- 13 Eylül 2015
- 21.798
- 68.510
Neyi yapacagini bilmem ama neyi yapmayacagini biliyorum,esinin yaninda eleman olma asla,apandisit gibi islev disi kaliyorsun,kucucuk fark acila acila bakiyorsun bambaska begenmedigin bir konumdasin,babamin isyeri sebebiyle biliyorum...Duygular tempo yalniz aha ben
Arzular selale
Birinizin para birinizin kariyer hırsı var.Biz o konularda hic anlasamiyoruz esimle. Bana ihtiyaci da yok,sadece egleniyorum gibi. Bakkal isletir gibi niteliksiz bir is yapiyorum. Bu durum kendisini rahatsiz etmiyor cunku cebine para giriyor,isini buyutuyor,borclarini oduyor. Bana bir hayri yok. Ben kendim kazanayim kendim yiyeyim istiyorum. O yuzden kendi isimizi yapmak benim icin uygun olmuyor uzun vadede.
Esim hirsli ve paracil bir adam biliyorsun, cok farkliyiz. Onun kariyerinin zirvesiyle benimki cok farkli. Benimkinde herkes seni taniyor,onunkinde vasifsiz esnafsin. Ha tekel bayii isletmissin ha trendyola mal yapmissin benim icin ayni sey
Cok haklisinNeyi yapacagini bilmem ama neyi yapmayacagini biliyorum,esinin yaninda eleman olma asla,apandisit gibi islev disi kaliyorsun,kucucuk fark acila acila bakiyorsun bambaska begenmedigin bir konumdasin,babamin isyeri sebebiyle biliyorum...
Kucuk yerle soyle pazarlik yapabilirim,sabah 9da gelirim aksam 5te cikarim. Haftasonu da hic gelmem gibi gibi. Buyuk yerde bu olmaz,anca ust duzey mudurlukte olabilir hatta kurumsal buyuk bir yerde o da olmaz.Birinizin para birinizin kariyer hırsı var.
Birazını bize mi verseniz
Hesabını bilemeyeceğim kadar param olsa, dünyayı gezerdim.
öyle bir param yok. Dolayısıyla,
gezemediğim zamanlarda oyalanma aracı olarak işe ihtiyacım var.
70ime de gelsem bir şey yapmak isterim.
boş kalmak beni çürütür.
Ama zorlama yapmam.
Adımın başındaki unvana hayatımı harcamam :)
bu arada küçük yer yoğunluk olarak bilmiyorum ama bazen stres olarak daha saçma bir hal alabiliyor.
iş yerlerinin kendine uygunluğunu yok sayma.
Sacma bir sey soyleyeyim mi?İlk seçeneği yaşıyorum şu anda ve mutlu değilim. İlk fırsatta eğitimime ve donanımıma uygun bir işe geçmek istiyorum.İş tatmini çok önemli bence. Para ilk birkaç ay mutlu ediyor evet ama ömür boyu kapasitenin altında çalışıyor olma fikri insanı mental olarak yıpratıyor. Bi yerden sonra salaklaşmaya başlıyorsun hatta. 30 birimle 22 arasındaki fark sizin hayat kalitenizi çok etkilemeyecek bir miktarsa az olanı seçin derim. Hem yükselme şansınız da illa olur yine o miktara ulaşırsınız diye düşünüyorum.
Ay benim kocam da böyle. Ne güzel daha ne istiyorsun benden az çalışıp benden çok kazanıyorsun diyor. Ben de sen kendi alanında, eğitimin düzeyinde çalışıyorsun mutlu olman gerek diyorum. Değişelim diyorBeklentilerimden biri kocami catlatmak diyecegim,profesyonelligim ortaya cikacak
İsin sakasi paranin her sey oldugunu dusunen bir esim var. Ben de tam tersini dusunuyorum diye evin icinde bir guc savaslari durumu hakim.
Hesabını bilemeyeceğim para çalışmakla olan değil yahu.Kucuk yerle soyle pazarlik yapabilirim,sabah 9da gelirim aksam 5te cikarim. Haftasonu da hic gelmem gibi gibi. Buyuk yerde bu olmaz,anca ust duzey mudurlukte olabilir hatta kurumsal buyuk bir yerde o da olmaz.
