- 9 Aralık 2014
- 502
- 209
- 48
- Konu Sahibi lady gonca
-
bunlar her şeyi bu insanın yanında konuşuyorlar. eltilerimi kötülediklerine kaç defa şahit oldum ben. onları kötüleyen neden beni kötülemesin ki ? hem benim eşimlede aramı açtılar ben eşime mesajlar atmıştım üzücü çok. bu hep eşya karıştırıyor. eşim onu görmeye gidince tel. karıştırp okumuş bu bile kin gütmeye yeter. görümcemin kocası için şeytan diyor mesela nefret ediyor ondan. ben kitap oku diye konuşmaya çalıştım, bundan rahatsız olmuş, gerçek yüzünü göstermedim ben tabi diyordu bizim evde. her şeyi yanlış anlıyor ve korkuyorum.Ay canım ya, dediğin gibi olursa sana kin güderse daha kötü. Kötü davranırsa eşin de artık farkına varır sanırım. Size gelip kalmadan sen de eşinle konuş. Bir abisi evine koymuyor tek kalsın diyor ben gelin olarak bana düşmemesine rağmen evimizi açıyorum gelsin kalsın diyorum ama ekstra ilgi bekleme, ben ancak bu kadar fedakarlık yapabilirim de. Seninde belli çizgin olsun. Hayır birde ilgilenmek falan içten gelen şeyler. Evet sen kafa yorma topu eşine at, kendi sınırlarını koy, ailenle ilgili mesele senin çözmen lazım ne zaman işin içine ben ve yuvam girer o zaman karışırım de. Allah yardımcın olsun canım.
kendi evi var canım, ve tek kaldı daha önce. ben nasıl bakıcı ayrlıcam her yıl 3 aylığına. her kes farklı ilde. bizede 1 er ay gelip kalır, biz de onu görmeye gideriz. gündüz tek kalıyor ki problem olmuyor zaten. şuan tek mesela.bence bakım merkezine vermek ihç doğru birşey değil ortak bakıcı tutulup evlerde paylaşarak kalınması lazım. düşünün ki sizin yardım gerektiren bi hastalığınız çıktı. sizi bakım evine mi vermelerini istersiniz kendi akrabanız olmasa da bi evde sıcak ortamda mı yaşamak istersiniz. bi yere göndermek kolaya kaçmak gibi geliyor bana.
üniversite mezunluğu falan sorun değil ister ilkokul mezunu olsun kimse bakmak zorunda değilkadın dayanışması yok canım. iyi erkek ailesi çıksın o zaman tepemize sürekli. ne bu ya ben 15 yaşında mıyım. 3. üniversiteyi okuyorum ve bu davranışları kaldıramıyorum. ayrıca okusun yada okumasın kimse kimseye zorla bir şey yaptırmamalı. yazık benim gibi olup sesini çıkaramayan nice kadın var
biz dede var canım yakınımızın kardeşi ve yeğeni şizofren hastası. dayı yeğen yani. dayı eşini ve eşinin babasını öldürdü ceza almadı. çocukları var birde. yeğende kendi babasını öldürdü. yani bunlar direk benim şahit olduğum hatta haberlere çıktı
bence kabul etme sonuçta ruhsal rahatsızlığı olan bi insan ne zaman ne yapacağını bilemezsin en iyisi güvenli bi rehabilitasyon merkezinde kalması
üniversite mezunluğu falan sorun değil ister ilkokul mezunu olsun kimse bakmak zorunda değil
konunun geri kalan kısmını okuyorum da diğer kaynın doktor
neden hastaneye bakım evlerine yatırılmamış adamcağız güzelce tedavi olsun gelsin
tamam dereceleri var bu işin ama sonuçta tehlikeli ve durumu ağırlaşabilir grip değil ki bu evde iyileşsin demişler
eğer kendi başına idare edebiliyorsa ilaçlarını alıyorsa kendi başına evdede kalabilir o zaman
kendi evi var canım, ve tek kaldı daha önce. ben nasıl bakıcı ayrlıcam her yıl 3 aylığına. her kes farklı ilde. bizede 1 er ay gelip kalır, biz de onu görmeye gideriz. gündüz tek kalıyor ki problem olmuyor zaten. şuan tek mesela.
