Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evi tutmadan önce görmediniz mi? Merak ettim.
Yazdığın ana konunun altında sol tarafta düzelt butonu var, oradan ekleme yap böyle başa çıkamazsın.
Biz şu an oturduğumuz eve taşındığımızda (ev şehirdışında, boş arsalar ve bahçeler arasında bir yer ve 2 yıl kapalı kalmış) Kapı girişinde sundurma çatısının altında saydım tam 16 tane anlattığınız gibi avuç içi büyüklüğüne ince bacaklı örümcekler. Kapının girişinde tam tepemizde. Bir de ev ve bahçenin bir taraflarından sürekli değişik değişik örümcekler çıkıyordu. Ben aşırı korkarım fobim var. Mecburen sağlam bir ilaçlama yaptık, ama geçti yani artık görmüyoruz. Siz de sağlam bir temizlik ve ilaçlama yaptırın, geçin oturun takmayın kafaya, zamanla unutursunuz.
Biz önceki yıllarda benzer durumla karşılaştık. Eski ev sahibimiz bulunduğumuz ile tayiniı cıktı bizim de baska ile. 2 3 gun içinde ev bulup taşınmamiz gerekti hic bir şekilde bütçeye uygun konumu iyi ev bulamadik bir tane bulduk öğrenci evi her yer o kadar pis ki evde kapıya dokun elin yapışır mutfak dolabına dokun elin yapışır banyo tuvalet hak getire. Lavabonun gideri saçtan görünmüyor Camlardan çamur akiyor. Yerler simsiyah parkeler leş gibi. Kvalidem annem ben temizledik. Öğrenci olmak pislik içinde yaşamayı gerektirmiyor ya. Ben de öğrenci oldum gayet de temizliğimi yapıyordum. Bu kadar pis insanlarla aynı toplumda yaşıyor otobüse biniyoruz vs vs.
1 donemde 2 3 günü ayirsalar o evler tertemiz olur.
Velvette hayırlı olsun temiz pakoturmak nasip olsun, ablacım imkan varsa temizliğe yardımcı tutarsan iyi olur, hatta bence imkan varsa temizlikten önce evi şöyle bir boyatsan kokusu değişir, sonra yardımcı tutsan, gelen kadın her yeri tepeden tırnağa temizlik ürünleriyle paklasa mis gibi oturursun.
Titiz biri değilimdir ama huyluyum, kendi badanamı yaptırmadan, klozeti üstündeki sırları dökülene kadar deterjanlamadan ve mutfağı tepeden tırnağa kazımadan içime sinmiyor.
Örümcekler için bir şey diyemiyorum onlar 2 günde bir temizleseniz de evde kaçak yaşamaya meyilli canlılar
Sizi çok iyi anlıyorum her taşınma sonrası o travmayı yaşıyorum. Son taşındığım evin mutfak dolabı üstü bu ben sunta sanmıştım yağ çözü döktüm altından bu çıktı. Yardıma kadın alıyorum ben ama mutfağıma sokmuyorum,Bir de onun temizlediği yerleri de arkasından ben temizliyorum tekrar ama camları değil mesela onları sadece kadına sildiriyorum. Muhakkak klozet kapağı değiştiririm ilk işim onu atmak olur. Ama bu evim küvetli bir sene o küvete terliksiz basamadım. Temizlik konusunda ciddi bir hassasiyetim hep vardı pandemiden sonra hassasıyet değil artık OKB sanırım. Pandemi sürecinde hiç ev değiştirmedim düşününce bile böyle birşey olursa diye nefesim kesiliyor. Evi ilaçlatın bence,hem pandemiye karşın hem de böcek falan için
Ay aynı benim tasindigim ev, evi gezmeye geldiğimizde evin oğlu evi temizlediğini söylemişti aynı şekilde. Beyaz klozet kahverengi bir haldeydi evin gerisini siz düşünün :) salondaki avize bile yağ içindeydi. Yatak odasındaki bile. Nasıl başardılar aklım almıyor :) ev çöp evdi zaten her yer çöp yağ kir. Temizledik çiçek gibi oldu gayette rahat oturduk. İçinize sinmediyse birini ayarlayın bir turda o temizlesin.
:)) Yok yağ bağlamış kalın bir tabaka ustune de ev tozu yapışmışTahta kurusu mu nedir bu
Siz neden temizlwdiniz ben anlamadim. Ev sahibi evi temiz teslim etmek zorunda. Ben temizlemezdim.
