iş bulup çalışsam ne olur ?

bunlar her şeyi bu insanın yanında konuşuyorlar. eltilerimi kötülediklerine kaç defa şahit oldum ben. onları kötüleyen neden beni kötülemesin ki ? hem benim eşimlede aramı açtılar ben eşime mesajlar atmıştım üzücü çok. bu hep eşya karıştırıyor. eşim onu görmeye gidince tel. karıştırp okumuş bu bile kin gütmeye yeter. görümcemin kocası için şeytan diyor mesela nefret ediyor ondan. ben kitap oku diye konuşmaya çalıştım, bundan rahatsız olmuş, gerçek yüzünü göstermedim ben tabi diyordu bizim evde. her şeyi yanlış anlıyor ve korkuyorum.

kendi evi var canım, ve tek kaldı daha önce. ben nasıl bakıcı ayrlıcam her yıl 3 aylığına. her kes farklı ilde. bizede 1 er ay gelip kalır, biz de onu görmeye gideriz. gündüz tek kalıyor ki problem olmuyor zaten. şuan tek mesela.

üniversite mezunluğu falan sorun değil ister ilkokul mezunu olsun kimse bakmak zorunda değil
konunun geri kalan kısmını okuyorum da diğer kaynın doktor
neden hastaneye bakım evlerine yatırılmamış adamcağız güzelce tedavi olsun gelsin
tamam dereceleri var bu işin ama sonuçta tehlikeli ve durumu ağırlaşabilir grip değil ki bu evde iyileşsin demişler
eğer kendi başına idare edebiliyorsa ilaçlarını alıyorsa kendi başına evdede kalabilir o zaman

bence kabul etme sonuçta ruhsal rahatsızlığı olan bi insan ne zaman ne yapacağını bilemezsin en iyisi güvenli bi rehabilitasyon merkezinde kalması

büyük akrabalar dahil canım herkes konuştu bunlarla. ev ev gezmek hem sizi hem onu yıpratır diye, evinde kalsın yoksa soğur dediler. hiç kimse gelinlerin yanını uygun görmedi. ama nedense büyük k.b. bunu anlamıyor. he şu yapılsa ailenin bayanlarını toplayıp rızası alınarak konuşulsa belki kendi eşide evi terk etmezdi. ama her şey baskıyla ve baskıya gelemiyorum. değil k.b bana eşim bile baskı yapamaz.

haklısın canım aslında tedavisi yok malesef, ama ilaçlarını kullanıyor düzenli. ve kimse ondan çok çok normal biri olmasını beklemiyor zaten. normalde sakin ama yanlış anlayıp kafasına çok takıyor. temizlik yapıyor, yemek için oradaki eltim ben gider yaparım arada yemeğini diyor ama evime alamam diyor. mesela bu eltimin eşi öğrtmn. yaz tatilinde kendisi evde olmasına rağmen almadı kardeşini evine. eşi tek kalmaycaktıki kendisi de evde. ama benim eşim geçen yıl yıllık izninin 20 gününü kullanamdı yoğunluktan.

siz onu görmeye gitmezsiniz o işler öyle olmuyo 1-2 gider sonra herkes kendi hayatına bakar.. şöyle bakıcı tek bi kişi olsun yani değiştirmeyin yatılı kalsın. 2 kişi fazla kalabalık olcak gibi gerçi ev durumunuz müsait mi bilmiyorum. hem ev işlerine de yardım eder. 3 ayın sonunda bakıcıyla birlikte hasta da diğer eve geçer. herkesin kabul edip para toplaması lazım tabi yabancı bakıcılar bulunaibliyo yatılı 1200 e falan

dediğin doğru çoluk çocuk olur gidilmez, kar kış olur bengidemem eşim gider. 4 taneler hadi eşleri gidemedi ozaman bi zahmet aabileri kalksın gitsin. hem baba ocağı oarası niye gidilmezki herkes özler memleketini. görümcem bu güne dek 3 ayını hep orada geçiriyordu şimdi elini ayağını çeker mi bilemem ?
canım nasıl para yetecek buna her kes farklı ilde uçakla ancak gidiliyor. uçak parası bile başlı başına problem. bakalım bu bakıcı türkiyenin çok uç noktalarına gitmeyi kabul edecek mi ? ve benim 3 odam var ben nasıl 2 kişi için daha oda bulayım ki çoluk çocuk olacak yarın öbür gün. kiradayım şuan.

seninde başına gelebilir böyle şey..öyle düşün..dönüşümlü bakılsın..sağlık sonuçta..

