- 29 Mayıs 2021
- 2.845
- 5.510
- 39
Çamaşır suyunu doğaya zarar verdiğinden ötürü pek tercih etmiyorum doğada çözünebilen deterjanlar var veya sirke ile iş görmeye çalışıyorum bu arada buharlı temizleyicim var tavsiye ederim deterjansız yüksek ısıda buhar vererek temizleyip dezenfekte ediyor. Buzdolabı arkasını baba ağabey vs varsa çektirebilirsiniz. Sifon arkası için ne kadar dar bilmiyorum da vileda sopası girmiyorsa sprey başlıklı şişeye çamaşır suyu koyup fıs fıs yapabilirsiniz.Çamaşır suyu yerine ne kullanıyorsunuz ki mesela?
Bir de buzdolabı arkası ve o sifon haznesi arkasına nasıl ulaşabilirim, ben oraya döktüm çamaşır suyu, küf önleyici + böcek ilacı ama oradan çok işkilleniyorum çok dar ve yapışık sökmeden nasıl temizlerim onu düşünüyorum
Yarın annemi de arayıp soracağım gerçi : D
Çamaşır suyunu doğaya zarar verdiğinden ötürü pek tercih etmiyorum doğada çözünebilen deterjanlar var veya sirke ile iş görmeye çalışıyorum bu arada buharlı temizleyicim var tavsiye ederim deterjansız yüksek ısıda buhar vererek temizleyip dezenfekte ediyor. Buzdolabı arkasını baba ağabey vs varsa çektirebilirsiniz. Sifon arkası için ne kadar dar bilmiyorum da vileda sopası girmiyorsa sprey başlıklı şişeye çamaşır suyu koyup fıs fıs yapabilirsiniz.
Islak mendil yetersiz kalır velvette, güzelce bezler al onlarla tekrar bir tozunu al yerlerin derim.
Ben daha beterlerini temizledim emin ol.
Hele bir seferinde mutfak dolaplarının çekmecelerini komple çıkardıgımda bir sürü dökülmüş envayi çeşit bakliyat artıklarının arasında kurtlar gördüm.
Allah'ım orumcekler, sinekler, böcekler.
İçim kalktı yine :)
Daha bu ne ki?
Tüm dolaplara siyah sprey boyayla yazı yazanlar.
Evde çöpleri biriktirip evi bildiğiniz çöp eve dönüştürüp üstüne balkondan da çöp atanlar. (Kapıdan bakınca sadece salonda 7-8 battal çöp torbası görmüştük)
Klozeti bildiğiniz tıkayıp öyle bırakanlar...
Emlakçılara sorun size neler neler anlatırlar hele ki öğrenci eviyseGerçi aile evide de o piyango vurabiliyor.
O dolabın arkası ortalama evde kirli olur sizde zaten kirli. Merak etmeyip direkt toz bezini kapın bence.
İnan evi görsen imdaaaaat diye bagırırdın, ben böyle pislik görmedim ajkfafbfYa o ıslak mendil mevzusu yanlış şey edildi ehemehe yapıyor öncekiler konu sahibine nasıl ehemehe yapsam şeysinde millet bakma
Üstteki toprak çamuru onunla aldım ki bezle çamaşır suyu ve kir temizleyici şeylerle alayım sonrasında
Allahım kurt mu ben örümceğe şey ediyordum neyse siz unuttuysanız ben de unuturum ya
O örümceklerin kımıl kımıl duvara tırmanış anı tövbest
Temizlemişsin, bitmis.
Bu saatten sonra neden iğreniyorsun ki?
O buzdolabı küfü falan bir haftada oluşacak bir şey, kızın zamanında yoktur muhtemelen. Fişi çekip evden çıktıysa dolapta unuttuğu şeyler küf yapmış olabilir . Küflü dolabi Temizlemişsin, icindeki kokusundan kurtulmuşsun. Daha mesele ne ki? Eski küfün ruhu gelip yiyeceklerine mikrop mu bırakacak?
Yani bu kadar takilmanin da bence insana zararı var.
Bazı olumsuzlukları arkanda birakmayi , bazı olumsuzluklarla da bir arada yaşamayı öğrenmelisin
Ben sizin fazla prenses sendromlu yetiştiğinizi düşünüyorum. Bütün konularınız da bunu doğrular nitelikte. Temizlenmiş bitmiş gitmiş, ilk yorumu yapan arkadaşın da dediği gibi eski kiracı dedikodusu mu yapacağız? Seçenekler basit ya bu sezonda bulduğunuz en iyi evi örümcek gördünüz diye bırakacaksınız ya da devam edeceksiniz. Yok akıl almak için açtım derseniz de herkesin ne cevap vereceği zaten ortada.
