İşin içinden çıkamıyorum, bana bir yol gösterebilir misiniz?

Akşamdan beri daha iyi olmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımla konuştum, burada sizlerle dertleştim. Kafamı toplamaya güçlü olmaya çalışıyorum. Ama gel gör ki, elimde olmadan yaşlar süzülüyor gözümden. Zamanla atlatacağım biliyorum belki sızısı bile kalmayacak. Ama bugün hayatımın en kötü günü, yaram çok taze. Gecenin bu saati oldu, bu gece nasıl uyurum bilmiyorum. Dün geceki gibi sabaha kadar kabuslar görmekten korkuyorum. Sadece korkuyorum işte... Paylaşmak istedim.

Bugün destek olduğunuz için okuyan yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Uyumadan önce hepiniz için dua edeceğim. Ne olur son bir şeyler yazın. Her yazdığınız kendimi iyi hissetmeme yardımcı oluyor. Bu gece son yalnız gecem bu evde. Yarın dava açılacak, akşam babam gelecek, cumartesi de arkadaşımın yanına gideceğim. Ama bu gece nasıl geçecek bilmiyorum...

canım benim.
Allah'ım önünü hep açık etsin.
Senin de Punchımın da her şey hep gönlünce olsun.
Allahım artık kötü insnlarla vicdan yoksunlarıyla karşılaştırmasın..
Bu gece nasıl geçicek ben de bilmiyorum ama her gecenin sabahı varmış.
Senin de dediğin gibi...

canım sana şunu söylemek istiyorum boşanma kesinleştiği günden buyana hiç ağlamamış değilim konuştum anlaşma şartları neler olacak falan..
o gece resmen sarsıla sarsıla ağladım uzun süre
ağlarken attım içimdeki herşeyi
öyle bir ağladım ki içimden sanki parçalar kopuyor gibiydi..
sanki içimdeki zayıf beni söküp atar gibi ağladım
ondan sonraki gün aynı şekilde ağlayamadım bile..
ve git gide ağlama oranım azaldı..istersen bu gece ağla
izin ver kendine
içten içe değil
bütün gücünle ağla ve yorgun düş
sonra ağlayamayacaksın bile..

Belki artık gözyaşlarının tükendiği noktadayım. Çok isterdim öyle bağıra çağıra ağlayabilmeyi. Ama kalmamış içimde galiba, en fazla bir iki yaş süzülüyor gözümden. Biraz zaman geçiyor sonra yine sızmaya başlıyor gözyaşları. Keşke uyuyabilsem, kabuslar görmeden uyuyabilsem de zaman geçse ama olmuyor işte...

sevgili matahari,

uzun zamandir takip ediyordum konularini uye olmadiigm icin hic yazamamistim, gercekten aci verici yasadiklarin ve surekli tekrarlanmasi sanki bir dairenin icinde bir kosusturmaca ve icinden cikamiyordunuz esinle. Esinin seninle konustuklari gercekten komik gulunc,fakat cok aci!
Onunla gecirdigin vakitler icin uzulme, sen elinden geleni yaptin mutlu olmak icin ugrastin ama karsiliginda olaylar boyle gelisti, belkide boylesi daha hayirli emeklerine umutlarina uzulme 1,5 yil nedirki insan omrunde? onune bak ve umutlan, siyril bu olumsuzluklardan olaylari tekrar yasamaktan,ve dusunme olani biteni, bu esinin oyunlarini entrikalarini.. Kurtulduguna sevin,bayram et, inadina mutlu ol ol ol ol

Bundan sonrasinda kendini dusun, babani dusun, annen icin dua et, Allahtan sabir dile. Bundan oncesindeki ayriliklarindada sen guclu cikmistin fakat o geldi ayagina. Simdide guclu ol ve umursama tepkisiz kal, hesap sorma cunki o degeri haketmiyor, hesap sorulmayi bile haketmiyor.

