• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul mu, İzmir ilçe mi?

Yanlış anlamayın ama bizde İstanbulda yaşıyoruz ama 2 gün elektriksiz ve susuz kaldık. Ümraniye merkezdeyiz ama inanın her yer şantiye alanı gibi ne düzen ne yol ne izan..Karmakarışık üstelik çok kalabalık. .Trafikte insanların tahammülü kalmamış abartmıyorum araçlarına zarar gelmeyeceğini bilseler arabaların üstünden atlaya atlaya yol gidecekler.
Küçük bir İran gibi kılık kıyafet fena..Biraz tarz, modern giyinin tuhaf tuhaf bakıyorlar.
Bu anlamda İzmirle karşılaştırılmaz bile..

Sadece sanayi şehri olduğu için İş imkanları çok çok iyi..İyi kazandiriyor ama bir o kadar da cepleri boşaltan bir şehir..

Yani ben Bebekte, bostancı sahilde yasamiyorsam İstanbul da yaşıyorum diyemem..

Ör Ümraniye gelişmeye çalışan bir köy gibi :)

Birde beylikdüzünde oturmayı cok ısterdım ama okadar şık ve lüks modern

ehehe sakin olun. öğrenci değilim profilim eski değiştirmedim, ayrıca meslek sahipliğiyle ne alakası var olayın? ben konu sahibi için yazdım, gayet tarafsız bir şekilde, umarım gönlünce olur.

bir de doğu iliyle ödemiş kıyaslanmıyor orada, durduk yere duyar kasmaya çalışmayın lütfen komik duruyor. :işsiz:

hemen profil incelenmiş bir de ne kadar tahammülsüzsünüz fikir ayrılıklarına. :işsiz:

Zh gorevini yapmaya hazirlanan birine yardimci olma acisindan yaklastim ben de.Profilinize bakma sebebim de buydu.Tayinciyseniz az cok kestirebilirsiniz bu durumu diye yoksa tahammulsuzlukle alakasi yok olayin.Fazla abartmayin ya :)

Birde beylikdüzünde oturmayı cok ısterdım ama okadar şık ve lüks modern
Evet oralarda sonradan çok gelişti ama yanlış anlamayın modern olduğuna pek inanamıyorum ;)
Sadece yapılan binaların çok şatafatlı olduğunu duydum. .

Bir de oralar deprem bölgesiydi. .Evler bir dönem çok ucuzdu bir çok kişi oralardan daire satın aldı..

Evet oralarda sonradan çok gelişti ama yanlış anlamayın modern olduğuna pek inanamıyorum :KK66:
Sadece yapılan binaların çok şatafatlı olduğunu duydum. .

Bir de oralar deprem bölgesiydi. .Evler bir dönem çok ucuzdu bir çok kişi oralardan daire satın aldı..

Doğrudur asırı lüks geldıgı ıcın bana öyle geldı belkıde
Ama ızmırde ınsanlar modern ama pek Gelısmemıs ondan pek sevemedım ızmırı ben

Turkiye ye tatile geldigimde gittigim iki sehirdir Istanbul ve izmir. Izmir'deyken kendimi biraz daha evimde hissediyorum ama istanbul'dayken devasa bir kaosun icinde hissediyorum kendimi:/ alisveris ve yemek icmek icin bir kac gunlugune guzel ama daha fazlasini herhalde kaldiramazdim. Izmir nufus olarak istanbulun 3 te 1 I ve buda ciddiye alinmasi gereken bir oran. Zaten araba olduktan sonra merkez ve koy arasi mesafe nedir ki. Her gun cikip gezen insanlar degilseniz zaten ev is ekseninde geciyor zaman. En azindan bol yesillikli, sessiz bir yerde daha kaliteli bir hayat yasarsiniz. Ve inanin bunlar istanbul'a gore cok luks.

Selam hanımlar günaydınlar, iyi seneler..

Konu şu, Ben İstanbul' da doğdum büyüdüm. Evlendikten sonra eşim öğretmen olduğu ve İzmir' de görev yaptığı için İzmir' e yerleştim. Çok sevdim burayı. Ama eşim doğu görevi yapmadığı için 1 sene sonra af gelmezse tayini çıkacak.

Bu tayini İzmir ilçesine de isteyebilir, (küçük yerde daha önce yaşamadım ama dışarıya düşkün de biri değilim) İstanbul' un doğu görevi yerine geçecek köhne varoş bi semtine de isteyebilir.