yalnız kalınamayacak kadar zarar verebilecek düzeydeyse tabiki yalnız kalınamaz..
işte burada tıkanıyoruz dönüşümlü olsun ama nasıl olsun. ben çıkıp ben tek kalırım şizofre h. erkek ile diyen bir kadın görmedim burada. eşim bile tek kal demiyor ki. ayrıca zarar vermese bile k.b ile evde tek kalmak bana göre doğru değil. dışarıdan laf bile gelebilir bu durumda.

kesinlikle doğru..peki bakım merkezi gibi biryerde kalmaz mı?

görümceniz kendi evinde bakmak istemiyor ama siz evinizden giderseniz kardeşiyle birlikte gelip sizin evde kalmayı teklif ediyor? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlamadım, ayıracak zamanı ve ilgisi varsa evinde baksın o zaman. diğer kardeşler ekonomik yükü üstlenin görümcenize bir yardımcı tutun, o da kardeşine baksın, bu arada çok fazla da yorulmamış olsun.

onun niyeti bozuk canım o bizim yuvaya takmış durumda. diğer eltilerime yapamıyor bunu. eşim sessiz ve en küçükleri. yani ona bakıcıda olsa bakma niyeti yok. 1 ay zor baktı zaten, bana yollmak istedi. kabul etmedim tabi sonra mecbur baktı 3 ay. ve daha ilk 8 yıl sonra ilk defa kardeşin kapını açtı. diğerleri hiç gitmemiş evine ablasının. tuzu kuruydu yani, rahatı bozuldu. tamam zor dur abla olsa da ama 40 yaşını aşmış ablaya zor olna bana nasıl kolay olacak. ona kalsa ben tek kalayım kardeşiyle. Allahtan eşim onu kabul etmedi. ben eşime izin al getir kardeşini diyorum 15 günlüğüne beraber bakalım. ama iş yokuşa sürülecek ya 15 gün azmış. 3 ay altı kurtarmıyor.

bir de bakımlık durumu yok ki canım. eli ayağı tutyor, temizlik yapıyor, mantı sıkıyor mesela. market alışverişi hep onda, hafıza süper çalışıyor. artık bebek gibi görmesinler kardeşlerini. mesela ben gerçekten diyorum şunu izin al gelsin kardeşin ama yok arkadaş hep dikine gidiyorlar ya hep ya hiç.

bana da birileri bir huzursuzluk çıkarmaya çalışıyor sanki gibi geldi zaten. kendi evi olan adama dönüşümlü bakma planı çok mantıksız, evde yalnız oturan geline kayınbiraderine 3 ay bak demek iyice garip. sağlıklı bile olsa 3 ay kayınbiraderimle evde oturmak istemem kaldı ki tehlikeli bir hastalığı var, şizofrenlerde suç işleme oranı çok yüksek. madem evi varmış, diğer kardeşler dönüşümlü bakacağına ortaya 300'er lira koysunlar bir yatılı bakıcı tutsunlar, kendileri de sık sık ziyaret etsin. bu adam 3 ay orda 3 ay burda kalırken rahat edemez ki zaten, hastalığına da olumsuz etkisi olabilir bu durumun.

Eşinin kardeşi bile olsa hem hasta hem de fiziksel olarak senden güçlü biri
Asla kabul etme, sana zarar vermeyeceğinin bir garantisi yok
Başka bir hastalık olsa insan yardımcı olur tabi ancak dönem dönem atakları oluyor diyorsun, sen nasıl başa çıkacaksın
Eşin düşüncesiz, asla geri adım atma, evine kabul etme

çözümü okadar kolay ki canım zaten kendi evi var yakında oturan abisi var evinde kalsın, hadi bakıcısı da olsun zaten 1200 tl maaşı var, bizde yardım ederiz her ay, ama işi yokuşa sürme durumu var. gerçekten sürekli farklı birileriyle kalmak onuda yıpratır, ama alışmışlar canım böyle. yazdım daha önec k.v. de kendi evinde 3 ay kalıyordu, hep oğlunda kalıyordu ilk yıl yeni evliydik gelemedi, zaten sonra yurtdışına gittik gelemedi, olan eltime oldu, eşim bekarken bizde kalıyormuş, görümce de geliyormuş bize yani eşimin evli olduğunu daha benimseyemediler. bizim evi hala o bekar evi sanıyorlar.

kabul etmeyince de problemlerim çıkıyor eşimle canım şuan değil ama çalışınca kabul etmezsem 3 ay kıyametler kopacak.

Tabiki sağduyulu davran ama kendini suçlama bu konuda,söylenenleri de takma kafana.neye göre kime göre bakmak zorundasın. Yok öyle bişey.hastalık bu tabiki herkesin başına gelebilir ama kimseyi yipratmadan çözüm bulunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…