İşimden nefret ediyorum, aşırı mutsuzum?

özel şirketlerde çalışmak bence çok güzel bişey ama muhasebe anladığım kadarıyla sizi tatmin etmiyor. Yoksa plaza hayatı diye bir gerçek var, bir de plaza kızları var hayatlarından memnun. Şirket içinde rotasyon talep etseniz

işletme gibi bir düşük puanlı bölüm derken.?? işletme okuyup çok iyi yerlere gelen insanlar var. lütfen bilip bilmeden yorumlar yapmayın.

Sabah gidip aksam 6 da cikmak, ctesi pazarin tatil olmasi bence bir luks. Bende univ mezunuyum 6 da cikiyorum evet daha erken cikmak isterdim mesela dedigin gibi ogretmen olup yarim gun vs calismak ama gecmisi geri getiremeyiz. Kimse isini severek yapmiyor yapan sayisi cok az emin ol. Oyle herkesin istedigi saatte girip ciktigi yada aksam 3-4 te gittigi bir kurum bulmak cok zor. Bu birazda isin kolayina kacmak oluyor. Ne universite mezunlari var hafta sonlari da calisiyor ve aldiklari ucret cok cuzi. Benim calistigim yerde mesela gecen senelerde odacimiz tarih ogretmeniydi. Atanamamis ve odacilik yapiyordu. Sonra atandi ve doguya gitti. Belki bircok insana sorsan keske h sonu tatilimiz olsaydi, aksam 9 da degilde 6 da ciksaydik diyorlardir. Bence elindekinin kiymetini bilmelisin.
Masanin ortada olmasi, kendine ait bir alaninin olmamasi kotu olmus belki bu yuzden cok sikiliyorsun ama omur boyu o masada oturacak degilsin belki terfi edersin yada yerin degisir. Mesela benim masam amirimin tam yaninda ve odada sadece ikimiziz. Wc ye giderken bile ondan izin almak zorundayim ayaga kalktigim anda nereye gidiyorsun diye soruyor ki cogu kez baska bahaneler bulup wc ye gitmisligi lm vardir. Birde benim halimi dusun ? Yapacak birsey yok malesef ekmek parasi. Elimizdekinin kiymetini bilmezsek ileride onu da bulamayabiliriz sevmeye calis, olmuyorsa kabullenmeye calis o da olmadi yer degisikligi icin ugras

4.5 yıl böyle monoton ve bana hiçbir katkısı olmayan bir işten sonra çok radikal bir değişiklik yapıp işi gücü bırakıp yüksek lisansa başladım. İlk zamanlar çok mutlu ve severek çalşırken şu an ömrümden ömür gidiyor o masanın başına oturup iki satır yazı yazmak için. Ben de annem gibi gün gün gezmek, çocuğumla parklarda paten kaymak istiyorum sanırım çalışmak bana göre değil :/

ben de hep evlenip çalışmayacağımı düşünmüştüm. işte insan neyi çok istiyorsa onunla sınanır ya, 35 yaşıma geldim hala çalışıyorum.evlilik fln da yok tabi. bi de onu bunu beğenmezdim, yapılan evlilikleri kendim için yeterli bulmazdım fln, şimdi o evliliklerini beğenmediğim arkadaşlarım herşeylerini kocalarının kartıyla ödüyor böylee bakıp kalıyorum.

mesela boğaziçi işletmeye girmek için full yapıosun bi de üstüne böbreğini fln vermen gerekiyor:)
aynen öyle. tamam bende okudum işletme. boğaziçi olmasada :) ama düşük puanlı deyip küçümsemeye gerek yok yani. o insanın kendisini geliştirmesiyle alakalı bence.

Benim çocuğuma nasıl 60 verirsin hoca diye elini kolunu sallayarak gelen veliyi görmüyorlarda ondan bu düşünce

Zaten bu kafa yapısındakilerde çok mutsuz oluyorlar öğretmen olunca çünkü öğretmen olacağım rahat edeceğim kafasıyla geliyorlar sonra işin öyle olmadığını anlıyorlar

Sağlık meslekte öğretmen arkadaşım tekrar hemşire olmak için resmen gün sayıyor
Oda aynı şekil öğretmen olacağım rahat edeceğim kafasıyla öğretmenliğe başvurmuş

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü bende uniden işletme mezunuyum muhasebe departmanında çalıştım 7 yıl şuan evde çocuklarıma bakıyorum ve sevmediğim bı işi yapmıcam mesleğimi değiştiricem başka hedeflerim var bence yaşınız gencse sevdiğiniz bı ise yönelin böyle sevmeyerek nereye kadar

Bence sizin durumunuz daha iyi.Hiç özenmeyin.
Benim kuzenimde çok zengin biriyle evli, adamdan bir şey istiyor ne gerek var cevabı alıyor ve öğretmendi mesleğini bıraktı.
Biz şok olmuştuk.Branş ögretmeni idi rahattı ama bıraktı.
O yakınlarınızın da çok rahat olduğunu sanmıyorum.
Bir laf işitirsin sonra altından kalkamazsın.
Mutsuz evliliktense mutlu bekarlık yeğdir.
Bende bekarım geçmişteki taliplerimden birini kabul etseydim mutsuz olurdum.
Kendi paranızı istediğiniz gibi harcamak güzel oluyor..