Selametle

nutkum tutuldu..ne diyeceğimi bilmiyorum şu anda.. yaşadıklarını çekmeyen anlayabilir belki ama asla bilemez..doğru cümleler kurabilmek için tüm yazdıklarını satır satır okudum..bu son darbe olmasaydı konuşmaya dair çok mücadelemiz olurdu..ama artık olan olmuş..ölen ölmüş..bir daha canlandırılamayacak durumda..

meğer bu söz ne kadar anlamlı ve aslında yerinde kullanıldığında ne kadar işlevliymiş...o ne kadar üzülüyorsa sende o kadar üzül..yeteri kadar üzülmüşsün..birde onun hataları için diyetini sen üzülerekmi vereceksin...!! geçmişini o adam için harcadın..geleceğinide geçmişte harcandıklarına pişmanlık duyarakmı dolduracaksın??? acına saygı duy,acıların ve üzüntülerin için bedenine izin ver istediği gibi yaksın canını..ama o acıda bilsinki bugün şah gibi hüküm sürdüğü ruhdan mutlaka bir gün çekip gidecek!

çok tuhaf ama allahtan zaten ayrılma kararı almıştın,zaten onunla bosanmayı yuz kez kafandan tasarladıgın ve bunun provasını yaptıgın ıcın cok sanslısın..cunku nice kadınlar hiç anlamadan pat diye farketıyor aldatıldıklarının ve bi anda hem aldatılmayı hemde yalnızlıgı tadıyorlar...sen onsuz yaşamak gibi bir fikri bir çok defa aklından geçirdirğin için çok da hızlı ayapa kalkacaksın hele bir iki günler böyle geçsin..sen çok metanetli bir kızsın ne kadar da güzel söylüyorsun..acımın sızısı bile kalmayacak mutlaka unutucam..bunu bilmen bile o kadar güzelki...

ben hukukcu degılım ama benım bıldıgım nafaka talep etmen ıcın davayı onun acması gerkıyor.eger sen elındekı belgelerı kullanmayacaksan tabi..Ben ailesi için çok acıyorum ne kadar yıkım bır durum..çocukları alenen sadakatsiz bir kocaymış!!!

nutkum tutuldu..ne diyeceğimi bilmiyorum şu anda.. yaşadıklarını çekmeyen anlayabilir belki ama asla bilemez..doğru cümleler kurabilmek için tüm yazdıklarını satır satır okudum..bu son darbe olmasaydı konuşmaya dair çok mücadelemiz olurdu..ama artık olan olmuş..ölen ölmüş..bir daha canlandırılamayacak durumda..

meğer bu söz ne kadar anlamlı ve aslında yerinde kullanıldığında ne kadar işlevliymiş...o ne kadar üzülüyorsa sende o kadar üzül..yeteri kadar üzülmüşsün..birde onun hataları için diyetini sen üzülerekmi vereceksin...!! geçmişini o adam için harcadın..geleceğinide geçmişte harcandıklarına pişmanlık duyarakmı dolduracaksın??? acına saygı duy,acıların ve üzüntülerin için bedenine izin ver istediği gibi yaksın canını..ama o acıda bilsinki bugün şah gibi hüküm sürdüğü ruhdan mutlaka bir gün çekip gidecek!

çok tuhaf ama allahtan zaten ayrılma kararı almıştın,zaten onunla bosanmayı yuz kez kafandan tasarladıgın ve bunun provasını yaptıgın ıcın cok sanslısın..cunku nice kadınlar hiç anlamadan pat diye farketıyor aldatıldıklarının ve bi anda hem aldatılmayı hemde yalnızlıgı tadıyorlar...sen onsuz yaşamak gibi bir fikri bir çok defa aklından geçirdirğin için çok da hızlı ayapa kalkacaksın hele bir iki günler böyle geçsin..sen çok metanetli bir kızsın ne kadar da güzel söylüyorsun..acımın sızısı bile kalmayacak mutlaka unutucam..bunu bilmen bile o kadar güzelki...

ben hukukcu degılım ama benım bıldıgım nafaka talep etmen ıcın davayı onun acması gerkıyor.eger sen elındekı belgelerı kullanmayacaksan tabi..Ben ailesi için çok acıyorum ne kadar yıkım bır durum..çocukları alenen sadakatsiz bir kocaymış!!!

