• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşin içinden çıkamıyorum, bana bir yol gösterebilir misiniz?

arkadasina misafir ol
bir hafta uzaklas
sana iyi gelecektir emin ol
sen yapacagini fazlasiyla yapmissin
icini kemiren supheden dolayi tepki bile almissin
fakat yine ve ne yazikki yine hakli sen ciktin..
hemende vicdan yapariz degilmi
"ya gunahini aliyorsam" diye
o kizin soylediklerini zaten duydun
konusmaniz neye yarayacak bilmiyorum
ama varsa imkanin biraz uzaklas
cunku gercekten ihtiyacin var..

Artılara gelirsek, bana yalvarmıyor ki artık. İkimiz de bitsin diyoruz. Ama şu an ben yalvarsaydım bile o istemezdi, adam bir an önce kurtulmaya bakıyor. O kavgaya yani haftasonuna kadar yalvarma modundaydı ama şimdi fazlasıyla çıktı o moddan. Artık istemiyor o da bu evliliği.

Kız reddetmiş olabilir ama eşim yine o kızın peşinden koşmaya, beni daha da fazla küçük düşürmeye devam edecektir, bundan eminim.

Tatlim sevinclerde acilarda insanlar icin sen bunlari yasayan ne ilk ne de son insan olacaksin!! !Erkek-Kadin dunyasinda bu gibi afetler her zaman yasanir.Zaten her tasin altindan bir aldatma cikar oldu su bilgisayar caginda...Her kadin ve erkek bir"TIK"kadar birbirine yakin ama bana gore kilometrelerce uzak.Esin diyorum cunku daha bosanmadiniz bir bosluk veya bir hevesle yapmis olabilir agzinin ppayinida aldigini dusunuyorum.Seni sevmedigini soylese bile Kavgada yumruklar sayilmaz diye bir soz var.Eminim sen de adama agzina gelenleri siralamissindir (Nerden mi biliyorum cunku biz kadinlar hepp birbirimize benzerizde ondan)Sokrati asilmaya gotururken karisi Ahh Ahh haksiz yere asacaklar seni demis.O da Hakli asilmaktan iyidir demis.Simdi sen cabalamissin ama karsi bitirmek istemis.Adami da anlamadim Ne sis yansin ne kebapp taktigimi uygulamis. Hasili kelam Nasil mutlu olacaksan onu yappmalisin cunku yasam senin yasamin simdiden telasa da gerek yok bak icini rahatlatacak bir cumle"AGILDA KUZU DOGSA ,OVADA OTU YESERIRMIS"yani seni kismetin de seni bekliyordur.Mevla gorelim neyler neylerse guzel eyler demis atalarimiz...Canim YA 40 yasinda 3 cocugunla parasiz pulsuz bir basina ortada birakilsaydin.

Evet vefatla eşdeğer belki daha büyük bir acı. Ben çok sevdiğim annemi kaybettim 3 yıl önce. Ama yemin ederim bu kadar büyük bir yıkım değildi. Sevilen birini kaybetmek çok acı. Ama şimdi bu kaybın üstüne bir de gururum kırıldı, çaresiz hissediyorum. Bunu bilmek çok zor ama eşim ölseydi belki bu derece üzülmezdim. Yasını tutardım, yıkılırdım. Ama şu an yaşadığım utancı, gurur kırıklığını hissetmezdim. Ölüm bir şekilde atlatılıyor. Ama eşimin bu yaptıklarının bana verdiği zararı bir ömür boyu taşıyacak mıyım bilmiyorum...

Başın sağolsun canım. Ben de annemi 3,5 yıl önce kaybettim. Neler hissettiğini anlayabiliyorum. Annemi kaybettiğimde " Artık ben de yaşayamam. Ölsem daha iyi." diyordum. Her ne kadar acısı hiçbir zaman yüreğinden silinmese de bir şekilde atlatıyorsun. Sen de aynı şeyleri yaşamışsın, bilirsin. Diyeceğim o ki seni doğuran, bakan, büyüten annenin acısı bile zamanla hafifliyorsa, bu adamın arkasından hiç üzülme. Değmez, kesinlikle değmez. Senin gururun falan kırılmadı. Hiç bu açıdan düşünme. Utanması gereken, eşini aldatan, ona yüz vermeyen bir kadının peşinden köpek gibi giden o! Yani utanması gereken o. Kafanda temiz bir sayfa aç bugün. De ki kendi kendine " Ben kendimi kim için hırpalıyorum? Ya da neden utanıyorum?" Bu sorulara cevap verdiğinde kendini hafiflemiş hissedeceksin. İşte o zaman o adam sende tamamen bitmiş olacak. Verdiğin emekleri, yaşadığın güzel günleri hiç düşünme. Sadakan olsun. Sen önüne bak. "Yaşanması gerekiyormuş ve yaşanmış" de. İyi ya da kötü her tecrübe seni hayata karşı daha iyi hazırlar. Daha çok da gençsin. Kimbilir karşına kimler çıkar. Aklına bile gelmez bu günlerin, silersin hafızandan. Zaman her şeyin ilacı unutma ve sabırlı ol.

