• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul mu, İzmir ilçe mi?

İşte bir seçeneğim de ve aklıma yatan bu... Ah ailem olmasa orda düşünmeyeceğim bile..
Insanoglu kus misali nerede duracagi belli olmaz
Belki baska bir sebepten aileniz istanbuldan tasinmak zorunda kalacak
Siz peslerinden gittiginizle kalacaksiniz
Bence en mantiklisi bu
Hakkinizda hayirlisi olsun

Ya ben de orda yaşarken öyle düşünüyordum ama İzmir bambaşka.. İstanbul' a her gittiğimde daha da kalabalık ve farklı bir ırk eklenmiş oluyor... Ailem orda olmasa kafam karışmaz da işte. Onları özlüyorum. Sizce hala güzel mi İstanbul nerde yaşıyosunuz?
Eskiden zeytinburnundaydım
7 senedir beylikdüzündeyim
Evet istanbul çok kalabalık ama ben çok seviyorum

izmire gitmedim hiç ama

antalya ve ankaraya sürekli gidip geliyorum inanılmaz sıkılıyorum
Oralar bana Çookk kuçük geliyor daraliyorum resmen

İstanbulun trafini bile seviyorum ben

Bu arada bizde eşimin şark görevi için doğuya gitmek zorundayız ama 3,5 sene diye kendimi teselli ediyorum
Sonunda istanbula döneriz inşallah diye dua ediyorum

İstanbul'un çok sakin yerleri de var. Ben İstanbul'da iki farklı yerde görev yaptım ve ikisi de çok sakin yerlerdi. Tercihinizde İstanbul ama aksın ilçelerine olabilir. Aileniz Anadolu yakasında mı Avrupa yakasında mı

Avrupa yakasındalar. Kiralar da uçuktur oralarda şimdi :(

Insanoglu kus misali nerede duracagi belli olmaz
Belki baska bir sebepten aileniz istanbuldan tasinmak zorunda kalacak
Siz peslerinden gittiginizle kalacaksiniz
Bence en mantiklisi bu
Hakkinizda hayirlisi olsun

Çok doğru.. Sanırım artık sadece birey olarak düşünmem gerekiyor.

Eskiden zeytinburnundaydım
7 senedir beylikdüzündeyim
Evet istanbul çok kalabalık ama ben çok seviyorum

izmire gitmedim hiç ama

antalya ve ankaraya sürekli gidip geliyorum inanılmaz sıkılıyorum
Oralar bana Çookk kuçük geliyor daraliyorum resmen

İstanbulun trafini bile seviyorum ben

Bu arada bizde eşimin şark görevi için doğuya gitmek zorundayız ama 3,5 sene diye kendimi teselli ediyorum
Sonunda istanbula döneriz inşallah diye dua ediyorum

Üzüldüm :( eşiniz polis mi? Evet ben de öyleydim ama İzmir in tadını aldıktan sonra geçti :)

Kardesim sehir merkezinde yasayip 40 km uzakliktaki ilcede calisiyor yillardir.
Boyle bir alternatif dusunmez misiniz?
Atiyorum izmirin bir köyünde calissa oraya en yakin calisilabilir yerde yasasaniz

Selam hanımlar günaydınlar, iyi seneler..

Konu şu, Ben İstanbul' da doğdum büyüdüm. Evlendikten sonra eşim öğretmen olduğu ve İzmir' de görev yaptığı için İzmir' e yerleştim. Çok sevdim burayı. Ama eşim doğu görevi yapmadığı için 1 sene sonra af gelmezse tayini çıkacak.

Bu tayini İzmir ilçesine de isteyebilir, (küçük yerde daha önce yaşamadım ama dışarıya düşkün de biri değilim) İstanbul' un doğu görevi yerine geçecek köhne varoş bi semtine de isteyebilir.

Sorun şu, İstanbul' da ailem var ve onlarla bir arada olabilmek fikri beni cezbediyor ama günden güne artan kalabalıklığı beni çok soğutuyor oradan. Ben geleceğin annesi olarak düşünüyorum kendimi ve orada bir çocuk yetiştirmek bana tehlikeli geliyor.

İzmir ilçe olursa da orada kaldığımız sürece hiç çalışamayacağım. Ailem yok, dışarı düşkün olmasam da çıkacak yer yok... Ama görev süremiz (7 yıl) tamamlanınca tekrar İzmir e dönme şansımız var. İstanbul ya da herhangi bir şehre gittiğimizde de İzmir' e dönüşümüz imkansız..

