bu çok anormal bir senaryodur. bankanın öyle bir hakkı var ama hiçbir banka batma seviyesine gelmeden böyle bir talep yapmaz çünkü kamuoyunda bu bir duyulursa bankaya güven azalır herkes parasını o bankadan çekmek ister ve o kdr nakiti olmadığı için herkese ödeyemez iflas eder, 2001 deki gibi demir bank pamuk bank nasıl bir günde gitti aynen o mantık.
faizler yükselirse banka faizini yükseltmez hangisinden anlaştıysan onla devam edersin
değilim ama ekonomiyle ilgili biraz araştırmam vardı ordan biliyorumTeşekkür ederim.. Acaba bankacı mısınız?
sahibinden de çok ilan görmüştüm ataşehir de yeditepe ünv ne yakın yerler çok ucuz evler vardı senin bütçen kadar. ama muhiti bilmediğim için karşıdan ev almaya cesaret edememiştim sonuçta ulaşım imkanına yakınlığı, merkeziliği vs de çok önemli..bilmediğin birşey olursa direk kazıklarlarAraba hep hayalini kurduğum birşeydi yıllardır. Bu hayalden vazgeçmek zor olsa da ev daha önemli.
Anadolu yakasından bakmam gerekiyor zira işyerim ataşehirde, beylikdüzü imkan dahilinde değil ki gerekte yok. Bu yakada da var bu tür evler.
Acele edeceğim, bulabilirsem yılbaşından önce yoksa en acil zamanda..
Oda bir tercih lavanta, öyle düşünme, herkesin yaklaşımı başkadır. Ama ben sığıntı gibi baba - abi evine dönmeyi daha zor buldum.
Kira ödemekten daha kötü olamaz diye düşünüyorum, ev sahibi kahrı sıfır olacak, daha ne olsun
Şu an yeditepe uni'ye yakın oturuyorum ama kiralar uçmuş durumda.sahibinden de çok ilan görmüştüm ataşehir de yeditepe ünv ne yakın yerler çok ucuz evler vardı senin bütçen kadar. ama muhiti bilmediğim için karşıdan ev almaya cesaret edememiştim sonuçta ulaşım imkanına yakınlığı, merkeziliği vs de çok önemli..bilmediğin birşey olursa direk kazıklarlar
İnşallah gönlüne ve bütçene göre, çok severek oturacağın bir ev almak nasip olur arkadaşım.
ha bankayı zengin et ha ev sahıplerini .Bari kadın ev sahibi olsun bırakındaHakkinizda hayirlisi tabi ama 70 bine ne insanlar doyardi, banka zaten zengin, heybeden neden zenginin midesine parami indireyim ki disarda o kadar aç varken?
neyse benim fikrim bu. Inşallah hayirlisi olur...
Canım olur tabii, niye olmasın, bu şekilde ev alan bir sürü insan var.
Gezince mutlaka içine sinen evi al bence...metre karesinden çok, senin içerde nasıl hissettiğin önemli. Yeteri kadar ışık alıyormu, güvenle uyuyacakmısın, kendini dışarı atma hissi olmadan severek evinde vakit geçirecekmisin, bunlara bak. İnşallah yeni bir mekanda çok daha mutlu olursun.
Şu an yeditepe uni'ye yakın oturuyorum ama kiralar uçmuş durumda.
Öğrenci muhiti nasılsa, bi kaç ögrenci birleşir kirayı öderler diye mi düşünüyorlar bilmem, insanca yaşayabileceğim bi daire için en azın 900-1000 TL arası, bu sebepten o bölgeden ev almayı düşünemiyorum bile.
Merkeziliğine bakıyorum elbette, sonuçta eve kapanıp kalmayacağım. Ama daha çok servis güzergahına çok ters olmasın istiyorum, bir şekilde ikna edebileyim işverenlerimi ki " evin ters yerde, yol paranı al sen kendin gel" demesinler.
Çok sağol samsoncuğum, ne dersin? Oluru var mı ?
Bir de kızlar ters dublex daireler çok bütçemde, üst katı giriş, salon ve amerikan mutfak, alt katı da banyo ve yatak odası şeklinde.
ama toprağın altında uyuma fikri beni irite etti, 45 metrekare de olsa ara kat mı yoksa 95 -100 metrekarelik ters dublex mi ?
Bende düşünmüyorum canım, mezar gibi, içime sinmiyor toprak altında uyuma fikri.Asla ama asla ters dublex alma. ASLA!
1 yıldır yalnız yaşıyorum ve bende kesinlikle tavsiye ederim, hayatımın en özgür ve mutlu yılı diyebilirim boşanmış olmama rağmen. Boşanmış olmak bana herşeye rağmen travma değil rahatlama olarak geri döndü, ailem de baskıcı normalde ama boşanınca farklı nedense.Komik. neyse. Her türlü özgürlük iyidir.Öncelikle İstanbul'da yıllarca yalnız yaşadım, yalnız yaşamak çok güzel oluyor, tavsiye ederim.
Sonralıkla zaten değinmişsiniz işe yakın olması ya da en azından servis güzergahında olması önemli. Arabanız olsa bile trafik işe gidiş - iş çıkış saatlerinde delirtiyor ne yazık ki Anadolu yakası da felaket artık.
Bir de bahsedildi mi bilmiyorum ama alacağınız evin yaşı ve deprem yönetmeliğine göre yapılmış olması gibi kriterleri de göz ardı etmeyin derim. Pek gündemde değil ama İstanbul 1. derece deprem bölgesi ve aslında patlamak üzere olan bir bombanın üzerinde gibiyiz. Özellikle maltepe gibi sağlam olmayan bir zeminde binanın sağlam olması hayati önem arz ediyor.