Yorumun için çok teşekkürler. Ben hukuki kısmını çok araştırdım. Yasa değiştiği için artık ortak açılan anlaşmalı boşanma davalarında da nafaka talep edilebiliyor. Kadın ya da erkek farketmiyor, bir tarafın çalışmaması ya da gelirinin diğerinden düşük olması veya çocuk olması gibi durumlarda nafaka çıkıyor. Aldatma veya aldatma olmasa bile benim gördüğüm gibi psikolojik şiddet durumlarında ayrıca manevi tazminat da talep edilebiliyor. Eşim bir an önce bu evlilikten ve artık sevmediği karısından kurtulmak istiyor olmalı ki(!) şimdilik maddi isteklerimi kabul etti. Bir şeyler istemek gurursuzluk değil. Sonuçta bundan sonraki hayatımı düşünmek zorundayım. Evlenmeden önce iyi geliri olan bir insanken evlilik süresince tüm çalışma girişimlerim eşimin yarattığı stres yüzünden olumsuz sonuçlandı. Ne zaman işe başlasam çeşitli konularda sabaha kadar süren kavgalar yüzünden işe her gün ağlamaktan şiş gözlerle gittim, kafamı veremedim ve istifa ettim birkaç ay içinde nerede çalışsam. Oysa ki sabırsız bir insan da değildim, evlenmeden önce çalıştığım bankada toplam 4 yıl çalışabilmiş bir insandım. Ama evde huzur olmayınca çalışamadım ve maddi zarar gördüm. Bunun dışında o boşanınca ailesinin yanına gidecek odası bile hazır. Benim babam da bana destek oluyor ama evi şehir dışında sayılır, orada otursam hiçbir yerde çalışamam, ayrıca babam da evlenmeyi planlarken gidip onun yanına yerleşemem. Kısacası benim eşimden farklı olarak tek başıma ödemem gereken kira ve faturalar var. O ise babasının kanatları altında yaşayacak. Bütün bunlar yüzünden tazminat talep edeceğim. Şimdilik hepsini kabul etti beyefendi. Oturup şu anki evimin bir yıllık kira ve faturalarını hesapladık bunları da toplu vereceğini söyledi. Evdeki tüm eşyaları, altınları vs de bana bırakacak. Dengesiz bir insan olduğu için hiç güvenmiyorum. Yarın dilekçe verirsek bütün bunları dava dilekçesinde belirteceğim. İkimiz de imzalayacağız, iki ay sonra filan da dava günü veriliyormuş genelde tek celsede de bitiyormuş.

Bunları benim durumumda olan başka arkadaşlar varsa diye yazdım bu arada. Hukuki süreci bilmekte fayda var çünkü.

Gelelim hislerime... Keşke hissizleşebilsem, duyarsız olabilsem diyorum ama elde değil. Evet artık bu evlilikte kurtarılacak hiçbir şey yok. Bitti sonsuza dek bu evlilik. Bütün bu anlattıklarımdan sonra yapılacak bir şey kalmadı ki. Ben çok çaba harcadım, hep kurtarmaya çalıştım, belki düzelir dedim. Ama dün öğrendiklerim son darbeydi. Birbirimizi sevsek, başka bayanlar olmasa, sadece anlaşamadığımız için ayrılık kararı olsa yapacak çok şey olurdu. Ama adamda sevgi ve saygının zerresi yok. Utanmadan da başka bayanlara ilan-ı aşk ediyor. Bir değil, iki değil bu kaçıncı. Üstelik artık sevgisinin de bittiğini söylüyor. Önümdeki boşanma sürecine hazırım. Çünkü başka yolu yok. Ama yine de onun bana hissettirdikleri ve yaşadıklarımın ağırlığı benim kederimin sebebi. Bir anda malesef sevgi de bitmiyor, acılar da. Ama gün gelecek bitecek. Eskiden aramız düzelir umudu vardı. Bu olanlardan, onun bana son söylediklerinden sonra artık tek umudum bu evliliği bitirip hayatımı tekrar kurmak ve gün gelip de eskisi kadar mutlu olabilmek.

Bu arada yazdığına katılıyorum, yani önceden ben defalarca bu ayrılığın provasını yaptım, aldatıldığımdan zaten şüpheleniyordum. Ya Allah korusun herşey güllük gülistanlık giderken beni saf gibi hiç aklıma gelmezken aldatsaydı... İşte o daha büyük bir darbe olurdu. Ben aylardır bu evliliğin bitme ihtimaline, beni aldatıyor olma, artık beni sevmeme ihtimallerine o kadar hazırladım ki kendimi; dün yaşadıklarım en azından bir şok olmadı benim için. Tesellim bu.

