İş konularında akıl istiyorum

Siz olsaniz hangisini seçerdiniz?

• Ankete Katılan
    116
Evet yetmiyor gercekten. Para cok onemli degil,esnafligi da sevmiyorum. Gecen gunduzun yok,bunun getirisi de yok manevi acidan. Kendi meslegimi profesyonel yapmak istiyorum acikcasi. Ama eve uzaklik,oglumun okul durumlari beni dusunduruyor
Ankara'da yaşıyordunuz değil mi? Semtler çok mu uzak? Eğer araba varsa sorun olmaz bence. Bana sanki burada her yere 20-25 dakikada ulaşılır gibi geliyor.

Ankara'da yaşıyordunuz değil mi? Semtler çok mu uzak? Eğer araba varsa sorun olmaz bence. Bana sanki burada her yere 20-25 dakikada ulaşılır gibi geliyor.
Nerde bende o sans Bursada yasiyoruz. Semtler cok uzak degil ama sabah yarim saat uzaklikta yere gitmekle 10 dakikalik yere gitmek farkli oluyor cocuk icin. Ben yarim saat uzakliktaki yere gideceksem cocuk servisle eve donecek ve dolasacak yollarda. Uzuluyorum. Kendim birakip alirsam daha iyi olur gibi geliyor bana. Belki anne duygusalligi,belki gereksiz ama. Bilemiyorum. Su 1. Sinifi atlatirsak belki daha mantikli dusunebilirim. Su anda anaokulu oldugu icin rahatim.

cocugunuz oldugu icin is cikisi erken olan ofis isi diyorum.

Cocugunuz biraz daha buyuyup kendi basina anahtariyla eve girecek hale geldigi zaman. Daha ust seviyelere basvurursunuz yine.

yaaa
Sordugum adamin nasi kendine hayri yok
Cuma gunu gittim bir gorusmeye daha. Saatlerde anlasirsak olabilir belki,benden haber bekliyorlar
Herkes haber bekliyor hatta cildiracam evde oturmaktan yemin ediyorum ha.
Bak calisanlar disarida su an,nefes aliyorlar be. Bi de bana bak

cocugunuz oldugu icin is cikisi erken olan ofis isi diyorum.

Cocugunuz biraz daha buyuyup kendi basina anahtariyla eve girecek hale geldigi zaman. Daha ust seviyelere basvurursunuz yine.
9-17 calismak mantikli gibi
Bir tane de mudurluk var su an benden haber bekleyen. Ama uzak yer olarak,17de ciksam da trafikte falan oglumu almam yine 17.40 falan olur. Bir de otobandan gidis gelis yapacagim,trafik olursa cozulmesi zaman aliyor aksamlari ozellikle.

sayın darkmore ,bu forumda yıllardır varım, siz de öylesiniz aynı şekilde. bundan dolayı yorumlarınızı az çok biliyorum, hatırlıyorum.

kendimce sizi ''çalışmayı seven,kalifiye, zordan gözü korkmayan,realist, dinamik'' birisi olarak tanımlayabilirim.

anketi ilk gördüğümde, belki de kendi bıkkınlığımdan kaynaklı da olarak '' az çalışıp fazla kazanmak'' seçeneğini işaretleyesim geldi.

ancak konunun size ait olduğunu gördükten sonra,ve metninizi okuduktan sonra fikrim değişti. bence kapasitenizdeki çalışma seçeneğini seçmelisiniz.

çünkü kendi tabirimle söylemem gerekirse ''sizin gibi güçlü ve dik duran kadınlar'' en başta kapasitelerinin altında çalışmayı sorun etmeseler de,ilerleyen dönemlerde tatmin olamadıklarını hissedip,yaptıkları işte mutsuz olmaya başlarlar.

anladığım kadarıyla siz hayatınızdaki başarılardan beslenen, dik durmayı seven bir kadınsınız. koşuşturma,tempo, ekip toplantıları,size haz veren,sizi mutlu eden şeyler.

akademik yönünüz çok sağlam,zira 3 dili anadil seviyesinde bilmek herkesin harcı değildir.

2 iş arasında zannediyorum ki 7-8 birimlik bir maaş farkı var.

evet az bir fark değil ama çok bir fark da değil. zira o 7-8 birimin eksikliğini mesleki başarı ve tatmin duygusuyla kapatabilirsiniz.

naçizane fikrim bu şekilde,hayatınızda başarılar diliyorum.

Merhaba bende sizin gibiyim 3 dilim var ,15 senedir çalışıyorum kurumsaldada çalıştım küçük patron şirketlerindede .bana göre az yorulucağımız ve maaşı iyi olanı tercih edin derim sağlık huzur mutluluk herşeyden daha önemli

Cok tesekkur ederim,cok naziksiniz. Elden geldigince kendimi yetistirmeye calisiyorum,ogrenmenin yasi zamani yok diyerek. Her asamada daha ileriye gidemezsem alacagim paranin da harcayacagim zamanin da kiymeti yok diye dusunuyorum.

