• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arkadaşımın attığı iftira nelere sebep oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demek istediğim şuydu. Maalesef günümüzde artık evllik kurumu çok yozlaştı. Evli erkekler resmen av arıyor.. ve ne yazık ki bu adamlar sizin benim etrafımızda ve evet adamlar hoşlanıyorum sinyalleri veriyor ama salağa yatıyoruz bu aptal bundan birşey olmaz deyip gidiyor. Maalesef normalleşti bu durumlar
Yani siz bu adamın benden hoşlandığını mı ima ediyorsunuz.

Evet bence de çok mantıklı, herkesin söyleyeceği bir öneri değil. Eşine güvendiği buradan belli
Ya Allah askinda kac yasinda insanlarsiniz, cidden süslenip puslenip ofise gitmenin olasi dedikodulari bitirecegini mi düşünüyorsunuz :D ki alinti yaptığınız uye de ciddi soylememis bunu zaten.

Umarim gercekten sadece safsinizdir.

Ya Allah askinda kac yasinda insanlarsiniz, cidden süslenip puslenip ofise gitmenin olasi dedikodulari bitirecegini mi düşünüyorsunuz :KK70: ki alinti yaptığınız uye de ciddi soylememis bunu zaten.

Umarim gercekten sadece safsinizdir.
Neyi saçma onu anlamıyorum. Eşi bile anladı arkadaşımın kıskanç olduğunu
Üzülme, kendini kötü gösterme. Madem kıskanıyor sen de onu daha çok kıskandır. Onun istediğini yapma diyor bunun nesi kötü
Ben tabiki süslenip püslenip gitmicem ama eşinin bu öneri de bulunması bana değişik geldi. Hiç şüphe durmuyor kocasından. Güzel birşey

Yani siz bu adamın benden hoşlandığını mı ima ediyorsunuz.
Hayır sizin ondan hoşlandığını ve artık adamın ve eşinin de bunu farkettiğini düşünüyorum

De siz niye adamın sizden hoşlandığını söylememiz istiyorsunuz ısrarla ?

Bu bile hislerinizi ortaya koyuyor

Olay sizin ve abi dediğiniz kisinin esinize kadar yayilmis
Elbette eşlerinizin güveni iyi tabii ki ama ileride olabilecek şeylere karşı da zan altinda kalabilirsiniz ikiniz de.
Ben onca senedir erkeklerle ic ice çalışıyorum beni eve ya da gitmem gereken bir yere birakan da oldu, tüm gün ayni odada birlikte çalıştığımız/sohbet ettiğimiz de. Çoğu esinden cok beni görüyordu ama hiç öyle iftira malzemesi olabilir diye düşünmedim acikcasi.
Siz ne kadar kendinizi zan altinda hissederseniz insanlar da öyle görüp o kadar üstünüze gelirler. Adamla konusmak yerine esinize anlattiktan sonra olayi kapatsaydiniz keske. Esinize anlatmayi da olasi iftiraya karşı söylüyorum yoksa aslinda hic konusulmadan kapansa daha iyi tabii.
Bir de ufak bir tavsiye, is yerinizdeki insanlarla cok samimi olmayin. Ben de iyi niyetle samimiyetle paylaştığım şeylerin aleyhime kullanıldığını gördükten sonra böyle bir tavır aldim, gercekten ise yarıyor.

Hayır sizin ondan hoşlandığını ve artık adamın ve eşinin de bunu farkettiğini düşünüyorum

De siz niye adamın sizden hoşlandığını söylememiz istiyorsunuz ısrarla ?

Bu bile hislerinizi ortaya koyuyor
İnanmıyorum ya gerçekten çok ilginçsiniz. Bana böyle evli insanlar etrafımızda var vs diye yazan sizsiniz.
Ayrıca arkadaşım bana sende birşey yok, adam sana karşı ilgili diyor ve eşi de bana mesafenizi bozmayın konuşmaya devam edin. Sakın bölümünü değiştirme gitmesi gereken birisi varsa oda iftirayı atan arkadaşın dedi ya bana karısı dedi. Böyle birşey hissetsem hiç gitme der mi, giyin sislem püslen der mi.
Benim niyetimi hepsi biliyor. Ve benim hassas bir insan olduğumu, bu olaydan etkileneceğimi bildiği için, eşi benimle konuşma gereği duydu.gerçekten de konuşunca sakinleştim ve neden söz verdiği halde arkadaşıma anlattığını anladım
Hatta eşime de ne güzel evlilikleri var dedim Tespitin çok yanlış
Konuyu başka yerlere çekiyorsun

Arkadaşınız ne niyetle dedi bilemeyiz ama mesela biz bir arkadaşımıza bak şu kişi senden hoşlanıyor öyle hissediyorum dediğimiz zaman iftira mı atmış oluyoruz? Yanıldığını söylemeniz ve konuyu kestirip atmanız yeterliydi.

