- 24 Eylül 2010
- 5.815
- 18.705
Ankara'da yaşıyordunuz değil mi? Semtler çok mu uzak? Eğer araba varsa sorun olmaz bence. Bana sanki burada her yere 20-25 dakikada ulaşılır gibi geliyor.Evet yetmiyor gercekten. Para cok onemli degil,esnafligi da sevmiyorum. Gecen gunduzun yok,bunun getirisi de yok manevi acidan. Kendi meslegimi profesyonel yapmak istiyorum acikcasi. Ama eve uzaklik,oglumun okul durumlari beni dusunduruyor
Nerde bende o sansAnkara'da yaşıyordunuz değil mi? Semtler çok mu uzak? Eğer araba varsa sorun olmaz bence. Bana sanki burada her yere 20-25 dakikada ulaşılır gibi geliyor.
Yavrum ben kapsitene denk ama az maaş derim. Kapastitenin altında çalışmak uzun vadede mutsuz eder çünkü. Ulan sorduğun adama bak kendine hayrı yok
Yavrum ben kapsitene denk ama az maaş derim. Kapastitenin altında çalışmak uzun vadede mutsuz eder çünkü. Ulan sorduğun adama bak kendine hayrı yokbi de o birimler gerçek mi anam 23 birimler 20 birimler kem göz loading heyecandan doğru alıntılayamadım ajdkdckfjfjjffjgjslfk
9-17 calismak mantikli gibicocugunuz oldugu icin is cikisi erken olan ofis isi diyorum.
Cocugunuz biraz daha buyuyup kendi basina anahtariyla eve girecek hale geldigi zaman. Daha ust seviyelere basvurursunuz yine.
Merhaba bende sizin gibiyim 3 dilim var ,15 senedir çalışıyorum kurumsaldada çalıştım küçük patron şirketlerindede .bana göre az yorulucağımız ve maaşı iyi olanı tercih edin derim sağlık huzur mutluluk herşeyden daha önemliArkadaslar selamlar
Bana akil vermenize ihtiyacim var. Son zamanlarda esimin islerine yardim etmenin yani sira disarida normal bir iste calismak icin basvurular yapiyordum. Sebebi pandemi oncesi bir yere basladim ancak okullar tatil olunca ve isveren parasiz kalinca biraktim ama oyle boyle 5 yildir 5 aylik sigortali calismam haricinde hic isim yok gorunuyor ve bu da benim kariyerime zarar veriyor diye dusunuyorum.
Basvurulardan cok fazla donus aldim , simdi secmekte zorlaniyorum. Tekstil muhendisiyim,3 yabanci dilde ana dil duzeyinde hakimiyetim var. Cok uzun anlatmayayim,12 yillik is tecrubem var. Kapasitemin cok altinda bir is teklifinde guzel para kazanabilirim ,giriş cikis saatlerim sorun olmaz ,ama is beni mutlu eder mi bilmiyorum. Kucuk bir isletme,hatta ofis isi. Ben alismisim buyuk fabrikalara,hareketlilige,yuksek tempoya. Buyuk bir yerde mi calismak daha iyidir sizce yoksa kucuk bir yerde calismak mi? Ne dersiniz?
Bana bir el ativerin de beraber kaldiralim su bendeki cenazeyi hadi
sevgiler
Duzenleme: @Neyapsamkisimdi arkadasim aklima getirdi sayilarla konusmayio yuzden asagidaki miktarlari ekledim arkadaslar. Ona gore de degerlendirebilirsiniz
Aradaki fark yari yariya degil, kucuk yerde ofis isi var agirlikli olarak yabanci dil kullanilacak bir musteri temsilciligi. Mail gelecek,onunla ilgili calisacaksin bitecek. Maasa 30 birim diyelim. Piyasa ortalamasi 25 birim olsun
Buyuk yerde yoneticilik yapilacak. Altinda 150 kisi olacak ortalama. Maasi 22-23 birim gibi.
Eski calistigim yerde en son gecen sene 10 birim maas aldim. Son ay vermedi bile adam. Ucretsiz izin gosterdi,odenege dahi basvurma zahmetine katlanmadi. Benim arabami kendi isyeri araci zannediyordu hadi dark suraya git hadi dark buraya git. Benzin karsiliyordu ama araba da patron icin yipraniyor neden yipransin muhabbeti oldu esimle. Maas vermeyince de daha fazla savunamadim patronu esime karsi ve ciktim.
Eski isyerinde kalsaydim alacagim para 25 birim. Su anda orada calismaya devam eden arkadaslarim benim tecrubemde degiller ama 12 birim kazaniyorlar.
Cok tesekkur ederim,cok naziksiniz. Elden geldigince kendimi yetistirmeye calisiyorum,ogrenmenin yasi zamani yok diyerek. Her asamada daha ileriye gidemezsem alacagim paranin da harcayacagim zamanin da kiymeti yok diye dusunuyorum.sayındarkmore ,bu forumda yıllardır varım, siz de öylesiniz aynı şekilde. bundan dolayı yorumlarınızı az çok biliyorum, hatırlıyorum.
kendimce sizi ''çalışmayı seven,kalifiye, zordan gözü korkmayan,realist, dinamik'' birisi olarak tanımlayabilirim.
anketi ilk gördüğümde, belki de kendi bıkkınlığımdan kaynaklı da olarak '' az çalışıp fazla kazanmak'' seçeneğini işaretleyesim geldi.
ancak konunun size ait olduğunu gördükten sonra,ve metninizi okuduktan sonra fikrim değişti. bence kapasitenizdeki çalışma seçeneğini seçmelisiniz.
