• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul mu, İzmir ilçe mi?

Hayalinizde gelecekten Izmirde yasamak varsa hic dusunmeyin ozaman ya.Bu sirada puan da toplarsiniz.Istanbulda max. 10-12 puandan fazla puan alamaz esiniz.En azindan Izmir'in ilcesinde daha iyi puan toplar.
Zorunlu hizmet affi,en son 2010 mayista gelmisti.Ben 1 yilimi doldurmustum.Ondan faydalandim.Gerci yine de z.h bolgelerinde 9 yilim gecti kirsalda egede merkeze gelmek zor diye.Af gundeme gelir mi bilmiyorum ama buna bel baglamayin yine de derim.

Aynen öyle. Biz şimdiden af gelmeyecekmiş gibi düşünüyoruz. Çok çok sağolun yardımcı olduğunuz ve cevaplarınız için :)

Ben kesinlikle İzmir'in ilçesinde kalirdim. Nasıl ferah nasıl güzel bir ortamı var oraların bir bilseniz hayat kaliteniz daha yüksek olur

İzmir'de son zamanlarda göç almaya başladı ama İstanbul'dan daha iyi olduğunu ben de düşünüyorum. Özellikle ulaşımı çok iyi. Çok kısa sürelerde, çok güzel tatil bölgelerine erişim sağlanılabiliyor. İstanbul'un trafiğinden ve koşuşturmasından bıkmış biri olarak ben de yaşamak isterdim orada. Eşim bi sevemedi orası ayrı tabi...

Benim de eşim burayı çok seviyor :) inşallah bi gün kısmet olur burda yaşamak size de

Sizin beni küçümseyerek dalga geçerek yazma sebebiniz ne ben de onu anlamadım :) İzmir' i bu şekilde çok sevdiğimi, değişmemesini istediğimi yazdım zaten. Burdan gitmemek de tek isteğim. Zaten inşallah da bi istanbul olmaz ve hep böyle kalır.

Yaniii, bende böyle insanların İzmir’i küçümseme cabalarını alıyamıyorum. Yokki bir farkkı İzmir’in İstanbul’dan, İstanbul’un Ankara’dan. Haa Eksileri artilar vardir onu eleştirebilirsiniz ama küçümseme hoş değil.

İzmir’le Stockholm’mu, Helsinki’yi, Viyana’yı kıyaslarsanız evet oralara göre köy derseniz anlarım (parkları, yeşil alanları, caddeleri, trafiği vs) ama Türkiyenin herhengi bir bölgesiyle ve hiçde kaliteli olmayan o bölgeleriyle kıyaslanınca tepkimi koyarım:)

Ee bir İzmir’li olarak ben olsam İzmir’i tercih ederim :)) derim ve size bol sanlar dilerim. Umarim kendiniz icin en iyi olan yeri secersiniz.
:KK3:

Izmir tabikide suan bi tatil ilcesinde gorev yapiyorum elime en ufak bir sans gecse dusunmeden izmire giderim.. Aileniz olsa bile istanbulun trafigini kalabaligini cekmeye degmez

Eşinizin branşı sınıf öğretmenliği ve ortaokul öğretmenlikleri ise ilçe merkezinden çok uzak okullar var. İlçe de merkezden uzak ve kopuksa zor olabilir. İlçe seçimi yapın öncelikle. Ufak hatalar olsa da ortaokullar üzerine çalışmıştım size ileteyim. İlçe merkezinden uzaklıklar ile ilgili fikriniz olsun. İzmiri seviyorsanız istanbuldan zor dönersiniz izmire. O yüzden izmir ilçeleri. Ama İstanbul’da da yaşarım derseniz başka.

Eklentiler

• E1074001-92FB-4B39-AC48-DB87FD66CB57.jpeg
    E1074001-92FB-4B39-AC48-DB87FD66CB57.jpeg
    202,5 KB · Görüntüleme: 58
  • CBF17507-7D31-4839-BC67-349159DEFE24.jpeg
    CBF17507-7D31-4839-BC67-349159DEFE24.jpeg
    179,4 KB · Görüntüleme: 36
  • 8C1F3989-8F39-481E-9BCF-0E34B41B0D86.jpeg
    8C1F3989-8F39-481E-9BCF-0E34B41B0D86.jpeg
    465,9 KB · Görüntüleme: 36
  • E85CDBAC-9914-4CAB-A266-DF57EEA56381.jpeg
    E85CDBAC-9914-4CAB-A266-DF57EEA56381.jpeg
    436,3 KB · Görüntüleme: 36
  • B7AE7E74-E2A0-4770-A5F8-ED4863D11986.jpeg
    B7AE7E74-E2A0-4770-A5F8-ED4863D11986.jpeg
    424,6 KB · Görüntüleme: 28
  • A2F20A30-C75E-488A-AB7E-4D578BB2B9C0.jpeg
    A2F20A30-C75E-488A-AB7E-4D578BB2B9C0.jpeg
    629,9 KB · Görüntüleme: 41
  • AFA84BF2-750D-451A-A639-B00B55EDAF0E.jpeg
    AFA84BF2-750D-451A-A639-B00B55EDAF0E.jpeg
    656 KB · Görüntüleme: 33
İstanbul'da yaşayan biri olarak hiç önermiyorum canım. İstanbul artık eskisi gibi değil, o şark yerine gecen semtlerinde de hep Suriyeliler yaşıyor. Dün yılbası kutlamalarında bile yabancı turistleri taciz ediyorlardı, iğrendim iyice. İzmir'in en sakin yeri bile buradan iyidir bence.

