İş konularında akıl istiyorum

Siz olsaniz hangisini seçerdiniz?

• Ankete Katılan
    116
Benim oglan da 2019 ekim kasim aralik aylari boyunca hep hastaydi. Okula yeni baslamamis olmasina ragmen. Korona mi oldu noldu anlamadim,sutten kestigim icin oldu diye dusundum doktoru da oyle demisti,4 yasina kadar emdi hic hasta olmadi diyebilirim. Belki iki defa olmustur. Ben calismaya aralikta basladim,alip anneme birakir geri ise donerdim o hastalik zamanlari. Sonra zaten martta okullar kapaninca ben de evden calismaya basladim anca 1 ay dayanabildim patronun para vermemesine

Tabi ikinci cocuk dusuncem yok,o gunleri geride biraktim simdilik diye seviniyorum mutlaka ilkokulda da hasta olur sonucta 60 kisilik anaokulundan yuzlerce kisilik okula gececek. Gerci artik maske var hayatimizda diye okullar normale donerse daha az hasta olacak cocuklar.

Kendi anne babami hayal ediyorum da ben ilkokuldayken naparlardi diye. Annem köy ogretmeni,sabah 10da gider hava kararinca anca geri donerdi. Babam kredili sistemin edebiyatcisi haftada 45 saat dersi olurdu. Nasil bakmislar bana hayret,bir gun odevin var mi diye sormamislardi be vicdansizlar eskiden oyleydi simdi hayat da degisti,cocuklar da biz ebeveynler de degistik

Valla yoğun iş ortalama para her zaman bulunur. Ben öyle bi işte çalışıyorum çoğunluk gibi, noldu madalya mı takıyolar yoo. Ama az çalışıp çok kazanacağın iş çok çok zor bulunur.

Kucuk yerlerin kuralidir evet birden fazla is isteyebilirler. Mesela bana dese ki hem musteri temsilciligi yap hem de ön muhasebe,okey derim onda sorun olmaz. Maas odemesi kisiden kisiye degisir tabi,belki yamugun biridir patron odemez odemez,onceden anlayamam bunu yasayip gormem lazim onceki isimde oldugu gibi.

bak annensiz program için bir neden daha

zira vicdan yapar şimdi

biz hiç ilgilenmemişiz dark ile diye oğlanın üstüne titrer

burası biraz şaka biraz ciddi ama bence etkili

hani burada da var ya konular kendi çocuklarına yapamadığını toruna yapma isteği, kiminde bu kucakta tutmak olur, kiminde eğitim, kiminde pahalı oyuncak

bizim zamanımızda ders çocuğun sorumluluğu idi şimdi bazı okullarda annenin sorumluluğu oğlumun okulunda çocuğun sorumluluğu

Adı Ş ile başlayan meşhur okulun ilkokul bölümünde annelere sistemden mesaj atılıp tüm haftalık ödevler gönderiliyormuş anne takip edecek yaptıracakmış şok olmuştum

o çocuğun sorumluluğu, niye ben takip edeyim, gerekirse destek olunur, aile katılımlı etkinlik olur vs vs de bunu takip etmek çocuğun görevi

örneğin şimdi bizimkilerin ortaokulda cep telefonu var ödev oraya geliyor, sisteme atıyorlar vs ama takip öğrencide tüm hepsi onlarda anneye

öğretmen çocuğa verir ödevi çocuk da yapar

Nomucugum bela beni cagiriyor sanirim. İlle gel essek gibi yorul diyor. İcim gidiyor ya eskisi gibi calisma hayali kurarken. Bir ara daha kotuydum,sanayiden gecemezdim aglamadan. Simdi daha iyiyim sukur. Sadece icimde bir muzik sesi var hic durmuyor.

Bende şöyle düşürdüm.
Maaş durumu yüksek olan yerde bir güzel başlardım; sonuçta küçük şirket koltuğun kapsamı daha dar ama diğer yere göre daha mutsuz olacağımda kesin bir durum değil. Önce elimde en azından bir kozu yüksek olan kartı oynardım. Bu arada koltuğun kapsamınında %70 belirleyen koltukta oturandır. Rol ve sorumluluklra katma değer sağlayabilirsin yakın zamanda upgrade olabilirsin fark yaratarak.

Çok iyi bir geçmişin var madem, olmadı işte girdikten sonra alternatiflere bakmaya devam edersin.