Kafam karışık ve uzun oldu. Kusura bakmayın.. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum :KK200:
Benim fikrim İzmir’in ilçesi olurdu. Çünkü İstanbul’un varoş köhne yeri güvenlik ve gelecek adına çok umut vadeden yerler değil maalesef. Olacak çocuklarınızı düşünün, oradaki gençliği düşünün... eğer orda çalışıp iyi bir semt de otururum derseniz bu günün çoğunluğunu trafikte geçirmeyi göze alıyorsunuz demek zira iyi semtler varoş semtlere çok da yakın olmuyor. Ama İzmir’in ilçesini seçerseniz trafiksiz, daha doğal, İstanbul’a nazaran daha temiz bir hayat sunabilirsiniz çocuklarınıza. Görev süreniz bittiğinde de İzmir’e geçersiniz zaten çocuklarınızda büyümüş okul çağına gelmiş olur siz de işe girip çalışabilirsiniz.

Avrupa yakası biraz daha yoğun evet. Kira olarak bakarsanız. Sakın ya da değil her ilçesi çok pahalı. Ama İzmir de bu konuda farksızdır diye düşünüyorum.

Evet İzmir de de kiralar çok fırladı. 1.500 den başlıyor oturulabilecek bi ev...

Benim fikrim İzmir’in ilçesi olurdu. Çünkü İstanbul’un varoş köhne yeri güvenlik ve gelecek adına çok umut vadeden yerler değil maalesef. Olacak çocuklarınızı düşünün, oradaki gençliği düşünün... eğer orda çalışıp iyi bir semt de otururum derseniz bu günün çoğunluğunu trafikte geçirmeyi göze alıyorsunuz demek zira iyi semtler varoş semtlere çok da yakın olmuyor. Ama İzmir’in ilçesini seçerseniz trafiksiz, daha doğal, İstanbul’a nazaran daha temiz bir hayat sunabilirsiniz çocuklarınıza. Görev süreniz bittiğinde de İzmir’e geçersiniz zaten çocuklarınızda büyümüş okul çağına gelmiş olur siz de işe girip çalışabilirsiniz.

Evet sanırım olacak olan bu... Çok teşekkür ederim.

Kardesim sehir merkezinde yasayip 40 km uzakliktaki ilcede calisiyor yillardir.
Boyle bir alternatif dusunmez misiniz?
Atiyorum izmirin bir köyünde calissa oraya en yakin calisilabilir yerde yasasaniz

Maalesef... en yakın ilçeye 2 saatten az yol yok... Bunu da eşim istemez zaten ..

Ya izmir de göç alan metropol bir şehir .istanbula kiyasladigin zaman öyle sakin bi yer değil ulaşım vs problem ben arada çok fark göremiyorum gerçi ilçe ye göre de değişebilir

Izmir & istanbulu trafik ve göc olarak mukayese etmekte ciddi misiniz ? Izmir'de 2-3 ana alter'in is cikisi 1 saatlik trafigiyle Istanbulunkini kiyaslamak?
4 bucuk milyonluk sehirle 15 milyonluk sehri ..Yapmayin lutfen :)

Öğretmen arkadaşlarımdan İzmir'in doğu hizmeti olan ilçelerinin çok zorlu olduğunu duydum.Ben İzmirliyim.

Sağlık sektöründe de geri olduğunu düşünüyorum
7 yıl da çok uzun bir süre çalışmamak için ben olsam İstanbul'u tercih ederdim.

Kınık ve Kiraz i iyice arastirin da yazın derim.

Izmir & istanbulu trafik ve göc olarak mukayese etmekte ciddi misiniz ? Izmir'de 2-3 ana alter'in is cikisi 1 saatlik trafigiyle Istanbulunkini kiyaslamak?

İnşallah bozulmaz Güzel İzmir' im yaa. Yavaştan buraları İstanbul gibi yapmaya çalışıyorlar. Büyük firmalar girdi sürekli bina dikip gökdelen yükseltiyorlar :(

Ulaşım derken trafiği değil ulaşım araçlarını kastetmiştim.konu sahibi beni anladı siz neden atladiniz

Izmirin uzak ilcelerinde kolay kolay göç alan bulamazsiniz.Cogunlugu yerlisidir ,gerisi de atanan memur,ogretmen vs.Rahat edersiniz.Ilceler belli mi ?

İlçeler, geçen senelerde arkadaşlarımız Kiraz' a gittiler, atandılar. Tire olabilir ve sanırım Ödemiş..

Maalesef... en yakın ilçeye 2 saatten az yol yok... Bunu da eşim istemez zaten ..
İzmirin ilçesini düşünürdüm ben olsam..iş bulamamaktan bahsetmişsiniz ama İstanbulda çalışsanızda kira vs derken gidecek o para..hiç olmazsa çocuğunuzu büyütürsünüz o süreçte..ben yapı olarak kalabalığı sevmeyen bir insanım..sadece gezmek için gittiğimde bile üstüme geliyor İstanbulun kalabalığı.bende büyük bir şehirde yaşıyorum ama kesinlikle İstanbul gibi değil..

Back