• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arkadaşımın attığı iftira nelere sebep oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söylerken çok çekindim gerçekten konuya nasıl başlıyacağımı bilemedim ancak bu şekilde hareketlerine devam etseydi arkadaşım daha farklı şeyler ortaya atardı.onu tanıyorum
Ben kötü bir niyetle söylemedim aksine ellerinizin bilmesini iyi olucağını düşündün hatta beni eşimle evlerine çağırıp konuşmak istemişler. Bunda kötü hiç birşey görmedim
Türkiye standartlarına göre fazla medeni geldiniz bana belki de o yüzden garipsedim ben konuyu eşimi de alıp iş yerinde adımın çıkma durumu olan abiyle eşine ziyarete gidip bu konuyu konuşacak olmak falan(gitmemişsiniz ama çağrılmışsınız ya onu diyorum sonra dışarda buluşmuşsunuz gerçi) hayırlısı olsun hakkınızda

Siz evlisiniz
Is yerindeki abi evli
Is yerindeki arkadaş deli(yok onun sana ilgisi var diyor sana sonra ikinizin arasını açmak istiyor ki abi kendiyle daha çok çalışsın sana iş vermesin diye falan tamamiyle mantıksız hareketler)
Siz olayı fazla ciddiye almışsınız sanırım başkaları inanıp size kötü gözle bakar diye. Ama düşünüyorum benim başıma gelse o kişiye gidip senin bana ilgin olduğunu düşünüyorlar böyle böyle söylüyorlar falan diye hayatta söyleyemem çok absürd bir diyalog çünkü bu. Ama söylemişsiniz artık iyi hoş devamı daha ilginç sizin ve o abinin eşi de işin içine giriyor falan hiç ciddiye alınmamasi gereken bir konu nerelere geliyor. Abinin eşinin yerine koyuyorum kendimi eşimin iş yerinde bir kızla buluşuyorum bana böyle şeyler anlatıyor ben de iyi ki anlattın diyorum abi bana eskisi gibi olcaz o kiz aramızı açamayacak falan diyor ne alaka yani ekmeğimi aşımı mı veriyorlar ne o abiyle ne deli arkadaşla konuşmam olur biter hani. Şimdiden sonra iş yerindeki ortamı hayal ettim de iftira atan arkadaşı dışlayıp abiyle bi ekip mi olacaksınız eşler de destekliyor sizi ne olacak yani böyle
Ne olsaydı peki
Hadi diyelim konuşmadım ki bir kaç gün birşey demedim, gözlemledim
Adam olayın farkında değil hala aynı hareketlerine devam edicek o bana bir soru sordukça ben mecbur cevap vericem konuşmak zorunda kalıcam çünkü yanımda oturuyor. Arkadaşım dicek ben uyardım ona rağmen yine konuşuyor onunda hoşuna gidiyor, belki yayıcak nerden bileyim. O potansiyelde bir insan olduğunu ve geçmişini bildiğim halde bu konuşmayı yaptım
Adam aşağıya inerken arkasından gitmeler, konuşmaya çalışmalar vs basbaya bizim muhabbet etmemizi istemiyor işte
Adam benim ne hareketimi gördündr bunu söyledin deyince çok muhabbet ediyorsunuz demiş. Muhabbetin içeriği ne demiş çocuk, güncel konular, iş vs. Bundan mı çıkardın sen deyince özür dilerim abi demiş
Ben yapıcak olsam içerde niye konuşayım, çağırırım dışarı baş başa konuşurum, msj yazarım senin ruhun duymaz bunun bir sürü yolu var demiş ve bunları derken eşi de telefonda onları dinlemiş

Bunu bana normal bir arkadaşım söylese evet asla söylemezdim ama onu kişilik olarak bildiğim için farklı yerlere çekmesinden endişe duydum ve ilk eşime söyledim hatta o dedi abiyle konuş diye.

