Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok iyi yapmışsın abla..Emekliliğe doğru bu şehirden ayrılmak lazımÜmraniye çok sıkıntılı bir yer:) ben oraya gidince boğuluyorum, çok yoğun ve çözülemeyen bir trafik sorunu var, dediğin gibi her yer inşaat, yol çalışmaları asla bitmez, birde son 10-15 yılda felaket kalabalıklaştı, çarşınızda gezerken sıkıntı basıyor bana, haklısın diğer illerle kıyaslanınca madem İstanbul ülkenin kalbi, metropol, sanayi ve ticaret şehri diyoruz o zaman tüm sorunlarının çözülmesi gerekiyordu, ben İstanbul'dan çıkalı 6 yıl bitti, gördüğüm o dur ki sorunlar daha da büyüyor, şahsen büyük konuşmayayım ama çok mühim birşey olmadıkça artık asla dönmem İstanbul'a.
Ege iyidir, eksikler var mı var, arada şu da olsaydı iyi olurdu dediğim şeylerde oluyor ama en azından güvenlik açısından daha rahatız, kalabalık daha az, yaşam kalitenizde otomatikman iyileşiyor böylece, istediğin gibi yaşa tarzı var buraların, beni en cazip eden yönü de bu.
Genel olarak İstanbul'da yaşamak vahim :))) kalabalık, yoğun trafik, suç oranı diğer illere göre daha yüksek, bir de acayip pahalı :))
Yaz sonu İstanbul'a gittim, aman Allah'ım o sebze meyve fiyatları da ne'ydi öyle, biz burada muhteşem bir hayat yaşıyormuşuz meğer, elimi attığım her meyve buradaki fiyatların en az 2 katıydı.
Şehir güzel, ne yalan söyleyeyim boğazına aşığım ama aşk yetmiyor beraberlik için
Genel olarak İstanbul'da yaşamak vahim :))) kalabalık, yoğun trafik, suç oranı diğer illere göre daha yüksek, bir de acayip pahalı :))
Yaz sonu İstanbul'a gittim, aman Allah'ım o sebze meyve fiyatları da ne'ydi öyle, biz burada muhteşem bir hayat yaşıyormuşuz meğer, elimi attığım her meyve buradaki fiyatların en az 2 katıydı.
Şehir güzel, ne yalan söyleyeyim boğazına aşığım ama aşk yetmiyor beraberlik için
Çok iyi yapmışsın abla..Emekliliğe doğru bu şehirden ayrılmak lazım
Biz de Eskişehre taşınmayı düşünüyoruz. Umarim orda hayallerimde ki gibi keyifli zamanlar geçiririm..
Cok doğru ben bu sene izmire geldım
Bıraz alısverıse cıkayım dedım resmen hersey. Bedava dedım
Bır yemek yedık arkadaslarla hem de en guzel yemek bıze 50 tl ye maloldu
Istanbulda 150 olurdu o yemek
Hemen kalabalık degıl
Istanbul cok gelısmıs sasalı ama yoruyo huzur vermıyo
Doğru karar verdiğinizi düşünüyorum.Harfiyen katılıyorum size. O yüzden istemiyorum zaten. Biliyorum öyle olduğunu. Ailem için acaba mı dedim ama aile bile olsa istemiyorum artık orayı
Biz de kalabalığından ve güvenliğin azalmasından sebep kaçtık İstanbul'dan, yetişmekte olan bir kızımız vardı ve onu da düşünmeliydik, baştan tereddütlerimiz oldu çünkü biz doğma büyüme İstanbul'luyuz eşimle, doğduğumuz ilçeden tatil yapmak dışında hiç çıkmamıştık ama bugün rahatlıkla iyi ki şehir değiştirdik diyoruz, bir kere stresiniz kalmıyor, sakin huzurlu bir yaşam sürüyorsunuz, çocuğunuzu okula veya bir cafede oturmaya gönderirken aklınızdan binbir türlü şey geçmiyor, 100'de 100 güvenli yer yoktur veya muhteşem kusursuzluk da bir yer yoktur ama en azından yaşayabileceğiniz kötülükleri, olumsuzlukları minimuma indirebiliyorsunuz.
Ben Aydın'dayım, tabii ilk zamanlar zor geliyor, düşünsenize 40 yaşına kadar aynı ilçede ikamet etmişsiniz, aileniz orada, tüm çevreniz, arkadaşlarınız orada, bir gün aydınlanma yaşayıp hiç gitmediğiniz bir şehre yerleşmeye karar veriyorsunuz, zor elbette.Ablacım sen hangı sehırdesın? İzmirmi?
Cok radıkal bır kararla sehır degıstırmıssınız
Bızde bursaya yerlesmeyı düşünüyoruz ama korkuyoruz cesaret olmayınca kalıyoruz ıste pekı ılk zamanlar zor geldımı?
Ben Aydın'dayım, tabii ilk zamanlar zor geliyor, düşünsenize 40 yaşına kadar aynı ilçede ikamet etmişsiniz, aileniz orada, tüm çevreniz, arkadaşlarınız orada, bir gün aydınlanma yaşayıp hiç gitmediğiniz bir şehre yerleşmeye karar veriyorsunuz, zor elbette.
