İşin içinden çıkamıyorum, bana bir yol gösterebilir misiniz?

Aynen öyle canım. Onun bu halleri içimi soğutuyor benim de. O da hiç iyi durumda değil ve bunu bilmek açıkçası beni rahatlatıyor. Bu arada dün olanları yazmak ve yorumlarınızı almak istiyorum arkadaşlar.

Öncelikle eşimin yazıştığı kızın bir oyun olduğunu öğrendim. Mail şifresini değiştirmişti ama ben buldum ve baktım, kızla konuşmuş mailde ve sırf benden intikam alıp canımı yakmak için böyle bir oyun oynamışlar. Hatta "Böyle bir şey yaptık matahari'nin canını yakmak için ondan intikam almak istedim çünkü ona çok büyük öfkem vardı, beni evden kovduğu defol dediği için çok üzülmüştüm, o da üzülsün istedim ve oyun oynadık ama şu an benim canım daha çok yanıyor" filan yazmış. Ben mailine baktığımı ona söylemedim ama hala o kızla görüşüp görüşmediğini sordum o da oyun oynadığını, tek amacının beni üzmek olduğunu ama hala ben sevdiği (?) için kendisinin canının daha çok yandığını söyledi.

Şimdi dün olanlara geleyim, çünkü fikrinizi almak istiyorum. Ben artık mantıklı düşünemiyorum çünkü. Dün eşimle buluştuk bir avukata gidip boşanma dilekçesi yazdırdık pazartesi de dava açacağız. Buraya kadar beyefendinin boşanmaya hiç itirazı yok, kimse geri adım atmıyor yani. Hatta babam da avukata geldi yanımda durdu, herşey boşanmaya doğru gidiyor yani. Ancak dilekçe işinden sonra eşim beni eve bıraktı ve konuşmak istediğini söyleyip benimle eve çıktı.

Az önce anlattığım şekilde kız olayını planlayıp bana oyun oynadığını söyledi. Ben onu birkaç kez evden kovmuşum, çok gururuyla oynamışım o da üzülmemi istemiş. Zaten mailine baktığımı bilmiyor, mailde yazanlar da bunu destekliyor. Ama bunu yaptığına pişmanmış. Çünkü beni çok seviyormuş, hep beni düşünüyormuş vs vs. Saatlerce oturdu ve saatlerce ağladı. Bana zorla sarıldı 1 saat öyle kaldı. Bu yaptıkları beni de allak bullak etti malesef. Çünkü tam kendimi toplamıştım bu yaptıkları bu duygusallık beni de dağıttı. Bu arada ağlarken "benim tek istediğim sevdiğim kadınla huzurlu yaşayabilmekti ama olmadı artık duygularımı değil mantığımı dinleyeceğim. Çok seviyorum ama yürütemiyoruz birbirimizi mutsuz ediyoruz. O yüzden ayrılmak zorundayız" diyip durdu. Yani seviyorum diyor, inanın saatlerce ağladı, benden başka kimseyi sevmemiş elini bile tutmamış, mailler oyunmuş çünkü intikam almak istemiş ama pişmanmış beni kaybetmiş vs vs. Bunları söylüyor ama "barışalım, boşanmayalım" dediği yok. Hatta bunları konuşurken boşanma dilekçesi masanın üstünde duruyordu, ben de "bu sözlerin yalan, gerçek masanın üstünde" dedim. Hiç inkar etmedi ama "Sözlerim gerçek seni seviyorum ama anlaşamıyoruz sevmek başka yürütebilmek başka. Kaç kere ayrılıp barıştık, denedik ama olmuyor işte, o yüzden ayrılacağız ama seni severken ayrılacağımız için canım çok yanıyor" dedi. Bir yandan da bana çok sıkı sarılıyordu "Bu son kez lütfen sarılmama izin ver son kez sana dokunayım" diyip durdu.

Bu adam ruh hastası mı? Ben ne zaman kendimi toplasam böyle şeyler yapıp kafamı karıştırıyor. Bütün bunların anlamı ne? Ne istiyor benden, ne bekliyor? Ben orada onu denemek için "ayrılmayalım barışalım " desem eminim reddederdi. Ve boşanmaya kesin kararlı bence. Ama neden böyle davranıyor? Lütfen bir fikir verin bana, çok karıştı aklım.