Sorun şu, İstanbul' da ailem var ve onlarla bir arada olabilmek fikri beni cezbediyor ama günden güne artan kalabalıklığı beni çok soğutuyor oradan. Ben geleceğin annesi olarak düşünüyorum kendimi ve orada bir çocuk yetiştirmek bana tehlikeli geliyor.

İzmir ilçe olursa da orada kaldığımız sürece hiç çalışamayacağım. Ailem yok, dışarı düşkün olmasam da çıkacak yer yok... Ama görev süremiz (7 yıl) tamamlanınca tekrar İzmir e dönme şansımız var. İstanbul ya da herhangi bir şehre gittiğimizde de İzmir' e dönüşümüz imkansız..

Kafam karışık ve uzun oldu. Kusura bakmayın.. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum :KK200:
İstanbul'un yaşanacak yeri kalmadı resmen
Değil İzmir ilçesi doğunun ilçesini İstanbul varoşuna tercih ederim

Turkiye ye tatile geldigimde gittigim iki sehirdir Istanbul ve izmir. Izmir'deyken kendimi biraz daha evimde hissediyorum ama istanbul'dayken devasa bir kaosun icinde hissediyorum kendimi:/ alisveris ve yemek icmek icin bir kac gunlugune guzel ama daha fazlasini herhalde kaldiramazdim. Izmir nufus olarak istanbulun 3 te 1 I ve buda ciddiye alinmasi gereken bir oran. Zaten araba olduktan sonra merkez ve koy arasi mesafe nedir ki. Her gun cikip gezen insanlar degilseniz zaten ev is ekseninde geciyor zaman. En azindan bol yesillikli, sessiz bir yerde daha kaliteli bir hayat yasarsiniz. Ve inanin bunlar istanbul'a gore cok luks.

VAlla cok dogru söylüyorsun bende bursaya kacmak istıyorum bazen istanbul ınsanı cok yoruyor özellıklede trafık ve kalabalığı ve istanbulda guzel bır hayatın olması ıcın para lazım

Doğrudur asırı lüks geldıgı ıcın bana öyle geldı belkıde
Ama ızmırde ınsanlar modern ama pek Gelısmemıs ondan pek sevemedım ızmırı ben
Aynen öyle İzmir de de bir kesim hala kendini İzmirdeymis gibi hissetmiyor galiba hala gelişime kapalılar :)
Tabi belediye çalışamıyor diyelim;)

ulasimiz ulasimiz köy ve köylü olmak aşağılanma olarak kullanılmamalı zaten, çoğunluğumuzun kökeni köye dayanıyor, bizlerin büyük şehirlerde doğması atalarımızın köylü olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Kaldı ki İstanbul evet boğazıyla, şaşalı görüntüsüyle güzel bir şehirdir, doğma büyüme İstanbul'luyum, şehir olarak severim ama yaşam kalitesi açısından kötü, trafik, kalabalık, can güvenliği gibi bir sürü sorunu var İstanbul'un, belki birçok imkanlar sunuyor içinde yaşayan halka ama o imkanlar diğer sorunları görmezden gelmenize yardımcı olmuyor.

İstanbul övülürken diğer şehirlerin yerilmesine gönlüm razı değil, Ege'ye yerleştim, tamam bazı eksikleri var ama en azından ailem için İstanbul'a göre daha güvenli, daha sakin ve kaostan uzak bir yerdeyim, İstanbul'da 1 saatte 10 km yolu zor giderken biz buralarda 1 saatte farklı şehirlere gidebiliyoruz.

İstanbul'un ilçelerini araştırsın üyeler, yaşım sizlere göre büyük, doğma büyüme İstanbul'luyum, anne babam da İstanbul'da doğmuş, o yüzden zamanında İstanbul'un köyü olan yerlerinin sonradan ilçe olduğunu daha iyi bilirim, misal Ümraniye:))) Ümraniye zaten ilçe değildi, aynen katılıyorum sözlerinize, hatta hatta şurada 15-20 yıl öncesi Ümraniye'ye siteler yapılmaya başlanmadan evvel ilçe bile sayılmazdı İstanbul'lular için, otobüs hattı dahi yoktu.

Ümraniye'yeyle bağlantılı aslında vaktinde köy olan ama şimdilerde Karadeniz köylerine doğru genişleyen yerler de şurada en fazla 10 yıldır ilçe olarak görülüyor.