Ya bırakın İstanbul'u..Tire Ödemiş harika Ekonomik olarak sizi yormayacak , rahat bir nefes alabileceğiniz yerler buralar..
Ha su var siz daha aktif bir yaşam istiyorsanız merkezi konumlarda olun derim ama kesinlikle kaliteli yaşamak için İzmir..

Ben dedim :)
Mesleginiz ne bilmiyorum da hic mecburi hizmet gorevi yaptiniz mi ? Dogu gorevine gittiniz mi ? Kirsalda calistiniz mi ? Bu sorulara hayir diyorsaniz ama bu hizmete gitmek zorundaysaniz Odemis sizin icin Paris olacaktir.

Edit:Ogrenciymissin profilde dogruysa :) Meslek falan diyorum ben de.

ehehe sakin olun. öğrenci değilim profilim eski değiştirmedim, ayrıca meslek sahipliğiyle ne alakası var olayın? ben konu sahibi için yazdım, gayet tarafsız bir şekilde, umarım gönlünce olur.

bir de doğu iliyle ödemiş kıyaslanmıyor orada, durduk yere duyar kasmaya çalışmayın lütfen komik duruyor. :işsiz:

hemen profil incelenmiş bir de ne kadar tahammülsüzsünüz fikir ayrılıklarına. :işsiz:

Eşinizin branşı sınıf öğretmenliği ve ortaokul öğretmenlikleri ise ilçe merkezinden çok uzak okullar var. İlçe de merkezden uzak ve kopuksa zor olabilir. İlçe seçimi yapın öncelikle. Ufak hatalar olsa da ortaokullar üzerine çalışmıştım size ileteyim. İlçe merkezinden uzaklıklar ile ilgili fikriniz olsun. İzmiri seviyorsanız istanbuldan zor dönersiniz izmire. O yüzden izmir ilçeleri. Ama İstanbul’da da yaşarım derseniz başka.

Ayy çok teşekkür ederim. Bakıcam hepsine şimdi çok sağolun

Yaniii, bende böyle insanların İzmir’i küçümseme cabalarını alıyamıyorum. Yokki bir farkkı İzmir’in İstanbul’dan, İstanbul’un Ankara’dan. Haa Eksileri artilar vardir onu eleştirebilirsiniz ama küçümseme hoş değil.

İzmir’le Stockholm’mu, Helsinki’yi, Viyana’yı kıyaslarsanız evet oralara göre köy derseniz anlarım (parkları, yeşil alanları, caddeleri, trafiği vs) ama Türkiyenin herhengi bir bölgesiyle ve hiçde kaliteli olmayan o bölgeleriyle kıyaslanınca tepkimi koyarım:)

Ee bir İzmir’li olarak ben olsam İzmir’i tercih ederim :)) derim ve size bol sanlar dilerim. Umarim kendiniz icin en iyi olan yeri secersiniz.

Teşekkür ederim. Hiç İstanbulda yaşadınız mı bilmiyorum ama orası bi metropol, kozmopolit. Ulaşım, kültür sanat aktiviteleri açısından İstanbul ile kıyaslanamaz İzmir. Doğma büyüme İstanbul luyum. İzmir' in dediğim anlamda eksileri boldur. Ama insani açıdan İzmir gibi hiçbir yer olamaz. Köy burda bi aşağılama ifadesi değil. 3 gün üst üste şu kesintisi yaşadım burda. Izban grev yapıyor ve alternatifler berbat. Belediyecilik yok... ama İzmir diğer şehirlere zaten benzemesin. Hep böyle kalsın. Diğer yönlerden eksik kalsın ama bozulmasın.

