Ben yine etkimde kalmayın, kendi kararınızı verin derim. İçinizde kalmasın, olay o programı sevmekten geçiyor. Şahsen ben Insanity'i fazla hızlı buluyorum, P90X daha yavaş ve kas odaklı olduğu için hoşuma gitti. Başkası da Insanity'nin hızlı sürükleyici ve eğlenceli ritminden keyif alabilir. Amaç, faydalı olması ve kesinlikle bıktırmaması. Insanity'den keyif almazsanız P90x'e de şans verin. P90X'in tek eleştirilecek yanı, ağırlık lastik barfiks gibi gereçler olmadan tam verimli olamaması.Barfiks imkanı olan için kesinlikle direnç lastiğine göre daha faydalı dediğin gibi canım ama evde kuramıyacaklara alternatif lastik oda iyi :)
Bende ağırlık çalışırsam en fazla 5 kg ma çıkmak niyetindeyim, daha fazla ağırlığın kadınlarda rahim sarkmasına neden olacağını okumuşdum tırsdım açıkcası, başıma iş almıyım dedim :)
Bugünkü yazışmalarımız doğrultusunda, sadece Insanity yapma kararı aldım canım, önceden 70 kiloya düşünce p90x yaparım diyordum bu ayrıntıyı unutmuşum, hatırlatmış olman çok iyi oldu canım teşekkürler tekrar .
Ama arada ağırlık çalışması eklemek niyetindeyim bu yarım saat süren p90x3 maass mı olur yoksa başka birşey mi bakalım ilerde karar vericem , ınsanity' i bir düzene koyayım inş :)
Senin önerin var mı canım bu konuda ??
Yok canım etkide kalmak değilde mantık işi diyelim, kilolarımdan kurtulmadan kas yoğunluğu arttırmaya girişmemek lazım.. Bunu hatırlattın bana o nedenle Insanity dedim.. Ama bi gün p90x de mutlaka yapıp programı bitirmek istiyorum inşallah :)Ben yine etkimde kalmayın, kendi kararınızı verin derim. İçinizde kalmasın, olay o programı sevmekten geçiyor. Şahsen ben Insanity'i fazla hızlı buluyorum, P90X daha yavaş ve kas odaklı olduğu için hoşuma gitti. Başkası da Insanity'nin hızlı sürükleyici ve eğlenceli ritminden keyif alabilir. Amaç, faydalı olması ve kesinlikle bıktırmaması. Insanity'den keyif almazsanız P90x'e de şans verin. P90X'in tek eleştirilecek yanı, ağırlık lastik barfiks gibi gereçler olmadan tam verimli olamaması.
P90x3 30 dakikalık kısalıkta olduğu için Insanity Max 30 gibi size uygun gelebilir. P90X'in minimum programı 50 dakika, en uzun süren yoga programı ise bir buçuk saat uzunlukta.
Rahim sarkması iddiasını ilk kez duyuyorum, bence doğru değildir. İlk seferde fazla ağırlıkla başlayanlarda böyle bir sorun meydana gelebilir belki ama ağırlığı yavaş yavaş arttıran sporcu kadınlar arasında 12 kilo ile çalışan bile gördüm. (Hatta P90X'te 8 kilo ile çalışıyor Dreya)