Örümcek benim en büyük fobilerimden biridir bu arada.Ben çok tırsarım örümcekten çok çirkin yaratıklar çok hızlı da yürüyorlar
Örümcek benim en büyük fobilerimden biridir bu arada.
aslan yattığı yerden belli olurmuş tam bu konuya cuk oturdu için rahat etmiyorsa müsait zamanda çek dolap arkalarına bak bende rahat edemem içim rahat etmezYeni bir stüdyo daireye taşındım ve 12 saat temizledim hanımlar
Önceden söyleyeyim midesi bulanacak varsa okumasın çünkü böyle leş az görülür
Ben eve girmeden ev sahibi dedi "Aa çıkan kız temizledim dedi şanslısın"
İçimden dedim ki "Kesin temizlemiştir"
Haksız değilmişim, bir yerleri viledalamış belli ki.
Allahım o buzdolabının içinde katı olmuş kirlenmiş dökük yemekler, organizmalar mı neler artık.
Yerleri siliyorum siyah çıkıyor su.
Dedim bu böyle olmayacak ıslak mendil aldım bir sürü silip silip attım ama mendiller siyaha dönüyor ya bembeyaz mendil kapkara çıkıyor her tarafı
İnsan o küfün organizmanın içine yemeğini nasıl koyar.
Dolap içleri desen aynı kurumuş lekeler elimle kazıdım hep.
Her yer örümcek ağı zaten.
Hele beni şok eden, klozetin bir kenarı duvara çok yakın, oraya bir göz attım örümcek ağ falan örmemiş arkadaşlar oraya Londra metrosu kurmuş resmen öyle kalın, her yanı kaplamış
Ya bir insan oraya totosunu koyup affedersin ama nasıl tuvalete çıkar
Tamam herkes korkmaz kenarda köşede bir örümcek olur ama 4 tane avuç içi kadar örümcek çıktı oradan o kalın kalın ağları yıkadım attım
Ben her şeyi temizledim ama içim rahat değil ya az buçuk pişman oluyorum 1 senelik kira sözleşmesi var yaşamam gerekecek burada nasıl rahat edeceğim bilmiyorum
(Bu sene sezona geç kaldığım için artık en iyi bunu bulmuştum yer kalmamıştı, seneye daha erken bakacağım inşallah)
Hala tuvalete gidince mesela o duvar kenarına baka baka oturuyorum bir tane daha çıkar mı diye korkuyorum
Her şey yapış yapış veya pismiş gibi geliyor, aklımdan gitmiyor zaten 1 haftadır iştahım kapandı yerken aklıma geliyor temizlediğim pislikler
Sanki tuvalet bazen kokuyor gibime geliyor
Sonra içim kaşınıyor böyle diyorum bu dolapların arkası ne pistir, bu klozet sifon haznesinin arkasında küf olabilir
Bunları çekip nasıl temizleyeceğim diye içim sıkılıyor
Acaba alışır mıyım buraya ya 1 sene gider mi böyle
Siz böyle leş yer temizlediniz mi alıştınız mı
Her gün giriş çıkış yerlere böcek ilacı sıkıyorum, oda parfümü falan ama içim bir kaşınıyor
Temizlenmiş geçmiş
Örümceklere de ilaç sıkmışsın o da tamam
Geçmiş gitmiş
Burada eşyalı ev kiralanan semtlerde koltuk temizleyen adamlar var buhar vs
Orada da vardır belki okulda sor
Onun dışında buzdolabı arkası benim evde de kirlidir o zırt pırt çekilmez ama toz olur sadece
Klozetin haznesinin arası minicik dök çamaşır suyunu akşam gelince de durula gider zaten
Düşünürsen hep pis gelir ama geçmiş gitmiş bir yıl bu evde ne yaparım diye düşünme
Ya bu işe yarar değil mi
En çok orası takılıyor aklıma, küf falan temizlediğim için kesin orda da bir şeyler vardır
Oraya ben sprey sıktım çamaşır suyu, fayans temizleyici ve böcek ilacı
Bunlar yeter mi küfü geçirmeye çok dar bir yer yani bir şey sokamıyorum
Yeter gitmiştir
Arada kendin temizlerken de dökersin olmaz yine
Bak KK dan öğrendiğim bir şey yazayım
Camlar kirli olsa ne olur ekmek banıp yiyecek miyiz, önemli olan bizim mutluluğumuz yazmıştı birisi
Çok fazla düşünme tuvaletin haznesinin arkasında küf olsa bile senin bu stresinden daha fazla sana zarar veremez
Gayet temizlemişsin rahat rahat otur