Şu an çok zor geliyor yaşadıklarımı unutmak. Benim yaşım daha genç, 26 yaşındayım. Evlilik dahil toplam 2,5 yıl ilişkimiz var sadece. 2,5 yıl kısa bir süre değil ama 26 yılda 2,5 yıl nedir ki. Demek ki 23,5 yıl o hayatımda olmadan geçmiş. İnşallah bundan sonraki yıllarda Allah ömür verirse yine o olmadan geçecek ve bu bana zor gelmeyecek. Ya 10,15 yılımı vermiş olsaydım. Bunlarla teselli buluyorum işte.

Son düzenleme:
matahari hala uyumamışsın...
son gelişmeleri okudum...
senin konuna başlarda yorumumu yapmıştım aslında...
o adam senin kadar mücadeleci, senin kadar cesur, senin kadar kendisine bağlı bir kadını kaybetti...
sen malesef ki olgunlaşamamış, hala macera peşinde koşan bir adamı sevmişsin...
evliliğinizin ilk günlerinden beri evliliğe adapte olamayaşı da bunu gösteriyor zaten...
adam kartal gibi elinden uçan kaçan kurtulmuyor maşallah yaa ne kadın bolluğu varmış...
sen şu an hayatının dönüm noktasındasın ama bil ki; boşandıktan 3-4 ay sonra derin bir ohhh çekeceksin...
hayat buymuş, ben nesini çekmişim o adamın diyeceksin...
dünyada erkek kıtlığı yok ki tatlım böyle aşağılık bir adamla ömrünü geçiresin...
yarınki dava senin o eski çoook mutlu matahari olman için atılan bir adım sadece...
hayatının en doğru kararını verdin sen, önünde kimse olmayacak artık çok mutlu olacaksın inşallahh...

matahari hala uyumamışsın...
son gelişmeleri okudum...
senin konuna başlarda yorumumu yapmıştım aslında...
o adam senin kadar mücadeleci, senin kadar cesur, senin kadar kendisine bağlı bir kadını kaybetti...
sen malesef ki olgunlaşamamış, hala macera peşinde koşan bir adamı sevmişsin...
evliliğinizin ilk günlerinden beri evliliğe adapte olamayaşı da bunu gösteriyor zaten...
adam kartal gibi elinden uçan kaçan kurtulmuyor maşallah yaa ne kadın bolluğu varmış...
sen şu an hayatının dönüm noktasındasın ama bil ki; boşandıktan 3-4 ay sonra derin bir ohhh çekeceksin...
hayat buymuş, ben nesini çekmişim o adamın diyeceksin...
dünyada erkek kıtlığı yok ki tatlım böyle aşağılık bir adamla ömrünü geçiresin...
yarınki dava senin o eski çoook mutlu matahari olman için atılan bir adım sadece...
hayatının en doğru kararını verdin sen, önünde kimse olmayacak artık çok mutlu olacaksın inşallahh...

Malesef wenars'çım, gittim yattım ama uyku tutmadı. Gündüz bir derece iyiyim ama gece olunca iyice berbat hissediyorum kendimi. Ama sürekli böyle olmayacak. Bugün ilk gündü son olanlardan sonra. Artık her gün daha iyi olacağım ve gün gelecek bir bakacağım ben tekrar eski mutlu ben olabilmişim herşeyi unutmuşum. Bir süre yalnız kalmamaya karar verdim. Baksana iki gündür evde yalnızım, ağzıma lokma koymadım, yatıyorum uyuyamıyorum, başka şeyler düşüneyim diyorum konsantre olamıyorum. Yarın akşam babam evde olacak çok şükür, öbür gün de şehir dışına gideceğim çok sevdiğim bir arkadaşımda kalmaya. Eminim ilaç gibi gelecek, az önce hevesle valizimi bile hazırladım, biraz olsun oyaladı beni. Demek ki hala eşim dışında konularda heyecanlanıp mutlu olabiliyorum, demek ki hala biraz hayat ışıltısı var bende :1:

Böyle düşünmen beni çok mutlu etti, teşekkür ederim. Evet kilit nokta bu, belki de tek düşünmem gereken cümle "Beni o kaybetti. Bir daha da asla bulamayacak". Bunu hatırlamalı ve huzur bulmalıyım.