Ama alışıyorsunuz, biz alıştık hatta epey benimsedik, keyfimiz yerinde.
Bursa güzel şehirdir, sosyal imkanları nasıldır bilmiyorum ama hem İstanbul'a da çok yakın, hem gidip gelmek zor olmaz, ben Yalova'cıyım, Marmara'da bir şehre yerleşmek isteseydim Yalova'yı tercih ederdim, çok aktif, sosyal imkanları güzel, kadınlara geceleri gidecek birçok yer sağlayan, yılın bazı aylarında sahilde etkinlikler, canlı fasıllar düzenlenen bir yer, ucuz da üstelik, ne zaman gitsem gece kendimi sokakta fasıl yapanlara eşlik ederken buluyorum, sesim kısılarak eve dönüyorum :)
Ben Aydın'dayım, tabii ilk zamanlar zor geliyor, düşünsenize 40 yaşına kadar aynı ilçede ikamet etmişsiniz, aileniz orada, tüm çevreniz, arkadaşlarınız orada, bir gün aydınlanma yaşayıp hiç gitmediğiniz bir şehre yerleşmeye karar veriyorsunuz, zor elbette.
Ama alışıyorsunuz, biz alıştık hatta epey benimsedik, keyfimiz yerinde.
Bursa güzel şehirdir, sosyal imkanları nasıldır bilmiyorum ama hem İstanbul'a da çok yakın, hem gidip gelmek zor olmaz, ben Yalova'cıyım, Marmara'da bir şehre yerleşmek isteseydim Yalova'yı tercih ederdim, çok aktif, sosyal imkanları güzel, kadınlara geceleri gidecek birçok yer sağlayan, yılın bazı aylarında sahilde etkinlikler, canlı fasıllar düzenlenen bir yer, ucuz da üstelik, ne zaman gitsem gece kendimi sokakta fasıl yapanlara eşlik ederken buluyorum, sesim kısılarak eve dönüyorum :)
İzmir'in hangi ilçesi olduğu da önemli. Alibey miydi sallıyor da olabilirim. Bir ilçesine gitmiştik İstanbul Sultanbeyli - dudullu'nun küçük versiyonuydu. Oralarda yaşayanlar beni taşlamazlar umarım. Benim tercih edeceğim bir ortam değil sadece.Selam hanımlar günaydınlar, iyi seneler..
Konu şu, Ben İstanbul' da doğdum büyüdüm. Evlendikten sonra eşim öğretmen olduğu ve İzmir' de görev yaptığı için İzmir' e yerleştim. Çok sevdim burayı. Ama eşim doğu görevi yapmadığı için 1 sene sonra af gelmezse tayini çıkacak.
Bu tayini İzmir ilçesine de isteyebilir, (küçük yerde daha önce yaşamadım ama dışarıya düşkün de biri değilim) İstanbul' un doğu görevi yerine geçecek köhne varoş bi semtine de isteyebilir.
Sorun şu, İstanbul' da ailem var ve onlarla bir arada olabilmek fikri beni cezbediyor ama günden güne artan kalabalıklığı beni çok soğutuyor oradan. Ben geleceğin annesi olarak düşünüyorum kendimi ve orada bir çocuk yetiştirmek bana tehlikeli geliyor.
İzmir ilçe olursa da orada kaldığımız sürece hiç çalışamayacağım. Ailem yok, dışarı düşkün olmasam da çıkacak yer yok... Ama görev süremiz (7 yıl) tamamlanınca tekrar İzmir e dönme şansımız var. İstanbul ya da herhangi bir şehre gittiğimizde de İzmir' e dönüşümüz imkansız..
Kafam karışık ve uzun oldu. Kusura bakmayın.. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum
Siz nerde oturuyorsunuz!?İzmir'in hangi ilçesi olduğu da önemli. Alibey miydi sallıyor da olabilirim. Bir ilçesine gitmiştik İstanbul Sultanbeyli - dudullu'nun küçük versiyonuydu. Oralarda yaşayanlar beni taşlamazlar umarım. Benim tercih edeceğim bir ortam değil sadece.
Ama sonuç olarak ben İstanbul'u tercih etmezdim. Tabii çalışmadığınızda maddi manevi nasıl etkilenirsiniz onu bilemem.
Izmirin hangi ilceleri olabilir mesela? Cok guzel ilceleri var.Ya ben de orda yaşarken öyle düşünüyordum ama İzmir bambaşka.. İstanbul' a her gittiğimde daha da kalabalık ve farklı bir ırk eklenmiş oluyor... Ailem orda olmasa kafam karışmaz da işte. Onları özlüyorum. Sizce hala güzel mi İstanbul nerde yaşıyosunuz?
Ov, taşlandım Avrupada oturuyorum ben. Kusura bakmayın. Çaktırmadan gideyim..Siz nerde oturuyorsunuz!?
:))))))) yok o anlamda demedımOv, taşlandım Avrupada oturuyorum ben. Kusura bakmayın. Çaktırmadan gideyim..