ailesinin yanına yerleştiyse aileside öğrendi demekki seni arayan varmı ailesinden?

her şey çok daha güzel olacak.. bu günler geride kalacak. daha çok gençsin,uzun güzel bir ömür var önünde .. seni hak edecek dürüst,güvenebileceğin,sana değer veren kişiler girecek hayatına.

bu adam değişmez. 1,5 yılda kurtulduğuna senin adına sevindim. sakın tazminat filan almamazlık etme.

o kızla konuşmanıda tavsiye etmiyorum. bence bundan sonra onun ne yaptığı, ne yaşadığını önemseme.. kiminle ne yaşıyorsa ne yapıyorsa yapsın.. sadece sana değil kimseye hayır gelmez o adamdan zaten ama boş ver bence konuşma o kızla..

arkadaşının yanına gitmen evden ve ortamdan uzaklaşman bence çok iyi olur..
güçlü ol canım.. hepsi geçecek , ve senin için daha güzel günler gelecek .. olumlu düşün, gelecek güzel günlere odaklan.
hayatta hiç bir şey senin sağlığından önemli değil. kendini çok yıpratma.

ailesinin yanına yerleştiyse aileside öğrendi demekki seni arayan varmı ailesinden?

Hayır kimsenin aradığı yok. Ama aramalarını da istemiyorum, onlarla konuşmak içimden gelmiyor.

Ben de henüz babama söylemedim. Benim ailemden bir tek babam var şu hayatta. Ona anlatmam gerek biliyorum ama nasıl? O kadar zor ki, eşimin başka bir kıza mailler yazdığını, beni aldattığını, artık sevmediğini ve bittiğini söylemek... Kendinizi benim yerime koyun, ben bunu babama nasıl söylerim? Öte yandan bilmesi gerek, çünkü aile olarak bana destek olabilecek tek insan o. Arkadaşlarım bir yere kadar ama babanın yeri ayrı. Nasıl anlatayım babama? Hiç bahsetmesem mi o yazışmalardan, başka kızlardan acaba? Sadece anlaşamıyorduk ayrılmaya karar verdik mi demeliyim, yoksa herşeyi anlatıp onun desteğini mi istemeliyim?

sabahtan beri sizin yazınızı okuyorum biryerlere gittim geldim işim vardı belki inanmayacaksınız ama aklım sizdeydi ne oldu ne yazdı diye... inanın bu saatden sonra üzüldüğünüze bir damla yaşınıza değmeyecek bir insanmış...bence onu düşünerek bir dk bile harcamayın değmez...

Canım konuştuğumuz gibi babana söyle ve bu gece evde yalnız kalma..
güçlü ol inan kendine..
çünkü o adam seni haketmiyor ve sen böyle bir evliliği daha uzun sürdüremezdin zaten doğru olan birşey gerçekleşiyor ve sen çekeceğin kadar acını çekeceksin ama fazlasını değil! unutma bunu..
fazlasını çekersen hem kendine işkence edersin hemde kaşındaki kişiye haketmediğin değeri verirsin..
ağlayacaksın tabiki ama onun için değil verdiğin emekler için ağlayıp arkana bidaha bakmayacaksın çünkü arkanda bakılacak birşey yok..
bakıpta keşke diyeceğin hiç birşey yok..
sen elinden geleni yaptın ve artık bitmesi gereken noktaya geldin..
unutma sen güçlüsün daha önce nelere dayandın bunada dayanacaksın..