Oynadığı oyun ya da herneyse çok çirkin...
Ağlaması ve hala seviyorum demesi öyle normal ki..
Seviyordur elbet!
Ama sevgi tek başına yetmiyor ki evliliği yürütmek için..
Madem anlaşamıyorsunuz yapacak bişiy yok!
Şu anda her ikinizin de gel-gitler yaşaması doğal!
Kolay mı canım yaşadıklarınız?
Ahh ahhhh öyle iyi anlıyorum ki inan..

yaşadıklarına her zaman acaba benim başıma gelse ne yapardım..nasıl hissederdim..nasıl davranmak isteyipte yapamazdım diye düşünerek okudum...en son yazdıklarını okuyunca da aynı yolu izledim..o yüzden içimden geldiği gibi ne hissediyorsam onu aktarmak istiyorum ..

öncelikle eşinin yaptığı evet hiç kabul edilebilir bişey olmayan, gayet toyca,evliliğin ne demek olduğunu daha sindirmemiş, olgun olmayan bir davranıiş..ama varsın öyle olsun..gerçekten aldatmasından çok çok daha iyi hissettirirdi bana..en azından ben bu adamlamı evlenmişim,ne kadar aptalmışım deyip kendini yemekten kurtulursun..ihaneti kaldırmak hiç kolay olmasa gerek..
Hem ayrılma noktasında bile sevdiğini duymak evet biraz tepki verecekler bana bundan dolayı ama gurunun okşandığını düşünüyorum. Şu anda olduğundan cok daha güçlü hissediyorsundur öylee ya da böyle..Bu hani bir önceki yazında da bu adamın seni sevdiği cok açık..yaşadıklarnın boşanmaya gittiğinin farkında bile değildi yeni idrak etti, acısından yapıyor demiştim yaa..cidden de düşündüğüm kadar varmış..cukk oturdu..

Ben senin bütün olaylarını baştan sona bildiğimden artık eşini tanır gibi oldum.Eşinin en önemli sorunu evliliğin ne demek olduğunu nasıl bir sorumluluk olduğunu bir türlü idrak edememesi oldu bu zamana kadar..ee seviyoruz ya birbirimizi daha ne lazım diye davrandı.. Bir türlü özgürlüğünden vermek fedakarlık yapmaya gelmedi..Sen biraz kısıtlaya gör ilk önce hır cıkmasın diye evde oturdu ama aklı hep dışardaydı..Ama çaba sarfetmedi de diyemem..her şeyi bırakıp seni sevdiğinden sana döndüğünde ise bu seferde sen kıskançlıklarla,eski yaşananları didiklemeye yada msn cart curt karıstırıp ortalığı bulandırmaya başladın..Yani kanımca sende pek rahat durmadın matahari..Yani evde olduğu dönemde sende pek huzurlu bir ortam sağlamadın adama..Huzur bulmadıkça eşin kaçtı eşin kaçtıkça sen daha huzursuz oldun!Bu sefer eee ben bu kadar fedakarlık yapıyorum ama sen hala aynısına döndü...Şimdi tekrar yapamayız diyorsa tek nedeni bu bence..ne yaparsa yapsın senin hiçbirşeyi unutmadını ve gün gelince bunu yüzüne vurduğunu yeniden herşeyin bozulacagını çok iyi biliyor. Bir yandan da bu kadar boşanma lafı geçmiş bu kadar laflar edilmiş..gel yeniden barışalım demesini de gururuna yediremiyorda olabilir.

Senden tek istediğim ne biliyormusun? Otur bu adamı gerçekten sevip sevmediğini düşün..Olumlu yanlarını olumsuz yanlarını..beraber vakit geçirdinizde mutlu olup olmadığını..onunla eğlenip eğlenemediğini..sana dokunusundan hoşlanıp hoşlanmadığını..ondan Çocuklarının olmasını isteyip istemedini..kendine dürüstçe sor... Ama şu anki davranışlarını düşünme lütfen çünkü evliliğinizi bu hale getirenin yarısıda sensin..sen de kolay biri değilsin..Evet cok sorumsuz..evet erkek arkadaslarında rahat rahat kalmak ıstıyor.. evet cocuk gıbı pes mes takılıyor..vs vs..ama düzelmeye çalıştığında da sen buna inanmadığından ona güvendiğini hissettirmiyorsun ve mutlaka bir kavga çıkartıyorsun.. Onun düzelmesi için evde huzurlu bir ortam sağlaman lazımdı ama şartlar bu ya olmadı!Neyse tart biç evliliğini..onlu mu daha iyi onsuz mu diye..Eğer Onlu daha iyiyse..hee o zaman taktik yapmaya başlarız...

