

Kızlar ben ev işinden vazgeçtim.
Babama emekli olmasına rağmen 70 yaşını geçtiği için ipoteksiz mortgage çıkmıyor.
Şu anda abimin oturduğu babamın evini de ipotek ettirme teklifini götüremedim.Abim zaten 3 cocukla tek maaş geçiniyor.
Gerçi ben de kız başıma tek başıma geçiniyorum ama yine de kimseye yük yada potansiyel yük olma durumuna girmek istemiyorum, ailem bile olsa.
İşyerimden istediğim maaş zammı ve sigorta ödemesi düzeltmesini de alamadım. Hala maaşımı 3/1 oranında resmi kalanı gayrı resmi gösterip üzerimden vergi kaçırıyorlar. Bu konuda gerekirse zamanı gelince harekete geçeceğim.
Ayrıca emlak fiyatlarının aşırı şişirildiğine inanıyorum. Kuş uçmaz kervan geçmez bir yerden ev sahibi olmak istemiyorum. Yalnız yaşayan bir kadın olarak güvenlik sorunları ortaya çıkabilir ve arabasız oralarda oturulmaz.
Bir diğer neden de özel sektörde çalışan yalnız bir kadın olmam, ödeyememem durumunda gidip aileme benim taksidimi öde deme şansım yok, olsa da ben istemiyorum.
Vel hasılı kelam ev işinden vazgeçtim, ev sahibim ile hafiften papazım. Yine de haziranda çıkmayacağım. Tek kuruş borcum yok işine geliyor ise beni dava edip çıkartsın. Hadi bakalım hodri meydan
Ben de bütçemi zorlamadan bir diğer hayalim olan arabayı gerçekleştirdim:KK31::KK31:

Şimdi 2006 model mavi bir kia picanto'm var. :KK14::KK14:
Yavaş yavaş trafiğe çıkmaya başladım bile :nazar::nazar:

Babama emekli olmasına rağmen 70 yaşını geçtiği için ipoteksiz mortgage çıkmıyor.
Şu anda abimin oturduğu babamın evini de ipotek ettirme teklifini götüremedim.Abim zaten 3 cocukla tek maaş geçiniyor.
Gerçi ben de kız başıma tek başıma geçiniyorum ama yine de kimseye yük yada potansiyel yük olma durumuna girmek istemiyorum, ailem bile olsa.
İşyerimden istediğim maaş zammı ve sigorta ödemesi düzeltmesini de alamadım. Hala maaşımı 3/1 oranında resmi kalanı gayrı resmi gösterip üzerimden vergi kaçırıyorlar. Bu konuda gerekirse zamanı gelince harekete geçeceğim.
Ayrıca emlak fiyatlarının aşırı şişirildiğine inanıyorum. Kuş uçmaz kervan geçmez bir yerden ev sahibi olmak istemiyorum. Yalnız yaşayan bir kadın olarak güvenlik sorunları ortaya çıkabilir ve arabasız oralarda oturulmaz.
Bir diğer neden de özel sektörde çalışan yalnız bir kadın olmam, ödeyememem durumunda gidip aileme benim taksidimi öde deme şansım yok, olsa da ben istemiyorum.
Vel hasılı kelam ev işinden vazgeçtim, ev sahibim ile hafiften papazım. Yine de haziranda çıkmayacağım. Tek kuruş borcum yok işine geliyor ise beni dava edip çıkartsın. Hadi bakalım hodri meydan
Ben de bütçemi zorlamadan bir diğer hayalim olan arabayı gerçekleştirdim:KK31::KK31:

Bence mantıklı kararlar vermişsin Hoppa
Herşey gönlünce olsun, mutluluklar senden hiç ayrılmasın canım.
Hayırlı olsun arabanda :KK5:

Sen Bismillah. De gerisi gelir. Bizimde ev düşüncemiz yoktu Allah nasip edecek ya bi ev denk geldi 2+1 110 bine aylık 1100 ödüyoruz çıkta rahatız. İnşaallah nasip olur sizede

Sen Bismillah. De gerisi gelir. Bizimde ev düşüncemiz yoktu Allah nasip edecek ya bi ev denk geldi 2+1 110 bine aylık 1100 ödüyoruz çıkta rahatız. İnşaallah nasip olur sizede

canım çok teşekkür ederim tavsiyelerin için ama ben şimdilik vazgeçtim. yalnız ve özel sektörde olunca 2 kat daha zor çünkü.

Cok dogru bir karar vermissiniz, ben de umraniye cekmekoy arasi bir bolgede oturuyorum (belki biliyorsunuzdur kemerdere tarafi, bol bol site var ben de o sitelerden birindeyim) gecen yil ev fiyatlari 200-250 binken bu yil giris katlar bile 300 binden basliyor. Fiyatlar acayip sismis durumda ve bence patlayacak. Bu surecin gecmesini beklemek mantikli. Arabaniz da hayirli olsun, gule gule kullanin :)

bende diyecektim 110 bine ev mi var İstanbul da diye :KK57: hayırlı olsun araban en mantıklısını yapmışsın..