Yeni konu açmıştım iş arkadaşımın, yanımda çalışan diğer abi dediğim adamın bana karşı ilgisi olduğunu söylemesiyle ilgili
1 haftadır dayanamadım ve adama söyledim. Şaşırdı ve güldü. Bekar olsaydım tamam ama şu durumun sonu yok bu durumdan kimse iyi şeyler yaşamaz dedi. Eşimle konuştuğumu söyledim. Bana söz ver arkadaşıma söylemiceksin dedim ama 2 saat sonra kızı çağırıp ağzıma geleni söyledi. Arkadaşım özür dilemiş. Çok muhabbet ediyorsunuz öyle söyledim vs demiş, abi dediğim kişi de sen nasıl böyle şey düşünürsün o benim kardeşim gibi demiş
Arkadaşım benimle konuşmuyor. Onun gözünde söylediği birşeyi yetiştiren arkadaş konumundayım ama eğer söylemeseydim konu başka yerlere gidebilirdi ve benim adım duyulurdu o abininde tayini çıkardı vs olacaklar kötüydü ve ben engellemek istedim

Tabi ben duygusallığın da etkisiyle abiyi çağırdım. Bana söz verdin neden söyledin beni çok şaşırttın. Benmiyim suçlu diye bağırmaya başladım. Ama nasıl bağırıyorum. Sakinleşmemi bekledi ama ben baya ağladım.
Aradan yarım saat geçince eşi bana WhatsApptan görüşebilir miyiz diye mesaj yazmış. İşten çıkınca buluştuk.
Bana ilk eşimin sana karşı yanlış bir hareketini fark ettin mi diye sordu. Hayır etmedim zaten etsem bunları söylemezdim dedim. Bütün olanları anlattım abi dediğim kişi geldi sonra.
1 haftadır uyuyamıyorum dedim. Eşimde konuşmamı istedi ben de o yüzden bunları size anlattım dedim.
Bizde hiç uyuyamadık. O kadının yaptığı hata kaç kişinin üzülmesine sebep oldu dedi
Eşini takdir ettim ne kadarr güveniyor kocasına ki ben olsam onun yerinde daha fazla tepki verirdim. Bana giyin süslen madem seni kıskanıyor vs dedi. Şaşırdım

Aramızdaki mesafeyi hiç bozmucaz ve aynı şekilde konuşmaya devam edicez dedi. Onun istediği bizim aramızı açmak ama biz onun istediğini yapmıcaz dedi.
Senin ne kadar naif ve kırılgan olduğunu bildiğim için üzüleceğini tahmin ettim ama üzülen o olucak dedi. Bana bağırdın bugün ama en azından sakinleştin dedi. Baya baya herşeyi konuştuk
Şu durumda konu kapanmış gibi görünse de hiç birşey eskisi gibi olmucak. İkisiyle de yan yana oturuyorum.
Şu durumdan sonra ne yapılabilir. Ne yapmak mantıklı, yada bu yazdıklarımda bir hatam var mı
Yorumlarınızı bekliyorum
Bekar olsaydım tamam ama su durumun sonu yok cumlesıne takıldım ben de.. Sanki gercekten adam da Bi hoşlantı durumu var gibi..

Ayni dusuncedeyiz hanimefendi zaten.
Konu sahibi esim yapmak gibi dusundugunu dusunmus sadece ne kadar birbirlerine guveniyorlar diyor. Bende diyorum ki o guven degil guvensizlik. Siz dediginiz seyi nasil adlandiriyorsunuz bilmiyorum.
Bana göre Güvensizlik demek bir doğruyu bin kez sorgulamak demek .

Beceripte sen benim hakkımda nasıl böyle konuşabilirsin diyemediniz,hesap soramadınız,şimdi öyle oldu böyle oldu...saçlarını yolar eline veririm ben...
Benim hakkımda konuşmadı, sende birşey yok zaten onun sana karşı ilgisi var dedi. İftira ona atıldığı için adamla konuştum
Ben tepkimi gösterdim dedim seni de uyarıyorum dedim

Kusura bakmayın ama çok samimiyetsizsiniz, ben çok gördüm sizin gibi safa yatan tipleri ortalığı çok güzel karıştırırsınız.

Ayrıca adamın karısının olayı dramatize etmeden kapatmasına da baya bozulmuşsunuz takdir etmiş gibi davransanız da.

Aslında ben duyulmasın istedim ancak kız öyle biri ki işi uzatıp farklı boyutlara çeker diye çok korktum. İftira atan kişiden herşey beklenir
En yakın olan ikimizinde eşi olduğu için paylaştık ve aynı şekilde eşimin de başına gelse paylaşmasını isterim. Bunda ne sıkıntı var anlayamadım
Ozaman niye ada bagirip cagiriyorsunuz.? Okadar sacma sapan davranmissinizki amaciniz ney cozemedim. Yapmaniz gereken adamada soylemeyip kizn agzina sicmak olmaliydi ama siz ortaligi karistirmissiniz sebebi ney bilemiyorum