Uçan kaçan değil canım ya, böyle durumlarda herkes diğer kadına çamur atar bilirim, ama inan ki o kızları görsen tanısan eşime acırsın. Erkekler kafası çalışan kadınları taşıyamıyor, çünkü biz sürekli ona bir şeyler katmaya çalışıyoruz, eh eleştirilmek hoşlarına gitmiyor. Onlar nerede böyle yüzeysel kız varsa onların peşinde, çünkü o kızlar onları göklere çıkarıp pohpohlamayı biliyorlar da ondan. Daha önce bir tartışmada eşim ablasının yanında "Bundan sonra akıllı, güzel bir kadınla asla olmam. Gidip aptal, çirkin, cahil, ezik bir kız bulacağım, her dediğimi yaptıracağım" demişti. Adamdaki zihniyet bu, çünkü kompleksli. Eh, öyle kızlarla mutlu oluyor, kukla gibi oynatabileceği bayanlarla. Zaten bir daha benim kadar afedersin enayisini bulamaz, hiçbir bayan neredeyse 30 yaşına gelmiş, daha bir okulunu bitirememiş, askerliğini yapmamış bir adamla ciddi bir ilişkiye girmez de ondan. Ben böyle bir saflık yaptım, ailemin bana verdiği kültürü, eğitimimi hiçe saydım sonuç ortada. Ama dersimi aldım, artık aptal aşık olmam. Bir zamanlar kördüm, hayatımın en doğru kararının onunla evlenmek olduğunu sanmıştım, ama şimdi anlıyorum, aynen dediğin gibi hayatımın en doğru kararı bu insandan kurtulmak galiba. İnşallah dediğin gibi güzel günler gelecek, sağol güzel dileklerin için :1:

Son düzenleme:
Malesef wenars'çım, gittim yattım ama uyku tutmadı. Gündüz bir derece iyiyim ama gece olunca iyice berbat hissediyorum kendimi. Ama sürekli böyle olmayacak. Bugün ilk gündü son olanlardan sonra. Artık her gün daha iyi olacağım ve gün gelecek bir bakacağım ben tekrar eski mutlu ben olabilmişim herşeyi unutmuşum. Bir süre yalnız kalmamaya karar verdim. Baksana iki gündür evde yalnızım, ağzıma lokma koymadım, yatıyorum uyuyamıyorum, başka şeyler düşüneyim diyorum konsantre olamıyorum. Yarın akşam babam evde olacak çok şükür, öbür gün de şehir dışına gideceğim çok sevdiğim bir arkadaşımda kalmaya. Eminim ilaç gibi gelecek, az önce hevesle valizimi bile hazırladım, biraz olsun oyaladı beni. Demek ki hala eşim dışında konularda heyecanlanıp mutlu olabiliyorum, demek ki hala biraz hayat ışıltısı var bende :1:

Böyle düşünmen beni çok mutlu etti, teşekkür ederim. Evet kilit nokta bu, belki de tek düşünmem gereken cümle "Beni o kaybetti. Bir daha da asla bulamayacak". Bunu hatırlamalı ve huzur bulmalıyım.

Uçan kaçan değil canım ya, böyle durumlarda herkes diğer kadına çamur atar bilirim, ama inan ki o kızları görsen tanısan eşime acırsın. Erkekler kafası çalışan kadınları taşıyamıyor, çünkü biz sürekli ona bir şeyler katmaya çalışıyoruz, eh eleştirilmek hoşlarına gitmiyor. Onlar nerede böyle yüzeysel kız varsa onların peşinde, çünkü o kızlar onları göklere çıkarıp pohpohlamayı biliyorlar da ondan. Daha önce bir tartışmada eşim ablasının yanında "Bundan sonra akıllı, güzel bir kadınla asla olmam. Gidip aptal, çirkin, cahil, ezik bir kız bulacağım, her dediğimi yaptıracağım" demişti. Adamdaki zihniyet bu, çünkü kompleksli. Eh, öyle kızlarla mutlu oluyor, kukla gibi oynatabileceği bayanlarla. Zaten bir daha benim kadar afedersin enayisini bulamaz, hiçbir bayan neredeyse 30 yaşına gelmiş, daha bir okulunu bitirememiş, askerliğini yapmamış bir adamla ciddi bir ilişkiye girmez de ondan. Ben böyle bir saflık yaptım, ailemin bana verdiği kültürü, eğitimimi hiçe saydım sonuç ortada. Ama dersimi aldım, artık aptal aşık olmam. Bir zamanlar kördüm, hayatımın en doğru kararının onunla evlenmek olduğunu sanmıştım, ama şimdi anlıyorum, aynen dediğin gibi hayatımın en doğru kararı bu insandan kurtulmak galiba. İnşallah dediğin gibi güzel günler gelecek, sağol güzel dileklerin için :1:

