Ya bi an dedim ki acaba konuyu ben mi açtım
Türkiye’nin en iyi okullarından birinde okudum, yükseğimi yaptım, yabancı dilim hatta dillerim var, çok çok güzel bir işim ve maaşım var FAKAT ben evimde oturmak istiyorum
Herkes istediği kadar eleştirebilir ama haftada iki gün okula gidip kalanında spora, kurslara gidebildiğim, rahatça şehir dışı programı yaptığım, gezip tozduğum ya da günlerce kıpırmadan evde oturduğum zamanları özlüyorum ben arkadaş. Napıyım
Şu an markete bile öğle arası iş yerinin oralarda gidiyorum ki çıkışta zaman kaybetmeyeyim.
Ya vallahi bu tembellik de değil. Ben haftasonu bile en geç 9’da kalkan, asla boş duramayan, o kurs senin bu yardım derneği benim koşturan bir insanım. Evde oturduğum dönemlerde bile bir sürü hobinin yanında bir de çeviri yapıyordum. Ama çalışma saatlerimi kendim belirliyor, işime gücüme bakıyordum.
Şuan keşke boş vaktim olsa mesela turşu kursam, reçel yapsam, bir gün hiç denemediğim bi yemeği yapsam diye hayaller kuruyorum
Lakin hayaller mantı açma, hayatlar haşlanmış makarna.......
İhtiyacım olmasa gene evde sembolik miktarda bir para için çeviri meviri yapar, derneklerde kurslarda dolanır, evime de gönlümce vakit ayırırdım. Çocuklar olacak elbet, onları kendim büyütürdüm. Bir parçacık iznimi çocuğa mı temizliğe mi eşime mi kendime mi ayıracağım diye kara kara düşünmezdim. Ben böyleyim ama bir arkadaşım mesela hiç madden ihtiyacı olmamasına rağmen evde duramıyor, çalışmak istiyor. Onu da anlıyorum. Ama kendimi de anlıyorum.
Sözün özü Allah herkese gönlüne göre versin. Bana da inşallah bahçeli bir evde domates yetiştirmeyi, toprağa dokunmayı, su böreği açmayı falan hdjdjdj