İstanbul'da tarihi çok eskilere dayanan ilçeler azdı, geri kalan kısımlar bir zamanlar dutluktu diyebiliriz :)

VAlla cok dogru söylüyorsun bende bursaya kacmak istıyorum bazen istanbul ınsanı cok yoruyor özellıklede trafık ve kalabalığı ve istanbulda guzel bır hayatın olması ıcın para lazım

Istanbul'da hayli zengin olmak lazim kaliteli bir hayat yasamak icin. Ama birde surekli bir izalasyon icinde yasamak gerekir o durumda bile. Malum bir suru goc aldi, insanlar her yerde, suc oranlari artti vs. Zor valla orada yasamak:/

Istanbul'da hayli zengin olmak lazim kaliteli bir hayat yasamak icin. Ama birde surekli bir izalasyon icinde yasamak gerekir o durumda bile. Malum bir suru goc aldi, insanlar her yerde, suc oranlari artti vs. Zor valla orada yasamak:/[/QU

Allah sonumuzu hayır etsın valla cok korkuyorum bende istanbulu mahvettıler yoksa bu sehır gibi guzeli yok belkıde dogma büyüme ıstanbulluyum ondan bana böyle gelıyo:)

ulasimiz ulasimiz köy ve köylü olmak aşağılanma olarak kullanılmamalı zaten, çoğunluğumuzun kökeni köye dayanıyor, bizlerin büyük şehirlerde doğması atalarımızın köylü olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Kaldı ki İstanbul evet boğazıyla, şaşalı görüntüsüyle güzel bir şehirdir, doğma büyüme İstanbul'luyum, şehir olarak severim ama yaşam kalitesi açısından kötü, trafik, kalabalık, can güvenliği gibi bir sürü sorunu var İstanbul'un, belki birçok imkanlar sunuyor içinde yaşayan halka ama o imkanlar diğer sorunları görmezden gelmenize yardımcı olmuyor.

İstanbul övülürken diğer şehirlerin yerilmesine gönlüm razı değil, Ege'ye yerleştim, tamam bazı eksikleri var ama en azından ailem için İstanbul'a göre daha güvenli, daha sakin ve kaostan uzak bir yerdeyim, İstanbul'da 1 saatte 10 km yolu zor giderken biz buralarda 1 saatte farklı şehirlere gidebiliyoruz.

İstanbul'un ilçelerini araştırsın üyeler, yaşım sizlere göre büyük, doğma büyüme İstanbul'luyum, anne babam da İstanbul'da doğmuş, o yüzden zamanında İstanbul'un köyü olan yerlerinin sonradan ilçe olduğunu daha iyi bilirim, misal Ümraniye:))) Ümraniye zaten ilçe değildi, aynen katılıyorum sözlerinize, hatta hatta şurada 15-20 yıl öncesi Ümraniye'ye siteler yapılmaya başlanmadan evvel ilçe bile sayılmazdı İstanbul'lular için, otobüs hattı dahi yoktu.

Ümraniye'yeyle bağlantılı aslında vaktinde köy olan ama şimdilerde Karadeniz köylerine doğru genişleyen yerler de şurada en fazla 10 yıldır ilçe olarak görülüyor.

İstanbul'da tarihi çok eskilere dayanan ilçeler azdı, geri kalan kısımlar bir zamanlar dutluktu diyebiliriz :)
Kesinlikle sözlerine katılıyorum mune abla. .Ben köy veya köylüyü küçümseme amaçlı yazmadım.
Fakat kabul etmeliyiz ki 15 senedir Ümraniyedeyim bu ilçe bir türlü gelişmedi köy statüsünden ile ilçe statüsüne geçme çabasında.. Her yer şantiye gibi yollara yamalı gibi asfalt döküyorlar. Ayda bir kapımızın önü bir sebeple kazılıyor ve yamalanıyor ve o kadar kötü bir görüntü oluşuyor ki ..Belki bu durum bir çok şehrin bir çok ilçesinde var ama Burası koca Metropol İstanbul..Yakışmıyor bu güzel şehre. .

Kesinlikle sözlerine katılıyorum mune abla. .Ben köy veya köylüyü küçümseme amaçlı yazmadım.
Fakat kabul etmeliyiz ki 15 senedir Ümraniyedeyim bu ilçe bir türlü gelişmedi köy statüsünden ile ilçe statüsüne geçme çabasında.. Her yer şantiye gibi yollara yamalı gibi asfalt döküyorlar. Ayda bir kapımızın önü bir sebeple kazılıyor ve yamalanıyor ve o kadar kötü bir görüntü oluşuyor ki ..Belki bu durum bir çok şehrin bir çok ilçesinde var ama Burası koca Metropol İstanbul..Yakışmıyor bu güzel şehre. .

