İş konularında akıl istiyorum

Siz olsaniz hangisini seçerdiniz?

• Ankete Katılan
    116
Duygular tempo yalniz aha ben
Arzular selale
Neyi yapacagini bilmem ama neyi yapmayacagini biliyorum,esinin yaninda eleman olma asla,apandisit gibi islev disi kaliyorsun,kucucuk fark acila acila bakiyorsun bambaska begenmedigin bir konumdasin,babamin isyeri sebebiyle biliyorum...

Birinizin para birinizin kariyer hırsı var.
Birazını bize mi verseniz

Hesabını bilemeyeceğim kadar param olsa, dünyayı gezerdim.
öyle bir param yok. Dolayısıyla,
gezemediğim zamanlarda oyalanma aracı olarak işe ihtiyacım var.
70ime de gelsem bir şey yapmak isterim.
boş kalmak beni çürütür.
Ama zorlama yapmam.
Adımın başındaki unvana hayatımı harcamam :)

bu arada küçük yer yoğunluk olarak bilmiyorum ama bazen stres olarak daha saçma bir hal alabiliyor.
iş yerlerinin kendine uygunluğunu yok sayma.

İlk seçeneği yaşıyorum şu anda ve mutlu değilim. İlk fırsatta eğitimime ve donanımıma uygun bir işe geçmek istiyorum. İş tatmini çok önemli bence. Para ilk birkaç ay mutlu ediyor evet ama ömür boyu kapasitenin altında çalışıyor olma fikri insanı mental olarak yıpratıyor. Bi yerden sonra salaklaşmaya başlıyorsun hatta. 30 birimle 22 arasındaki fark sizin hayat kalitenizi çok etkilemeyecek bir miktarsa az olanı seçin derim. Hem yükselme şansınız da illa olur yine o miktara ulaşırsınız diye düşünüyorum.

Kucuk yerle soyle pazarlik yapabilirim,sabah 9da gelirim aksam 5te cikarim. Haftasonu da hic gelmem gibi gibi. Buyuk yerde bu olmaz,anca ust duzey mudurlukte olabilir hatta kurumsal buyuk bir yerde o da olmaz.

Hesabini bilmeyecegin kadar paran olunca 24 saatlere sigamayan bir isin ve sorumlulugun oluyor. Ben en son calistigimda esimle her gun kavga ediyorduk,sebebi de bazi cumartesi gunleri ofise ugramam. Beyefendi “tatile gidecegiz hafta sonu icin ama sen calisiyorsun “diye ariza cikariyordu bana. Ulan biz yilda kac cumartesi tatile gidebildik,kampanya zamani sen eve gelsen 2 rekat sukur namazi kilacaz be diye bagirmak istiyordum. Bagirmiyordum tabi ama soyleyecegimden de asla geri kalmiyordum. 6 aydir sigortali calismiyorum,sadece 1 defa Uludaga gittik. O da annem zavalli yuruyus yapsin yasaklarda diye.

Uykusunda bogmak istiyorum ben bu adami

Sacma bir sey soyleyeyim mi?
O ilk secenekteki yere basvuru gonderip gondermeme arasinda cok kaldim. Gunlerce dusundum. Emindim cunku cagiracaklarindan.Sonra basvurayim nolacak be dedim ama inanin gozlerim doldu aglayacaktim ya neredeyse. Mutsuz olacagimi bile bile basvurdum.

Beklentilerimden biri kocami catlatmak diyecegim,profesyonelligim ortaya cikacak
İsin sakasi paranin her sey oldugunu dusunen bir esim var. Ben de tam tersini dusunuyorum diye evin icinde bir guc savaslari durumu hakim.
Ay benim kocam da böyle. Ne güzel daha ne istiyorsun benden az çalışıp benden çok kazanıyorsun diyor. Ben de sen kendi alanında, eğitimin düzeyinde çalışıyorsun mutlu olman gerek diyorum. Değişelim diyor Tamamen karakter meselesi. Önceki işimde daha az kazanıyordum ama iş tatminim zirveydi. Yaptığım işi, girdiğim ortamları seviyordum. Önemli hissediyordum kendimi. Şimdi ben olmasam da bu işi elbet biri yapar, ben 1 günde yaparım başkası 5 günde yapar ama yapar diyorum.

Hesabını bilemeyeceğim para çalışmakla olan değil yahu.
Napim öyle parayı.
biri getirip al 10 milyon $ senin diyecek
Yada Şeyma subaşı

Of neden boyle bu adamlar ya
Saka gibi

Saçma değil çok iyi anlıyorum. Ben de mutsuz olacağımı bile bile başladım. Biraz da o zamanın şartlarında öyle gerekti. Seçmek zorunda kaldım. Ama şimdi gerçekten başka hedeflerim var, yok diyorum ben ömür boyu böyle çalışamam. Bir şeyler yapmam lazım. Bir de ben kendimi anlatmayı seven biri değilim. Bazısı ne yapar eder eğitimini, kariyerini şusunu busunu lafın arasına sıkıştırıp söyler. Ben sevmiyorum, yaptığım işe bakan diplomalarıma inanamıyor tanımayan da seni bir şey bilmiyor sanıyor ya en çok ona gıcık oluyorum. Kim ne derse desin etiket çok önemli bu ülkede.

Mesajlarina baktim ba,ben caydim dark,kariyer diyorum artikin
Palandoken kocisin paranin konforunu yasatir sana,benim gibi hesap kitap yapacak degilsin ya,bosverdus kariyerinin pesine.Para,olmayinca tercih edilir,sende olmayan kariyer,tum kalbimle arkandayim

Bir yandan da elalemin torpili isliyor tabi. Bende o da yok. En son kp dedi ki x yerin sahibi benim cok yakinim,seninle gidelim ihtiyaci varsa alsinlar

Yuzune vurmadim da bu ne sacmalik ya,maymun oynatir gibi beni yanina alip goturecek,ilkokul mezunu adam. Karsidaki de kpden fazlasi degildir eminim. İhtiyaci varsa alacakmis beni. Bunun bana teklif edilmesi bile terbiyesizlik geldi bana.

“He kalk gidek” diyebilecek bir insan olsaydim kimbilir. Belki istedigim gibi bir isim olabilirdi. Ama asla tarzim degil,eksik kalsin

Palandoken hala guluyorum
Sen yine insaflisin. Ben baya baya Bizimkiler dizisindeki katile benzetiyorum onu. Kendim de Şükrü bey

Herkesin hayata ve çalışmaya bakışı, beklentileri farklı.
Ben az-çok çalışmaya-kazanmaya değil yaptığım işten tatmin olmaya odaklıyım.
Benim için konum, saygınlık, iş yerinde olumlu ortam, amirlerimle/patronlarımla kurduğum ilişkinin kalitesi daha önemli o nedenle ankette 2. Şıkkı işaretledim.
Sizin tarzınızı da az çok kendime yakın görüyorum.
İflah olmaz başarı odaklı insanlarız biz.
Paradan çok onay, tatmin, pozisyon vb için çalışıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…