Şu an tek düşündüğüm nasıl iyileşebilirim, nasıl atlatırım bu acıyı? Bir erkek için bunca üzülünmez, zaten üzüntüm o erkek için değil. Hiç kimse vazgeçilmez değildir, ayrılan boşanan tek kişi ben değilim, biliyorum. Arabesk bir şekilde aylarca yıllarca onun arkasından ağlayacak kendimi mahvedecek değilim. Ama bunu atlatabilmem için gücümü toparlayabilmem gerek. Eskiden güçlü zannederdim kendimi, değilmişim. Ya da benim gücümün de bir dayanma noktası varmış, o da dün bitti galiba. Benim acım boşanıyorum diye değil ama kaybolan yıllarıma, bir insanın beni bu kadar küçük düşürebilmesine yanıyorum. Bu yaralıyor beni. Neler yapmam gerek, hayatımın geri kalanına nereden başlarım bilmiyorum. Artık kendimi yarım hissediyorum. Eşim artık olmadığı ya da ayrıldığımız için değil. Ama kalbime bir bıçak sapladı ve bunun izlerini hayatım boyunca taşır mıyım diye korkuyorum. Nasıl atlatırım bir bilsem. Devamlı onun bana yaptıklarını düşünüyorum, aklımdan atamıyorum. Bunları hakedecek ne yaptım ne günah işledim diyorum. Nasıl düzeleceğim, nasıl tekrar mutlu olacağım ben?

Düzeleceğiz bir şekil de
nasılını bilmiyorum bende henüz nasıl düzeleceğimi çözemedim, bi gidiyim ailemin yanına onuda nasıl yapacağımı bulurum
ama bildiğim birşey varki yalnız kalmamak gerek,
çık dolaş gez hatta ağla bunları yaparken ama yalnız kalma.

Canım konuştuğumuz gibi babana söyle ve bu gece evde yalnız kalma..
güçlü ol inan kendine..
çünkü o adam seni haketmiyor ve sen böyle bir evliliği daha uzun sürdüremezdin zaten doğru olan birşey gerçekleşiyor ve sen çekeceğin kadar acını çekeceksin ama fazlasını değil! unutma bunu..
fazlasını çekersen hem kendine işkence edersin hemde kaşındaki kişiye haketmediğin değeri verirsin..
ağlayacaksın tabiki ama onun için değil verdiğin emekler için ağlayıp arkana bidaha bakmayacaksın çünkü arkanda bakılacak birşey yok..
bakıpta keşke diyeceğin hiç birşey yok..
sen elinden geleni yaptın ve artık bitmesi gereken noktaya geldin..
unutma sen güçlüsün daha önce nelere dayandın bunada dayanacaksın..

Puncshe, hala elim telefona gitmiyor, babamı arayamıyorum. Babam sert bir insan değildir, hatta çok sessiz sakin bir adamdır, bana da destek olacağından eminim. Ama yaşadıklarımın ağırlığından utanıyorum. Nasıl anlatırım olanları ona, hep gurur duyduğu ve evliliğinde artık mutlu olduğunu düşündüğü tek evladının düştüğü halleri nasıl söyleyebilirim ona? Oooof, offf, çok zor çok :2:

Düzeleceğiz bir şekil de
nasılını bilmiyorum bende henüz nasıl düzeleceğimi çözemedim, bi gidiyim ailemin yanına onuda nasıl yapacağımı bulurum
ama bildiğim birşey varki yalnız kalmamak gerek,
çık dolaş gez hatta ağla bunları yaparken ama yalnız kalma.

Evet kesinlikle yalnız kalmak en zoru. Hep bizi seven değer veren insanlar olmalı yanımızda. Yeterince çektirdiler zaten bu eşler... Bu haldeyken yalnız olmak bin kat zoru. Eminim ailen sana her türlü desteği verecektir ama.

söylemek zorundasın ne kadar geç kalırsan okadar zor olacak unutma
yarın mahkemeye gittikte sonra söylesen bu defada ne zaman haber verecektin bana diyecek..
aç konuş hem telefonda daha kolay oluyor yüzyüze daha zor..
konuş bir defa rahatla ilerde sen suçlu olmamak için..
hem baban seni destekleyecek yalnız bırakmayacaktır
herşeyi anlatırsan babanda senin yanında olacaktır..

söylemek zorundasın ne kadar geç kalırsan okadar zor olacak unutma
yarın mahkemeye gittikte sonra söylesen bu defada ne zaman haber verecektin bana diyecek..
aç konuş hem telefonda daha kolay oluyor yüzyüze daha zor..
konuş bir defa rahatla ilerde sen suçlu olmamak için..
hem baban seni destekleyecek yalnız bırakmayacaktır
herşeyi anlatırsan babanda senin yanında olacaktır..