Davayı yine açarsın ama biraz geçe 1 ay sonraya cokda uzamasın tabıı ..O bu arada sensiz olmanın ne demek olduğunu görsün.. İstediği gibi gezsin tozsun ne hali varsa ne yapıcaksa yapsın.. Sende biraz duraklat planlarını. Kafanızı dinler olaylarınızı unutur onsuz ve yalnız olmanın , birada ama kavga etmenin arasındaki farkı bir görün! Eğer buzaman zarfında eşin hala ayrılma konusunda kararlı olursa evet gerçektende bu adam yeniden barışsa bile aynı şeyler devam edecek dersin ve boşanırsın.. Yok bu zaman zarfında seni takip ediyor seni sevdiğini ve çok üzüldüğünü söylüyorsa.. Ozaman ona daha iyi daha ılımlı yaklaşırsın..mesela sende ona sevdiğini söylersin..Ozaman butun ipleri cozulecektir ve nolur boşanmayalım diyecektir..Bir olay yada bir insan dibe tamamen indikten sonra çıkabilir bazen.. Belkide sizde ilişkinizde bu kadar dibe indikten sonra çıkarsanız..Sen onun senin için gerçekten mücadele ettiğini görürsen ona karşı olan inancın artar ve evliliğiniz artık daha rayına oturur diye düşünüyorum. Ama yeniden diyorumki ilk önce sen otur bu adamı istiyormusun istemiyrsumusun onu düşün! Ama iyi düşün!!

Madem sizi bukadar seviyor neden bosanmayalim demiyor? seven insan birseyler duzelir umuduyla kendini duzeltmeye calisir. probleminiz o kadinlarmis... onlari hayatindan cikarir. yani biseyler yapar yuvayi kurtarmak icin. cabalar...nebileyim. madem okadar agliyor okadar seviyor bunlari yapmasi lazim. anlamadim esinizi gercektn. dengesiz gibi geldi. ben olsa benimde kafam karisir ama sevgisinden suphe ederim. cunku seviyorsa sonuna kadar yaninizda olmasi gerekir.

Matahari kafani karistirmak istemem ama
sen o mailleri siz beraberken yazdigini soylemistin
bence oyun olan esinin "canimin acidigi icin oyun yaptim" demesi
senin maillere bakacagini dusunerek yazmislar sanirim
yada olaki mahkemeye aldatildigini soylememen icin
yada "aldatti" beni dememen icin oyle bir sey uydurdu diye dusunuyorum
bilmiyorum bana samimi gelmiyor
yasayan sensin elbet sen daha iyi bilirsin
bu arada is gorusmen ne oldu? ise baslayacakmisin?

Matahari sen kavga ederken ona onun maillerine baktığını söylememişmiydin?
bana da sanki eşin oyun yapıyormuş gibi geldi.
iki nedenle:
birincisi nafaka vermemek için
ikincisi etrafa karşı aldattığının ortaya çıkmaması için

O sana sarıldığında sen de sarıldın mı peki?
yada seni seviyorum ama anlaşamıyorum dediğinde sen de
evet bende seni seviyorum dedin mi?

oyun olmasını çok isterdin değil mi?
kim istemez ki ben de isterdim yerinde olsam.
kolay şey mi yaşadıkların..

ama süreleri maillerine baktığın zamanı iyi düşün..
gerçekten oyun mu?

ayrıca acı çektirmek istiyorsa illa bu şekilde mi davranması gerekiyor?
küs durarak tavrını sürdüremez miydi?
oalacak şey değil..
çocuk mu o?
Evlilikte şakacıktan karşı cinsle yakınlaşmak oyunu olabilir mi?
şaşırmış yahu..
nerden baksan sağlıksız..

Matahari kafani karistirmak istemem ama
sen o mailleri siz beraberken yazdigini soylemistin
bence oyun olan esinin "canimin acidigi icin oyun yaptim" demesi
senin maillere bakacagini dusunerek yazmislar sanirim
yada olaki mahkemeye aldatildigini soylememen icin
yada "aldatti" beni dememen icin oyle bir sey uydurdu diye dusunuyorum
bilmiyorum bana samimi gelmiyor
yasayan sensin elbet sen daha iyi bilirsin
bu arada is gorusmen ne oldu? ise baslayacakmisin?

