İş konularında akıl istiyorum

Siz olsaniz hangisini seçerdiniz?

• Ankete Katılan
    116

darkmore

Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
28 Kasım 2010
41.530
137.413
Arkadaslar selamlar
Bana akil vermenize ihtiyacim var. Son zamanlarda esimin islerine yardim etmenin yani sira disarida normal bir iste calismak icin basvurular yapiyordum. Sebebi pandemi oncesi bir yere basladim ancak okullar tatil olunca ve isveren parasiz kalinca biraktim ama oyle boyle 5 yildir 5 aylik sigortali calismam haricinde hic isim yok gorunuyor ve bu da benim kariyerime zarar veriyor diye dusunuyorum.

Basvurulardan cok fazla donus aldim , simdi secmekte zorlaniyorum. Tekstil muhendisiyim,3 yabanci dilde ana dil duzeyinde hakimiyetim var. Cok uzun anlatmayayim,12 yillik is tecrubem var. Kapasitemin cok altinda bir is teklifinde guzel para kazanabilirim ,giriş cikis saatlerim sorun olmaz ,ama is beni mutlu eder mi bilmiyorum. Kucuk bir isletme,hatta ofis isi. Ben alismisim buyuk fabrikalara,hareketlilige,yuksek tempoya. Buyuk bir yerde mi calismak daha iyidir sizce yoksa kucuk bir yerde calismak mi? Ne dersiniz?

Bana bir el ativerin de beraber kaldiralim su bendeki cenazeyi hadi

sevgiler

Duzenleme: Neyapsamkisimdi arkadasim aklima getirdi sayilarla konusmayi o yuzden asagidaki miktarlari ekledim arkadaslar. Ona gore de degerlendirebilirsiniz

Aradaki fark yari yariya degil, kucuk yerde ofis isi var agirlikli olarak yabanci dil kullanilacak bir musteri temsilciligi. Mail gelecek,onunla ilgili calisacaksin bitecek. Maasa 30 birim diyelim. Piyasa ortalamasi 25 birim olsun

Buyuk yerde yoneticilik yapilacak. Altinda 150 kisi olacak ortalama. Maasi 22-23 birim gibi.

Eski calistigim yerde en son gecen sene 10 birim maas aldim. Son ay vermedi bile adam. Ucretsiz izin gosterdi,odenege dahi basvurma zahmetine katlanmadi. Benim arabami kendi isyeri araci zannediyordu hadi dark suraya git hadi dark buraya git. Benzin karsiliyordu ama araba da patron icin yipraniyor neden yipransin muhabbeti oldu esimle. Maas vermeyince de daha fazla savunamadim patronu esime karsi ve ciktim.

Eski isyerinde kalsaydim alacagim para 25 birim. Su anda orada calismaya devam eden arkadaslarim benim tecrubemde degiller ama 12 birim kazaniyorlar.

Son düzenleme:
Ben oyumu kapasitenizin altında bir yerde çalışmanızdan yana kullandım. Belkide ben sessiz sakin huzurlu çalışmayı seven biri olduğum içindir ama ne kadar hareket tempo o kadar stres sorumluluk demektir. Çalışmayı özlememişiz olsanız evinizde oturduğunuz yerden çevirmenlik hizmeti verin hiç iş ile uğraşmayın derim hatta :)

Çocuğunuzu ve eşinizin işine destek olma durumunu düşünerek bu işe sıcak baktım nedense

Çok çalışıp çok kazanacağım bir iş yerine az çalışıp az kazanacağım bir işi tercih ettim zamanında dark. Hatta mesleğimi ve kariyerimi değiştirdim bu sebeple. az çalışıp çok kazanacağım bir iş olsa atlardım üstüne

Ama benim için kariyer hiç bir zaman çok önemli olmadı. Kendimize yetecek parayı kazanalım gerisi önemli değil insanıyım ben. Öyle büyük hırslarım yok. İşte geçireceğim zamandansa ailemle, arkadaşlarımla hatta kendimle zaman geçirmeyi tercih ederim. Benden adam olmaz sanırım, sen beni dikkate alma en iyisi

Akıl veremiyorum ama akıl alabilir miyim? 3 dili yurtdışına cıkarak mi ana seviyeye getirdiniz? İngilizceyi bile aşamiyorum şuan intermediate seviyesindeyim. Önerileriniz var midir?
İngilizce icin ozel bir cabam olmadi acikcasi,anadolu lisesi mezunuyum orda ogrendim. Yurt disina sadece is icin ciktim en uzun kalisim 3 aydi. İtalyancayi ilk isyerimde getirtilen ogretmenden ogrendim gunde 1 saatte. İspanyolca icin de universitedeyken kursa gitmistim oyle ogrendim. 3 dil icin sadece kitap okudum ekstra. Baska bir sey yok. 36 yasindayim genc de degilim,bir anda olmadi yani sadece zaman Siz de daha iyisini yapabilirsiniz bence.

