Önemsememe problemi

• Konu Sahibi Konu Sahibi ecemm0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba herkese,

benim derdim sanırım sevgilime fazla yüz verdim, ne yapmalıyım önemsemeyen tavır davranışları için, olay şöyle;

Sabah ofiste erkekler evlilik teklifi edecek genç bi arkadaşımıza zamanında kendilerini nasıl yaptıklarını anlatıyordu. Aralarında karakter mizaç olarak en beğenmedim kişi bile göl kenarında arkadaşlarıyla organize olup havaii fişek hazırlamış. Diğer kişiler sahilde özel anılı teklif yapmış. Yeni teklif edecek arkadaş japonya seyahatinde gemide yapmayı planlıyor.

Benimki ise doğumgünümde italyan restoranında yemek sonrası sade bi teklifti. " Benimle zorluklara hazır mısın vs" demişti.

Bu muhabbeti öğlen telefon konuşmamızda sevgilime söyledim. Hemen savunmaya geçti "ben sade seviyorum ikimiz özeli dedi" ardından "bana laf çarpmak için söylüyorsan.." dedi. Yani şaşırdım bu son cümlesine hiç hoşuma da gitmedi, tabiki emek vermesini isterdim. 33 yaşındayım kendisi 39, ilk defa yapıyorum demeside ayrı garip, diğer erkeklerde ilk defa yapıyor yani bunun tecrübesi mi var.

Sanırım önemsemeyen hareketleri artık gözüme batmaya başladı, geçen hafta yurtdışı tatilimizde çiçek istedim; burada pahalı dönünce alırım dedi. Girmek istediğim bi mağazaya iki günde avm ye gitmemize rağmen uğramadık. Ama kendisine video kayıt cihazı almak için 4 dükkan gezdik.

Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde "sadece o mağaza için de gideriz, çiçeği de döneli 4 gün oldu hemen alamadım dedi. Hep bi bahanesi var. Gerçekten kızmaya başladım, sizce bu adama nasıl davranmalıyım ki dediğimi ikiletmesin?
Kendi paranızı harcayacak olsaydınız mağazaya direkt girerdiniz onun onayına ihtiyaç duymadan. Sanırım birlikte yaptığınız aktiviteleri sevgiliniz karşılıyor ve o yüzden sizin ekstra isteklerinizi öteliyor. Bilmiyorum ama bana maddiyat odaklı geldiniz, manevî ilginiz düşük sevgilinize karşı o da bunu hissediyordur.

samimi enerji mi? dertleri yorumlama kriteri mi var? haberimiz yok, o zaman konu sizin enerji almanıza göre açılsın

huzur veremiyor olsam tatilde surat asardım, umrumda olmadı tatilimi yaptım yedim içtim güneşlendim gezdim, taa ki dönüş uçağında damada şişe alkol almasına kadar. Artık orada tepem attı yine belli etmedim ama moral bozucuydu.

Hayatım dediğin özel kişinin istediğini önemseme, ama eli boş mu döneyim hediye bunu aldım de, ne kadar doğru bu davranış?

Karşılıklı yapsalar yine kötü düşünmeyeceğim ama adamın pasaportu yok bırak dışarı çıkıp ona hediye getirsin, saçma sapan bi fikir hareket gözümde yaptığı.

Çiçek sadece bi belirteç, ölüp gidecek bitkinin bi önemi yok zaten, ben tutum yaklaşımı kastediyorum. Tatilden bi kare bile paylaşımımız yok sosyal medyada, çiçeği paylaşmak derdine niye düşeyim.

Çok farklı kafadasınız bence, doğru yorumladığınızı düşünmüyorum

Ben konudaki yorumlara katılmıyorum konu sahibesi, çoğu yorumdan da bir fayda göremezsin bence. Adamın tavırları ultra itici, cimri mi ucuzcu mu ya da sana aldığı şeyleri mi ucuza getirmek derdinde neyse işte... paran yoksa da bir çiçek alabilirsin ama uygun fiyatlısını alırsın mesela. Sana gelip o pahalı bu pahalı demesi ultra itici. Konuşarak düzeltebileceğin bir durum yok bence çok baýılıyorum aşkından ölüyorum dersen tamam ama diğer turlüsunde ben evlenmezdim

Uğraşmadıysanız sonra neden bu kadar mevzu ettiniz? Ben hep güçlü bir kadın oldum ve çevremdeki erkeklerden hep saygı gördüm. Çünkü bilirlerdi ki onların yapmasını istiyorsam bu onlardan beklentim, aksi takdirde ben de yapabilirim, onlara ihtiyacım yok. Benden size bir abla tavsiyesi şunu neden yapmadın ıvır zıvır demeyin, söylediniz yapmadı, kendiniz yapın. Ayaklarınız üzerinde durun. O zaman böyle saygısızlıklarla karşı karşıya kalmayacaksınız. Çay koymak için bile böyledir. Eşimden çay isterim, koymazsa kalkar kendim alırım, bir dahakine ben bitirdiğimde o direk alır doldurur.