canım benim sen de o kadar güzel ve akıllı olmasaymışsın keşke:34:
adamı kompleks içine sokmuşsun. eminim ki senin yanında sırıtıyordur o adam.
sizi görenler, bu kadın bu adama nasıl bakmış diyordur...
aşkın gözü kör işte...
ama artık onun karşısında kör aşık yok...
gitsin o sabahlara kadar oyun oynasın arkadasıyla...
ya da ona buna önüne gelene mail atsın:57:
sizin hayattan beklentileriniz çok ama çok farklı...
resmen evlenmiş olmak için evlenmiş adam...
nasılsa kafasını taşlara vuracak, ama o kafasını taşlara vuracak hale gelene kadar sen çoktaaaan yolunu çizmiş olacaksın...
kişiliği gelişememiş birisini bırak annesi eğitsin bundan böyle...
o yansın derdine canım yaa...
zaten kendisine layık olmayan bir kadının kalbini çalmıştı...
o kalbi çok hırpaladı ama en sonunda rahat bıracak artık.
buralara çoookkk mutluyum diye topikler açacaksın sen daha:54:

canım benm rabbim kullarına çekemeyeceği yükler yüklemez..inanıyorum ki sen çok güçlü bi kadınsın..konunu tam olarak okuyamadım ama yine de bi şeyler yazmak istedim..umarım en yakın zamanda feraha kavuşursun..RABBİM herkesn yolunu açık etsin..

canım benim sen de o kadar güzel ve akıllı olmasaymışsın keşke:34:
adamı kompleks içine sokmuşsun. eminim ki senin yanında sırıtıyordur o adam.
sizi görenler, bu kadın bu adama nasıl bakmış diyordur...
aşkın gözü kör işte...
ama artık onun karşısında kör aşık yok...
gitsin o sabahlara kadar oyun oynasın arkadasıyla...
ya da ona buna önüne gelene mail atsın:57:
sizin hayattan beklentileriniz çok ama çok farklı...
resmen evlenmiş olmak için evlenmiş adam...
nasılsa kafasını taşlara vuracak, ama o kafasını taşlara vuracak hale gelene kadar sen çoktaaaan yolunu çizmiş olacaksın...
kişiliği gelişememiş birisini bırak annesi eğitsin bundan böyle...
o yansın derdine canım yaa...
zaten kendisine layık olmayan bir kadının kalbini çalmıştı...
o kalbi çok hırpaladı ama en sonunda rahat bıracak artık.
buralara çoookkk mutluyum diye topikler açacaksın sen daha:54:

