İnsanlar nasıl leş evlerde yaşayabiliyorlar

Evimizi eşyalı kiraya veriyoruz. Aman Allahı insanların bu kadar pis olabileceğini asla bilmiyordum. Bir de onlar çıkınca temizleyip öyle veriyoruz. Hiç anlatmayım iyice soğursunuz. Halıları ve koltukları yıkama şansınız var mı. Veya örtü örtüp kullanın. Kulozetin kapağını değiştirebilirsiniz, kiradan düşersiniz.

Attım onların hepsini ben, halı falan ıslak kokuyordu ayakkabıyla basılmış belliydi, yenisini alırım ev sahibi isterse olsun

Islak mendille temizlik yapanı ilk kez duyuyorum
Icinizin rahat etmediği kadar var. Yardimci almak istemiyorsanız takacaktınız maskeyi eldiveni, camasir suyu ve diğer deterjanlarla bi güzel temizleyecektiniz heryeri

Ay o örümcekleri anlattınız ya çok kötü oldum ben de. Her yere çamaşır suyunu boca edin, ya da bir temizlik şirketi ile anlaşın gelip baştan aşağıya temizlesinler bir de ilaçlama yaptırın. Cicili bicili nevresim, masa örtüsü takımları alın, evi biraz zevkinize göre süsleyin, aklınıza getirmemeye çalışın.

Islak mendille temizlik yapanı ilk kez duyuyorum
Icinizin rahat etmediği kadar var. Yardimci almak istemiyorsanız takacaktınız maskeyi eldiveni, camasir suyu ve diğer deterjanlarla bi güzel temizleyecektiniz heryeri

Aaaaaaaaay 20.ye açıkladım artık kabasını ıslak mendille alıcaz herhalde üstüne bez mi atıcam o simsiyah şeylerin

Benim de içim öyle şey oldu işte kımıl kımıl

Ay hiç gülesim yoktu çok iyi

Her yeri silemedim gibime geliyor o dolapların arkası o sifon haznesinin arkası aklımdan gitmiyor
Dolap arkası dediğiniz sabit dolapların arkasıysa o en temiz evde bile temiz olamaz üzgünüm çünkü dolabı yerinden söküp silemezsiniz, sifonun arkasına gelince oraya sığabilecek kalınlıkta bir toz bezini ili ucundan tutulacak şekilde araya yerleştirip iki tarafından çekiştirerek temizleyebilirsiniz.

Belli ki takıntılı bir insansınız ama mikroplar da kirler de sonsuza kadar var olabilen şeyler değil, temizleyince gidiyorlar. Kiraya girdiğiniz ev maalesef asla hayal ettiğiniz kadar temiz olamaz çünkü herkesin temizlik anlayışı farklı, böyle olsun istiyorsunuz sıfır evin ilk kiracısı olmak için uğraşmanız lazım. Ya da gidip 1+1 sıfır ev alacaksınız

valla örümceğe takılmam ben. yatak odasının dolap kenarına ağ örmüş bir tanesi bu sabah gördüm. hiç ellemedim. pis sivrisinekleri av etsin kendine. ufak böcekleri de yer evi temizler doğal ilaç.. birde TLC de temizlik programları var onu izlersen o evin temiz olduğunu anlarsın.

Buzdolabını çekmek çok da zor bir şey değil ya, ben tek başıma çekip itebiliyorum, fişini çekin, kapağını açıp kenarlarından tutup asılın, kapağından tutmayın ama elinizde kalmasın. Yanlarında elinizin gireceği kadar aralık vardır mutlaka

Ben de kız öğrencilerin çıktığı bir apart daireye girmiştim. 1.5metrelik Mutfak tezgahında kalıplaşan yağı temizlemek bir bütün günümü almıştı, ömrümün sonuna kadar hatırlayacağım bir görüntü hala hafızamda, ama temizledikten sonra büyük bir mutlulukla rahatça kullanmıştım

büyük ihtimalle eski kiracı uzun bir süredir o evi kullanmıyordu. aksi mümkün değil çünkü, kimse o derece pisliğin içinde oturamaz. uzun bir süre ilgilenmediyse temizlik de yapılmamıştır, yaptım deyip geçmiştir. eşyalı evlerin kirası da yüksek oluyor, dünya kadar kira veriyorum neden temizleyeyim diye düşünmüş olabilir. ben hiç eşyalı evde oturmadım, hep boş eve girip güzel bir temizlik yapıp kendi eşyalarımı koydum ama taşınırken evi ekstra temizleyip de bırakmadım mesela. vileda yapmadım, cam silmedim, süpürmedim boşalttığım evi giderken. elbette pislik içinde değildi ama tutacak olan kişinin de bi silip süpürmesi, camlarını silmesi, dolapların tozunu vs alması gerekmiştir muhakkak. eski kiracıdan yeni kiracıya araya zaman faktörü giriyor o zaman da biraz kirlenme oluyor.