Belki arkadaşınız sadece sizi uyarmak istedi. Ha eğer kötü niyetli söylediğini düşünüyorsanız neden arkasından arkadaşımı kaybettim diye sinir krizi geçirip ayılıp bayılıyorsunuz.

Ya arkadaşım dediğin kızla yaptığın muhabbetler zaten abes. İnsan arkadaşının aynasıdır. Bu kadar namus timsali takılan insanın nasıl böyle bir yakın arkadaşı olabilir ?

Ben artık şöyle düşünmeye başladım beyefendi ile birbirinizden hoşlanıyordunuz arkadaşınız bunu farketti sizde yayar diye korkup konuyu iftira gibi gösterip eşlerinizin gözünde kendini akladınız o zaman.

Şimdi demek istediğimi anladınız mı böyle saçma sapan ufak şeyleri yayarsanız insanlar bu ihtimalleri de düşünür
Burda birbirinizden hoşlanıyorsunuz eşlerinize akladınız yazmışsın
Diğer mesajında adam ve karısı senin hoşlandığını anladı yazmışsın
Suçlada nerden tutarsa
Ben kimseden hoşlanmıyorum, onunda benden hoşlandığını düşünüyorum
Öyle olsa eşi bana, kocamın sana karşı yanlış bir hareketi oldu mu diye sormazdı. Ben burda kötü birşey görmüyorum,arkadaşımın iftirasından sonra. Muhabbet ettik diye oda iş, çocuk vs konular için ilgi duyuyor vs bunlar çok yanlış şeyler. O zaman benim her muhabbet ettiğimle adım çıksın

Arkadaşınıza dönüp sana öyle gelmiştir adam işinde gücünde saygılı, böyle bişey bir daha duymak istemiyorum! demek yerine..
Olayı Pembe dizi senaryosuna çevirmişsiniz.
Dedim dedim merak etmeyin hepsini dedim tersledim ama adam hala farkında olmadan bu hareketlerine devam edicek ve kıskandığını gerçekten hissettiğim için bu kız kötü niyetli bunu adamın bilmesi gerekiyor diye düşündüm

Arkadaşınız ne niyetle dedi bilemeyiz ama mesela biz bir arkadaşımıza bak şu kişi senden hoşlanıyor öyle hissediyorum dediğimiz zaman iftira mı atmış oluyoruz? Yanıldığını söylemeniz ve konuyu kestirip atmanız yeterliydi.

Belki arkadaşınız sadece sizi uyarmak istedi. Ha eğer kötü niyetli söylediğini düşünüyorsanız neden arkasından arkadaşımı kaybettim diye sinir krizi geçirip ayılıp bayılıyorsunuz.
Söyleyen kişiye göre değişir. Ben onun kıskandığını anladım, ve adamda nerden çıkardın ilgi gösterdiğimi söyle deyince çok muhabbet ediyorsunuz demiş ee ona ne, kimle istersem muhabbet ederim ben kendimden emin olduktan sonra ona ne
Ama daha önce de bazı kişileri ayırmaya çalıştığını duyduğum için yarın öbür gün karısının duyacağı şekilde iftiraya devam ederse diye konuşmak istedim
Kızdığım konu da söz verip söylemesi. Ben arkadaşım duymadan muhabbet etmeyi azaltalım, biraz daha dikkat edelim istedim konu uzamasın istedim. Arkadaşım benden için ne söylediğim şeyi yetiştirdi diye düşünüyordur, ben bunu istemedim
Birde kolay değil kaç senelik arkadaşlık bitti

Ben de buraya konu açana kadar iyi ettiğimi düşünüyordum ama yorumları okuduktan sonra acaba söylemeseydim mi diye düşünmeye başladım
Ben konu uzamasın bugün bu iftirayı atan yarın başka bir iftira atar diye düşünürken olayların eşinin benimle konuşmak istemesine kadar geliceğini düşünmedim
Bir yandan iyi oldu artık kimseye iftira atmaz diye düşünürken, bir yandan acaba çok mu abartmaya başladım diye düşünmeye başladım.

ben burada otobüste tacize uğradım diye konu açtığımda yüzde 80 lik bir kısım adamı savunmuştu. allasen neden ciddiye alıyorsun ki

Ama daha önce de bazı kişileri ayırmaya çalıştığını duyduğum için yarın öbür gün karısının duyacağı şekilde iftiraya devam ederse diye konuşmak istedim

Birde kolay değil kaç senelik arkadaşlık bitti
Uzgunum ama hata sizde.
Kac senelik arkadaslik, kardes gibiydik dediginiz kadin hakkinda yazdiklariniz bunlar, böyle bir insani bile bile en yakin arkadas yapıyorsaniz bile bile lades demissiniz üzgünüm.