Konu sahibi kolera9 Ankara Üniversitesi İşletme bölümü mezunu.
Ankara Üniversitesine öyle düşük puanla giremezsiniz diye biliyorum.
Ayrıca İşletme fakültesi çok açıldığı için puanlar düştü.Bir ara çok popülerdi o yüzden çok fakülte açıldı.
Bu hangi bölüme yapılsa böyle olurdu.Mesela Hukuk Fakültesi her yerde açılsaydı barajı aşan bile girerdi.Ama her mezun düşük puanla işletmeye girmez.(Örn:Boğaziçi,Odtü,Ankara,İstanbul, Marmara ..vb)

Sizi cok iyi anliyorum.
Atanmadan once (ogretmenim bende)
calistigim kurumda 5 de cikardim.
tek bayandim is yerinde.
allahim nasil sıklrdım anlatamam.
zaman gecmezdi gözüm hep saatteydi.
hiç sevmiyordum.
cok sukur atandim.
doguya yerlestik batıdan.
esimde yanima geldi.
tamam zor oldu ama isimi seviyorum.
saatin nasil gectigini anlamiyorum bile.
ben 29 yasimda atandim yani epey geç atandim.
yillarca bbirçok iste çalistim.ve kesinlikle insan mutlu oldugu is isin gayret etmeli diyorum.
ben atanmak icin 2.5 senemi calisma masasinda gecirdim.
cok cok zor zamanlardi.
ve tek maasla zorlandik ama.hayalim icin fedakarlik yaptik.
bi sene isi birakip devlete girmeyi deneyebilirsiniz.

tamam is bulamayanlar var falan ama insanin sevmedigi isi yapmasi berbat

YL yapip akademisyenlik deneyebilirsiniz belki.. Egitim alaninda calismis olursunuz en azindan.

o değilde öğretmenliği sadece yarım gün çalışmaktan ibaret görmen beni benden aldı

ben memuru, ablam da öğretmen. beni her gördüğünde keşke memur olsaydım diyor. Çocuklarla uğraşmak zor. gürültü çok, bir de öğretmek çocuklara daha da zor. herkse beceremez bunu. belki öğretmen olsaydınız keşke olmasaydım derdiniz. Mesela ben de öğretmenlik yapamazdım. Aceleciyim. Öğretmenlik sabır gerektirir. Bence başka işe girme imakanınız varsa öyle deneyin.

Benim de eşim öğretmen ve kendisi şuanda evimizde uzanırken ben işteyim :)
Benim mesaim h.içi 9-6,3; cumartesi 9 ;14:30
Eve gidince pert oluyorum üstelik cumartesi çalıştığım için yarım günde olsa benim için tam günden farksız oluyor
Eşime özeniyormuyum kesinlikle evet :)
Ama durumu değiştirebiliyor muyumm? Hayır :)
O yüzden değiştiremediğimiz şeyleri kabullenmemiz gerek mutlu olmak için.
Bende daha iyi şartlarda olmak isterim ama şuanda durumum bu. Şimdi bebeğimiz yolda Allah'ın izniyle.
Karnı burnumda hala çalışıyorum, çünkü ekonomik özgürlüğüme alışkınım ve bebek için paraya ihtiyaç var
Size tavsiyem çalışmaya devam etmeniz yönünde. Evde olsanız inanın belli süre sonra duvarlar üstünüze gelecek

Ayyynii ben..senelerce öğretmenlik yaptım.. Başka işler de yaptim..Allahim muhtaç etmesin ben çalışma insanı değilim, para karşılığı özgürlüğümü satmışım gibi hissediyordum. 5 yıldır çalışmıyorum asssla pişman olmadım asla sıkılmadım. Kim nasıl mutluysa öyle yaşayacak imkanı olsun dilerim. Konu sahibi o bahsettigin baskılar bize de yapıldı , o kadar umrumda değil ki... Yasadigin mutluluk karşısında o kadar boş geliyor ki o konuşmalar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…