siz onu görmeye gitmezsiniz o işler öyle olmuyo 1-2 gider sonra herkes kendi hayatına bakar.. şöyle bakıcı tek bi kişi olsun yani değiştirmeyin yatılı kalsın. 2 kişi fazla kalabalık olcak gibi gerçi ev durumunuz müsait mi bilmiyorum. hem ev işlerine de yardım eder. 3 ayın sonunda bakıcıyla birlikte hasta da diğer eve geçer. herkesin kabul edip para toplaması lazım tabi yabancı bakıcılar bulunaibliyo yatılı 1200 e falan
nasıl mesela dönüşümlü yalnız kal mı diyorsunuz ? bakıma muhtaç değil ayrıcaseninde başına gelebilir böyle şey..öyle düşün..dönüşümlü bakılsın..sağlık sonuçta..
yalnız kalınamayacak kadar zarar verebilecek düzeydeyse tabiki yalnız kalınamaz..nasıl mesela dönüşümlü yalnız kal mı diyorsunuz ? bakıma muhtaç değil ayrıca
işte burada tıkanıyoruz dönüşümlü olsun ama nasıl olsun. ben çıkıp ben tek kalırım şizofre h. erkek ile diyen bir kadın görmedim burada. eşim bile tek kal demiyor ki. ayrıca zarar vermese bile k.b ile evde tek kalmak bana göre doğru değil. dışarıdan laf bile gelebilir bu durumda.yalnız kalınamayacak kadar zarar verebilecek düzeydeyse tabiki yalnız kalınamaz..
kesinlikle doğru..peki bakım merkezi gibi biryerde kalmaz mı?işte burada tıkanıyoruz dönüşümlü olsun ama nasıl olsun. ben çıkıp ben tek kalırım şizofre h. erkek ile diyen bir kadın görmedim burada. eşim bile tek kal demiyor ki. ayrıca zarar vermese bile k.b ile evde tek kalmak bana göre doğru değil. dışarıdan laf bile gelebilir bu durumda.
büyük abimiz istemiyor, kendi evi de var ayrıca, zaten gündüz tek şuan, daha önce gece 12 lere kadar tek kalıyordu.kesinlikle doğru..peki bakım merkezi gibi biryerde kalmaz mı?
onun niyeti bozuk canım o bizim yuvaya takmış durumda. diğer eltilerime yapamıyor bunu. eşim sessiz ve en küçükleri. yani ona bakıcıda olsa bakma niyeti yok. 1 ay zor baktı zaten, bana yollmak istedi. kabul etmedim tabi sonra mecbur baktı 3 ay. ve daha ilk 8 yıl sonra ilk defa kardeşin kapını açtı. diğerleri hiç gitmemiş evine ablasının. tuzu kuruydu yani, rahatı bozuldu. tamam zor dur abla olsa da ama 40 yaşını aşmış ablaya zor olna bana nasıl kolay olacak. ona kalsa ben tek kalayım kardeşiyle. Allahtan eşim onu kabul etmedi. ben eşime izin al getir kardeşini diyorum 15 günlüğüne beraber bakalım. ama iş yokuşa sürülecek ya 15 gün azmış. 3 ay altı kurtarmıyor.görümceniz kendi evinde bakmak istemiyor ama siz evinizden giderseniz kardeşiyle birlikte gelip sizin evde kalmayı teklif ediyor? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamadım, ayıracak zamanı ve ilgisi varsa evinde baksın o zaman. diğer kardeşler ekonomik yükü üstlenin görümcenize bir yardımcı tutun, o da kardeşine baksın, bu arada çok fazla da yorulmamış olsun.