Bu arada yanlış anlaşılmak istemem, asla ukala kendini beğenmiş bir insan olarak algılanmak istemem. Ama eşimle ilk flört ettiğimiz günden beri çevremde herkes hep "matahari sen ne yaptın, yanına yakışıyor mu?" dediler eşim için ama ben dinlemedim kızdım onlara. İşte aşık olunca insan saf oluyor, ama şimdi çıktı o pembe gözlüklerim çok şükür. Şunu da söyleyeyim, eşimin okulunu bitirememesini vs örnek verdim. Asla kimseyi küçümsemem, bir insan okuma yazma bile bilmeyebilir ama kendini geliştirir. Herkes üniversite bitirmek zorunda değil. Ama el insaf, eşim 9 yıldır üniversitede okuyor hala bitmedi, madem bitiremiyorsun bırak artık git bir iş kur, gerçekçi ol. Sırf okul yüzünden, bahaneyle gece çalışıyor yıllardır. Gündüz okula gidiyorum ondan diyor ama okulun kapısından geçtiği yok. Benden önce en uzun ilişkisi 3 ay sürmüş bir insan. Bunları anlatıyorum çünkü artık ben de onun gerçek yüzünü gördüm. Adamın hayatına bakınca elle tutulur hiçbir şeyi başarmamış, başlayıp bitirdiği tek bir şey yok. Sürekli bir şeylere heves ediyor bırakıyor. Burada çalışırken bile değişik hevesleri oldu, iş kurmalara kalktı, kredi çekti, 2 gün geçti yok vazgeçtim dedi, aldığı kredileri zevkine harcadı. Maymun iştahlı işte, bir şeyelere heves ediyor, biraz uğraşıp hemen bırakıyor. Ben ve bu evlilik de onun için hevestik. Doğrudur, aşık olmuştur, bir de evliliği deneyeyim demiş anlaşılan, bana flörtümüzün 4. ayında evlenme teklif etti adam ve ben de tartmadan aptal gibi kabul ettim. Annemi yeni kaybetmiştim, babam evlenmek üzereydi, iş yerimde sıkıntılar vardı, kaçmak için böyle bir hata yaptım. Son pişmanlık fayda vermiyor. Adam evlendi, evlilikten de hevesini aldı, baktı ona göre değil evliliğin ilk aylarından yan çizmeye başladı. Olan bana oldu. Ama böyle olmasında benim de hatam var. Kör gibi davrandım. Zamanı geri çeviremem artık, keşke evlenmeseymişim ama olan oldu. Bundan sonra çok temkinli olacağım, en azından hatalarımdan ders alacağım.

Son düzenleme:
canım benm rabbim kullarına çekemeyeceği yükler yüklemez..inanıyorum ki sen çok güçlü bi kadınsın..konunu tam olarak okuyamadım ama yine de bi şeyler yazmak istedim..umarım en yakın zamanda feraha kavuşursun..RABBİM herkesn yolunu açık etsin..

Teşekkür ederim, Allah tüm zorda olanlara güç ve sabır versin. Dediğin gibi kaldıramayacağımız yük yüklemiyor Allah kullarına. Belki de böyle bir tecrübe yaşayıp ders almam gerekmiş. Takdir-i ilahi diyelim.

Bu arada yanlış anlaşılmak istemem, asla ukala kendini beğenmiş bir insan olarak algılanmak istemem. Ama eşimle ilk flört ettiğimiz günden beri çevremde herkes hep "matahari sen ne yaptın, yanına yakışıyor mu?" dediler eşim için ama ben dinlemedim kızdım onlara. İşte aşık olunca insan saf oluyor, ama şimdi çıktı o pembe gözlüklerim çok şükür. Şunu da söyleyeyim, eşimin okulunu bitirememesini vs örnek verdim. Asla kimseyi küçümsemem, bir insan okuma yazma bile bilmeyebilir ama kendini geliştirir. Herkes üniversite bitirmek zorunda değil. Ama el insaf, eşim 9 yıldır üniversitede okuyor hala bitmedi, madem bitiremiyorsun bırak artık git bir iş kur, gerçekçi ol. Sırf okul yüzünden, bahaneyle gece çalışıyor yıllardır. Gündüz okula gidiyorum ondan diyor ama okulun kapısından geçtiği yok. Benden önce en uzun ilişkisi 3 ay sürmüş bir insan. Bunları anlatıyorum çünkü artık ben de onun gerçek yüzünü gördüm. Adamın hayatına bakınca elle tutulur hiçbir şeyi başarmamış, başlayıp bitirdiği tek bir şey yok. Sürekli bir şeylere heves ediyor bırakıyor. Burada çalışırken bile değişik hevesleri oldu, iş kurmalara kalktı, kredi çekti, 2 gün geçti yok vazgeçtim dedi, aldığı kredileri zevkine harcadı. Maymun iştahlı işte, bir şeyelere heves ediyor, biraz uğraşıp hemen bırakıyor. Ben ve bu evlilik de onun için hevestik. Doğrudur, aşık olmuştur, bir de evliliği deneyeyim demiş anlaşılan, bana flörtümüzün 4. ayında evlenme teklif etti adam ve ben de tartmadan aptal gibi kabul ettim. Annemi yeni kaybetmiştim, babam evlenmek üzereydi, iş yerimde sıkıntılar vardı, kaçmak için böyle bir hata yaptım. Son pişmanlık fayda vermiyor. Adam evlendi, evlilikten de hevesini aldı, baktı ona göre değil evliliğin ilk aylarından yan çizmeye başladı. Olan bana oldu. Ama böyle olmasında benim de hatam var. Kör gibi davrandım. Zamanı geri çeviremem artık, keşke evlenmeseymişim ama olan oldu. Bundan sonra çok temkinli olacağım, en azından hatalarımdan ders alacağım.

