- 9 Aralık 2014
- 502
- 209
- 48
- Konu Sahibi lady gonca
-
zaten aylardır yokki huzurumuz. sürekli bize göndermeye çalıştılar benim eşim çok sessiz onlara karşı canım. sözlerine bakıyor. sanki bazen büyümü var diyorum ya ne bu böyle. sen kendi aklınla hareket etsene durmadan bakıyorsun laflarına. eşimin tavrını koyması gerek. ama kültür yerleşmiş bir kere büyüğün sözüne söz olmaz onlarda. mesela şunu çok yapıyorlar eşim çay doldursa kılıbık diyorlar ki yardım eder eşim bana. hepsi de okumuş görgüsüz bunların.Çok zor maalesef Allah yardım etsin ama ben kabul edemezdim ne kadar haplarla normal de olsa bakım evi daha uygun bence sizin evin huzuru da kalmaz
yani çok basit bir şey ama şimdi çay doldurunca kılıbık diyen insan, kardeşine eşinin sözüyle evine getiremeyen adama kimbilir nasıl konuşuyordur da eşim bana baskı yapıyor.zaten aylardır yokki huzurumuz. sürekli bize göndermeye çalıştılar benim eşim çok sessiz onlara karşı canım. sözlerine bakıyor. sanki bazen büyümü var diyorum ya ne bu böyle. sen kendi aklınla hareket etsene durmadan bakıyorsun laflarına. eşimin tavrını koyması gerek. ama kültür yerleşmiş bir kere büyüğün sözüne söz olmaz onlarda. mesela şunu çok yapıyorlar eşim çay doldursa kılıbık diyorlar ki yardım eder eşim bana. hepsi de okumuş görgüsüz bunların.
kesinlikle haklısın canımAdamın ciddi bir hastalığı varmış. Sen değil evde tek başına biriyle kalması bile sakıncalı.
Ama bunun dışında maalesef bakacak kimse yoksa bir hastalıktan ötürü kardeşler bakmak zorunda. Bu yönden seni biraz anlayışsız buldum ki "ev müsait değilse gelmesinler" diyorsun. Yarın kimin ne olacağı belli olmaz.
Ancak çelişkiler de var. Madem görümcen gelecek bakama neden kendi evinde bakmıyor?
3 tane insan var baksınlar diyorsun da senin eşin de üvey değil ya.
Bir miras paylaşımı olsaydı da "3 tane insan var paylaşsınlar" der miydin, yoksa herkesten önce hak peşinde mi koşardın?
zaten aylardır yokki huzurumuz. sürekli bize göndermeye çalıştılar benim eşim çok sessiz onlara karşı canım. sözlerine bakıyor. sanki bazen büyümü var diyorum ya ne bu böyle. sen kendi aklınla hareket etsene durmadan bakıyorsun laflarına. eşimin tavrını koyması gerek. ama kültür yerleşmiş bir kere büyüğün sözüne söz olmaz onlarda. mesela şunu çok yapıyorlar eşim çay doldursa kılıbık diyorlar ki yardım eder eşim bana. hepsi de okumuş görgüsüz bunların.
kesinlikle haklısın canım
çok bencilce söylediklerin konu sahibi
ne demek 3 ü paylaşıp baksın.. seninki can da diğer eltirin canı patlıcan mı
gerçekten mirasa geldi mi istemeyecek misin
haksızlık yapıyorsun.. para problem değilse senin yanında iken bakıcı tutulsun o ilgilensin en azından
ben eltilerim baksın demedim ki nerden okudunuz bunu ? ben rehabilitasyon merkezi önerdim sadece. hak hukuk biliyorum ben çok şükür.kesinlikle haklısın canım
çok bencilce söylediklerin konu sahibi
ne demek 3 ü paylaşıp baksın.. seninki can da diğer eltirin canı patlıcan mı
gerçekten mirasa geldi mi istemeyecek misin
haksızlık yapıyorsun.. para problem değilse senin yanında iken bakıcı tutulsun o ilgilensin en azından
Bu işi sadece eşin çözer öyleyse sakin biri belliki karşı çıkmıyor ileride hepten sizde kalsın diye bakarlar . eşine yardım edince kılıbık mı oluyormuş insan terbiyesizlere bak ne karışıyorlar ki karı koca arasına bunlar çok yüz bulmuş inşallah hayırlısıyla yara almadan yıpranmadan çözersin arkadaşım Allah sabır versin sana
tamam çok zor muhakkak zor Allah yardım etsin hepinizebir de ömürlük bir konu ve beni hasta yapacak. benim şöyle bi durumda var. eltilerim ve görümcem büyükler ondan ve abla gibi davranabilirler, (görümcem zaten büyük anne gibi bile davranabilir) ve uzun yıllar evliler. ben daha 15 gün kaldım onunla ve gerçekten zor. odalara izinsiz girmesi, sürekli etrafımda olması, odaya geçip otursa neyse. arkamı dönsem karşımda kendisi.