Evde cok biktim otur otur. Once dedim cocuk bakiyorum da oturdum,simdi oglum 5 yasinda ve krese gidiyor. Ben de isime devam etmek istiyorum evden cikmak istiyorum acikcasi cok tesekkur ederim

Çocuğunuzu ve eşinizin işine destek olma durumunu düşünerek bu işe sıcak baktım nedense
Oglum simdilik krese gidiyor,seneye 1. Sinif. Esim bensiz de yapabilir isyerinde,ben ölmeyeyim kendimi ise yarar zannedeyim diye bana is yaptiriyor da diyebiliriz durustce

Kendinizi yıpratmanın zorlamanın hiç manası yok, şu hayata bir kez geliyoruz.
Kendini yormak, stres çekmek ne kadar manasızmış bu pandemi nedeni ile anlamış oldum.
Stresten uzak, daha rahat çalışma şartları olan işten yana oyumu kullanıyorum.

Kariyer mevzularina cok takik durumdayim ben. 5 yildir evde olunca insan uzuluyor ama ya kudra. Beni benim acimdan degerlendirmen lazim acilen buyuk hirslarim var misal artik benim hakkim genel mudurluk falan diye dusunuyorum. Dun arabaya bindim ise gidiyormusum gibi hissettim kendimi. Buyuk bir fabrikaya falan. Sanirim deliriyorum

Aha ic sesim bana yorum yazdi
Bir yanim da bunu soyluyor bana evet
Niteliksiz olsun,kucuk yer olsun,evine yakin olani sec seneye oglun ilkokula baslayacak diyor.

canim bak denememissin kucuk yerde calismayi, bence bu da farkli bir deneyim, ve denenebilir.
belki de tahmininden daha iyi olacak,

olmazsa da bir kac yila degistirirsin,
sey dersin bir de onu denemek istedim.

benim de hep buyuk firma deneyimim vardi, esimle meslektasiz. O kucuk sirkette calisiyordu, incik cincik o kadar cok ayri is yapiyordu ki bir cok konuda deneyim kazanmisti bu sekilde. Sonradan ben de kucuk firmada bir donem calistim. Ve cok da memnun kaldim. Ama senin aksine iyi de kazanmiyordum, o yuzden degistirdim daha iyi maasli bir is bulunca.

Hobi gibi calistim ama para yok diyeyim yani var da koca parasi iste. Pek de benim tarzim degil. Etrafindaki insanlarin patronun karisi olarak sana baktiklari bir ortam. Cok yapay geliyor bana. Hoslanmiyorum. Evet rahata da alistim evde-esimin isyerinde ama eski hayatimi ozluyorum. Ruyama giriyor ya.

Tesekkur ederim

Bu benim bey. Tırmalaya tırmalaya terfi alıyor adam. Gidiyor oraya şu kişiyi düşündünüz ama aslında benim hakkım falan diyor koordinatöre alıyor da işi Tam bir iş kolik. Ben de tembel teneke işte

Daha mutlu olacaksan, daha verimli çalışacağına inanıyorsan zor olanı seç o zaman. En güzel aşk zor olandır

Az maasli kucuk yere girdim,5 aycik calisabildim. Pandemi patlayinca patron maas veremedi, esim de en basindan istemiyordu orda calismami. Ha bu konuda esimi sallamazdim da,pandemiden sonra maas da alamayinca savunamadim orayi esime okullar da tatil olunca benim haydut kressiz kaldi mecburen biraktim kucuk yeri. Simdi tekrar kucuk yer deyince aklima bunlar geliyor. Buyuk yere gideyim diyorum it gibi calisayim diyorum. Piyasa ortalamasi para alir otururum diyorum ama diyorum iste. Secmeye gelince de bekletiyorum secenekleri hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…