İstanbul'da doğdum büyüdüm yeni evlendiğimde 2 yıl izmir foça'da yaşadım. O zaman istanbul'dan geldiğim ve çalışmayı bıraktığım için sıkılmıştım ama şimdi 2 çocuğum var keşke orada yaşasam diyorum. Şimdi de küçük bir şehirde yaşıyorum gerçi.
Ben izmir 'in ilçesi diyorum masrafınız az olur, sebzesi, meyvesi bol olur yazın denize giderseniz stressiz mis gibi yaşarsınız.
Ayrıca eşiniz de istanbul'un varoşundaki bir okulda huzurlu çalışamayacaktır

Dogma büyüme İstanbulluyum, iyi denebilecek bir ilcesinde yasıyorum, kacacak delik arıyorum. Çok iyi düşünün derim. İstanbul 7 yıl önceki İstanbul değil maalesef.İmkanım olsa köye tasınırım sanırım =)

Dogma büyüme İstanbulluyum, iyi denebilecek bir ilcesinde yasıyorum, kacacak delik arıyorum. Çok iyi düşünün derim. İstanbul 7 yıl önceki İstanbul değil maalesef.İmkanım olsa köye tasınırım sanırım =)

Evet her geldiğimde farklılaşmış görüyorum şehri. 3.5 yıl önce ben ordan ayrıldığımda bile böyle değildi. Allah kolaylık versin..

Size kesinlikle hak veriyorum.Bende izmirliyim.Istanbul'a gezmege gittigimde bir

Kesinlikle size katiliyorum.Bende Izmirliyim.Istanbul'a gezmege gittigim zaman bende olumsuzluklar yasadim.Mesela izmirli oldugumuzu duyan biri ayyy Izmir mi? Cuvalla para verseler yasamam orda? Dedi.Sultanbeylide bir magazaya girip fiyat sordugum bey kiyafetim onlarinkinden farkli diye cevap vermedi mesela.Ters ters bakip arkasini dondu.Ama ben bu olayi tum Istanbul veye Istanbullulara baglamadim.Her yerin iyiside var kotusude.Genelleme yapmak yanlis.Ama Izmiri begenmeyen,kucumseyen Istanbullularin yazin cesmeye akin etmesi bir garip.(tekrar soyluyorum sozlerim tum Istanbullulara degil) Cok tanidigim var Izmir köy deyip her tatilde Izmir'e gelmek icin cabalayan.

İstanbul gıbısi yok cnm
Daha normal bır semtte oturun
Ama İstanbul daha ıyı hem aılende burda

Teşekkür ederim. Hiç İstanbulda yaşadınız mı bilmiyorum ama orası bi metropol, kozmopolit. Ulaşım, kültür sanat aktiviteleri açısından İstanbul ile kıyaslanamaz İzmir. Doğma büyüme İstanbul luyum. İzmir' in dediğim anlamda eksileri boldur. Ama insani açıdan İzmir gibi hiçbir yer olamaz. Köy burda bi aşağılama ifadesi değil. 3 gün üst üste şu kesintisi yaşadım burda. Izban grev yapıyor ve alternatifler berbat. Belediyecilik yok... ama İzmir diğer şehirlere zaten benzemesin. Hep böyle kalsın. Diğer yönlerden eksik kalsın ama bozulmasın.
Yanlış anlamayın ama bizde İstanbulda yaşıyoruz ama 2 gün elektriksiz ve susuz kaldık. Ümraniye merkezdeyiz ama inanın her yer şantiye alanı gibi ne düzen ne yol ne izan..Karmakarışık üstelik çok kalabalık. .Trafikte insanların tahammülü kalmamış abartmıyorum araçlarına zarar gelmeyeceğini bilseler arabaların üstünden atlaya atlaya yol gidecekler.
Küçük bir İran gibi kılık kıyafet fena..Biraz tarz, modern giyinin tuhaf tuhaf bakıyorlar.
Bu anlamda İzmirle karşılaştırılmaz bile..

Sadece sanayi şehri olduğu için İş imkanları çok çok iyi..İyi kazandiriyor ama bir o kadar da cepleri boşaltan bir şehir..

Yani ben Bebekte, bostancı sahilde yasamiyorsam İstanbul da yaşıyorum diyemem..

Ör Ümraniye gelişmeye çalışan bir köy gibi :)

Yanlış anlamayın ama bizde İstanbulda yaşıyoruz ama 2 gün elektriksiz ve susuz kaldık. Ümraniye merkezdeyiz ama inanın her yer şantiye alanı gibi ne düzen ne yol ne izan..Karmakarışık üstelik çok kalabalık. .Trafikte insanların tahammülü kalmamış abartmıyorum araçlarına zarar gelmeyeceğini bilseler arabaların üstünden atlaya atlaya yol gidecekler.
Küçük bir İran gibi kılık kıyafet fena..Biraz tarz, modern giyinin tuhaf tuhaf bakıyorlar.
Bu anlamda İzmirle karşılaştırılmaz bile..

Sadece sanayi şehri olduğu için İş imkanları çok çok iyi..İyi kazandiriyor ama bir o kadar da cepleri boşaltan bir şehir..

Yani ben Bebekte, bostancı sahilde yasamiyorsam İstanbul da yaşıyorum diyemem..

Ör Ümraniye gelişmeye çalışan bir köy gibi :)

Canım benım semttımde öyle
Istanbulda genellıkle ya ultra modern luks semtler
Yada köy gıbı
Ama İzmir de orta seker ıstanbuldan sonra bıraz basıt gelıyo modern ama gelısmemıs hıc

Back