Bu ihtimalleri ben de düşündüm. Ona asla %100 güvenmiyorum. Belki gerçekten kandırıyor beni. Ama şunu da belirteyim, ben nafaka vs konularında duygusal davranmıyorum. Tüm şartlarımı kabul etti, hatta benim talep ettiğim tazminattan fazla bir tutarı kendisi önerdi. Dilekçeye yazdık, imzaladık. Beni kandırarak tazminat tutarını düşürmesi gibi bir durum yok ki artık. Bana oturacağım evi bulacağını, hazırlayacağını, evdeki eşyaları taşıyacağını, hatta eksik eşya varsa satın alacağını söyledi. Üstelik bunları kredi çekerek yapıyor yani durumu iyi değil. Neden bunu yaptığını ve bana daha yüksek bir tazminat önerdiğini sordum, benden bir an önce kurtulmak için olabileceğini düşündüm. Dedi ki "Sen benim seni umursamadığımı zannediyorsun ama ben seni hala seviyorum ve bundan sonra zor bir hayatının olmasını istemiyorum. Yeterince üzdüm seni, belki artık affedersin ve benden nefret etmezsin." Belki sevdiği yalan ama en azından vicdan azabı çekiyor. O mailleri ailesi zaten biliyor, iş yerinde yöneticilerine de gidip kendisi anlatmış. (Benim anlatmamdan korkuyordu, en iyisi kendim itiraf edeyim demiş herhalde). Şu saatten sonra kaybedeceği bir şey yok. Oyun olup olmaması bana vereceği tazminatı vs değiştirmeyecek. Bir şey daha var, bir insan rol yapar,biraz gözyaşı döker belki. Ama koskoca adam saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı, tamamen rol olabilir mi böyle bir şey?

Yine de bilmiyorum, her şey mümkün. Sonuçta bu insan dengesiz ve davranışları sözleri tutarsız biri. O yüzden haklı da olabilirsiniz. Ama ne olursa olsun zaten sonuç değişmiyor, boşanacağız, ikimiz de bu konuda aksi yönde bir adım atmıyoruz şu an için.

sevgili matahari,
gerçek ağlıyor olabilir. içten ağlıyor olabilir.
dediğinde samimi ise o zaman muhakeme yeteneği yok...

ufak çocuklar ödevini yapmadıkları zaman öğretmeninin kızacağını,
eve geç geleceğini söylemezlerse ebeveynlerin tepki vereceğini bilir.
Annesinin işe gitmezse patronun onu kovacağını eve mama getiremeyeceğini bile bilir...:)
Bir eş kinaye olsun diye karşı cinsle yakınlaşmasının sonucunda eşinin nasıl tepki vereceğini,
işin hangi boyutlara geleceğini nasıl kestiremez???
Bu saflık değil karşındakini saf konumuna düşürmeye çalışmak değil de nedir?

Muhakeme gücü ve mantık kalmamış eşinizde..
Olabilir hayatta herşey insan için yapmış bir kere dediğimizi varsayalım..
mantıklı düşünebilen insan ise bu durumda durumu kurtarmaya çalışmaz mı?
mantıklı düşünen kişinin açıklaması özür artı vaat artı ikna
olmalı diye düşünüyorum..

özür var..(aslında daha çok kendi durumuna üzülme gibi geldi) vaat? ikna? bunlar yok...

Bu ihtimalleri ben
de düşündüm. Ona asla %100 güvenmiyorum. Belki gerçekten kandırıyor beni. Ama şunu da belirteyim, ben nafaka vs konularında duygusal davranmıyorum. Tüm şartlarımı kabul etti, hatta benim talep ettiğim tazminattan fazla bir tutarı kendisi önerdi. Dilekçeye yazdık, imzaladık. Beni kandırarak tazminat tutarını düşürmesi gibi bir durum yok ki artık. Bana oturacağım evi bulacağını, hazırlayacağını, evdeki eşyaları taşıyacağını, hatta eksik eşya varsa satın alacağını söyledi. Üstelik bunları kredi çekerek yapıyor yani durumu iyi değil. Neden bunu yaptığını ve bana daha yüksek bir tazminat önerdiğini sordum, benden bir an önce kurtulmak için olabileceğini düşündüm. Dedi ki "Sen benim seni umursamadığımı zannediyorsun ama ben seni hala seviyorum ve bundan sonra zor bir hayatının olmasını istemiyorum. Yeterince üzdüm seni, belki artık affedersin ve benden nefret etmezsin." Belki sevdiği yalan ama en azından vicdan azabı çekiyor. O mailleri ailesi zaten biliyor, iş yerinde yöneticilerine de gidip kendisi anlatmış. (Benim anlatmamdan korkuyordu, en iyisi kendim itiraf edeyim demiş herhalde). Şu saatten sonra kaybedeceği bir şey yok. Oyun olup olmaması bana vereceği tazminatı vs değiştirmeyecek. Bir şey daha var, bir insan rol yapar,biraz gözyaşı döker belki. Ama koskoca adam saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı, tamamen rol olabilir mi böyle bir şey?