Konuyla güçlü kadın olmanın ne ilgisi var anlayamadım🙄 Adam bir demet çiçek alıp getirmiyor , gerçekten bunun güçle müçle alakası nedir?? Evleneceğin insandan özen ve romantizm beklersin ve beklemelisin de, bekleyenler eksik ve zayıf mı??

Ben konudaki yorumlara katılmıyorum konu sahibesi, çoğu yorumdan da bir fayda göremezsin bence. Adamın tavırları ultra itici, cimri mi ucuzcu mu ya da sana aldığı şeyleri mi ucuza getirmek derdinde neyse işte... paran yoksa da bir çiçek alabilirsin ama uygun fiyatlısını alırsın mesela. Sana gelip o pahalı bu pahalı demesi ultra itici. Konuşarak düzeltebileceğin bir durum yok bence çok baýılıyorum aşkından ölüyorum dersen tamam ama diğer turlüsunde ben evlenmezdim
Cimri değil bence konu sahibesini sevmiyor ve hanimefendi bu adam için sadece bir "place holder". Konu sahibesi bu herif için "o hatun" değil . İstedikleri kadını bulunca inanılmaz verici inanılmaz bonkör ve ince fikirli oluyor bu dallama erkek ırkı. Bence ayrılmalı . Ne erkekler var kala kala ittire kaktira söylene soylene iş yaptırdığı bu kekoya mi kaldı . İnsan da utanma olur duty freeden kendine yagdirip sevgiline kuru kicli bir çiçek getirememeye . Güçlü kadın vs bunun konuyla bence alakası yok tabikide hayatımdaki erkekten beklentim olucak ne münasebet ? Benimle olmanın tüm avantajlarından yararlaniyorsa beni memnun edecek . Asıl güç böyle bir ilişkiden al çiçeğini başına çal diyip gitmektir.

Cimri değil bence konu sahibesini sevmiyor ve hanimefendi bu adam için sadece bir "place holder". Konu sahibesi bu herif için "o hatun" değil . İstedikleri kadını bulunca inanılmaz verici inanılmaz bonkör ve ince fikirli oluyor bu dallama erkek ırkı. Bence ayrılmalı . Ne erkekler var kala kala ittire kaktira söylene soylene iş yaptırdığı bu kekoya mi kaldı . İnsan da utanma olur duty freeden kendine yagdirip sevgiline kuru kicli bir çiçek getirememeye . Güçlü kadın vs bunun konuyla bence alakası yok tabikide hayatımdaki erkekten beklentim olucak ne münasebet ? Benimle olmanın tüm avantajlarından yararlaniyorsa beni memnun edecek . Asıl güç böyle bir ilişkiden al çiçeğini başına çal diyip gitmektir.
katılıyorum size,

benden önceki ilişkisindeki bence "o kadın"dı

kızla aynı şirkette tanışıyorlar ama kız iş değiştiriyor, gittiği yerde yeni biriyle tanışıp evleniyor, o sırada hala sevgililer

ilişkileri ne kadar sürmüş bilmiyorum bi 6 ay dedi bi daha fazla dedi, netlik yok. Özetle evlenip terkediyor. Biz tanışmadan önce üzerinden 2-3 yıl geçmiş sanırım

katılıyorum size,

kızla aynı şirkette tanışıyorlar ama kız iş değiştiriyor, gittiği yerde yeni biriyle tanışıp evleniyor, o sırada hala sevgililer

ilişkileri ne kadar sürmüş bilmiyorum bi 6 ay dedi bi daha fazla dedi
Bu arada bu dediklerim sizi üzmesin hepimiz birisi için yer tutucuyuz ve başkaları da bizler için yer tutucu. Daha daha iyilerine layiksiniz. Ne erkekler var maddi durumu belli bir seviye de dahi olmasa asla eli boş gelmiyor birlikte olduğu kadının yanına . ( Bir çikolata bir kilo sevdiği meyve ) Ki ben asla maddi kıymeti olmayan birşeye hediye gözü ile de bakan birisi değilim ama bu durum dahi o erkeğin karşısındaki hatuna vermek istediğini gösterir . Bence ayrilin, daha iyisini her şekilde bulursunuz. En azından laftan anlayan ittir kaktir goturmediginiz bir ilişkiyi bile bundan kolay bulursunuz . Verdiği hiçbir hediyeyi de iade etmeyin satın parasını çatır çatır yiyin.