Hesabini bilmeyecegin kadar paran olunca 24 saatlere sigamayan bir isin ve sorumlulugun oluyor. Ben en son calistigimda esimle her gun kavga ediyorduk,sebebi de bazi cumartesi gunleri ofise ugramam. Beyefendi “tatile gidecegiz hafta sonu icin ama sen calisiyorsun “diye ariza cikariyordu bana. Ulan biz yilda kac cumartesi tatile gidebildik,kampanya zamani sen eve gelsen 2 rekat sukur namazi kilacaz be diye bagirmak istiyordum. Bagirmiyordum tabi ama soyleyecegimden de asla geri kalmiyordum. 6 aydir sigortali calismiyorum,sadece 1 defa Uludaga gittik. O da annem zavalli yuruyus yapsin yasaklarda diye.
Uykusunda bogmak istiyorum ben bu adami
Benim misirdaki olmayan halamin sonsuz mirasi gibiHesabını bilemeyeceğim para çalışmakla olan değil yahu.
Napim öyle parayı.
biri getirip al 10 milyon $ senin diyecek
Yada Şeyma subaşı
Of neden boyle bu adamlar yaAy benim kocam da böyle. Ne güzel daha ne istiyorsun benden az çalışıp benden çok kazanıyorsun diyor. Ben de sen kendi alanında, eğitimin düzeyinde çalışıyorsun mutlu olman gerek diyorum. Değişelim diyorTamamen karakter meselesi. Önceki işimde daha az kazanıyordum ama iş tatminim zirveydi. Yaptığım işi, girdiğim ortamları seviyordum. Önemli hissediyordum kendimi. Şimdi ben olmasam da bu işi elbet biri yapar, ben 1 günde yaparım başkası 5 günde yapar ama yapar diyorum.
Ahahaha ulan bize verirler mi o parayiHesabını bilemeyeceğim para çalışmakla olan değil yahu.
Napim öyle parayı.
biri getirip al 10 milyon $ senin diyecek
Yada Şeyma subaşı
Saçma değil çok iyi anlıyorum. Ben de mutsuz olacağımı bile bile başladım. Biraz da o zamanın şartlarında öyle gerekti. Seçmek zorunda kaldım. Ama şimdi gerçekten başka hedeflerim var, yok diyorum ben ömür boyu böyle çalışamam. Bir şeyler yapmam lazım. Bir de ben kendimi anlatmayı seven biri değilim. Bazısı ne yapar eder eğitimini, kariyerini şusunu busunu lafın arasına sıkıştırıp söyler. Ben sevmiyorum, yaptığım işe bakan diplomalarıma inanamıyorSacma bir sey soyleyeyim mi?
O ilk secenekteki yere basvuru gonderip gondermeme arasinda cok kaldim. Gunlerce dusundum. Emindim cunku cagiracaklarindan.Sonra basvurayim nolacak be dedim ama inanin gozlerim doldu aglayacaktim ya neredeyse. Mutsuz olacagimi bile bile basvurdum.
Pazarlık payı bıraktım. 5e razıyımAhahaha ulan bize verirler mi o parayi
Bir yandan da elalemin torpili isliyor tabi. Bende o da yok. En son kp dedi ki x yerin sahibi benim cok yakinim,seninle gidelim ihtiyaci varsa alsinlarSaçma değil çok iyi anlıyorum. Ben de mutsuz olacağımı bile bile başladım. Biraz da o zamanın şartlarında öyle gerekti. Seçmek zorunda kaldım. Ama şimdi gerçekten başka hedeflerim var, yok diyorum ben ömür boyu böyle çalışamam. Bir şeyler yapmam lazım. Bir de ben kendimi anlatmayı seven biri değilim. Bazısı ne yapar eder eğitimini, kariyerini şusunu busunu lafın arasına sıkıştırıp söyler. Ben sevmiyorum, yaptığım işe bakan diplomalarıma inanamıyortanımayan da seni bir şey bilmiyor sanıyor ya en çok ona gıcık oluyorum. Kim ne derse desin etiket çok önemli bu ülkede.
PalandokenMesajlarina baktim ba,ben caydim dark,kariyer diyorum artikin
Palandoken kocisin paranin konforunu yasatir sana,benim gibi hesap kitap yapacak degilsin ya,bosverdus kariyerinin pesine.Para,olmayinca tercih edilir,sende olmayan kariyer,tum kalbimle arkandayim
Katil camdan bakanmiydi:))Palandokenhala guluyorum
Sen yine insaflisin. Ben baya baya Bizimkiler dizisindeki katile benzetiyorum onu. Kendim de Şükrü bey
Yok o sarhosKatil camdan bakanmiydi:))
Hee hadi yaa,hani su tok sesli olan.Halamlarda rastgelirdik,tv gec girmisti evimize:)Yok o sarhos
Katil horozuyla gezen manyak