Cok dogru bir karar vermissiniz, ben de umraniye cekmekoy arasi bir bolgede oturuyorum (belki biliyorsunuzdur kemerdere tarafi, bol bol site var ben de o sitelerden birindeyim) gecen yil ev fiyatlari 200-250 binken bu yil giris katlar bile 300 binden basliyor. Fiyatlar acayip sismis durumda ve bence patlayacak. Bu surecin gecmesini beklemek mantikli. Arabaniz da hayirli olsun, gule gule kullanin :)

ümraniye tarafını biliyorum canım benim ofis serifaliye cok yakın mesela. kemerdereyi bilmesem de oraları az cok bilirim.
seceneklerim icinde ümraniye vardı ama oralar aşırı pahalı benim baktığım yerler samandıra - sancaktepe sultanbeyli tarafı idi ki nisbeten daha iyi fiyatlar. ama dogru dürüst ara kat bi daire en az 180 bin civarı. ben o denli bi maddi yükün altına giremem.
kredi en az 10 sene ödemeli olacak, bütçe korkusundan ne tatil yapabilcem ne arabam olacaktı ne de hobilerime bütçem kalacaktı. Gelecektim 50 yaşına ee ondan sonra o evi napıyım ben.
O süreç geçsin fiyatlar makul düzeye gelsin belki ama oda zor gibi, evli olsam girerdim krediye, sonucta eve iki maaş giriyor . ee evlenmekte işime gelmiyor. durumlar bu şekilde şu anda :))

bende diyecektim 110 bine ev mi var İstanbul da diye :KK57: hayırlı olsun araban en mantıklısını yapmışsın..

Dimi ?:KK51:
110 bin tl ye ev var ama 2+1 ters dubleks mezar gibi evler. ben oralarda oturamam acıkcası.
araba alayım bari hevesimi alayım yaş kemale eriyor reflekslerim zayıflamadan iyi bir sürücü olmak istiyordum insallah olacak :KK51::nazar:

Ev tutarının tamamına kredi çıkmıyor. 115000lik eve 77500 çıktı . Aradaki farkı peşinat verdik. Ev sahibi olmak zor.Tokinin ev başvurusu var. şartları karşılıyorsanız bi deneyin bence

Boşanalı 1 yıl oldu ve şehir dışındaki ailemin ısrarlı bir şekilde " bildiğin muhit, tanıdık komşular, taşınma" demesi üzerine evli iken oturduğum daireden yine aynı apartmanda daha küçük bir daireye taşındım.
Fakat pek huzurlu değilim. Ev sahibim ile sorun var ve yaza doğru yine taşınmam gerekecek.
Kendimi göçmen kuşlar gibi hissediyorum, taşın taşın nereye kadar.
Ayrıca kendi evim olursa " bekara ev vermiyoruz" "eve kim geldi gitti vs." şeklindeki patavatsız ev sahibi tavırlarını çekmek zorunda kalmayacağım. Bu fikir beni cidden çok heyecanlandırıyor.
Aylık 1000- 1200 TL kredi ödeyecek gücüm var. Özel sektörde çalışıyorum ama işim garanti sayılır, 5 yıldır aynı şirketteyim. Öte yandan İşsizlik sigortası yaptırmayı da düşünüyorum.
Uzak semtlerde 1+1 bir daire düşüncesi içindeyim. 80- 100 bin civarında. Aylık max. 1300 TL kredi ödeyerek böyle bir ev almam nasıl bir fikir? İstanbul'da yaşayan yalnız hanımlar ne dersiniz?
Konuyu ablama açtım, ablam " yalnızsın, bir desteğin olmayacak. ya ödeyemezsen ya işsiz kalırsan" diye beni korkuttu, öte yandan annem hep ev almamı söylerdi ama kazancım yetmez ayrıca on sene öde öde uğraşamam diye reddetmiştim. Niyetim en azından bir araba almaktı ama başımı sokacak huzurlu bir çatım yokken araba da çok mantıklı gelmedi.

Siz ne dersiniz ? Bu şekilde ev sahibi olan yalnız hanımlar var ise fikirlerini bekliyorum.

merhaba, kadınlar kulübünde bu tarz konuları sürekli görüyorum ve bir bankacı olarak yazmak istedim... sürekli konut kredisi kullandıran biri olarak, daha pişman olanını görmedim öncelikle onu söyleyeyim. ev sahibine verilen kira kadar boş bir şey yok bence. taksit taksit ev sahibi oluyorsunuz banka size toptan para veriyor tabi ki bunun bir bedeli olacak, faiz de budur zaten. öyle afaki kar edilmiyor arkadaşlar bir ton laf söylemiş de, ben işin içindeyim ve konut kredileri özellikle en karsız kredilerdir ne bsmv ne kkdf vardır vergi yoktur yani... tüm dünyada mortgage sistemi var herkes bu şekilde ev sahibi oluyor. ekspertiz olayına gelince, evin değerini önceden araştırmanızı tavsiye ederim, çünkü evi ne kadara aldığınıza değil, evin ekspertiz değerine bakıyoruz ve bu değerin %75 i ne kadar kredi verebiliyoruz...

Maltepe olabilir ama sancaktepe civarini asla tavsiye etmem.
Kira verene kadar ev sahibi olursunuz. Aslinda kredi cekmeden, bazi kuruluslar var google'dan arastirabilirsiniz, faizsiz ev almak vs yazarak. Arastirip incelersiniz cunku kredinin faizi de fazla, malum. Bir kere aliniyor, etraflica dusunup hesap yapmak lazim.
Simdiden hayirli olsun :KK50:

Back