Bence sen büyük yerde çalışmak istiyorsun
Bana kalsa parası çok olanı seç derim

Dark dün rüyalardan konuştuk taaa ortaokul arkadaşlarım ile işyeri rüyaları ortaya karışık oldu

Bugün işe gittim şaşkın şaşkın baktım etrafa

Evet acikcasi buyuk yeri istiyorum. Siradan bir is yapmak bu yasta zor gelecek gibi. Bugun bir gorusme daha yapacagim kucuk bir yerle
Hayırdır yaş bize artarken, sana azalıyor mu :))
Bir kaç sene önce olsa büyük yer derdim.
Şimdi küçük yer diyorum.
Çalışmayalı 5 yıl olmuş, 5 yıl önceki sen ile, şimdiki sen arasında yaşla birlikte gelen tahammülde azalma var.
Üstelik seneye 1. Sınıfa başlayacak senin enerjinin yuksek kalmasına ihtiyacı olan bir çocuk.
yine de her şeyi geçtim, niye kendini yormanın peşindesin?
işin benim işin tek tatminkar yanı elime geçen para. :)

Azalmiyor yav artiyor ve ben hala siradan bir pozisyonda calisacagim. Uzucu degil mi,bende bir gariplik de olabilir turuncu. Durtebilirsin yani

Azalmiyor yav artiyor ve ben hala siradan bir pozisyonda calisacagim. Uzucu degil mi,bende bir gariplik de olabilir turuncu. Durtebilirsin yani
Kariyerinin zirvesinde alacağın maaş kaç birim?
ailemin hemen hepsi tekstil işinde, biraz sektörü biliyorsam,
İyi bir mühendise 25 birim veriyorsa yöneticisi 40 birim değildir.
Yanılıyorsam düzeltirsin.
(yaşadığın yerde yaşamaya devam edeceğini düşünüyorum)
Şimdi alacağın 30 birim bu anlamda az işe karşılık uzun vadede bile mantıklı seçim.

Bilemedim. Kariyerimin zirvesi bana gore fabrika mudurlugu. Esime gore kendi isinin basina gecmek. aile boyu celiskili cevaplar veriyoruz Allah bizi bildigi gibi yapsin.

Yoneticim olmasa,patron olsa sadece farkli bakabilirim belki. Sabah biri aradi ondan haber bekliyorum simdi,ihracat ofisi. Adam telefonda diyor ki “iyi ki baska yere baslamamissiniz ben sizi alayim” saka midir nedir. Aha kucuk yerde de para var ama is de bu cins. Enseye tokat totoya parmak calisabilecek biri degilim,piyasaya gore fazla kibar ve mesafeliyim sanirim.

Acele etme bekle der misin bana? Yoksa acil karar ver mi dersin?

İçine sinmeden adım atma derim.
Madem eşinin işi var ve oradasın,
Eğer maddi anlamda bu işin getirisi çok önemli degilse, belki de kendi işinizi geliştirmekte harcamalısın enerjini.

eşine bu anlamda katılıyorum. Kariyerin zirvesi kimseye eyvallahının olmamasıdır.

bizde bir laf var, bana ün değil un lazım diye
adım müdür olmasın, esnaf olsun,
Ben yoluma bakayım, istediğim kadar tatil yapayım, istediğim insanlarla çalışıp, istediğim kadar mesai yapayım.

Biz o konularda hic anlasamiyoruz esimle. Bana ihtiyaci da yok,sadece egleniyorum gibi. Bakkal isletir gibi niteliksiz bir is yapiyorum. Bu durum kendisini rahatsiz etmiyor cunku cebine para giriyor,isini buyutuyor,borclarini oduyor. Bana bir hayri yok. Ben kendim kazanayim kendim yiyeyim istiyorum. O yuzden kendi isimizi yapmak benim icin uygun olmuyor uzun vadede.

Esim hirsli ve paracil bir adam biliyorsun, cok farkliyiz. Onun kariyerinin zirvesiyle benimki cok farkli. Benimkinde herkes seni taniyor,onunkinde vasifsiz esnafsin. Ha tekel bayii isletmissin ha trendyola mal yapmissin benim icin ayni sey

Duygularim tempo,mantigim huzur dedi dark,arti para da iyiymis,cifte huzur:))

Esin palandoken,sen kartepe,artik tanidik az cok:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…