• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul mu, İzmir ilçe mi?

İzmir'in küçük ilçesi derim. Yıllar önce İstanbul'dan taşındım, küçük bir Ege kasabasında yaşıyorum havası şehirlere göre temiz, doğal meyve sebze yeme şansımız daha yüksek ama herşeyden önce çocuklarımı kalabalıktan uzak sakin bir şekilde büyütüyorum. Büyük şehirler bana çok boğucu geliyor, gezerken bile zevkini tam alamıyorum kalabalıktan. Belki ilerde yine büyük şehre taşınmak zorunda kalacağız ama ozamana kadar keyfini çıkarıyorum. Size fikir amaçlı kendi yaşadıklarımızı yazdım, en iyi kararı elbette sadece siz vereceksiniz.

Öğretmen arkadaşlarımdan İzmir'in doğu hizmeti olan ilçelerinin çok zorlu olduğunu duydum.Ben İzmirliyim.

Sağlık sektöründe de geri olduğunu düşünüyorum
7 yıl da çok uzun bir süre çalışmamak için ben olsam İstanbul'u tercih ederdim.

Kınık ve Kiraz i iyice arastirin da yazın derim.

Kiraz da oraya atanmış arkadaşlarımız var. 2 3 kere gittim. Ama orada yapabilir miyim emin değilim... Biraz garip bi yermiş

İzmir'in küçük ilçesi derim. Yıllar önce İstanbul'dan taşındım, küçük bir Ege kasabasında yaşıyorum havası şehirlere göre temiz, doğal meyve sebze yeme şansımız daha yüksek ama herşeyden önce çocuklarımı kalabalıktan uzak sakin bir şekilde büyütüyorum. Büyük şehirler bana çok boğucu geliyor, gezerken bile zevkini tam alamıyorum kalabalıktan. Belki ilerde yine büyük şehre taşınmak zorunda kalacağız ama ozamana kadar keyfini çıkarıyorum. Size fikir amaçlı kendi yaşadıklarımızı yazdım, en iyi kararı elbette sadece siz vereceksiniz.

Çok teşekkür ederim çok sağ olun. Fikirlerim sizinle aynı

Ulaşım derken trafiği değil ulaşım araçlarını kastetmiştim.konu sahibi beni anladı siz neden atladiniz

Atlamadim,alintilayip soru sordum :) Sinirlenmeye gerek yok :)
Ulasim araclari konusunda da 33 yillik Izmirliyim.Bir ucundaki ilceden diger ucuna gitmem ulasim araclariyla(metro,otobus,dolmus) max 1 saat suruyor.Istanbulda nasil bu isler ki ?

Kiraz da oraya atanmış arkadaşlarımız var. 2 3 kere gittim. Ama orada yapabilir miyim emin değilim... Biraz garip bi yermiş

Ben yapamazdim.ögretmen için de zor. Sizin şartlarınız a göre İstanbul daha mantıklı. Doğu hizmeti olmazsa tabii ki İzmir'in deniz kenarı bir ilçesini tavsiye ederdim.

İnşallah bozulmaz Güzel İzmir' im yaa. Yavaştan buraları İstanbul gibi yapmaya çalışıyorlar. Büyük firmalar girdi sürekli bina dikip gökdelen yükseltiyorlar :KK43:

Cunku ulkemizde ne kadar gokdelen,buyuk bina,plaza = gelismislik zihniyeti var.Rant var.Su anda Bursadayim.Yesil Bursa diye anilan.Henuz yesil gormedim.O kadar diyeyim.

Siz ozel sektorde calisiyorsaniz esiniz zorunlu hizmetini erteletebilir her sene. Gidecek iyi bir yer acilmazsa bence bunu deneyin

Evet onu 2 senedir erteliyoruz . Eşimin gitmesi gerekiyodu şimdiye kadar ama belge verip erteletiyoruz ama yaşım 31 oldu artık. Bebek düşünmeseydik istediğimiz kadar her sene evrak verirdik

izmirde yaşamaktan memnun musunuz cidden? o zaman izmir derim. ama ben olsam istanbula giderdim gözü kapalı. izmir büyük bir köy benim için, ilçelerini de bilirim. en iyisi tire denebilir, o da yani giderseniz çok memnun kalmazsınız. bom boş, insanlar tuhaf vs.
edit : birisi ödemiş e gözü kapalı gidin demiş, bence gözünüzü açarak gidin :deli:

Bir kadının ailesine yakın olması çok önemli..
Bunu geç anladım maalesef.
Kesinlikle İstanbul diyorum..
Sefaları adına cefalarını çekmeye değer.
Hatta İstanbul dışında geçirdiğim seneler sanki yaşamıyorum da yaşar gibi yapıyorum..

izmirde yaşamaktan memnun musunuz cidden? o zaman izmir derim. ama ben olsam istanbula giderdim gözü kapalı. izmir büyük bir köy benim için, ilçelerini de bilirim. en iyisi tire denebilir, o da yani giderseniz çok memnun kalmazsınız. bom boş, insanlar tuhaf vs.
edit : birisi ödemiş e gözü kapalı gidin demiş, bence gözünüzü açarak gidin :deli:

Hay Allah yaa bu konuyu açmakla kafam daha çok karıştı :) ama evet büyük bi köy diyebilirim İzmir için. Geldiğimde ben de böyle demiştim.

Tabi ki İzmir :)

istanbul artık yaşanacak bir yer değil.. hayat zor ve pahalı.. ayrıca çocuk varsa asla çocuk yetiştirilebilecek bir yer değil bana göre. Bugün şansım olsa hiç düşünmeden izmire yerleşirim.

İstanbulda kiraya faturalara ihtiyaçlara o kadar para harcamaktansa o parayı bilete ayırır istediğiniz zaman ailenizi görebilirsiniz..

Bir öğretmenin eş özrü yapmadan,doğu görevi yapmadan İzmir de görev yapması büyük şans. Bence bu şansı kaybetmeyin.

Evet eşim, öğretmenler bilir açık tercihiyle buraya geldi. İzmir olmaz diye hiç yazmamıştı :)

Evet eşim, öğretmenler bilir açık tercihiyle buraya geldi. İzmir olmaz diye hiç yazmamıştı :)
Ben de ilk atama zamanı tercih etmediği halde Ankara ya gelen birini tanıyorum. Oluyor böyle şeyler arada:) O Ankara da kalmayı istemişti, ilicinden doğu görevi sayılan merkez okullardan yazmıştı ama gelmemişti ve ildisindan başka yere gitmek zorunda kalmıştı. Bir daha da puanı ile Ankara merkeze gelmesi uzun sürer. Onun için iyi düşünün derim.

Hemen bu sene mı gitmeniz gerekiyor zorunlu hizmete. 10 yılda bir zorunlu hizmet affı geliyor. 2020-2021 de gelebilir. İzmir'i tercih edeceksiniz de büyük ilçelere yakın olan bayındır, Kemalpaşa gibi ilçeleri tercih edebilirsiniz.

Back