iş bulup çalışsam ne olur ?

Sağlam insanlar birbirini doğruyor peki hastalıklı biri napmaz ?
ceza ehliyeti de olmaz ben bencillik görmüyorum

aman boş ver canım ne denirse densin. rüyamda beni bıçakladığını görüyorum diyorum daha ne diyebilirim ki. psokoloji bu yani. sonuçta korkuyorum çok fazla. onlara kardeşleri çocuk gibi geliyor ama ne ben onu nede o beni daha tanımıyor. eltilerime gelince biri 7 yıl zaten k.v ile yaşamış sonra kardeşi hasta olmuş. diğeride zaten uzun yıllar evli. ama ben daha yeniyim birbirimize daha git gel alışamdık pat aynı evde nasıl alacak tabi korkuluyor.

Gündüz evde olduğunuz halde getirmiyor eşiniz size annene git diyor,nöbet tutarken gece sizi şizofren hastayla yanlız mı bırakacak?
Çevirmeye çalışıyorsunuz şuan.

En güzel çözüm bir bakım evi ya da hasta bakıcı. Böyle bir şeyi kabul etmek durumundalar. Ben burada evde kalsın ısrarlarına kızıyorum, sizde kalmasını da istemelerinde bir sıkıntı görmüyorum. Allah vermesin ya hasta olan kişi sizin kardeşiniz olsaydı? Böyle tepkiler veremezdiniz.

Ben birini kastetmedim yada isabet almadım bazı yorumlar üzücü dediği için bende ona karşılık yazdım
Sadece onlar baksın demiyor ben işe girince3 ay değilde 1 ay kalsın ama daha fazlasına katlanamam diyor
Bence herkesin sağlığı için direk bakımevine yatırsınlar gerçekten insanın başına nerden ne geleceği belli olmuyor birde ruh olarak sağlıklı olmayan birinin cezai ehliyetide yok sinirlense herşeyi yapar çok şey duydum bu konuda bence aile içinde kalmamalı

Bence en uygunu görümcede kalması sonuçta öz ablası gelinler rahat edemez koskoca adam aklı başında değil Allah korusun saldırsa ne yapabilirisniz kocanıza nasıl anlatacaksınız.Söyleyin eşinize parası neyse verin bakıcı tutulsun görümce karşı çıkarsa otursun kendisi baksın kardeşine

var canım tabiki de bunlar daha duyduklarımız. ya haberlere çıkmayanlar .... ama kardeşleri onlara çocuk gibi geliyor. tamam onlara tehlikesiz gibi geliyor ama ben dedim ya ben kitap oku dedim diye öfkelenmiş bana. benim gerçek yüzümü bilmiyor tabi diyor. yani ne söylesem o kafasına göre anlayacak. bir de yanında konuşmaları var tabi şimdi görümcem beni kötülüyor olabilir yanında. işte bakmak istemiyor diye. atık kini hat safhadadır.

bana kalsa bencede aile içinde kalmamalı
ama kızın görümcesi falan dinlemiyormuş illa hepimiz bakacağız diyomuş
benim ona kızdığım en başlarda hiç eve almak istememesiydi
ona da belirttim haksız değil bende korkarım istemem
ama herkes bakarken onların bakmaması haksızlık o yüzden onlara sıra geldiğinde bir çare bulmaları gerek

ben o baksında demedim canım, her kese zor, bakıcı yada iyi bir merkez olsa en güzeli. yine gelir 1 ay kalır herbirimizde ama 3 ay denen şey ilerde 4 aya çıkmayacağı ne malum ? ama görümcem daha en başta yıkmaya çaılştı bize.

Anladım canım ben seni tabiki en güzeli bakıcı tutmak ama ablası izin vermiyoırsa ki kıyamıyordur büyük ihtimalle ozaman kendisi bakacak gelinlerden bunu istemesi çok saçma

Allah kimsenin başına vermesin ama benim başımda olsa eşim illa diretse korkudan bırakır giderim 1 ay ailemin yanına

Anladım canım ben seni tabiki en güzeli bakıcı tutmak ama ablası izin vermiyoırsa ki kıyamıyordur büyük ihtimalle ozaman kendisi bakacak gelinlerden bunu istemesi çok saçma

evi var kendisi kalmaya alışmalı belkide yakında abisi de var oda ilgilenir. biz gideriz herkes gider ara sıra. aralarda da gelir kalır. ama toptan 3-4 ay çok zor tabi ki. ben buna kızıyorum. işi yokuşa sürmek bu başka bir şey değil. hem gerçekten şuda var sonuçta benim kendi problemlerim var. eşim yanımda değil hep aramıza bu konular giriyor. ben büyüklerden biraz bize problemlerimizi çözmemiz için zaman vermelrini beklerdim şahsen. sonuçta tamam eşim abi ama öncelikle o bir eş ve yeni bir eş. bıraksalar biz bir toparlansak daha 2. düşüğüm yeni oldu ben kaldıramıyorum ki hepsini

eşiniz 4 kardeşse böldüğünüzde yılda zaten 3 ay yapıyor.yani bakmaya başlarsanız
3 aydan aşağı kurtulamassınız gibi.Ya hepiniz kabul etmeyeceksiniz kendi evinde
bakıcı tutulacak ya da herkes eşit bakıp isteğe göre siz bakıcı tutacaksınız.
böylece evde tek kalmamış olacaksınız.
eşiniz kendi açısından haklı kardeşini bu halde bırakmak istemiyor.
sizde kendi açınızdan haklısınız el kızısınız sonuçta nasıl görümcenizin eşi el oğlu oluyor,
kabul etmek istemiyor.sizinde istememenizden daha doğal bir durum olamaz.
ama herkes sırayla bakmaya başlarsa sıra size de gelecek.
ya da kendi evi var demişsiniz bir süreliğine kendi evinde kalıp 1-2 ay sırayla kardeşlerin evindede kalabilir.sürekli olmamış olur.

