İş konularında akıl istiyorum

Siz olsaniz hangisini seçerdiniz?

• Ankete Katılan
    116

o soru biraz da aile desteği sorusu

hani burada konular var ya kv anne çocuğa bakmalı mı

yani bir de şu an çalışmadığım için bakıcısı olmayan çocuğumun ben çalışırsam bakıcısı olacağını algılamak bu kadar zor mu

dersem ki kv dem var bakar he tamam diyecekler

Simdi soyle aciklayabilirim,bana gelen is tekliflerinin hepsinde sartlar belli ve ben daha once bu pozisyonlarda calistigim icin ne olur ne olmaz biliyorum ona gore dusunuyorum. Mesela az kazanacagim yoneticilik pozisyonunda benden ne istenir,hangi sorumluluklar bana yuklenir belli. Derseniz ki surpriz olmaz mi,olur elbet. Ama beni yormaz surprizler. Ya da kucuk yerde yapacagim musteri temsilciliginde ne olabilir,mesela yurt disina fuara gitmem ama musteri ziyaretine gidebilirim. Bugun 10 musterinin 8000 modelini takip ediyorsam yarin 20 musterinin 50000 modeline cikabilir is yukum. O asamaya gelince yoneticiyle konusulacak seyler olabilir yani en fazla. O yuzden cok dusunmuyorum bu gelismeleri simdiden.

Cocugumu buyutmek icin is hayatimdan 5 seneyi cope attim. O zamanin kosullariyla bir zorunluluktu. Bundan sonrasi benim secimim olacak pozisyona geldim.

Esimin kafasini duvara surtup kivilcim cikarmak istiyorum inan damdan. Valla bak.

Senin en cok bildigin konuda bana soyleyecek soylerine ihtiyacim var su an. Ozel okula yolladigim 71 aylik canavarima o tempo nasil gelecek? Sabah 8de okulda baslayan kahvalti,uzerine 9tane 40 dakikalik ders? 5te paydos ve evlere gitmek uzere servis? Ne diyorsun?

Anneme sordum,ama senin cevabin da cok onemli su an.

bence sıkıntı yok

olağan şartlarda cidden çocuklar sıkıntı yaşamıyor (pandemisiz dönemde)

çocuklar okulda eğleniyor yani ayyy tüm gün okuldalar yazık sabilere vs demem ben

benim arkadaşlarım vardı yazıkkk derlerdi vs

oysa benim oğlan zaten bu tempo ile yıllarca anaokuluna gitti

25 aylık kreşe başladığında da ben çalışmıyordum

herkes ayy işte okuldan bıkar vs dedi ama örnek benim bıkmadım deyip susturdum

oğlum şu an okul açılacak olsun gece gündüz kalmalı gider

9 saat ders çok gibi oluyor ama ona göre program oluyor zaten son saati sayma 8 saat var iki saati ingilizce

geriye kalan 6 saatin her gün 1-2 saati eğlenceli dersler, artı zaten oyun dersi var

drama, beden, müzik, resim, seramik, halk oyunu vs çocuklar bayılarak gidiyor

sınıf öğretmenleri de ingilizce öğretmenleri de oynatıyor sürekli

haaa eskiden yerde bile sürünürlerdi yeni normal nasıl olacak onu bilemem de bugün sıkıldım dediğini hiçççç duymadım

Anladığım kadarıyla, aslında kararınızın ne yönde(Kapasitenize uygun,normal kazanç getirecek olan iş) ağır bastığı belli.İçinizden geleni yapın.Yolunuz açık olsun.

Ben de senin gibi dusunuyorum ama cevremdeki herkes,mahalle kulturu iste bilirsin. Bakici tut yarim gun okula gonder diyorlar. Yarim gunde napacak vizyonsuz bakiciyla evde tv izleyecek. O daha mi guzel diyorum,iste okuldan dersten bikmasin blabla. Ben bikmistim ama anaokuluna gitmedim,evde bakiciyla buyudum,arada kendini bilmez babaanne-hala ikilisiyle buyudum. Zeki bir cocuktum 5 yasindayken okumayi ogrendim diye biktim ilkokuldan. Cunku ogretmenim bes para etmeyen biriydi diye biktim.cok uzun gittim diye degil. Ona ragmen ortaokul lise ve universite donemlerimde inanilmaz mutlu oldum okulda.