Zavallı ben😕Evlilik teklifi bile almadım.Yarın istemeye geliyoruz denildi.Bekarken üniversite bitene kadar babamdan para istedim utana sıkıla.Atandıktan sonra o da bitti zaten.Birinden hediye almasını çiçek almasını istemek hiç bana göre değil.Eşimin özel günlere karşı alerjisi var sanırım özel bir günde hiç hediye almadı. Ama sürekli sana şunu sipariş verdim bunu aldım diye sürprizler yapar.Öyle daha güzel bence.İlişkini başkasının ilişkisiyle kıyasladığın anda mutsuz günler kapını çalmaya başlar.Sağlıktan başkası da yalan.O bunu yaptı şu şunu aldı huzursuzluk tan başka bir şey getirmez.Sevdiklerin yanında ve sağlıkları yerindeyse dünyanın en mutlusu en zengini de sensin.
Biz eşimle hadi biz evlenelim deyip gidip birer yüzük alıp taktık parmağımıza, sonra iki sene içinde de evlendik. Bu hayatı çok mu basit yaşıyorum acaba, kendimi sorgulattı konu bana 😂

Bu arada bu dediklerim sizi üzmesin hepimiz birisi için yer tutucuyuz ve başkaları da bizler için yer tutucu. Daha daha iyilerine layiksiniz. Ne erkekler var maddi durumu belli bir seviye de dahi olmasa asla eli boş gelmiyor birlikte olduğu kadının yanına . ( Bir çikolata bir kilo sevdiği meyve ) Ki ben asla maddi kıymeti olmayan birşeye hediye gözü ile de bakan birisi değilim ama bu durum dahi o erkeğin karşısındaki hatuna vermek istediğini gösterir . Bence ayrilin, daha iyisini her şekilde bulursunuz. En azından laftan anlayan ittir kaktir goturmediginiz bir ilişkiyi bile bundan kolay bulursunuz . Verdiği hiçbir hediyeyi de iade etmeyin satın parasını çatır çatır yiyin.
Yoo hiç üzülmüyorum, aksine benim göremediğim düşünemediğim noktaları söylüyorsunuz, ne kadar aklı başında hanımlarsınız, birazcık sizin gibi olsam bu noktada olmazdım belkide

Yoo hiç üzülmüyorum, aksine benim göremediğim düşünemediğim noktaları söylüyorsunuz, ne kadar aklı başında hanımlarsınız, birazcık sizin gibi olsam bu noktada olmazdım belkide
Biz bu noktaya ne kurtlarla ne vampirlerle ne kerkenezlerle uğraşarak geldik 😁😁 hiç kolay olmadı 🤜🏻🤛🏻 siz bizim kadar çekmeyin . Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.

helal olsun 👏 ee şimdi yeni biriyle nasıl tanışıcam bakalım yazık giden zamanıma işte.
Hic bunu düşünmeyin böyle böyle doğru kişi bulunuyor . Sevgilinizi şutlayip başkasına giden kız düşünmüş mu mesela sevgilim var bu çocuğun ahı bende kalır mı diye düşünmemiş evlenmiş . Siz de düşünmeyin çok kolay birşey birini bulmak önemli olan "o" adamı bulmak. Bu da biraz zaman ve tecrübe ister . Hemen bugün bu işi bitirin ve önünüze bakın .

Biz eşimle hadi biz evlenelim deyip gidip birer yüzük alıp taktık parmağımıza, sonra iki sene içinde de evlendik. Bu hayatı çok mu basit yaşıyorum acaba, kendimi sorgulattı konu bana 😂
Eşimin evlilik fikrinden bile haberim yoktu. Gece konuşurken yarın istemeye gelicem dedi.Ve ertesi gün ramazan bayramının 3.günüydü.Küçük bir yerde yaşıyoruz açık kuaför bile yoktu.Hep spor giyindiğim için abiyem de yoktu zar zor o gün bulduk bi mağaza.İnsanları şaşkınlıkla izliyorum. Kendimi de böyle bir düzende ayrıcalıklı hissediyorum.Basit yaşamak lazım.Siz olması gerektiği gibi yapmışsınız

Eşimin evlilik fikrinden bile haberim yoktu. Gece konuşurken yarın istemeye gelicem dedi.Ve ertesi gün ramazan bayramının 3.günüydü.Küçük bir yerde yaşıyoruz açık kuaför bile yoktu.Hep spor giyindiğim için abiyem de yoktu zar zor o gün bulduk bi mağaza.İnsanları şaşkınlıkla izliyorum. Kendimi de böyle bir düzende ayrıcalıklı hissediyorum.Basit yaşamak lazım.Siz olması gerektiği gibi yapmışsınız
Yok, herkesin istekleri ve beklentisi farklı. Ben zaten genel anlamda çok düz bir insanım, şatafatı sevmiyorum ama yapana da saygı duyarım. Önemli olan mutlu olmak, karşındaki insanla aynı frekansı yakalayabilmek.