Ümraniye çok sıkıntılı bir yer:) ben oraya gidince boğuluyorum, çok yoğun ve çözülemeyen bir trafik sorunu var, dediğin gibi her yer inşaat, yol çalışmaları asla bitmez, birde son 10-15 yılda felaket kalabalıklaştı, çarşınızda gezerken sıkıntı basıyor bana, haklısın diğer illerle kıyaslanınca madem İstanbul ülkenin kalbi, metropol, sanayi ve ticaret şehri diyoruz o zaman tüm sorunlarının çözülmesi gerekiyordu, ben İstanbul'dan çıkalı 6 yıl bitti, gördüğüm o dur ki sorunlar daha da büyüyor, şahsen büyük konuşmayayım ama çok mühim birşey olmadıkça artık asla dönmem İstanbul'a.
Ege iyidir, eksikler var mı var, arada şu da olsaydı iyi olurdu dediğim şeylerde oluyor ama en azından güvenlik açısından daha rahatız, kalabalık daha az, yaşam kalitenizde otomatikman iyileşiyor böylece, istediğin gibi yaşa tarzı var buraların, beni en cazip eden yönü de bu.

Ümraniye çok sıkıntılı bir yer:) ben oraya gidince boğuluyorum, çok yoğun ve çözülemeyen bir trafik sorunu var, dediğin gibi her yer inşaat, yol çalışmaları asla bitmez, birde son 10-15 yılda felaket kalabalıklaştı, çarşınızda gezerken sıkıntı basıyor bana, haklısın diğer illerle kıyaslanınca madem İstanbul ülkenin kalbi, metropol, sanayi ve ticaret şehri diyoruz o zaman tüm sorunlarının çözülmesi gerekiyordu, ben İstanbul'dan çıkalı 6 yıl bitti, gördüğüm o dur ki sorunlar daha da büyüyor, şahsen büyük konuşmayayım ama çok mühim birşey olmadıkça artık asla dönmem İstanbul'a.
Ege iyidir, eksikler var mı var, arada şu da olsaydı iyi olurdu dediğim şeylerde oluyor ama en azından güvenlik açısından daha rahatız, kalabalık daha az, yaşam kalitenizde otomatikman iyileşiyor böylece, istediğin gibi yaşa tarzı var buraların, beni en cazip eden yönü de bu.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abla bende istanbul sultangazıde yasıyorum benımkı cok daha vahim sanırım :D

Yanlış anlamayın ama bizde İstanbulda yaşıyoruz ama 2 gün elektriksiz ve susuz kaldık. Ümraniye merkezdeyiz ama inanın her yer şantiye alanı gibi ne düzen ne yol ne izan..Karmakarışık üstelik çok kalabalık. .Trafikte insanların tahammülü kalmamış abartmıyorum araçlarına zarar gelmeyeceğini bilseler arabaların üstünden atlaya atlaya yol gidecekler.
Küçük bir İran gibi kılık kıyafet fena..Biraz tarz, modern giyinin tuhaf tuhaf bakıyorlar.
Bu anlamda İzmirle karşılaştırılmaz bile..

Sadece sanayi şehri olduğu için İş imkanları çok çok iyi..İyi kazandiriyor ama bir o kadar da cepleri boşaltan bir şehir..

Yani ben Bebekte, bostancı sahilde yasamiyorsam İstanbul da yaşıyorum diyemem..

Ör Ümraniye gelişmeye çalışan bir köy gibi :)

Harfiyen katılıyorum size. O yüzden istemiyorum zaten. Biliyorum öyle olduğunu. Ailem için acaba mı dedim ama aile bile olsa istemiyorum artık orayı :(

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abla bende istanbul sultangazıde yasıyorum benımkı cok daha vahim sanırım :KK70:
Genel olarak İstanbul'da yaşamak vahim :))) kalabalık, yoğun trafik, suç oranı diğer illere göre daha yüksek, bir de acayip pahalı :))
Yaz sonu İstanbul'a gittim, aman Allah'ım o sebze meyve fiyatları da ne'ydi öyle, biz burada muhteşem bir hayat yaşıyormuşuz meğer, elimi attığım her meyve buradaki fiyatların en az 2 katıydı.
Şehir güzel, ne yalan söyleyeyim boğazına aşığım ama aşk yetmiyor beraberlik için :KK70:

Back