Yine de bilmiyorum, her şey mümkün. Sonuçta bu insan dengesiz ve davranışları sözleri tutarsız biri. O yüzden haklı da olabilirsiniz. Ama ne olursa olsun zaten sonuç değişmiyor, boşanacağız, ikimiz de bu konuda aksi yönde bir adım atmıyoruz şu an için.

sevgili matahari,
gerçek ağlıyor olabilir. içten ağlıyor olabilir.
dediğinde samimi ise o zaman muhakeme yeteneği yok...

ufak çocuklar ödevini yapmadıkları zaman öğretmeninin kızacağını,
eve geç geleceğini söylemezlerse ebeveynlerin tepki vereceğini bilir.
Annesinin işe gitmezse patronun onu kovacağını eve mama getiremeyeceğini bile bilir...:)
Bir eş kinaye olsun diye karşı cinsle yakınlaşmasının sonucunda eşinin nasıl tepki vereceğini,
işin hangi boyutlara geleceğini nasıl kestiremez???
Bu saflık değil karşındakini saf konumuna düşürmeye çalışmak değil de nedir?

Muhakeme gücü ve mantık kalmamış eşinizde..
Olabilir hayatta herşey insan için yapmış bir kere dediğimizi varsayalım..
mantıklı düşünebilen insan ise bu durumda durumu kurtarmaya çalışmaz mı?
mantıklı düşünen kişinin açıklaması özür artı vaat artı ikna
olmalı diye düşünüyorum..

özür var..(aslında daha çok kendi durumuna üzülme gibi geldi) vaat? ikna? bunlar yok...

Kesinlikle tüm yazdıklarınıza katılıyorum. Üzülse bile daha çok kendisi için ağlıyor. Sevdiği halde ayrılmak zorunda kalıyormuşmuş, ağlarken bunları söylüyor, kendine acıyor. İkimizin de hataları oldu ama o son dönemde yaptıkları hariç her şeyi bana yüklüyor. "Benim tek istediğim sevdiğim kadınla yaşayabilmekti ama artık bu olmayacak" diye bağıra çağıra ağladı. Bu zaten mantıklı bir davranış değil. Yani bu evliliğin bitmesinde suçlu benim ona göre. Eşim her zaman her durumda kendisini haklı gören biri. Sadece bizim ilişkimizde değil, her konuda herkese karşı böyle. Kendisi de bunu söyler zaten "ben siyaha beyaz diyorsam beyazdır, ben hep haklıyım" der. Karakter yapısı bu yani.

Özür var ama durumu kurtarmak için bir şey yok. Yazdığınız gibi vaat, ikna hiçbir şey yok. O yüzden sonuç değişmeyecek, ben o böyle davrandığı sürece zaten kurtarmak için bir şey yapamam. Onun da kurtarmaya niyeti yok belli ki. Böyle böyle bitecek işte, belki de herşey bittikten boşandıktan sonra bir anda rahatlayacağım ben de. Onu gördükçe üzülüyorum ama görmezsem zamanla mantığım ağır basacak ve unutacağım. Bunu düşünüp kendimi iyi hissetmeye çalışıyorum.

Amacım onunla karşılıklı inatlaşmak değil. Yani "önce o adım atsın ben atmam" gibi bir inat değil. Sevgi varsa tabi ki çaba harcanmalı, bitmemeli. Ama yaşadıklarımız çok yıpratıcı. Bu saatten sonra benim çaba harcayacak gücüm kalmadı. O hiçbir çaba harcamadığı, durumu kurtarmaya çalışmadığı sürece ben daha fazla bir şey yapamam. Nasıl bir insan olduğunu anlattım. Ben kurtarmaya çalışsam ya da boşanmak istemiyorum desem inanın havalara girer, o ağlayarak söylediği sevgisini unutur gider. Yine beni ezmeye başlar. Bu saatten sonra kurtarılacaksa onun çabasıyla olacak ama onun böyle bir niyeti yok. Ben de artık düzeleceğine inanmıyorum durumun.

ben olsam ozur falan dilemezdim...
esim hem flort edecek, sonra ozur dileyecek ben affedecegim ama unutamadigim icin ve bu konu sikca gundeme geldigi icin esim bana kizip evi terkedecek :37:
esinizin yaptigi cok sacma...
soyle izah edeyim:
siz baska erkeklerle flort etseydiniz esiniz bu olayi kisa zamanda unutacak miydi?
unutmayi birakin, sizin bu hatanizi kabul edip evliliginizi surdurecek miydi?
bu sorularin cevaplarinin ''hayir'' oldugunu hepimiz biliyoruz sanirim :31:
o yuzden sizin bu konuyu unutamayip esinize olan kizginliginizi ve guvensizliginizi yer yer su ustune cikarip onun keyfini bozmaniz cok normal...
affetmissiniz iste daha ne buyukluk bekliyor?
sabretsin...eger sizi seviyorsa ve evliliginizi kurtarmak istiyorsa hatasinin bedelini biraz susarak odesin ve sizin duygularinizin eskisi gibi normal olmasini beklesin.
bence esiniz hem suclu hem guclu...
bir hata yapmissa eger, elini tasin altina koyacak evliligini duzeltmenin her turlu yolunu arayacak...
oyle ustume cok geliyorsun deyip cekip gitmek olmaz...
gidiyorsa da hic geri gel demezdim sahsen...