Teşekkür ederim Kılıç, yani onca parayı ev sahiplerine döküp sonra da bıt bıt çekemicem artık.Kesinlikle ev alman daha mantıklı, çok üyü bir düşünce olmuş bu, kira kira nereye kadar, küçük olsun senin olsun.
Ev sahibine faiz vermiyor. Heybeye zengin olmuyor ev sahibi. Ama banka heybeye zengin oluyor. Neyse benim fikrim bu, bankalarin yaptirmis olduğu banklara bile oturmam!!ha bankayı zengin et ha ev sahıplerini .Bari kadın ev sahibi olsun bırakında
Ev sahibine faiz vermiyor. Heybeye zengin olmuyor ev sahibi. Ama banka heybeye zengin oluyor. Neyse benim fikrim bu, bankalarin yaptirmis olduğu banklara bile oturmam!!
Bende düşünmüyorum canım, mezar gibi, içime sinmiyor toprak altında uyuma fikri.
Bir daire var internette 45 metrekare ve arakat. ona bakabilirim.
1 yıldır yalnız yaşıyorum ve bende kesinlikle tavsiye ederim, hayatımın en özgür ve mutlu yılı diyebilirim boşanmış olmama rağmen. Boşanmış olmak bana herşeye rağmen travma değil rahatlama olarak geri döndü, ailem de baskıcı normalde ama boşanınca farklı nedense.Komik. neyse. Her türlü özgürlük iyidir.
Son paragrafa özellikle dikkat edeceğim, deprem yönetmeliğine uygun olması da önemli, zaten baktıklarım genelde hep sıfır hiç oturulmamış evler ama işte lokasyon olarak sapa yerde kalıyorlar. Ki buda normal ve zamanla gelişir oralarda. hep öyle olmuyor mu ? onemli olan servis
Teşekkür ederim Kılıç, yani onca parayı ev sahiplerine döküp sonra da bıt bıt çekemicem artık.
1 senede burnumdan geldi, nasılsa bekarım artık, bütçe hesabım elimde ve onu bozacak kimse yok
Bu eve taşınmadan bi eve bakmıştım, ev sahibi kadın " eve gelen arkdaslarına dikkat edersen seviniriz, senden önceki bayan bıt bıt bıt...."
yahu ben benden önceki "bayan ?" değilim başka biriyim, bu önyargıdan nefret etmiştim.
Bir de "kadın"yerine bayan diyenlere de ayrıca sinir oluyorum zaten .. Zor geliyorsa hanımefendi filan de bari..
Devletten ya da özel bir kurumdan aldığınız her türlü hizmetten ödediğiniz vergiye hatta içtiğiniz suya kadar her şeyin içinde faiz var, bilginiz olsun. Günümüz ekonomi düzeninde -dolaylı ya da direkt- faizden kaçamıyorsunuz.
Ev sahibine faiz vermiyor. Heybeye zengin olmuyor ev sahibi. Ama banka heybeye zengin oluyor. Neyse benim fikrim bu, bankalarin yaptirmis olduğu banklara bile oturmam!!
Ev sahipleri de hak ettikleri parayı almıyorlar ki. İnşaat ve emlak sektörü almış başını gidiyor. Hayvan bağlasan durmaz diyeceğin evlerin kirası ortalama bir muhitte 1000 liradan aşağı değil.
Kentsel dönüşüm yüzünden tüm ev sahipleri şımardı, kafayı yediler. Ben ev ararken burnumdan geldi. 1 kuruş inmiyorlar, evler oturulacak gibi değil ama içine bir boya badana yaptırmıyorlar. İstanbul feci durumda, kim ne derse desin. Hakkaniyetli ev sahipleri de vardır eminim ama çok azınlıktalar.
O yüzden dediğiniz gibi banka faiz alıyorsa, ev sahibi de her ay en az 400 lira fazla kira alıyor kiracısından. Maltepe taraflarında eskiden 500 600 tlye mükemmel evler tutabilirken şimdi 1.500 liraya anca. Bunu da ev ararken gördüm ve hayret ettim, utanırım ben o paraları istemeye çünkü ev sahibi olsam. Kurtköyde bile 800, 900 olmuş ev kiraları, ki muhit merkeze uzak biliyorsunuz. Kiralarda 4 ay önce böyleydi, şimdi ne durumda bilemiyorum. Daha artmıştır eminim.
Mevcut küresel düzen ne yazık ki böyle. Aldığınız, kullandığınız, yediğiniz, içtiğiniz her şeyde faiz var. Siz kişisel olarak uzak durabilirsiniz ama şu an ev sahibi olmanın en mantıklı yolu banka kredisi kullanmak. Bir de inşaat şirketlerine borçlanarak alma durumu var ki, şirketlerde vade arttıkça ev fiyatını arttırıyorlar, bankadan farkları yok kısaca.
İstanbul'da ev sahiplerinin kafayı yediğini ben de düşünüyorum. Daha bugün bir ilan gördüm Şişli'de kot 3'te 10 metrekare eve 400 tl istemiş utanmadan. Mutevazi insanlara hitap ediyormuş ve yeri çok güzelmiş. Okurken sinirlendim resmen.
Bir de emlak piyasasının fena patlayacağını düşünüyorum. Bu kadar arzı karşılayacak talep daha da önemlisi talep sahiplerinde para var mı her gün yeni bir rezidans reklamı çıkıyor. Sırf Tem'in yanına konuşlanan 5 proje biliyorum. Altyapı ve trafik zaten berbat durumda iyice içinden çıkılmaz bir hal alacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?