Istersen Karun kadar zengin olsun,kimseden bir beklentiye girme,bosver..Allah kimseye Muhtaç etmesin önemli olan o.beklenti insanı hayal kırıklığına uğratır!eşini ne yap ne et ikna et,onu en iyi sen tanırsın,ya rest Çek yada kendince ikna etme yöntemleri bul ama taviz verme bu konuda.ayyy sorma canım öyle pasiftir onlara karşı, her isteklerini yapmak zorunda sanki. saf diyorum ben eşime hatta saf ötesi. dediğim gibi bir tokat yiyecek bu güne kadar yedi zaten ama hala göremedi. abisi dr. gözüm yok parasında ama, bor istediğimizde hiç vermemiştir. benim annem verdide dul kadıncağız utanıp ancak verdi. Allah eşimin gerçekleri görmesini nasip etsin
bakın anlamadığınız şu ben şuan evdeyim ve tek kalamam, korkuyorum. ama eltim işte. görümcem zaten abla niye korksun ki ?tamam çok zor muhakkak zor Allah yardım etsin hepinize
bak şu işaretlediğim yerde bile yazdığın bencilce kusura bakma
haksızlık olur bu kesinlikle ve eşin vicdan azabı çeker
Allah korusun bizim başımıza böyle şeyler gelmeyeceğini nerden biliyoruz
bir kardeşin ve eşi tarafından böyle dışlansan hoşuna gider miydi Allah korusun
tabii dediğim gibi çoook ama çok zor
tabiki çok zor bir hastalıkMakarna benim hislerime göre konu sahibinin kaynının başka hastalığı da olsa yatalak falan yine kabul etmezmiş. Bence kötü gün ya da olay pek yaşamamış yoksa daha farklı düşünebilirdi. Ancak konu şizofreni ise çok kötü. Adam evde katliam bile çıkarabilir. Evde tek kaldığı zaman konu sahibine her şey yapabilir. En doğrusu hastalık derecesini bilmiyoruz ama bir kliniğe götürmek. Bakmaktan kasıtları ne onu da anlamadım şizofreni psikolojik bir hastalıktır.
Yine de hastayla aynı evde kalmak çok zor. Herkes birlik olup en azından hangi evde kalıyorsa bir bakıcı tutulmalı bu tür durumlarda.
inşallah canım Allah kimseye yaşatmasın bunu gerçekten çok zor 3 defa beni bıçakla kovalarken rüyamda gördüm. bu pskolojideyim anlayacağın. helede bazı yorumlar gerçekten çok üzücü.
çalıştığın zamanlarda da istemiyorsun kibakın anlamadığınız şu ben şuan evdeyim ve tek kalamam, korkuyorum. ama eltim işte. görümcem zaten abla niye korksun ki ?
tabiki çok zor bir hastalık
Allah gani gani yardım etsin
dediğin gibi arkadaş kötü gün görmemiş
o tamamen başından atmak istiyor bu da çok bencilce
başka bir çare de bulunabilir buna da ortak karar verilebilir
Sağlam insanlar birbirini doğruyor peki hastalıklı biri napmaz ?bunu gerçekten kınıyorum. ben çalışınca 1 ay kalmasına razıyım dedim. okursanız eğer görürsünüz. çünkü benim eşim nöbet tutuyor ve 1 ay tutmadı hadi erteldi diyelim o 3 ay içinde siz şizofren hastası biriyle kalırmıydınız ? gece yalnızsıznız komşu akraba yakın biri yok. ne olacak peki ? eşim ancak 1 saattte eve varır bişi olsa.