Dün dilekçe verdik ve dava açtık. Şimdi duruşmayı bekliyoruz. Tek celsede bitecek, ben de yeni hayatımı kurmaya çalışıyorum, başka yolu yok. Zaten eşimin şu an bu evliliği kurtarmaya isteği de yok. İkimiz de bu evliliğe inancımızı yitirdik sanırım.

eger ciddi ciddi bosanacaksaniz, ki dava acmissiniz bile, ben mahkemeden once esinizle son bir kez konusun derim.
kendiniz icin...
son bir kez konusun bakalim gercekten bosanmak istiyor mu?
eger kurtarabiliriz bu evliligi derse bir kez daha deneyin...
ama cabasi olmazsa gercekten bosanmak istiyorum , bu evliligi istemiyorum derse o da kendi tercihi artik...
bu konusmayi yaparsaniz en azindan son kez bir seyler yapmaya calistim diye iciniz rahar eder...

Dün dilekçe verdik ve dava açtık. Şimdi duruşmayı bekliyoruz. Tek celsede bitecek, ben de yeni hayatımı kurmaya çalışıyorum, başka yolu yok. Zaten eşimin şu an bu evliliği kurtarmaya isteği de yok. İkimiz de bu evliliğe inancımızı yitirdik sanırım.

Allah yardımcın olsun güç versin..

eger ciddi ciddi bosanacaksaniz, ki dava acmissiniz bile, ben mahkemeden once esinizle son bir kez konusun derim.
kendiniz icin...
ama cabasi olmazsa gercekten bosanmak istiyorum , bu evliligi istemiyorum derse o da kendi tercihi artik...
bu konusmayi yaparsaniz en azindan son kez bir seyler yapmaya calistim diye iciniz rahar eder...

uyuyanguzel hanimefendi iyi guzel seyler soylemissiniz, fakat matahari oncedende konustu bu asamalardan kac kez gecildi, okuyucu olarak artik yeterrr demek istiyorum mataharinin esine:37:
Surekli pohpohlanmak isteyen arkasindan gelen birilerinin olmasini isteyen, bir nevi oyun ve entrikalarin icine girmis bir insandan daha ne umabilir? Cok cok cok zor eminim, ama bu durumda olmak surekli bir dengesizlik icinde olmak daha zor.

Hakkinda hayirlisi matahari, Allah akil fikri versin herkese, kotulerden sakinsin.:14:

uyuyanguzel hanimefendi iyi guzel seyler soylemissiniz, fakat matahari oncedende konustu bu asamalardan kac kez gecildi, okuyucu olarak artik yeterrr demek istiyorum mataharinin esine:37:
Surekli pohpohlanmak isteyen arkasindan gelen birilerinin olmasini isteyen, bir nevi oyun ve entrikalarin icine girmis bir insandan daha ne umabilir? Cok cok cok zor eminim, ama bu durumda olmak surekli bir dengesizlik icinde olmak daha zor.

Hakkinda hayirlisi matahari, Allah akil fikri versin herkese, kotulerden sakinsin.:14:

hemen bir onceki sayfadaki mesajimda esinden ozur dilememesi gerektigini dusundugumu soylemistim zaten...okudunuz mu bilmiyorum...
ben de esinin cabasi olmadan matahari'nin bir seyler yapmamasi gerektigini dusunuyorum aslinda...
ama dava acilmis, is ciddi ciddi bosanmaya gidiyor...bosandiktan sonra matahari'nin icinde acabalar ya da belkiler kalmamasi acisindan esiyle bir kez gorusup konusabilir.
bakti ki esi yine ayni tas ayni hamam gidiyorsa direk gider bosanir ve kararindan da hic bir zaman pisman olmaz

