İnsanlar nasıl leş evlerde yaşayabiliyorlar

yerlere tuvalete, buz dolabına bir şey diyemeyeceğim de örümceğin pislikle ne alakası var, pislikle beslenen bir böcek değil ya, ben bir hafta evi bırakıyorum, sadece 7 günde, oraya buraya ağ yapmış, aylardır oturulmamis efekti veriyorlar, biri gelse ne pis diyecek demek. gerçi bunda yaşadığım yerin börtü böcek populasyonunun yüksek olmasının da etkisi var tabi, karadeniz çok zengin bu konuda. kimsenin evinde de örümcek ağı görünce, örümcek görünce pis demem doğrusu, sabah akşam indirip kaldirdigim balkon storumun zincirine ağ yapıyorlar, ne yapalim, elimizde süpürge borusu 3-5 nöbeti mi tutalım?

cidden çok üzüldüm ya keşke evi bi kontrol edip sözleşme yapsaydın ya da ev sahibi temizletseydi. 1 yıl orda zor geçer gibi geliyor istersen bi kez daha başkasına temizlet sözleşme sorun olmazsa ev sahibine anlat durumu yeni ev bakabilirsin. Sen psikolojini bozmadan bi çözüm bulsan iyi olur canım

Biz önceki yıllarda benzer durumla karşılaştık. Eski ev sahibimiz bulunduğumuz ile tayiniı cıktı bizim de baska ile. 2 3 gun içinde ev bulup taşınmamiz gerekti hic bir şekilde bütçeye uygun konumu iyi ev bulamadik bir tane bulduk öğrenci evi her yer o kadar pis ki evde kapıya dokun elin yapışır mutfak dolabına dokun elin yapışır banyo tuvalet hak getire. Lavabonun gideri saçtan görünmüyor Camlardan çamur akiyor. Yerler simsiyah parkeler leş gibi. Kvalidem annem ben temizledik. Öğrenci olmak pislik içinde yaşamayı gerektirmiyor ya. Ben de öğrenci oldum gayet de temizliğimi yapıyordum. Bu kadar pis insanlarla aynı toplumda yaşıyor otobüse biniyoruz vs vs.
1 donemde 2 3 günü ayirsalar o evler tertemiz olur.

Su emojilerle bizi de kusturma kivamina getirdin kuzum sagol ...fakat 12 saat temizlenen evde temizlik avcilari bile rahat eder diye dusunuyorum bi dis cephe olayina girmemissin

Erkek kardeşim erkek arkadaşıyla aynı evde yaşıyor. 1 günlük ve ilk defa onlara gittim hafta sonu........ Bak o wc de ve mutfakta her türlü hastalık ismi yazıyordu..... Tövbeler olsun.. Sabah herkes yatarken wc ve mutfağı üstünden temizledim ona rağmen parladı düşün öyle ki domestoslu sularla banyo yapmak istiyorum..

Kadın tutun o yapsın. Üstünden bidaha siz yapın anca içiniz rahat eder

şaşırıyorlar sanki tarantula karadul saldık eve =D

evet aslında temizletmek ev sahibinin görevidir. eşyalı evlerde en azından.
yani kiralanıyorsa, kirayı almayı biliyorsa yeni kiracı girmeden önce şöyle dip köşe temizlik yapıp vermeli.

Velvette hayırlı olsun temiz pakoturmak nasip olsun, ablacım imkan varsa temizliğe yardımcı tutarsan iyi olur, hatta bence imkan varsa temizlikten önce evi şöyle bir boyatsan kokusu değişir, sonra yardımcı tutsan, gelen kadın her yeri tepeden tırnağa temizlik ürünleriyle paklasa mis gibi oturursun.

Titiz biri değilimdir ama huyluyum, kendi badanamı yaptırmadan, klozeti üstündeki sırları dökülene kadar deterjanlamadan ve mutfağı tepeden tırnağa kazımadan içime sinmiyor.