Türkiye standartlarına göre fazla medeni geldiniz bana belki de o yüzden garipsedim ben konuyu eşimi de alıp iş yerinde adımın çıkma durumu olan abiyle eşine ziyarete gidip bu konuyu konuşacak olmak falan(gitmemişsiniz ama çağrılmışsınız ya onu diyorum sonra dışarda buluşmuşsunuz gerçi) hayırlısı olsun hakkınızda
Aynen ya los angeles standartları bunlar 😂

Anlatamıyorum sanırım. Olaya farklı yerlerden bakıyoruz. O benim fikrim,bu sizin. O benim bakış açım, bu sizin. Neden ısrarla alıntılayıp bana anlatmaya çalışıyorsunuz? Siz ne kadar alıntılarsanız alıntılayın benim fikrim değişmeyecek. Ben kocama güvensem kalkıp elin kadınına şüphe duyar gibi "kocamın sana yanlış bir hareketini gördün mü?" diye sormam. Eğer kadına soruyorsam kocamın sözüne itimat etmiyorumdur, bir de kadından duymak istiyorumdur. Anlatabilmişimdir umarım.
Güvenmekle gözü kapalı itimat etmeyi karıştırıyorsunuz.
Bir doğruyu bir kez sorgulamak seni güvensiz yapmış olmaz .
Defalarca alıntılıyor olmam her iki tarafı dinleyip olayı değerlendirmek sonuca netlik kazandırır birde böyle düşünün demek için böyle bir durumda kalırsanız lütfen iki taraflı dinleyin.

Bekar olsaydım tamam ama su durumun sonu yok cumlesıne takıldım ben de.. Sanki gercekten adam da Bi hoşlantı durumu var gibi..
Evet siz kötü niyetli anlıyorsunuz diyorlar da adam devamında "sonu yok" demiş. Apaçık bekar olsam sana yürürdüm demiş yani saflığın alemi yok. Bir de karısının yanında dedi diyor kadın Konya ovası mübarek 😂

Bekar olsaydım bu konular sorun olmazdı ama ama evliyken böyle birşey zaten yok ve olmamalı diye anladım bilmiyorum iyice türk dizisi gibi oldu
Siz bence o abıyle de aranıza mutlaka mesafe koyun, bakın siz kendinizi biliyosunuz ama dısardan bakılınca arkadasınızın o şeklide düşünmüş olması normal olabılır,bizim toplumumuz evli insanların sohbet ortamına pek alısık deıl, yapılan bi iyiliği bile ne tarafa cektıklerıne kendı ortamım da da şahit oldum.. Kimi takar kimi takmaz kım ne derse desin der, anladığım kadarıyla sız de tskıyorsunuz bu durumu, o yüzden mesafe şart

Ne olsaydı peki
Hadi diyelim konuşmadım ki bir kaç gün birşey demedim, gözlemledim
Adam olayın farkında değil hala aynı hareketlerine devam edicek o bana bir soru sordukça ben mecbur cevap vericem konuşmak zorunda kalıcam çünkü yanımda oturuyor. Arkadaşım dicek ben uyardım ona rağmen yine konuşuyor onunda hoşuna gidiyor, belki yayıcak nerden bileyim. O potansiyelde bir insan olduğunu ve geçmişini bildiğim halde bu konuşmayı yaptım
Adam aşağıya inerken arkasından gitmeler, konuşmaya çalışmalar vs basbaya bizim muhabbet etmemizi istemiyor işte
Adam benim ne hareketimi gördündr bunu söyledin deyince çok muhabbet ediyorsunuz demiş. Muhabbetin içeriği ne demiş çocuk, güncel konular, iş vs. Bundan mı çıkardın sen deyince özür dilerim abi demiş
Ben yapıcak olsam içerde niye konuşayım, çağırırım dışarı baş başa konuşurum, msj yazarım senin ruhun duymaz bunun bir sürü yolu var demiş ve bunları derken eşi de telefonda onları dinlemiş