Şizofren tanıdıklarım var ilaçları var onların yalnız da yasayabilirler..ilaç almazsa çıkdırabilir saldırabilir sakın ters gitmeyin suyuna gidince iyi uysal olurlar..erkek olması zormuş..allah kimseye yaşatmasın da sen evdeyken olmaz tüm gün yalnız...bebek
tedavi dönemi zaten stres aslında bu açıdan sizi mazur görsünler..
1ay evden gitmen doğru değil.
işe gir iş senin güvencen özgüvenin baskasını düşünme kendine çalış..
bi de ben abla olsam gelinlere atmam şahsen...zor bi durum orta yolu bulmalısınız kardes atılmaz eşine kızma..

Ömms ile memur olup işe gitsin sizofrenler için danışmalar çok iyi oluyo hastane danışması mesela..çok kolay atanır..

Ömms ile memur olup işe gitsin sizofrenler için danışmalar çok iyi oluyo hastane danışması mesela..çok kolay atanır..
girdi de olmadı canım malesef sürekli giriyor ama olmuyor o sınav. eşime kızmıyorum canım anlamaya çalışıyorum. ama sorun şu bak 3 tane gidebileceği uygun yer varken ilk bizim evimiz konuşuldu sürekli, şuan gelsin sen annene git o gelsin...ve bu süre içinde benim bebekle ilgili sıkıntılarım devam ediyordu. eşimle sürekli tartışıyorduk. ben eşimi bebek konusunda yanımda görmek istiyordum sonuçta. ama bu konular hep önüne geçti. ben gelmesin demiyorum ki ama ben tek kalamam ve bu konuda kararlıyım. eşim görmeye gitti mesela kardeşini 2 kez. yine gider berarber gideriz. yani sokakta mı kaldı da sürekli bizim ev konuşuluyor ve aramı açıyorlar.
benim annem tek yaşıyor, biz kardeşimle ayrı yerdeyiz. abim var aynı ilde ama ayrı evdeler babam yok benim vefat etti. annem asla abim de kalmaz ama kendi düzeni var çünkü bize de 4 defa geldi. 2 sinde eşim yurt dışındaydı. diğerinde 5 gün kaldı gitti. ama eşim hiç demez bak anneni özlersin çağar gelsin diye.

Bizimde var öyle bir tanıdığımız kendi başına yaşıyor arada ailesi ziyaret ediyor gayet memnun halinden.Kimseden bir şey beklemeyin eşinizle sorunlarınızı halletmeye çalışın belki bir uzmandan yardım alabilirsiniz maalesef herkes kendi sorunlarını düşünür kimse sizin evinizdeki sorunları düşünmez o yüzden kendiniz mücadele etmek zorundasınız

bana kalırsada bakımevi gibi biryer veya bakıcı çok daha mantıklı.sürekli kontrol ettikten sonra sorun olacağını sanımıyorum.insanların yaşamlarını etkileyen birşey bu sonuçta.

ama paylaşmakta mantıklı 3 ay 3ay.görümcen neden geliyor madem gelecek o evinde baksın anlamsız geldi o kısmı bana.

ben olsam kendi abim olsa yani bakımevini tercih ederdim.tabii başa gelmeden konuşmak kolay tabii. bilemeyiz.

ama adil değil bu canım. memleketlerindeki abi 1 gün bile kardeşini evine almadı ki. bizden büyük, arada gidip kontrol etti ve gece 12 de yatmaya kardeşinin evine gitti. bu bakmak mı şimdi. eltim de gündüz yemek yaptı. 3 ay böyle geçti. yeltim çalışmıyor ve evine almadı. ben alsın asla demiyorum zaten çünkü oda yalnız. ona gelince neden kimse sesini çıkartmıyor. ki orası küçücük bir yer, 2 tane ev var, eltimin annesi yakın, komşuluk var. ben kocaman yerde tek başınayım, ne komşuluk var apartmanda nede akrabam var yakın. eşimin işe uzaklığı 1 saat, otobüsle 2 ye çıkıyor.

benim de temennim bu canım. inşallah bir bakıcı yada bakımevi olur. bu arada her kes 3 ay bakıyor sende bak demişler. sadece şuan görümcem 3 ay baktı güç bela. ve büyük k.b. (eşi çalışıyor) 1 aydır onda yazın diğer k.b. bakmadı mesela evine almadı. gece gitti kaldı sadece. görümcem de ordaydı yazın zaten her yaz gidiyor. ama ben bur da onun için 3 aylığına nerden ev tutucam. kendi evim için 1000 lira ödüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…