katılıyorum size,

ilişkileri ne kadar sürmüş bilmiyorum bi 6 ay dedi bi daha fazla dedi, netlik yok. Özetle evlenip terkediyor. Biz tanışmadan önce üzerinden 2-3 yıl geçmiş sanırım

Bebişim ben de senin bu adama öyle aşkından öldüğünü sanmıyorum. Vakti geldi, elimde de bu var bununla evleneyim şeklinde oluyor bu olay senin tarafından bence. Yanı yazdıklarını yabancı biri olarak okuduğumda senin tarafından öyle büyük bir aşk, hayalkırıklığı veya nefret gibi güçlü duygular göremiyorum sadece sitemlenme ve kötü hissetme var o kadar. İnan bana gerçek aşkın olduğu yerde bambaşka duygular ve dertler oluyor. Senin de elinde öyle süper bir aşk veya maneviyat olmadığı için maddi şeyleri sıralamışsın. İlk mesajımda da yazdım, 2 taraf da evlenmek için evleniyor. Hisler karşılıklıdır, adam ruhsuz ve hissiz davrandığı için kötü hissetmişsin ama bir de adamın tarafından bak, aşkından ölmeyen bir insana öyle duyguların aktığı bir evlilik teklifi yapabilir misin, yapamazsın. Sen bilirsin tabi ama evlenirsen bence bomboş, ruhsuz bir evlilik yapacaksın. Ben olsam evlenmezdim zararın neresinden dönsen kar.

Siz kendi çiçeğinizi neden kendiniz almadınız? Bence bu tarz beklentilerini söylemek, söylenmeyince de trip yapmak çok zayıf duruyor. Ben olsam çiçeği kendim alırdım, madem istiyorum. Ona da ona ihtiyacım olmadığını, herşeyi kendim karşılayabildiğimi gösterir, güçlü dururdum.

Hayatima her giren erkek cicek almiştir ortaokukdaki cocukluk askimin bile kirtasiyeden plastik gül getirmisligi var. 😄
Hiç bir erkege güç gösterisi yapma amaciyla kendime cicek almadim vrya saydiginiz şeyleri yapmadim
Her şeyde sana ihtiyacim yok mesajiyla iş mi yaptirilir. Ben o adamlara güvenmezdim ya gercekten bir gun ihtiyacim olsa ne olacak yani olamaz mi ihtiyacim? Bi uyduruk cicek çay icin güçlü kadin triplerine girmeye calismakta nebileyim. Şu konunun güçle alakasi yok.
Ben eşimden çay istedim o an koymadi diye güç ispatina kalkmam mesela yani eliniz kolunuz ayaklariniz tutuyorsa cayi alacaginizi herkes bilir adam da biliyor ama o kalkip almayla gayet trip yapiyorsunuz siz de. Bunu görüyor sadece

Görgüsüz olan sadece görümcem değil kocası çocukları 😁Görüşmek istemiyorum ama bazen mecburi durumlar oluyor.
Görgüsüz insanlarla ben de görüşmüyorum, bir akrabamız var bana gelince evimi , eşyalarımı süzer, sürekli aldığım ürünlerin fiyatlarını markalarını sorar , ben de gördüğü bişeyi almak için kocasıyla kavgalar eder yani resmen nefret ettim , artık evime almıyorum, yakın akrabam diye idare ediyordum ama gerçekten konuşabileceğim, anlaşabileceğim bir insan değil, bu yüzden de kapımı kapattım almıyorum evime , her aradıklarında evde değiliz vs bahane buluyorum , hiç sevmem ben de , Allah uzak etsin diyorum 😅

evet hiç taktik yapmadım, içten pazarlıksız karşılıksız davrandım bugüne kadar
bende cepte gördüğünü düşünüyorum:(
Biraz geri çekil ama küserek değil, sanki çok yoğun bir tempodasın da onunla görüşecek vakit yokmuş gibi davran 😅 fazla üsteleme bak gör o seninle buluşmak için çırpınacak , tabi seviyorsa 🤭

helal olsun 👏 ee şimdi yeni biriyle nasıl tanışıcam bakalım yazık giden zamanıma işte.
Hemen bitirme biraz geri çekil baktın çabalıyor gözle görülür bir değişim var o zaman şans verirsin ama aynen devam ediyorsa şutla gitsin 😉 bu arada çok da ikircikli davranma çok fazla abartma ilgiyi, belli ki sen baya üstüne düşmüşsün o da kendini hint kumaşı sanmış zaar 🤣

Back