Bunu bana normal bir arkadaşım söylese evet asla söylemezdim ama onu kişilik olarak bildiğim için farklı yerlere çekmesinden endişe duydum ve ilk eşime söyledim hatta o dedi abiyle konuş diye.
Yahu abi dediginiz adam işle ilgili bi şey sorduğunda ona cevap vermekten çekinecek kadar mı korkuyorsunuz siz bu iş yerindeki kız arkadaşınızdan. Ne münasebet canım iş yerinde işle ilgili iş arkadaşımla(abi dediğiniz kisiyle) diyalog kurarken bana kimse karisamaz bu ne cüret yani çok fazla ciddiye almışsınız arkadaşınızı ve ekmeğine yağ sürmüşsünüz yani. O abi dediğinizin de egosu baya oksanmis belli kızı odaya çağırıp neden aramızda bi şey olduğunu düşündün diye hesap soruyor bu esnada da telefonda eşine dinletiyor bunu falan olaylara bak.
Ne olsaydı peki demissiniz ya cevaplaym
Arkadaşınız arsızca böyle bi yakıştırma yaptığında size çok ama çok sert bir tepki verecektiniz eve gelip eşinize söylemeye değer bir konu gibi görmeyecektiniz. Is yerinde kızdan çekinip bi şeyden haberi olmayan ve normal şekilde sizle iş konuşan abiye de abuk sabuk davranmayacaktınız kız arkadaşınız yanlış anlayacak diye. Sonra da paranoyaya bağlayıp ya bu arkadaşım iftirasını ileri taşırsa diye üşenmeyip bi de gidip abiye anlatıp olayı iyice büyütmeyecektiniz. Abi de aman tanrım ne kadar da paylaşılmayan bir erkek oldum dur karımı da işin içine sokayim biraz eğlenelim deyip saçmalamayacaktı. Herkes gibi güzel güzel işinize gidip gelecektiniz. Nasıl öneri ?

Benim hakkımda konuşmadı, sende birşey yok zaten onun sana karşı ilgisi var dedi. İftira ona atıldığı için adamla konuştum
Ben tepkimi gösterdim dedim seni de uyarıyorum dedim
Adam kendisine iftira atan kişiyle konusur tabii ki bundan doğal bir sey yok. Bunun için bir de bağırıp çağırmışsiniz adama.

He ok tmm deyip gececek miydi adam?

Ayni dusuncedeyiz hanimefendi zaten.
Konu sahibi esim yapmak gibi dusundugunu dusunmus sadece ne kadar birbirlerine guveniyorlar diyor. Bende diyorum ki o guven degil guvensizlik. Siz dediginiz seyi nasil adlandiriyorsunuz bilmiyorum.
Aynen yahu aynen. Kadın nerede güveniyor oluyor?
Zamanında benim çalıştığım işyerinde böyle bir olay duyulmuştu. Geçici olarak çalışmaya gelen bir kız (22) ile patronumuzun (31) adı çıkmıştı. Bu dedikoduyu yayan bizim temizlik işlerimizi yapan, evli torun torba sahibi bir kadındı. Kız hiç ağlamadan ortalığı ayağa kaldırmadan patronun odasına gidip bu gibi durumları kaldıramayacağını ve istifa etmek istediğini söyledi. Haliyle patron izin vermedi. Sonra bir personel toplantısında biraz sitemkar biraz kibar bir dille böyle dedikoduların şirket içinde doğru olmadığını, kendi açısından değil ancak kız açısından problem olabileceğini (kız nişanlı, patron bekar) eğer bu dedikodu devam ederse üzülerek personeli işten çıkaracağını söyledi. Sonra ne mi oldu? Bir daha asla kimse hakkında dedikodu yapılmadı. Doğrusu budur, konu sahibi gibi ortalık karıştırılsaydı belki birçok personel işinden olacak, nişanlılar arasında güvensizlik durumu oluşacaktı.

Söylenmeyecek bir şeyi eşinize ve ilgili kişiye söylemişsiniz. O yüzden konunun devamını okumadım. Ne olmuşsa iyi olmuş size. Aklınız yok öu böyle bir şey söylenir mi? Bilseniz bile bilmiyormuş gibi yaparsınız. Tek derdiniz iki dedikodu yapmaktı herhalde. Evli barklı insanların uğraştığı şeye bak ya

Evet siz kötü niyetli anlıyorsunuz diyorlar da adam devamında "sonu yok" demiş. Apaçık bekar olsam sana yürürdüm demiş yani saflığın alemi yok. Bir de karısının yanında dedi diyor kadın Konya ovası mübarek 😂
Bunu birine daha cevap olarak yazmıştım Adamın bekar olsak diye başlayan cümlesinin altında kimseye kendimizi ispatlamaya çalışmaya lüzum olmazdı yatıyor . Ama evliyiz ve konu başka yerlere çekilebilir dolayısıyla ben bu durumu eşimle paylaşacağım bunu söyleyen kızla da konuşacağım demek istiyor. .(Bence)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back