- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Evimizi eşyalı kiraya veriyoruz. Aman Allahı insanların bu kadar pis olabileceğini asla bilmiyordum. Bir de onlar çıkınca temizleyip öyle veriyoruz. Hiç anlatmayım iyice soğursunuz. Halıları ve koltukları yıkama şansınız var mı. Veya örtü örtüp kullanın. Kulozetin kapağını değiştirebilirsiniz, kiradan düşersiniz.
Masumlar apartmanindaki safiye vardiyaValla bi' espriyi kaçırdım ama keşke ben de anlayıp gülsem : D
Islak mendille temizlik yapanı ilk kez duyuyorum
Icinizin rahat etmediği kadar var. Yardimci almak istemiyorsanız takacaktınız maskeyi eldiveni, camasir suyu ve diğer deterjanlarla bi güzel temizleyecektiniz heryeri
Ay o örümcekleri anlattınız ya çok kötü oldum ben de. Her yere çamaşır suyunu boca edin, ya da bir temizlik şirketi ile anlaşın gelip baştan aşağıya temizlesinler bir de ilaçlama yaptırın. Cicili bicili nevresim, masa örtüsü takımları alın, evi biraz zevkinize göre süsleyin, aklınıza getirmemeye çalışın.
Dolap arkası dediğiniz sabit dolapların arkasıysa o en temiz evde bile temiz olamaz üzgünüm çünkü dolabı yerinden söküp silemezsiniz, sifonun arkasına gelince oraya sığabilecek kalınlıkta bir toz bezini ili ucundan tutulacak şekilde araya yerleştirip iki tarafından çekiştirerek temizleyebilirsiniz.Ay hiç gülesim yoktu çok iyi
Her yeri silemedim gibime geliyor o dolapların arkası o sifon haznesinin arkası aklımdan gitmiyor
Buzdolabını çekmek çok da zor bir şey değil ya, ben tek başıma çekip itebiliyorum, fişini çekin, kapağını açıp kenarlarından tutup asılın, kapağından tutmayın ama elinizde kalmasın. Yanlarında elinizin gireceği kadar aralık vardır mutlakaÇamaşır suyu yerine ne kullanıyorsunuz ki mesela?
Bir de buzdolabı arkası ve o sifon haznesi arkasına nasıl ulaşabilirim, ben oraya döktüm çamaşır suyu, küf önleyici + böcek ilacı ama oradan çok işkilleniyorum çok dar ve yapışık sökmeden nasıl temizlerim onu düşünüyorum
Yarın annemi de arayıp soracağım gerçi : D
Yazdığın ana konunun altında sol tarafta düzelt butonu var, oradan ekleme yap böyle başa çıkamazsın.Aaaaaaaaay 20.ye açıkladım artık kabasını ıslak mendille alıcaz herhalde üstüne bez mi atıcam o simsiyah şeylerin
Çağırıp birilerini temizletseydiniz keşke dip köşe.Ay hiç gülesim yoktu çok iyi
Her yeri silemedim gibime geliyor o dolapların arkası o sifon haznesinin arkası aklımdan gitmiyor
Biz şu an oturduğumuz eve taşındığımızda (ev şehirdışında, boş arsalar ve bahçeler arasında bir yer ve 2 yıl kapalı kalmış) Kapı girişinde sundurma çatısının altında saydım tam 16 tane anlattığınız gibi avuç içi büyüklüğüne ince bacaklı örümcekler. Kapının girişinde tam tepemizde. Bir de ev ve bahçenin bir taraflarından sürekli değişik değişik örümcekler çıkıyordu. Ben aşırı korkarım fobim var. Mecburen sağlam bir ilaçlama yaptık, ama geçti yani artık görmüyoruz. Siz de sağlam bir temizlik ve ilaçlama yaptırın, geçin oturun takmayın kafaya, zamanla unutursunuz.Benim de içim öyle şey oldu işte kımıl kımıl
ozon ve sirke en büyük dezenfektan...ancak tam temiz olduğuna inanırsanız içiniz rahat edecek!Yeni bir stüdyo daireye taşındım ve 12 saat temizledim hanımlar
Önceden söyleyeyim midesi bulanacak varsa okumasın çünkü böyle leş az görülür
Ben eve girmeden ev sahibi dedi "Aa çıkan kız temizledim dedi şanslısın"
İçimden dedim ki "Kesin temizlemiştir"
Haksız değilmişim, bir yerleri viledalamış belli ki.
Allahım o buzdolabının içinde katı olmuş kirlenmiş dökük yemekler, organizmalar mı neler artık.
Yerleri siliyorum siyah çıkıyor su.
Dedim bu böyle olmayacak bir sürü silip silip attım ama siyaha dönüyor ya bembeyaz kapkara çıkıyor her tarafı
İnsan o küfün organizmanın içine yemeğini nasıl koyar.
Dolap içleri desen aynı kurumuş lekeler elimle kazıdım hep.
Her yer örümcek ağı zaten.
Hele beni şok eden, klozetin bir kenarı duvara çok yakın, oraya bir göz attım örümcek ağ falan örmemiş arkadaşlar oraya Londra metrosu kurmuş resmen öyle kalın, her yanı kaplamış
Ya bir insan oraya totosunu koyup affedersin ama nasıl tuvalete çıkar
Tamam herkes korkmaz kenarda köşede bir örümcek olur ama 4 tane avuç içi kadar örümcek çıktı oradan o kalın kalın ağları yıkadım attım
Ben her şeyi temizledim ama içim rahat değil ya az buçuk pişman oluyorum 1 senelik kira sözleşmesi var yaşamam gerekecek burada nasıl rahat edeceğim bilmiyorum
(Bu sene sezona geç kaldığım için artık en iyi bunu bulmuştum yer kalmamıştı, seneye daha erken bakacağım inşallah)
Hala tuvalete gidince mesela o duvar kenarına baka baka oturuyorum bir tane daha çıkar mı diye korkuyorum
Her şey yapış yapış veya pismiş gibi geliyor, aklımdan gitmiyor zaten 1 haftadır iştahım kapandı yerken aklıma geliyor temizlediğim pislikler
Sanki tuvalet bazen kokuyor gibime geliyor
Sonra içim kaşınıyor böyle diyorum bu dolapların arkası ne pistir, bu klozet sifon haznesinin arkasında küf olabilir
Bunları çekip nasıl temizleyeceğim diye içim sıkılıyor
Acaba alışır mıyım buraya ya 1 sene gider mi böyle
Siz böyle leş yer temizlediniz mi alıştınız mı
Her gün giriş çıkış yerlere böcek ilacı sıkıyorum, oda parfümü falan ama içim bir kaşınıyor
Ayyyyy o kadar sayfayi sabah sabah nasıl okuyum açıklamak zor geliyorsa konuyu duzenleyip not olarak ekleAaaaaaaaay 20.ye açıkladım artık kabasını ıslak mendille alıcaz herhalde üstüne bez mi atıcam o simsiyah şeylerin
Plastik küçük leğene sıcak su koyup üstüne çok amaçlı temizleyici dökerim. Dolapların içini bembeyaz yapıyor , yerleri falan da bununla siliyorum.Çamaşır suyu yerine ne kullanıyorsunuz ki mesela?
Bir de buzdolabı arkası ve o sifon haznesi arkasına nasıl ulaşabilirim, ben oraya döktüm çamaşır suyu, küf önleyici + böcek ilacı ama oradan çok işkilleniyorum çok dar ve yapışık sökmeden nasıl temizlerim onu düşünüyorum
Yarın annemi de arayıp soracağım gerçi : D