bir de bakımlık durumu yok ki canım. eli ayağı tutyor, temizlik yapıyor, mantı sıkıyor mesela. market alışverişi hep onda, hafıza süper çalışıyor. artık bebek gibi görmesinler kardeşlerini. mesela ben gerçekten diyorum şunu izin al gelsin kardeşin ama yok arkadaş hep dikine gidiyorlar ya hep ya hiç.görümceniz kendi evinde bakmak istemiyor ama siz evinizden giderseniz kardeşiyle birlikte gelip sizin evde kalmayı teklif ediyor? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamadım, ayıracak zamanı ve ilgisi varsa evinde baksın o zaman. diğer kardeşler ekonomik yükü üstlenin görümcenize bir yardımcı tutun, o da kardeşine baksın, bu arada çok fazla da yorulmamış olsun.
bana da birileri bir huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor sanki gibi geldi zaten. kendi evi olan adama dönüşümlü bakma planı çok mantıksız, evde yalnız oturan geline kayınbiraderine 3 ay bak demek iyice garip. sağlıklı bile olsa 3 ay kayınbiraderimle evde oturmak istemem kaldı ki tehlikeli bir hastalığı var, şizofrenlerde suç işleme oranı çok yüksek. madem evi varmış, diğer kardeşler dönüşümlü bakacağına ortaya 300'er lira koysunlar bir yatılı bakıcı tutsunlar, kendileri de sık sık ziyaret etsin. bu adam 3 ay orda 3 ay burda kalırken rahat edemez ki zaten, hastalığına da olumsuz etkisi olabilir bu durumun.onun niyeti bozuk canım o bizim yuvaya takmış durumda. diğer eltilerime yapamıyor bunu. eşim sessiz ve en küçükleri. yani ona bakıcıda olsa bakma niyeti yok. 1 ay zor baktı zaten, bana yollmak istedi. kabul etmedim tabi sonra mecbur baktı 3 ay. ve daha ilk 8 yıl sonra ilk defa kardeşin kapını açtı. diğerleri hiç gitmemiş evine ablasının. tuzu kuruydu yani, rahatı bozuldu. tamam zor dur abla olsa da ama 40 yaşını aşmış ablaya zor olna bana nasıl kolay olacak. ona kalsa ben tek kalayım kardeşiyle. Allahtan eşim onu kabul etmedi. ben eşime izin al getir kardeşini diyorum 15 günlüğüne beraber bakalım. ama iş yokuşa sürülecek ya 15 gün azmış. 3 ay altı kurtarmıyor.
bir de bakımlık durumu yok ki canım. eli ayağı tutyor, temizlik yapıyor, mantı sıkıyor mesela. market alışverişi hep onda, hafıza süper çalışıyor. artık bebek gibi görmesinler kardeşlerini. mesela ben gerçekten diyorum şunu izin al gelsin kardeşin ama yok arkadaş hep dikine gidiyorlar ya hep ya hiç.
bana da birileri bir huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor sanki gibi geldi zaten. kendi evi olan adama dönüşümlü bakma planı çok mantıksız, evde yalnız oturan geline kayınbiraderine 3 ay bak demek iyice garip. sağlıklı bile olsa 3 ay kayınbiraderimle evde oturmak istemem kaldı ki tehlikeli bir hastalığı var, şizofrenlerde suç işleme oranı çok yüksek. madem evi varmış, diğer kardeşler dönüşümlü bakacağına ortaya 300'er lira koysunlar bir yatılı bakıcı tutsunlar, kendileri de sık sık ziyaret etsin. bu adam 3 ay orda 3 ay burda kalırken rahat edemez ki zaten, hastalığına da olumsuz etkisi olabilir bu durumun.
Eşinin kardeşi bile olsa hem hasta hem de fiziksel olarak senden güçlü biri
Asla kabul etme, sana zarar vermeyeceğinin bir garantisi yok
Başka bir hastalık olsa insan yardımcı olur tabi ancak dönem dönem atakları oluyor diyorsun, sen nasıl başa çıkacaksın
Eşin düşüncesiz, asla geri adım atma, evine kabul etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?