bu arada en önemli zamanlar da o kahvaltı ve yemek araları en iyi iletişim süreçleri

bayağı bayağı sohbet ediyorlar

ama 8 de pek kimse olmuyor okulda 8.15 ideal oluyor

yani valla isim zikretmeyim ama statüsel olarak bu da mı diyeceğin kişiler aynı o dediğim gibi yapıyor

bir de aman öğrenmesin verir parasını özel üniversiteye gönderirim dedi de şok oldum

çocuk öğleciymiş uyuyormuş

bakıcı-yardımcı ev işi yapıyormuş

giydirip götürüyormuş akşam da alıyormuş vs

ama ben çocuğumun evde birileri ile kalmasını istemiyorum

hatta bir ara eşim de okullar tam gün, gönderse miydin dedi

yani 15 gibi geliyorlar eve

sen de erken çıkar gelirsin dedi, senin mesain sıkıntılı değil dedi

olmaz dedim bu aşamadan sonra da devlet okulu zor

lisede belki

ama sen eve birini alıp okul çıkışı direkt eve gelmesini organize edebilirsin

ben annene gitmesini de doğru bulmam özellikle de emekli öğretmen anneanneye

annen karışmam dese de içi gider kendince müdahale eder vs vs

mesela öğlen 14 gibi eve gelir 5,5 ta oğlan gelir, dinlenir vs vs

işte sen de 7 de gelsen, o zaman da yardımcı gider ev toplanır çamaşır yıkanır yemek pişer

Ben şu ekonomik kriz döneminde çok para derim. Yalnız şu var o çok para verecek yer küçük bir işletme. Sana vaat ettiği parayı vermesi problem olur mu? Yani maaş ödemeleri günü gününe mi veya aksatma durumları olur mu? Ayrıca küçük yerlerde misal muhasebe işi diye alıp ortalığın temizlik işini yemek çay işini de kitleyenlerde var. Büyük firmalar batmadıktan sonra ödemeleri makul zamanda verirler ve profesyonel iletişim şekli olur. Küçük firmalarda bu olmayabiliyor daha emrivaki şekilde çalışma koşulları oluşabilir. Yani bilemedim para iyidir ama senin mutlu bir şekilde çalışıyor olman daha önemli gibi geldi bana.

bu arada ben ev işi için yardımcı olup oğlanı akşam alıp eve de bırakabilirim

yanında beni işe al, maaşının 3 te biri yeter

Bu fabrikalarda ne var da biz boyle ozluyoruz valla anlayamiyorum ofiste uykum geliyor inanin. Kolay is olunca mala bagliyorum.
Ne yalan söyleyeyim, ben ilaç fabrikasında çalıştım, o leş kokuyu bile özlüyorum bazen.. Ben iş konusunda ne kadar yoğunsam, ne kadar baskı altındaysam o kadar verimli çalışıyorum mesela, sanırım sen de öylesin. Fabrikada devamlı bir iş akışı olduğu için salamıyorsun kendini. Ben satınalmacı olarak çalışmıştım, birebir üretimde değildim ama bir fabrikanın üretim ve hammadde satınalmasının ne derece yoğun olduğunu tahmin edersin. Bir ayağım üretimde bir ayağım depodaydı hep. Depo, lojistik de bambaşka bir dünya, onu da severim :))) Nasıl bir şizofrensem..

Bazen sadece ofis ortamında bile işler inanılmaz yoğunlaşıyor, yurtdışı yurt içi görüşmelerde 250 mailden fazla maile cevap vermem, evrak incelemem ve ithalat organizasyonu yapmam gerekiyor. İşlerim yoğunken neredeyse sıfır hata, mükemmel motivasyonla çalışıyorum. Ama tempo düşünce parmağımı oynatasım gelmiyor. Bak işte burdayım, kk'da takılıyorum :)

Galiba bizim motivasyonumuz kaostan besleniyor, yapacak bişey yok :)

Teşekkürler tavsiyeleriniz için :)

bir amirim vardı yüksek stres altında etkili çalışma derdi

zaman az ise daha verimli çalışıyoruz derdi

İnan 1.sinif diye anneme gitsin diye dusundum. 2-3 falan olsa derim idmanli bu cocuk. Anneme ihtiyac yok derdim. Pandemi yuzunden annem evde yoksa coktan kacmisti İstanbula,yilin 6 ayi gelmezdi Bursaya. Bundan sonra gidemez bence.