Aradım babamı konuştum, bana destek oldu. Üzülmememi, kaderde bu olduğunu, beni sevdiğini söyledi. O kadar duygulandım ki, hiç istemediğim halde ağladım telefonda, belki hayatımda ilk defa babamın karşısında bu kadar ağlayabildim. Babamın evi çok uzak, aramızda 3 saat yol var, o yüzden bu saatten sonra gelemez ama yarın akşam gelecek. Ankara'ya arkadaşımın yanına gideceğimi de söyledim. İnşallah haftasonu gideceğim arkadaşımda kalmaya 1 haftalığına. Biraz hava değişimi iyi gelir belki bana. Bu gece yine yalnızım evde bakalım, ama güçlü olmaya çalışıyorum. Ve sizlerin sayesinde yalnızlığımı o kadar hissetmiyorum, iyi ki varsınız :71:

Bak canım iyiki anlatmışsın gördün mü korktuğuna değmedi :26: baban sana destek oldu..
gizlememişsindir inşallah hiçbirşeyi
haketmeyen bir adam için ilerde sen geçimsiz görülmeyesin..
keşke daha önce arasaydın babanı bu gece sabret kendine ne kadar güçlü olduğunu hatırlat bak babana da söyleyebildin..

Canim Allah yardimcin olsun. Ama ben esinin o kizla cok önceden beri ilgilendigine eminim. Kiz baslarda evli olmasina ragmen onunla ilgilenip, flört ediyordu belkide iliski yasiyordu bence, sadece ara sira basina kakiyordu evli oldugunu ve o ara sira evlisin yapamam seninle diye trip atarken siz evde kavga ediyordunuz, kiz ona iyi davrandigi sürece o sana evde iyi davranabiliyordu ici rahatti cünkü sevdigi kizla arasi iyiydi ve kiz cebindeydi. Saniyorum kiz artik son zamanlarda triplerini arttirdi ve son kozunu oynadi yani ya karin ya ben secimine birakti esini, ve esinden sürekli kaciyor, o esinden kactikca sen esinin gözünde düsüp o kiz iyice yüceliyor, malum kacan kovalanir, dolayisiyla artik vicdani bile bu evliligi yürütmesine yeterli gelmedi, kiz kactikca ona olan hisleride büyüdü, kiz bu isi nasil yapmasi gerektigini cözmüs olmali, ondan kacarak tamamen elde edecegini yani. Hatta taliplerim var seni bekleyecek degilim falan diyordur o yüzden esin kizi kaciririm diye korkmaya basladi bence. O yüzden evliligini bitirmesi gerektigini ayni anda ikisini yürütemeyecegine karar verdi. Bence kizin telefonda o sekilde konusmasida tamamen kizin taktigi, cünkü o sekilde konustukca esinin gözünde dahada bi degerli oluyor, o olmaz dedikce esin yaniyor cünkü elde etmek icin. Kiz bunu cok iyi biliyor bence. Esini cezasiz birakma bence

Bak canım iyiki anlatmışsın gördün mü korktuğuna değmedi :26: baban sana destek oldu..
gizlememişsindir inşallah hiçbirşeyi
haketmeyen bir adam için ilerde sen geçimsiz görülmeyesin..
keşke daha önce arasaydın babanı bu gece sabret kendine ne kadar güçlü olduğunu hatırlat bak babana da söyleyebildin..

Evet canım keşke daha önce söyleseydim ama o kadar ağır geliyordu ki. Ama şimdi babama herşeyi anlattım ve üstümden biraz olsun yük kalktı. Arkadaşım da ısrarla çağırıyor. Bakalım gideyim kafamı dağıtayım, ben de cumartesi Ankara yolcusuyum inşallah. Biraz ortalardan yok olayım.

Bu gece de sabredeceğim, yarın büyük gün, dava açacağız ve yeni hayatımın ilk günü olacak inşallah. Bütün arkadaşlarım da diyor ki, "Bak gör şimdi sana öyle gelmiyor belki ama çok yakında oh iyi ki kurtulmuşum diyeceksin. Çok mutlu olacaksın, eşinle geçen zamana üzüleceksin" diyorlar. Bunu düşünüp güçlü olacağım bu gece.