Olay öğrencilikle ilgili değil, olmamalı, dediğiniz gibi biz de öğrenci olduk. Ben bazı insanların psikopat olduklarını düşünüyorum. Zira yurtta kullanılmış pedini banyo duvarına yapıştıran, tuvalet ihtiyacını çöp kovalarına yapan insanlar gördüm. Hadi bunu yapan manyaktır da bir de tuvalet lavabosunu suyla doldurup leğen gibi kullanan, içinde meyve sebze yıkayanlar vardı. Bunların öğrencilikle falan alakası olamaz öff midem ağzıma geldi nerden hatırladım şimdi bunları.Biz önceki yıllarda benzer durumla karşılaştık. Eski ev sahibimiz bulunduğumuz ile tayiniı cıktı bizim de baska ile. 2 3 gun içinde ev bulup taşınmamiz gerekti hic bir şekilde bütçeye uygun konumu iyi ev bulamadik bir tane bulduk öğrenci evi her yer o kadar pis ki evde kapıya dokun elin yapışır mutfak dolabına dokun elin yapışır banyo tuvalet hak getire. Lavabonun gideri saçtan görünmüyor Camlardan çamur akiyor. Yerler simsiyah parkeler leş gibi. Kvalidem annem ben temizledik. Öğrenci olmak pislik içinde yaşamayı gerektirmiyor ya. Ben de öğrenci oldum gayet de temizliğimi yapıyordum. Bu kadar pis insanlarla aynı toplumda yaşıyor otobüse biniyoruz vs vs.
1 donemde 2 3 günü ayirsalar o evler tertemiz olur.
Olay öğrencilikle ilgili değil, olmamalı, dediğiniz gibi biz de öğrenci olduk. Ben bazı insanların psikopat olduklarını düşünüyorum. Zira yurtta kullanılmış pedini banyo duvarına yapıştıran, tuvalet ihtiyacını çöp kovalarına yapan insanlar gördüm. Hadi bunu yapan manyaktır da bir de tuvalet lavabosunu suyla doldurup leğen gibi kullanan, içinde meyve sebze yıkayanlar vardı. Bunların öğrencilikle falan alakası olamaz öff midem ağzıma geldi nerden hatırladım şimdi bunları.
Kendi temizliginizin arkasından detaylı temizlikçi neden tutmadinizYeni bir stüdyo daireye taşındım ve 12 saat temizledim hanımlar
Önceden söyleyeyim midesi bulanacak varsa okumasın çünkü böyle leş az görülür
Ben eve girmeden ev sahibi dedi "Aa çıkan kız temizledim dedi şanslısın"
İçimden dedim ki "Kesin temizlemiştir"
Haksız değilmişim, bir yerleri viledalamış belli ki.
Allahım o buzdolabının içinde katı olmuş kirlenmiş dökük yemekler, organizmalar mı neler artık.
Yerleri siliyorum siyah çıkıyor su.
Dedim bu böyle olmayacak bir sürü silip silip attım ama siyaha dönüyor ya bembeyaz kapkara çıkıyor her tarafı
İnsan o küfün organizmanın içine yemeğini nasıl koyar.
Dolap içleri desen aynı kurumuş lekeler elimle kazıdım hep.
Her yer örümcek ağı zaten.
Hele beni şok eden, klozetin bir kenarı duvara çok yakın, oraya bir göz attım örümcek ağ falan örmemiş arkadaşlar oraya Londra metrosu kurmuş resmen öyle kalın, her yanı kaplamış
Ya bir insan oraya totosunu koyup affedersin ama nasıl tuvalete çıkar
Tamam herkes korkmaz kenarda köşede bir örümcek olur ama 4 tane avuç içi kadar örümcek çıktı oradan o kalın kalın ağları yıkadım attım
Ben her şeyi temizledim ama içim rahat değil ya az buçuk pişman oluyorum 1 senelik kira sözleşmesi var yaşamam gerekecek burada nasıl rahat edeceğim bilmiyorum
(Bu sene sezona geç kaldığım için artık en iyi bunu bulmuştum yer kalmamıştı, seneye daha erken bakacağım inşallah)
Hala tuvalete gidince mesela o duvar kenarına baka baka oturuyorum bir tane daha çıkar mı diye korkuyorum
Her şey yapış yapış veya pismiş gibi geliyor, aklımdan gitmiyor zaten 1 haftadır iştahım kapandı yerken aklıma geliyor temizlediğim pislikler
Sanki tuvalet bazen kokuyor gibime geliyor
Sonra içim kaşınıyor böyle diyorum bu dolapların arkası ne pistir, bu klozet sifon haznesinin arkasında küf olabilir
Bunları çekip nasıl temizleyeceğim diye içim sıkılıyor
Acaba alışır mıyım buraya ya 1 sene gider mi böyle
Siz böyle leş yer temizlediniz mi alıştınız mı
Her gün giriş çıkış yerlere böcek ilacı sıkıyorum, oda parfümü falan ama içim bir kaşınıyor
Öfff evet büyük tuvalet malesef benim dediğimde. Kesinlikle kasıtlı yapıyorlar normal insan işi olamaz. Yurt müdürümüz toplantı yapardı yazık kadıncağız utanırdı anlatamazdı ama bunlar yapmaya utanmazdı malesef. Üstelik özel yurt tonla para verip kalınan yerde manzara buydu ( tabi ben mezun olalı 15 sene olacak o zaman özel yurtlarda da tuvalet banyo ortaktı, şimdi her odanın içinde var sanırım).Tuvaletin dışına yapanı ben de gördüm. İnsan nasıl tutturamaz bilmiyorum veya bilerek mi tutturmaz. Büyük tuvalet üstelik...