çünkü kendi tabirimle söylemem gerekirse ''sizin gibi güçlü ve dik duran kadınlar'' en başta kapasitelerinin altında çalışmayı sorun etmeseler de,ilerleyen dönemlerde tatmin olamadıklarını hissedip,yaptıkları işte mutsuz olmaya başlarlar.
anladığım kadarıyla siz hayatınızdaki başarılardan beslenen, dik durmayı seven bir kadınsınız. koşuşturma,tempo, ekip toplantıları,size haz veren,sizi mutlu eden şeyler.
akademik yönünüz çok sağlam,zira 3 dili anadil seviyesinde bilmek herkesin harcı değildir.
2 iş arasında zannediyorum ki 7-8 birimlik bir maaş farkı var.
evet az bir fark değil ama çok bir fark da değil. zira o 7-8 birimin eksikliğini mesleki başarı ve tatmin duygusuyla kapatabilirsiniz.
naçizane fikrim bu şekilde,hayatınızda başarılar diliyorum.
Biktiniz mi calismaktan peki, cevremde cogu insan nefretle calisiyor,ben cok celiskide kaliyorum acikcasi,hangisiyle devam etmek kariyerimize olumlu getiri saglar acaba diyeMerhaba bende sizin gibiyim 3 dilim var ,15 senedir çalışıyorum kurumsaldada çalıştım küçük patron şirketlerindede .bana göre az yorulucağımız ve maaşı iyi olanı tercih edin derim sağlık huzur mutluluk herşeyden daha önemli
bence o yüzden sizi mesleki açıdan tatmin eden bir işle devam etmelisiniz :)Cok tesekkur ederim,cok naziksiniz. Elden geldigince kendimi yetistirmeye calisiyorum,ogrenmenin yasi zamani yok diyerek. Her asamada daha ileriye gidemezsem alacagim paranin da harcayacagim zamanin da kiymeti yok diye dusunuyorum.
Sorumlulugu fazla elbette. 150 personelin idaresi. Gun boyu bos dahi oturulsa o kadar insan sana bagli,daha once hic o buyuklukte bir personelim olmadi,en fazla 25 kisinin sefligini yapmistim.bence o yüzden sizi mesleki açıdan tatmin eden bir işle devam etmelisiniz :)
bu bahsettiğimiz iş,çok mu yorucu? yani az çalışacağım dediğiniz diğer işten?
dediklerinize bakılırsa bu iş size bir ''challange'' gibi geliyor ve sizi heyecanlandırıyor değil mi?Sorumlulugu fazla elbette. 150 personelin idaresi. Gun boyu bos dahi oturulsa o kadar insan sana bagli,daha once hic o buyuklukte bir personelim olmadi,en fazla 25 kisinin sefligini yapmistim.
Esimi ne siz sorun ne ben soyleyeyimdediklerinize bakılırsa bu iş size bir ''challange'' gibi geliyor ve sizi heyecanlandırıyor değil mi?
ancak aynı şekilde strese de sokuyor olmalı sizi, yeteneklerinizi ve kapasitenizi ilerletmeniz gerekecek, hem zihinsel hem de fiziksel açıdan biraz yıpratıcı bir süreç olacak gibi geliyor olmalı...
eşiniz ne diyor bu duruma peki? aile yaşantınız hangi işte olumsuz/olumlu etkilenir sizce?
eğer bu durum ilişkinizi etkilemiyorsa veya bir şekilde idare edebiliyorsanız, zor olan işle devam edin derim..Esimi ne siz sorun ne ben soyleyeyimhem hafif bir iste calismamin iyi olacagini dusunuyor ama
Bir yani da kiskancliktan catliyor benceama tamamen isle ilgili kiskanclik, meslektasiz cunku.
Iliskimizi cok etkilemez,zaten yeterince guc savaslarinin yasandigi bir aileyizeğer bu durum ilişkinizi etkilemiyorsa veya bir şekilde idare edebiliyorsanız, zor olan işle devam edin derim..
çünkü sizi fazlasıyla tatmin edeceğini düşünüyorum
ne demek,çok mutlu oluyorum sizin gibi hemcinslerimi gördükçe, yolunuz açık olsunIliskimizi cok etkilemez,zaten yeterince guc savaslarinin yasandigi bir aileyizbas edemeyecegim bir durum degil esimin dilinden iyi anlarim, cogu yerde he der gecerim bulasmam ama dimdik de dururum kendisi bilir bunu.
Tekrar cok tesekkur ederim ovguleriniz ve verdiginiz cesaret icin
Tabikii bıktım 15 yıldır özel sektör mobbing i ayrı erkeklerin tacizleri ayrı inanın param olsa hayatta çalışmam ,nefret ediyorum iş yerlerinden insanlardan ortamlardan vs... çok zor biliyorsunuz ,yani rahat bir iş imkanı varsa değerlendirin tabikiiBiktiniz mi calismaktan peki, cevremde cogu insan nefretle calisiyor,ben cok celiskide kaliyorum acikcasi,hangisiyle devam etmek kariyerimize olumlu getiri saglar acaba diye