Canim Allah yardimcin olsun. Ama ben esinin o kizla cok önceden beri ilgilendigine eminim. Kiz baslarda evli olmasina ragmen onunla ilgilenip, flört ediyordu belkide iliski yasiyordu bence, sadece ara sira basina kakiyordu evli oldugunu ve o ara sira evlisin yapamam seninle diye trip atarken siz evde kavga ediyordunuz, kiz ona iyi davrandigi sürece o sana evde iyi davranabiliyordu ici rahatti cünkü sevdigi kizla arasi iyiydi ve kiz cebindeydi. Saniyorum kiz artik son zamanlarda triplerini arttirdi ve son kozunu oynadi yani ya karin ya ben secimine birakti esini, ve esinden sürekli kaciyor, o esinden kactikca sen esinin gözünde düsüp o kiz iyice yüceliyor, malum kacan kovalanir, dolayisiyla artik vicdani bile bu evliligi yürütmesine yeterli gelmedi, kiz kactikca ona olan hisleride büyüdü, kiz bu isi nasil yapmasi gerektigini cözmüs olmali, ondan kacarak tamamen elde edecegini yani. Hatta taliplerim var seni bekleyecek degilim falan diyordur o yüzden esin kizi kaciririm diye korkmaya basladi bence. O yüzden evliligini bitirmesi gerektigini ayni anda ikisini yürütemeyecegine karar verdi. Bence kizin telefonda o sekilde konusmasida tamamen kizin taktigi, cünkü o sekilde konustukca esinin gözünde dahada bi degerli oluyor, o olmaz dedikce esin yaniyor cünkü elde etmek icin. Kiz bunu cok iyi biliyor bence. Esini cezasiz birakma bence

Muhtemelen haklısın zıpzıp'çım, artık ne olduysa oldu. Ne halleri varsa görsünler. Önüme bakacağım ve o insanı (eşim bile demek istemiyorum artık) tamamen silip atacağım. Genç yaşımda hayatımın ortasına deprem gibi düştü, ama artık bana daha fazla zarar vermesine izin vermeyeceğim.

Yaptıkları cezasız kalmayacak. Bütün ailesi durumu öğrendi ve onu dışladı zaten. Ama işine dokunmayacağım. Ne hali varsa görsün, ben tabi ki maddi manevi bütün haklarımı alıp hayatımı kuracağım. Bu onu yeterince zorlar zaten merak etme. Bana verdiği zararı kesinlikle en azından maddi açıdan telafi edecek.

Akşamdan beri daha iyi olmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımla konuştum, burada sizlerle dertleştim. Kafamı toplamaya güçlü olmaya çalışıyorum. Ama gel gör ki, elimde olmadan yaşlar süzülüyor gözümden. Zamanla atlatacağım biliyorum belki sızısı bile kalmayacak. Ama bugün hayatımın en kötü günü, yaram çok taze. Gecenin bu saati oldu, bu gece nasıl uyurum bilmiyorum. Dün geceki gibi sabaha kadar kabuslar görmekten korkuyorum. Sadece korkuyorum işte... Paylaşmak istedim.

Bugün destek olduğunuz için okuyan yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Uyumadan önce hepiniz için dua edeceğim. Ne olur son bir şeyler yazın. Her yazdığınız kendimi iyi hissetmeme yardımcı oluyor. Bu gece son yalnız gecem bu evde. Yarın dava açılacak, akşam babam gelecek, cumartesi de arkadaşımın yanına gideceğim. Ama bu gece nasıl geçecek bilmiyorum...

Son düzenleme:
canım sana şunu söylemek istiyorum boşanma kesinleştiği günden buyana hiç ağlamamış değilim konuştum anlaşma şartları neler olacak falan..
o gece resmen sarsıla sarsıla ağladım uzun süre
ağlarken attım içimdeki herşeyi
öyle bir ağladım ki içimden sanki parçalar kopuyor gibiydi..
sanki içimdeki zayıf beni söküp atar gibi ağladım
ondan sonraki gün aynı şekilde ağlayamadım bile..
ve git gide ağlama oranım azaldı..istersen bu gece ağla
izin ver kendine
içten içe değil
bütün gücünle ağla ve yorgun düş
sonra ağlayamayacaksın bile..

Back
X