Yani kız iftiracı, kotu niyetli, baskalarini ayırmaya çalışırken sorun yoktu, ipin ucu size gelince mi sorun oldu ben anlamıyorum ki. Kadinin ne oldugunu zaten biliyormussunuz.

kız öyle biri ki işi uzatıp farklı boyutlara çeker diye çok korktum
Bu arkadaşım daha önce başka kişileri ayırmaya çakılmış. İşe başlamadan önce bana söylemişlerdi dikkat et diye uyarmışlardı ancak ben kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez diye düşünerek arkadaşlığımı devam ettirdim.
Arkadaşımın daha çok fazla şey söylemesinden korktum. Daha önce başka kişileri ayırmaya kalmış öyle söylemişlerdi biliyorum tanıyorum bu yüzden söyledim. Bulunduğumuz ortam dedikoducu bir yer adım duyulursa ne yaparım ben.ama eşinin benimle konuşmak istiyeceğini düşünmedim tabi
Çünkü arkadaşımın ne niyetli olduğunu biliyoruz

Daha ileri boyutta bir iftiraya maruz kalmamak için ki bunu yapabilecek bir kapasitede olduğu için arkadaşım önüne geçmek istedim
bu kız kötü niyetli bunu adamın bilmesi gerekiyor diye düşündüm

Dedim dedim merak etmeyin hepsini dedim tersledim ama adam hala farkında olmadan bu hareketlerine devam edicek ve kıskandığını gerçekten hissettiğim için bu kız kötü niyetli bunu adamın bilmesi gerekiyor diye düşündüm
Son kez yazıp bu konudan çekiliyorum...
şimdi @livaswonderland hanım sizin anlattıklarınıza göre büyütülecek bir şey yokmuş arkadaşınız size bu adam senden hoşlanıyor galiba demiş evet kötü bir şey ama demek ki adamın hareketleri gerçekten size çok yakın ki arkadaşınız bunu belirtmiş.sizde saçmala vs vs bir şeyler demişsiniz ama içinize kurt düşmüş.
sizde yememiş içmemiş alakasız bir şekilde önce kocanıza (ne manada kocanıza gidip söylediniz oda muamma çünkü insan bu doğru değilse kendi içinden bile soyleyemez) söylemişsiniz sonra oda yetmemiş adama gidip ayşe bana senin benden hoşlandığını söyledi HüSamettin abi demişsiniz ne mana?
Hüsamettin abi kalkmış kıza bağırmış sizde Hüsamettin abiye... (Gerçekten abi ise sizin için gidipte adama bağırmamlıydınız zaten bu ne samimiyet)
Birde gitmiş karısına telefon etmiş söylemiş.
Sonra kız size küstü diye sorun yapmışsınız.
buraya kadar böyle ama eksikler var bence anlatmadığınız(çünkü mantık oturmuyor)
1. Neden arkadaşınızın sizinle konuşmaması bu kadar zorunuza gitti?
2. Arkadaşınızın belki de saçmalık,geyik olarak söylediği şeyi kalkıp neden adama ve en önemlisi eşinize söylediniz?
3. O adama bu kadar güveniyor musunuz?

teşekkürler iyi forumlar:)

not: üşenmedim yazdım çünkü mantıksız geliyor yazdıkları eksikler var tamamlanmıyor. :KK24:

Bazi konulari okuyunca nekadar usengec bir insan oldugumun farkina variyorum. Bu olay hakkinda ne dusunecegimi bilemedim. Biri ortaya laf atmis. Siz pesine dusmussunuz. Konu uzamista uzamiss okadar sacma bir yere gelmiski sonuc olarak. Kac yasindasiniz merak ettim

Amacınız eşinizi mi kıskandırmaktı ona söylediniz ? ben açıkcası bunu dürüstlük olarak göremedim çünkü ortada iftira dediğiniz öylesine söylwnmiş bir söz var.belki de arkadaşınız sadece bir uyarıda bulundu.kendi içinizde de sanki bunu düşünmüş bir başkası söyleyince de karşı tarafın fikrinden emin olmak istemiş gibisiniz.Ben burada sadece adamın eşini takdir ettim gerçekten kendine güvenen bir kadın olduğu besbelli siz istediğiniz kadar süslensenizde onun eşinin ilgisini çekemeyeceğinden de emin gibi umarım bunu bir yarışa çevirip daha çok ilgi toplamaya uğraşmazsınız.Süslenşp gitmekse hem adama hem karşıya ilgi çekmek istediğiniz izlenimini verir.bence olmadığını düşündüğünüz bir konuyu gereksiz uzatıp başkalarının ilişkilerinide bozma noktasına geliyorsunuz öyle bir şey yoksa yokmuş gibi davranın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back