valla ben seni kınamadım farkındaysanbunu gerçekten kınıyorum. ben çalışınca 1 ay kalmasına razıyım dedim. okursanız eğer görürsünüz. çünkü benim eşim nöbet tutuyor ve 1 ay tutmadı hadi erteldi diyelim o 3 ay içinde siz şizofren hastası biriyle kalırmıydınız ? gece yalnızsıznız komşu akraba yakın biri yok. ne olacak peki ? eşim ancak 1 saattte eve varır bişi olsa.
öyle canım yaşayan bilir. benim yakınım değil ama tanıdık biri dayı yeğen şizofren hastası ve yeğen babasını bıçakla boğazını kesti dayıda eşini ve eşinin babasını öldürdü. zaten çıktı haberlere. duyuyoruz zaten medyadan benzer haberler. eşimin beklentisi de fazla. bu ayrı sorun dedim ya ilgilen diyor, senin için tatlı yaptım falan gibi şeyler ben bunları yapmak istemiyorum. kocaman adam sonuçta. o yüzden düzenim bozulacak diyorum. sonuçta kavga edicez ben yapmak istemiyorum deyince. eşim zorlayacak....Yaşayan biliyor maalesef ben en yakınımdan duydum bunları dedem e de annem bakmış şizofren adam kaç kere küfürle elinde sopayla saldırmaya çalışmış bıçakla sobanın sürgüsüyle dövmeye kalkmış hamile kadını daha neler varda bunları anlatmanın gereği yok tabi iyi olduğu zamanlarda olmuştur kafasının yerine geldiği ama bunları yaşattıktan sonra onlara gerek yok akıl hastalığı çok kötü herşey gelebilir o yüzden ben korkarım böyle birşey de kimseye sen bencilsin kötüsün diyemem bunun bencillikle alakası yok insan çok yıpranıyor musluk başları hep pislik olurdu biz küçükken babam babası öldü diye kurban kesti , bir oğul bunu yaparmı yapmış işte hastalığı yaşayana zor ama ona bakana çokkkk daha zor Alllah sabır versin bakımevinde çok daha güzelbakılır
eğer bu lafı bana söylüyorsanız ben arkadaşın bakamam korkarım olaylarına bencilsin demedimYaşayan biliyor maalesef ben en yakınımdan duydum bunları dedem e de annem bakmış şizofren adam kaç kere küfürle elinde sopayla saldırmaya çalışmış bıçakla sobanın sürgüsüyle dövmeye kalkmış hamile kadını daha neler varda bunları anlatmanın gereği yok tabi iyi olduğu zamanlarda olmuştur kafasının yerine geldiği ama bunları yaşattıktan sonra onlara gerek yok akıl hastalığı çok kötü herşey gelebilir o yüzden ben korkarım böyle birşey de kimseye sen bencilsin kötüsün diyemem bunun bencillikle alakası yok insan çok yıpranıyor musluk başları hep pislik olurdu biz küçükken babam babası öldü diye kurban kesti , bir oğul bunu yaparmı yapmış işte hastalığı yaşayana zor ama ona bakana çokkkk daha zor Alllah sabır versin bakımevinde çok daha güzelbakılır
öyle canım yaşayan bilir. benim yakınım değil ama tanıdık biri dayı yeğen şizofren hastası ve yeğen babasını bıçakla boğazını kesti dayıda eşini ve eşinin babasını öldürdü. zaten çıktı haberlere. duyuyoruz zaten medyadan benzer haberler. eşimin beklentisi de fazla. bu ayrı sorun dedim ya ilgilen diyor, senin için tatlı yaptım falan gibi şeyler ben bunları yapmak istemiyorum. kocaman adam sonuçta. o yüzden düzenim bozulacak diyorum. sonuçta kavga edicez ben yapmak istemiyorum deyince. eşim zorlayacak....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?