Eve birini bulma dusuncesi tanidik biri olursa olacak ilk yil icin. Lanet musteri temsilciligine katlansam ayni mahallede olacagiz ev is olarak. Ay cok mu karistirdim alakasiz konulari bilemedim

Çocuğun işleri seni yormayacak mı ki çok iş istiyorsun... ödeviydi, projesiydi, kursuydu... ne biliyim hasta olsa bir şey lazım olsa evde biri olabilecek mi? Ben mi üşengecim bilemedim.

Çocuğun işleri seni yormayacak mı ki çok iş istiyorsun... ödeviydi, projesiydi, kursuydu... ne biliyim hasta olsa bir şey lazım olsa evde biri olabilecek mi? Ben mi üşengecim bilemedim.
Yok usengeclik degil seninki de
Bir is hayatini bu saydiklarin cidden etkiler mi?

Yok usengeclik degil seninki de
Bir is hayatini bu saydiklarin cidden etkiler mi?
Ben memleketimde değilim, eşim de çok yoğun çalışıyor seyahatli falan. Büyük kızım kreşe (tam gün) başladığında abartmıyorum her hafta hastaydı, yarısında gitmedi. Sonra hamileliğim başladı. Gündüz çalışmış halimle büyüğü arabaya atar gece nöbetçi eczaneye giderdim, çocuk ateşlenir gece yalnızım... minimum ders alıyorum şu an fazlasını kaldıramıyorum. Ben yaşamıyorum bunları dersen mutlu olurum senin adına

ya şimdi nasıl söyleyeyim ben bu eski öğretmenlerin çocuklara müdahalesini sevmem

ben ilkokula giderken dedem de bana ay o harfi neden öyle yazıyorsun demişti de çok bozulmuştum

kendisi Hasanoğlan çıkışlı bunu dediği tarihte Ankara İl Milli Eğitim de ilköğretim müfettişi

yani evet konu hakkında bilgi sahibi ama hem çocuğu hem öğretmeni bir saniyede harcamış oluyor

ki maalesef o harflerin yazılışı her sene değişiyor

çok ciddiyim kitaplardaki anlatım vs de tutmuyor çocuklara öğretmen evet geçen yıl öyleydi bu sene böyle diye anlatıyor

bir de ikinci bölüm var çocuk aman okulda anlamasam da olur anneannem destek olur diyor bence bu da olmamalı yani okul onun sorumluluğu

ödev olarak okutma verirlerdi o biraz zorluyor

bir metin 4-5-6 kere okuyacak dinleyeceksin vs vs

ikiz olana nasıl yapıyorsun bölüşüyor musunuz baba ile dedim yok dedi o he he diye dinliyor ikisini de ayrı ayrı dinliyorum sonra gidip ağlıyorum demişti :)))

üçüncü olarak annen evet okula nispeten yakın da size uzak

yani akşam işten çıkıp annene gelip çocuğu alıp gitmek de bir zamana mal olacak o zaman da evde çocukla geçirilecek birebirden çalacak

bu da çocuğun anneanne ile olan okul bağını artırıp seninle azaltacak

hatta annen kendince iyilik olsun diye sen gelmeden çocuğu doyurup üstüne dersini de yaptıracak

çocuk eve geldiğinde paylaşımı sadece eğlenceye odaklanarak devam edecek

ben evde ders çalışma kültürünün olması gerektiğini söylüyorum (rehberlik servisi beni deli sanıyor)

zira velilerin bir kısmı ödevleri yük görüp yolda yaptırıyorlarmış, kurtuluyormuş çocuk (velilerin ağzından duydum)

kurtulmak kelimesini duyunca diken diken olan tüylerimin sayısını vermeyeyim

bu nedenle ben annenli fikre karşı çıktım

bunca yıl ilmek ilmek ördüğün, yetiştirdiğin çocuğun düzenini bozmaya değmez

işten 18.30 da çıksan 19 da evde olsan cici olabilir zira zaten oğlan da 17 de çıksa 17.30 gibi gelse 8 ya kadar üst baş yıkanma vs desek

bir saat de oynar tv falan takılır zira okuldan gelip hemen ders ödev denmesi de sağlıksız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…