İnan 1.sinif diye anneme gitsin diye dusundum. 2-3 falan olsa derim idmanli bu cocuk. Anneme ihtiyac yok derdim. Pandemi yuzunden annem evde yoksa coktan kacmisti İstanbula,yilin 6 ayi gelmezdi Bursaya. Bundan sonra gidemez bence.
Eve birini bulma dusuncesi tanidik biri olursa olacak ilk yil icin. Lanet musteri temsilciligine katlansam ayni mahallede olacagiz ev is olarak. Ay cok mu karistirdim alakasiz konulari bilemedim
ya şimdi nasıl söyleyeyim ben bu eski öğretmenlerin çocuklara müdahalesini sevmem
ben ilkokula giderken dedem de bana ay o harfi neden öyle yazıyorsun demişti de çok bozulmuştum
kendisi Hasanoğlan çıkışlı bunu dediği tarihte Ankara İl Milli Eğitim de ilköğretim müfettişi
yani evet konu hakkında bilgi sahibi ama hem çocuğu hem öğretmeni bir saniyede harcamış oluyor
ki maalesef o harflerin yazılışı her sene değişiyor
çok ciddiyim kitaplardaki anlatım vs de tutmuyor çocuklara öğretmen evet geçen yıl öyleydi bu sene böyle diye anlatıyor
bir de ikinci bölüm var çocuk aman okulda anlamasam da olur anneannem destek olur diyor bence bu da olmamalı yani okul onun sorumluluğu
ödev olarak okutma verirlerdi o biraz zorluyor
bir metin 4-5-6 kere okuyacak dinleyeceksin vs vs
ikiz olana nasıl yapıyorsun bölüşüyor musunuz baba ile dedim yok dedi o he he diye dinliyor ikisini de ayrı ayrı dinliyorum sonra gidip ağlıyorum demişti :)))
üçüncü olarak annen evet okula nispeten yakın da size uzak
yani akşam işten çıkıp annene gelip çocuğu alıp gitmek de bir zamana mal olacak o zaman da evde çocukla geçirilecek birebirden çalacak
bu da çocuğun anneanne ile olan okul bağını artırıp seninle azaltacak
hatta annen kendince iyilik olsun diye sen gelmeden çocuğu doyurup üstüne dersini de yaptıracak
çocuk eve geldiğinde paylaşımı sadece eğlenceye odaklanarak devam edecek
ben evde ders çalışma kültürünün olması gerektiğini söylüyorum (rehberlik servisi beni deli sanıyor)
zira velilerin bir kısmı ödevleri yük görüp yolda yaptırıyorlarmış, kurtuluyormuş çocuk (velilerin ağzından duydum)
kurtulmak kelimesini duyunca diken diken olan tüylerimin sayısını vermeyeyim
bu nedenle ben annenli fikre karşı çıktım
bunca yıl ilmek ilmek ördüğün, yetiştirdiğin çocuğun düzenini bozmaya değmez
işten 18.30 da çıksan 19 da evde olsan cici olabilir zira zaten oğlan da 17 de çıksa 17.30 gibi gelse 8 ya kadar üst baş yıkanma vs desek
bir saat de oynar tv falan takılır zira okuldan gelip hemen ders ödev denmesi de sağlıksız