Malesef wenars'çım, gittim yattım ama uyku tutmadı. Gündüz bir derece iyiyim ama gece olunca iyice berbat hissediyorum kendimi. Ama sürekli böyle olmayacak. Bugün ilk gündü son olanlardan sonra. Artık her gün daha iyi olacağım ve gün gelecek bir bakacağım ben tekrar eski mutlu ben olabilmişim herşeyi unutmuşum. Bir süre yalnız kalmamaya karar verdim. Baksana iki gündür evde yalnızım, ağzıma lokma koymadım, yatıyorum uyuyamıyorum, başka şeyler düşüneyim diyorum konsantre olamıyorum. Yarın akşam babam evde olacak çok şükür, öbür gün de şehir dışına gideceğim çok sevdiğim bir arkadaşımda kalmaya. Eminim ilaç gibi gelecek, az önce hevesle valizimi bile hazırladım, biraz olsun oyaladı beni. Demek ki hala eşim dışında konularda heyecanlanıp mutlu olabiliyorum, demek ki hala biraz hayat ışıltısı var bende
o adam senin kadar mücadeleci, senin kadar cesur, senin kadar kendisine bağlı bir kadını kaybetti...
Böyle düşünmen beni çok mutlu etti, teşekkür ederim. Evet kilit nokta bu, belki de tek düşünmem gereken cümle "Beni o kaybetti. Bir daha da asla bulamayacak". Bunu hatırlamalı ve huzur bulmalıyım.
Uçan kaçan değil canım ya, böyle durumlarda herkes diğer kadına çamur atar bilirim, ama inan ki o kızları görsen tanısan eşime acırsın. Erkekler kafası çalışan kadınları taşıyamıyor, çünkü biz sürekli ona bir şeyler katmaya çalışıyoruz, eh eleştirilmek hoşlarına gitmiyor. Onlar nerede böyle yüzeysel kız varsa onların peşinde, çünkü o kızlar onları göklere çıkarıp pohpohlamayı biliyorlar da ondan. Daha önce bir tartışmada eşim ablasının yanında "Bundan sonra akıllı, güzel bir kadınla asla olmam. Gidip aptal, çirkin, cahil, ezik bir kız bulacağım, her dediğimi yaptıracağım" demişti. Adamdaki zihniyet bu, çünkü kompleksli. Eh, öyle kızlarla mutlu oluyor, kukla gibi oynatabileceği bayanlarla. Zaten bir daha benim kadar afedersin enayisini bulamaz, hiçbir bayan neredeyse 30 yaşına gelmiş, daha bir okulunu bitirememiş, askerliğini yapmamış bir adamla ciddi bir ilişkiye girmez de ondan. Ben böyle bir saflık yaptım, ailemin bana verdiği kültürü, eğitimimi hiçe saydım sonuç ortada. Ama dersimi aldım, artık aptal aşık olmam. Bir zamanlar kördüm, hayatımın en doğru kararının onunla evlenmek olduğunu sanmıştım, ama şimdi anlıyorum, aynen dediğin gibi hayatımın en doğru kararı bu insandan kurtulmak galiba. İnşallah dediğin gibi güzel günler gelecek, sağol güzel dileklerin için