öncelikle geçmiş olsun diyorum...
yaşadığınz zor bir durum ..şunu söylemeden edemeyeceğim ...boşanmak üzere olduğunuz adamın kişiliği hiç oturmamış bu belli!nasıl bir oyunmuş ya...insan oyun oynar hani aklı başına gelsin diye ama bu kadar da olmaz...hem suçlu hem güçlü...ankaraya gittiğiniz için ne szöler söylemiş ağzım açık kaldı: pesss dedim..
sizi seviyorum diyor sonra da illa ki bitirelim diyor...bu saatten sonra dönüşünüz yok gibi belli..ama dönerseniz böyle kişiliği oturmamış bi insan sizi bi çok yönden üzecektir bu aşikar!çünkü sizin uyanık seviyeli biri olmanızı hazmedemediği bir anda egosunu tatmin etmek için yine saçmalayacak kendini su üstüne çıkaracak ve üzülecek siz olacaksınız...
1.5 sene nedir kiiiii....sizi kanıyla canıyla besleyen annenizin ki Allah rahmet eylesin, acısı küllendiyse ilk günkü gibi taptaze değilse emin olun bu daha kolay küllenir..sizi üzen grur kırıcı saçma sapan davranışları bence iz bırakacak olan...inanın bunu da yenersiniz..psikiyatre gidin hafif bir ilaç desteğiyle ve babanızın sevgisiyle işle güçle derken ohhhh bakmışsınız ki eser bile kalmamış.. inşallah sizi hakeden adam gibi adam saçma sapan işlere aldatmaya oyunlara ihtiyaç duymayan biri çıkacak karşınıza..işte o zaman emin -mantıklı tartıp biçerek yaklaşın..bu yaşadıklarınızı başkası yaşasa belki rezil eder işten attırma gibi bir kozu kullanıp süründürürdü..siz yapmadınız asil davrandınız...asilllikle terbiyeyle cevabını iyi yapıştırdınız...helal olsun kimsse yapamaz bu kadar sabırlı olamaz sanırım..
bence mutluluğu hakediyorsunuz..işe de girince bakın nasıl değişecek,maddiyatınız düzelirse uzaklaşın derim o adamdan bana öyle geliyor ki daha da akıl karıştırmaya devam edecek...
sizi haketmeyene ödül olarak ilgi göstermeyin...sevgiler

Son düzenleme:
kendiniz icin...

Konuştum ve gururumu kırmadan tekrar denedim. Kafamda soru işaretleri olduğunu söyledim "Acaba acele mi ediyoruz, yapabileceğimiz hiç bir şey kalmadı mı kurtarmak için merak ediyorum" dedim. Ama kabul etmedi. Boşanmaya kararlıymış. Ama bunu yaptığıma pişman değilim. Sizin de dediğiniz gibi elimden geleni yaptığım için içim rahat. Madem bu kadar meraklı benden boşanmaya ve tekrar bekar olmaya daha fazla yapabileceğim bir şey kalmadı. Önüme bakmak benim için de en iyisi.

hemen bir onceki sayfadaki mesajimda esinden ozur dilememesi gerektigini dusundugumu soylemistim zaten...okudunuz mu bilmiyorum...
ben de esinin cabasi olmadan matahari'nin bir seyler yapmamasi gerektigini dusunuyorum aslinda...
ama dava acilmis, is ciddi ciddi bosanmaya gidiyor...bosandiktan sonra matahari'nin icinde acabalar ya da belkiler kalmamasi acisindan esiyle bir kez gorusup konusabilir.
bakti ki esi yine ayni tas ayni hamam gidiyorsa direk gider bosanir ve kararindan da hic bir zaman pisman olmaz

Eşimin geçen hafta gösterdiği duygusal davranışlar, beni sevdiğini söylemesi kafamı karıştırmıştı. Ben de sizin dediğiniz gibi hareket ettim ve son kez konuştum. Özür dilemedim zaten sadece kurtarılacak bir şey var mı dedim, o da olmadığını ve ayrılmak istediğini söyledi. Sevgisi devam etse bile yürümüyormuş, artık mantığını dinleyecekmiş, geri dönüşü yokmuş vs vs.

İsimneder'in dedikleri de doğru. Eşimi doğru çözümlemiş. Gerçekten sürekli pohpohlanmayı bekleyen, hep haklı olduğunu düşünen bir insan. Ben bir bayan olarak daha fazla peşinden koşmak istemiyorum, çünkü haketmiyor artık.

Ama son kez konuştum, acele ediyormuşuz gibi geldiğini söyledim. Ve eşim reddetti. İleride yine de "iyi ki konuşmuşum" diyeceğim, çünkü yapabileceğim her şeyi yaptım. Belki çoktan bitmişti bu evlilik ama benim kafamda bitirebilmem için eşimle son kez boşanma kararını sorgulamam gerekliydi. Bu yüzden konuşmaya çalıştım ama o bir an önce bitmesini istiyordu, bir karar almış canı yanıyormuş ve bir an önce boşanma kararını uygulamaya koyarsa daha kolay atlatırmış. Sevgisi varmış ama karakterlerimiz farklı olduğu için sonu yokmuş vs vs. Bana bunları söyledi. Daha fazla üstüne düşmeyeceğim onun. Kararını kabul ettim, bir yandan ben de artık en doğrusunun bu olduğuna inanmaya başladım çünkü eşimin evliliği taşıyamacak biri olduğunu düşünüyorum. Belki de hatanın neresinden dönülse kar. Ben en azından çabaladığımı biliyorum şimdi. Ama o hiç çabalamadı. Benim için ve evliliği için çaba harcamayan bir adamla da zaten devam etmez sanırım.