canım insanın kendi güzelliğinin farkında olması neden kendini beğenmişlik olsun:54:
dediğim gibi senin başarın ve güzelliğin altında ezildikçe ezilmiş ve bu yüzden kendini ispatlama çabası içine girmiş. ispatı da başka kızları ayartabiliyor olmak:57: elin saf, para derdine düşmüş kızlarını ayartmayı adamlık sanmış...
ayy sinirim bozuldu benim burdan, sen nasıl katlandın bu adama 2.5 yıl yaa...

canım insanın kendi güzelliğinin farkında olması neden kendini beğenmişlik olsun:54:
dediğim gibi senin başarın ve güzelliğin altında ezildikçe ezilmiş ve bu yüzden kendini ispatlama çabası içine girmiş. ispatı da başka kızları ayartabiliyor olmak:57: elin saf, para derdine düşmüş kızlarını ayartmayı adamlık sanmış...
ayy sinirim bozuldu benim burdan, sen nasıl katlandın bu adama 2.5 yıl yaa...

Evet canım, o işe başladığında ben onun yöneticisiydim, iş eğitimini ben verdim düşün artık. Zaten bizim evliliğimizin asıl bozulması onun da terfi edip kendini bir şey sanmasıyla başladı. İlk çıkmaya başladığımızda sürekli "Sen benim neyimi beğendin?" diyip dururdu, kendini eleştirirdi. Ben ona başlarda sürekli iyi yönlerini gösterdim. Zamanla kendine güveni geldi. Son dönemde "Ben şöyle süperim böyle süperim" demeye, benim hiçbir yaptığımı beğenmemeye başlamıştı. Adam resmen benim özgüvenimi, yaşama sevincimi vampir gibi emip kendine eklemiş. Ama bunu yapmasına da ben izin verdim.

Son düzenleme:
eşin geldımı eve tum sayfalrı okuyamadım gecen okumustum senın yazını sanırım esyalarını toplayıp gıtmıstı

Neler oldu neler, meğer başka kızlara ilan-ı aşk edip, "beni bekle, boşanmam bir kaç ay sürer sonra seni istiyorum" diye iğrenç mailler atmış adam. Topladı eşyalarını gitti, bu iş de bitti. Yarın dava açacağız.

Neyse arkadaşlar, ben tekrar uyumaya çalışacağım. Sabah oldu bile zaten, biraz olsun uyurum diye umut ediyorum. Bugün bana destek olduğunuz yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Hayatımın en kötü günüydü, evde yapayalnızdım ama hepiniz sanki yanımdaymışsınız gibi hissettim. Bizim evin salonunda dertleşiyormuşuz kadar yakın hissettim kendimi. Allah razı olsun sizden. Hepsi geçecek biliyorum, inşallah bir gün wenars'ın dediği gibi buraya "çoook mutluyum" diye topicler açtığım günler de gelir. Tekrar teşekkürler herkese :71:

Neler oldu neler, meğer başka kızlara ilan-ı aşk edip, "beni bekle, boşanmam bir kaç ay sürer sonra seni istiyorum" diye iğrenç mailler atmış adam. Topladı eşyalarını gitti, bu iş de bitti. Yarın dava açacağız.

amann boswer gıtsın ya kurtul ondan bakk kendınde demıssın guzel kızm o benden daha cırkın dıe ondan 1000 kat daha yakısıklısını bulursun buarda senın nerden haberın oldu bı kızla takıldıgından we kıza o lafları dedgınden

amann boswer gıtsın ya kurtul ondan bakk kendınde demıssın guzel kızm o benden daha cırkın dıe ondan 1000 kat daha yakısıklısını bulursun buarda senın nerden haberın oldu bı kızla takıldıgından we kıza o lafları dedgınden

Maillerini yakaladım onun canım. Herşey güzellik değil inanın ki. Önemli olan karaktermiş, evleneceğim insanda arayacağım en önemli özellik de bu olacak bundan sonra.

Back
X