keşke siz uğraşacağınıza bir temizlikçi tutsaydınız, o hallederdi hepsini.

bakarsak bağ, bakmazsak dağ olur :) bence eve ısınmamak için bir neden yok. pisti, temizlediniz, adam ettiniz, yaşanası bir alan haline getirdiniz. elinize sağlık diyelim :)

Ay hiç gülesim yoktu çok iyi

Her yeri silemedim gibime geliyor o dolapların arkası o sifon haznesinin arkası aklımdan gitmiyor
Çağırıp birilerini temizletseydiniz keşke dip köşe.
Temizlik hastası değilim ama anlattığınız ev epey pismiş anladığım kadarıyla bu sebeple içinize sinmiyorsa buharlı makineyle gelip evi sterilize ediyorlar o tip birşey de düşünebilirsiniz belki. Kafanız rahat olur.

Benim de içim öyle şey oldu işte kımıl kımıl
Biz şu an oturduğumuz eve taşındığımızda (ev şehirdışında, boş arsalar ve bahçeler arasında bir yer ve 2 yıl kapalı kalmış) Kapı girişinde sundurma çatısının altında saydım tam 16 tane anlattığınız gibi avuç içi büyüklüğüne ince bacaklı örümcekler. Kapının girişinde tam tepemizde. Bir de ev ve bahçenin bir taraflarından sürekli değişik değişik örümcekler çıkıyordu. Ben aşırı korkarım fobim var. Mecburen sağlam bir ilaçlama yaptık, ama geçti yani artık görmüyoruz. Siz de sağlam bir temizlik ve ilaçlama yaptırın, geçin oturun takmayın kafaya, zamanla unutursunuz.

ha bu arada öğrenciyken kyk yurdunda kalıyordum. 4 kişilik odada.
3. sınıftaki 2 oda arkadaşım aşırı pisti.
dünya kadar bulaşığı yığardı.
(herkesin tabak çanağı ayrı, herkes kendi bulaşığını yıkardı)
bir keresinde bir haftalık memleket ziyaretinden sonra odaya döndük diğer arkadaşımla.
o 2 arkadaş evine gitmemişti, yurtta geçirmişti tatilini ders çalışacakları için.
gördüğümüz manzara şok!
kule gibi bulaşık yığmış odanın içine ve onlar resmen küflenmişti.
bir hafta hiçbir şeye ellerini sürmemişler ve o pislik resmen aile kurmuştu odanın içinde.
bir kavga, bir kıyamet tabii. yönetime şikayet ettim o pisliği de müdürün zoruyla temizlediler.

4. sınıftaki oda arkadaşım 10 günde bir olan nevresim değişimini ayda bir yapardı. biz 10 günde bir çarşaf değiştirirken o 1 ay aynı çarşafta yatardı. (10 günden önce nevresim değiştiremezdik, yasaktı) haftada 1 banyo yapardı falan.

yani ben burada eski kiracı belki uzun süre evle ilgilenmemiştir, evde yoktur falan dedim ama bazı insanlar hakikaten pislik içinde yaşamaktan rahatsız olmuyor.

ozon ve sirke en büyük dezenfektan...ancak tam temiz olduğuna inanırsanız içiniz rahat edecek!

Aaaaaaaaay 20.ye açıkladım artık kabasını ıslak mendille alıcaz herhalde üstüne bez mi atıcam o simsiyah şeylerin
Ayyyyy o kadar sayfayi sabah sabah nasıl okuyum açıklamak zor geliyorsa konuyu duzenleyip not olarak ekle
Ayrıca bende pandemide taşındım, korkudan temizliğe kimseyi alamadığım için eşimle temizledik ve sadece ilk temizlikte kullanacağımız bezler ve vileda aldık temizledikten sonra attık. Ardından temiz bezlerle tekrar temizledik böylece ıslak mendil kullanmamış olduk

Son düzenleme:
Klozet arkasına kireç sökücü döküverin ince bisey bulup bez geçirebilirsiniz belki
Dolap arkalarıda zamanla silinebilir
Çok içinize sinmiyorsa banyo duvar tavan wc yada banyo temizleyiciyle içinize sinene kadar temizleyin
Benimde duvarlar cok kötüydü
Yatak odasının duvarları bile yapış yapıştı iki kere sildim tavan duvar bişey kalmadı
Yine banyo duvar tavan temizledim hep
Artık siniyor içime

Plastik küçük leğene sıcak su koyup üstüne çok amaçlı temizleyici dökerim. Dolapların içini bembeyaz yapıyor , yerleri falan da bununla siliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…