Eşimin geçen hafta gösterdiği duygusal davranışlar, beni sevdiğini söylemesi kafamı karıştırmıştı. Ben de sizin dediğiniz gibi hareket ettim ve son kez konuştum. Özür dilemedim zaten sadece kurtarılacak bir şey var mı dedim, o da olmadığını ve ayrılmak istediğini söyledi. Sevgisi devam etse bile yürümüyormuş, artık mantığını dinleyecekmiş, geri dönüşü yokmuş vs vs.

İsimneder'in dedikleri de doğru. Eşimi doğru çözümlemiş. Gerçekten sürekli pohpohlanmayı bekleyen, hep haklı olduğunu düşünen bir insan. Ben bir bayan olarak daha fazla peşinden koşmak istemiyorum, çünkü haketmiyor artık.

Ama son kez konuştum, acele ediyormuşuz gibi geldiğini söyledim. Ve eşim reddetti. İleride yine de "iyi ki konuşmuşum" diyeceğim, çünkü yapabileceğim her şeyi yaptım. Belki çoktan bitmişti bu evlilik ama benim kafamda bitirebilmem için eşimle son kez boşanma kararını sorgulamam gerekliydi. Bu yüzden konuşmaya çalıştım ama o bir an önce bitmesini istiyordu, bir karar almış canı yanıyormuş ve bir an önce boşanma kararını uygulamaya koyarsa daha kolay atlatırmış. Sevgisi varmış ama karakterlerimiz farklı olduğu için sonu yokmuş vs vs. Bana bunları söyledi. Daha fazla üstüne düşmeyeceğim onun. Kararını kabul ettim, bir yandan ben de artık en doğrusunun bu olduğuna inanmaya başladım çünkü eşimin evliliği taşıyamacak biri olduğunu düşünüyorum. Belki de hatanın neresinden dönülse kar. Ben en azından çabaladığımı biliyorum şimdi. Ama o hiç çabalamadı. Benim için ve evliliği için çaba harcamayan bir adamla da zaten devam etmez sanırım.

varmı böyle birşey!sevgisi varmış ama karakterleri faklı olduğu için sonu yokmuş!!!!yangından kaçar gibi de kaçıyor seviyorum diyen adam!günah almak istemem ama hiç de masum gelmedi bana bu!oyun içinde oyun plan içinde plan...seven adam kaçar mı savaşır...evliliğini karısıı mıh gibi taşımaya çalışır..seviyorum ama olmaz al sen bunları rahat yaşamanı isterim....diyorum ya bit yeniği var burda bence...3.bir şahıs etkisi olduğu sızıyor...ama ne şekil olduğu belli değil..bırak canım sen bu muammalı gelgitli en ufakk birşeyde kaçıvereck oyuncuyu...hakkında hayırlısı olsun sen elinden geleni yapmışsın...için rahat.aldatmamışsın vicdanın rahat..sonuna kadar çabaladın gönlün rahat gerisi ;biraz sıkıntı of of dersin ama inşallah bu da geçer...(Sultan Mahmut bir gün tüm vezirlerini toplayıp, bana bir yüzük yaptırın ve üzerine öyle birşey yazdırın ki ona her baktığımda, hüzünlüysem neşeleneyim, neşeliysem hüzünleneyim diye buyurmuş.

Vezirler toplanmışlar dört bir yana haber salmışlar. Sonunda bir gün yüzükle sultanın karşısına çıkmışlar, yüzüğü vermişler. sultan mahmut tamam işte bu demiş. yüzüğün üzerinde

" bu da geçer ya hu"
yazıyormuş....) çok anlammı bir olay!sen de parmağına ve beynine böyle manevi bir yüzük tak!geçer!geceler kalmışmı hep o karartıda güneşler doğmuş üstüne aydınlanmış herşey senin de gönlün aydınlanacak az sabretttt...herşey zamanında olur bu acıyı yaşaman gerekmiş yaşadın az kaldı yaşanacak ve bitecek inşallah güzellikler güneşler doğacak..sen yeter ki geçer diyerek Allah a sığın..

Son düzenleme:
Matahari biliyorsun ki kendi duygusal durumumdan ötürü sana msj yazmak istemedim yanlış anlama sadece kendi dururmumdan etkilenip sana sadece duygusal yollar göstermemek için..
Ama bak göreceksin sen de ben gibi aslında verdiğin en doğru karar..
yolun açıldıkça göreceksin..:38:

Back
X