- 13 Şubat 2019
- 4.512
- 21.423
TebriklerBen de 8 gün önce rafine şekeri tamamen hayatımdan çıkararak aynı zamanda şekersiz beslenmeyi de intermittent fasting'e katarak başladım henüz düzenli spora başlayamadım ancak gün içinde sabahları servis işyeri arası mesafeyi yürüyebiliyorum. If'i yaklasık 1 sene oncesinde adının if olduğunu bilmeden bilinçsiz bir şekilde uyguluyordum ben. Sabah öğlene kadar bir şey yemiyordum hatta ve hatta sonrasında biraz daha abartıp akşama kadar ağzıma katı gıda sokmuyordum bu kısım biraz bilinçsiz ve yanlış olmuştu sonradan farkına vardım yani günde sadece tek öğünle besleniyordum bu da sanırım if'in 20/4 çeşidi ve daha ağır olanıymış. Tek öğün beslendiğim dönemde karın bölgesindeki yağlarım dehşet bir hızda eridi. Spor salonlarında canhıraş göbeği eritmek için binbir türlü uğraşlarla yaptığımız o mekik hareketlerinin hepsi nafile, karın, basen, kalçalar hepsi tek öğünde eridi gitti ama tabi spor yapmadığım için sıkılaşma olmadan gitmişti, sporla birlikte fit bir vücut olurdu eminim.
Günde iki öğün aralıklı oruç modeli çok etkili bir şekilde kilo verdiriyor. Bunun yanına şekersiz beslenmeyi de ekleyince kilo verme daha da hızlı gerçekleşiyor. Ben şuan ekmek de dahil olmak üzere makarna, pilav, patates kompleks karbonhidratları da çıkarmış durumdayım. Günde sadece 10 dakikalık bir yürüme hareketliliğim olmasına ve spor yapmamama rağmen şuan incelme hissediyorum henüz tartılmadım ama şu karlı soğuk havalar bi azalsa üşenmeyip spora da gideceğim.
Merhaba ben de başlamayı düşünüyorum.Öğün ve saatlerimizi paylasabiliriz.Merhaba başlamayı düşünen varsa birlikde destek olarak başlayailiriz.
Merhaba Tek öğün beslenme şeklinde başlamak istiyorum.Dayanabildiğim kadar.Akşam 5 yada 6da yemek saati olacak şekildeMerhaba ben de başlamayı düşünüyorum.Öğün ve saatlerimizi paylasabiliriz.
Ben de ilk öğün 12 ikinci öğün akşam 7 de olacak şekilde başlayacağım.Umarım iyi gider diyetiniz.Tek öğünde daha fazla yağ kaybı olduğunu okudumMerhaba Tek öğün beslenme şeklinde başlamak istiyorum.Dayanabildiğim kadar.Akşam 5 yada 6da yemek saati olacak şekilde
İyi geceler başlayabildinizmi ben regl dönemine denk geldim bittikden sonra başlamayı düşünüyorum.Regl zamanı kilo kaybı olmazsa moralim bozulcak.1 hafta sonraya erteledimBen de ilk öğün 12 ikinci öğün akşam 7 de olacak şekilde başlayacağım.Umarım iyi gider diyetiniz.Tek öğünde daha fazla yağ kaybı olduğunu okudum
Bende yarın başlamak istiyorum sizlere katılmak isterimMerhaba arkadaslar 28 yaşındayım 2 prenses annesiyim biri 7 diğeri 1 yaşında hamilelik sürecinde 10 kilo alarak 80 kiloylayla dogumu gerçekleştirdim emzirme sürecinde 11 kılo alarak 91 kiloya ulaştım bi müddet sonra artık bir yerlerden başlamam gerektiğine inandim araştırmalarım sonucunda zihin gücüyle zayiflama adlı makaleler okudum meditasyonlar yapiyorum sonrasinda intermittent fasting (if) yani aralıklı oruc yaparak 1.5 aylık süreçte 8 kilo verdim beslenme düzenim 16 saat aç kalıyorum 8 saatlik dilimde besleniyorum
vermem gereken 30 kilom var
13 nisan cumartesi 91
19 nisan cuma 88.7
22 nisan 88.3
27 nisan 86.8
15 mayıs 85.6
20 mayıs 84.8
27 mayıs 83.4
bana katılıp bilgi alışverişinde bulunabiliriz hepinize şimdiden teşekkürler
Hâlâ devam ediyormusunuz kaç kilo verdiniz bende başlamak istiyorum boyum 1.68 kilom 69-70arasi değişiyor yarından itibaren başlıyorum umarım bu grupta devam edenler vardırPek kimse kalmamış bu konuda sanırım. Ben if diyetine başlamaya karar verdim. Kilomu bilmiyorum ama 85-87 arası sanırım boyumda 1,60cm. Doğum yapalı 3 sene oldu ve kilolar yapıştı kaldı. Hamilelik döneminde 27 kilo aldım, doğumdan sonra 10 kilo gitmişti ama zamanla geri geldi onlar.
Çalıştığım için sabah 12 akşam 8 olarak saatlerimi ayarlamaya çalışacağım. Bu süreçte tartılmak istemiyorum çünkü benim için önemli olan sayılar değil aynadaki görüntüm. Tek sıkıntım sabah kahvaltı alışkanlığımı bırakmak olacak sanırım. Ama onu da kahve ve çayla atlatmaya çalışacağım. İnşallah başarılı olurum çünkü artık çok sıkıldım kilolarımdan. Eski 28 beden kıyafetlerimi giymek istiyorum. İnşallah ben kilo verene kadar eski kıyafetlerimin modası geçmez
Bu diyete devam eden ya da başlamak isteyen arkadaşlar varsa buradan destek olabiliriz birbirimize bekliyorum
Ben ramazanda bilmeden uygulamış oldum boyum 1.68 kilom ramazan basında 74 idi ramazandan 10 gün sonra tartildigimda 67 kiloya düşmüştüm 7 kilo vermiştim hicte spor yapmadım spor yapmadım 10 kilo verirdim galiba ama 15 gündür kilom 69_ 70 arasında gidip geliyor tekrar yarın başlayacağım umarım başarabilirim 41 yaşındayım 60 kiloya düşmek istiyorum 10 kilo umarım becerebilirim inşaallah motive olur birbirimize destek oluruz iyi akşamlarben 12 martta başladım nisan sonuna kadar 9,5 kilo verdim. sonra bozdum. aslında yeniden başlamak istiyorum ama bir türlü motive olamadım.