Biktiniz mi calismaktan peki, cevremde cogu insan nefretle calisiyor,ben cok celiskide kaliyorum acikcasi,hangisiyle devam etmek kariyerimize olumlu getiri saglar acaba diye

Cok tesekkur ederim,cok naziksiniz. Elden geldigince kendimi yetistirmeye calisiyorum,ogrenmenin yasi zamani yok diyerek. Her asamada daha ileriye gidemezsem alacagim paranin da harcayacagim zamanin da kiymeti yok diye dusunuyorum.
bence o yüzden sizi mesleki açıdan tatmin eden bir işle devam etmelisiniz :)

bu bahsettiğimiz iş,çok mu yorucu? yani az çalışacağım dediğiniz diğer işten?

bence o yüzden sizi mesleki açıdan tatmin eden bir işle devam etmelisiniz :)

bu bahsettiğimiz iş,çok mu yorucu? yani az çalışacağım dediğiniz diğer işten?
Sorumlulugu fazla elbette. 150 personelin idaresi. Gun boyu bos dahi oturulsa o kadar insan sana bagli,daha once hic o buyuklukte bir personelim olmadi,en fazla 25 kisinin sefligini yapmistim.

Sorumlulugu fazla elbette. 150 personelin idaresi. Gun boyu bos dahi oturulsa o kadar insan sana bagli,daha once hic o buyuklukte bir personelim olmadi,en fazla 25 kisinin sefligini yapmistim.
dediklerinize bakılırsa bu iş size bir ''challange'' gibi geliyor ve sizi heyecanlandırıyor değil mi?

ancak aynı şekilde strese de sokuyor olmalı sizi, yeteneklerinizi ve kapasitenizi ilerletmeniz gerekecek, hem zihinsel hem de fiziksel açıdan biraz yıpratıcı bir süreç olacak gibi geliyor olmalı...

eşiniz ne diyor bu duruma peki? aile yaşantınız hangi işte olumsuz/olumlu etkilenir sizce?

Esimi ne siz sorun ne ben soyleyeyim hem hafif bir iste calismamin iyi olacagini dusunuyor ama
Bir yani da kiskancliktan catliyor bence ama tamamen isle ilgili kiskanclik, meslektasiz cunku.

Esimi ne siz sorun ne ben soyleyeyim hem hafif bir iste calismamin iyi olacagini dusunuyor ama
Bir yani da kiskancliktan catliyor bence ama tamamen isle ilgili kiskanclik, meslektasiz cunku.
eğer bu durum ilişkinizi etkilemiyorsa veya bir şekilde idare edebiliyorsanız, zor olan işle devam edin derim..

çünkü sizi fazlasıyla tatmin edeceğini düşünüyorum

eğer bu durum ilişkinizi etkilemiyorsa veya bir şekilde idare edebiliyorsanız, zor olan işle devam edin derim..

çünkü sizi fazlasıyla tatmin edeceğini düşünüyorum
Iliskimizi cok etkilemez,zaten yeterince guc savaslarinin yasandigi bir aileyiz bas edemeyecegim bir durum degil esimin dilinden iyi anlarim, cogu yerde he der gecerim bulasmam ama dimdik de dururum kendisi bilir bunu.

Tekrar cok tesekkur ederim ovguleriniz ve verdiginiz cesaret icin

ne demek,çok mutlu oluyorum sizin gibi hemcinslerimi gördükçe, yolunuz açık olsun

Benim anladığım ofis işinde tercumanlık gibi bir şey ve maaşı fazla, sizin mesleğinizle ilgili olan ise tekstil fabrikasında mühendis işçilerden sorumlu müdür olacaksınız ve daha az para... açıkçası buradaki en önemli faktör bence sizin ne istediğiniz? Mesleğinizle ilgili devam etme gibi bi durumunuz varsa müdürlük tabii ki ama benim için önemi yok derseniz ofis işi olsun büyük yerlerde çalışıp da ofise geçince yadırgayabilirsiniz ama

Tam anlayamadım bu iki iş sizin alanınız ve yükselebileceğiniz işler mi? Ben olsam kendi alanım ise ve zamanla yükselip daha fazla kazanmamı sağlayacak ise az maaş almayı tercih ederdim bir süre. Ama yok ikisinde de ne uzayıp ne kısalmıcaksam tabiki daha fazla kazandğm işi. Zam oranın bile daha fazla olacak sonuçta az veren işte yldan yıla fakirleşeceksin gibi bilmem anlatabildimmi

Biktiniz mi calismaktan peki, cevremde cogu insan nefretle calisiyor,ben cok celiskide kaliyorum acikcasi,hangisiyle devam etmek kariyerimize olumlu getiri saglar acaba diye
Tabikii bıktım 15 yıldır özel sektör mobbing i ayrı erkeklerin tacizleri ayrı inanın param olsa hayatta çalışmam ,nefret ediyorum iş yerlerinden insanlardan ortamlardan vs... çok zor biliyorsunuz ,yani rahat bir iş imkanı varsa değerlendirin tabikii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…