Örümcekler için bir şey diyemiyorum onlar 2 günde bir temizleseniz de evde kaçak yaşamaya meyilli canlılar

Sizi çok iyi anlıyorum her taşınma sonrası o travmayı yaşıyorum. Son taşındığım evin mutfak dolabı üstü bu ben sunta sanmıştım yağ çözü döktüm altından bu çıktı. Yardıma kadın alıyorum ben ama mutfağıma sokmuyorum,Bir de onun temizlediği yerleri de arkasından ben temizliyorum tekrar ama camları değil mesela onları sadece kadına sildiriyorum. Muhakkak klozet kapağı değiştiririm ilk işim onu atmak olur. Ama bu evim küvetli bir sene o küvete terliksiz basamadım. Temizlik konusunda ciddi bir hassasiyetim hep vardı pandemiden sonra hassasıyet değil artık OKB sanırım. Pandemi sürecinde hiç ev değiştirmedim düşününce bile böyle birşey olursa diye nefesim kesiliyor. Evi ilaçlatın bence,hem pandemiye karşın hem de böcek falan için

Eklentiler

• evvv.jpg
    68,7 KB · Görüntüleme: 82
Ya konuyla biraz alakasız olacak ama hangi böcek ilacını eve sıkıyorsunuz ve o orümcekleri engelliyor mu?
Benim ev müstakil, kesinlikle o kadar kirlenmiyor düzenli temizliyorum tabi ama örümcek ve değişik böcekler oluyor haftada bikere denk geliyorum hiç yoksa. alt kat oldugu için camdan tırmanan bile oluyor ben aşırı huylanıyorum gördüğüm gün uyuyamıyorum. en etkilisi hangisi acaba direk kökten çözecek?

Buzdolabını birinin yardımı ile çekmen lazım , ben bile kendi evimde 2 ayda bir çekip siliyorum altından neler neler çıkıyor seninki nasıl haldedir kimbilir.

Bence bir şirketle anlaşın paraya da kıyın dip köşe temizlik yapsınlar

Ev eşyalı ise halılar vs gibi tekstil ürünlerini atın yeni alın. Buzdolabına yapacak bişey yok rafları tek tek çıkarıp yıkayın silmekle olmaz

Durumunuz müsaitse klozeti tamamen değiştirin yenisini taktırın annem lojman tuvaletini öyle yapmıştı ben kullanamam dedi

Sahsen her ciktigim evi piril piril teslim ettigimi söyleyebilirim. Kendimi gectim, karsidakinin malina karsi saygidan insan adam akilli teslim eder. Bazilarda sayginin s si yok ki.

taşınırken evi leş gibi bırakmak nedir ya? elbette yeni gelen temizleyip girer ama arkandan küfür ettirmemek lazım, dip köşe olmasa da leş gibi bırakmak çok ayıp bence. örümcek mevzusu ise ayrı, bol ağaçlı bir yerde yaşıyorum, sanki hiç temizlenmiyormuş gibi belli yerler örümcek ağı oluyor o konuda biraz çaresiz kalınıyor.

Malesef ki sanıldığından dağa sık bir durum
Özellikle eşyalı evlerde genelde böyle oluyor. Okul ve iş nedeni ile bir çok stüdyo daire tutmuş ve yaşamış biri olarak defalarca karşılaştım. Neden böyle bilmiyorum ama öyle 12 saatte şayet birirebildiyseniz çok iyi

Yalnız bunlar kafaya takacak şeyler değil boş verin temizlendi bitti işte. İçinize sinmezse ya birini bulun temizliğe ya da bir kat daha geçin. İlk başta o pisliği görünce insanın midesi bulanıyor soğuyor ama çok değil bir iki haftaya geçer.

Bir çocuk vardı üniversitede, acayip hoşlanıyorum, koştum baya peşinden falan. Sana yemek yapayım bana gel dedi bir gün tamam dedim. Gittiğimde yapmıştı yemeği. Yardıma ihtiyaç var mı diye mutfağa girdim ama mutfakta 7 ceddim break dance yapıyor olsa daha az şaşırırdım. Bakteriyoloji derslerini orada versinler, üniversiteye bağışlansın ora ,öyle bir ortam. Özellikle kapalı balkon tarafına yığılmış çöp poşetleri ve eski kedi kumları beni benden aldı. Elimi yıkayayım dedim banyoya gittim. Hata 2. Umumi tuvalette kamp yapsan daha az mikroba maruz kalırsın. Kusura bakma ama ben gidiyorum dedim. Çok şaşırdı. Dedim ben ne burada durabilirim ne o mutfakta pişen şeyi yiyebilirim ki temizlik takıntısı olan bir insan değilim bu arada. Evet ya ev biraz kirlendi diyor. O benim gözümde ilah olan herif gitti, bitti ne hoşlantı ne bir şey anında soğudum. Herif bana dokunmak istese az önce elini o tuvalete soktuğunu falan hayal etmeye başladım. Bitti öyle. Öf yazarken hatırladım da çok zor anlar yaşadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…