insanı salak yerine koyuyorlar❗

Değiller

Bi de ilk torun demişsiniz şaka gibi son torun olunca yapmak zorunda değiller o zaman valla şaka gibi ya

Neyse herkesin kendi fikrine

Benim fikrimë göre YAPMAK ZORUNDA DEĞİLLER

Yapmak zorunda değiller

Çok net

Ne düğün ne bebek için

İçlerinden gelirler yaparlar GELMEzse yapmazlar

Nası yapmazlar diye kendinizi paralamayi bırakın
Ya nasıl yapmak zorunda değil diyorsunuz ben anlamıyorum eğer Anne babalarsa yapmak zorundalar Anne baba yapmayacakta kim yapacak kim destek olmayacak ben hayat boyunca mi yapsınlar diyorum ama düğünde yapmak zorundalar ilk torunları ise de yapmak zorundalar o zaman ne diye anne baba sıfatını taşıyorlar bu şekilde düşünenler demekki ilerde yapmayacakları için böyle düşünüyorlar valla ben çocuğuma son nefesime kadar destek olcam inşallah

Ooo o insan musveddelerine sebep ne tartismalarimiz oldu oysaki esimizle hiçbir sorunumuz yokken

+1

Değiller

Bi de ilk torun demişsiniz şaka gibi son torun olunca yapmak zorunda değiller o zaman valla şaka gibi ya

Neyse herkesin kendi fikrine

Benim fikrimë göre YAPMAK ZORUNDA DEĞİLLER
Bizde oyle ilk torun herşeyi yapılır ama ikinciye üçüncüye o kadar yapılmaz gerek kalmaz yani bilmem anlatabildim mi

Ah keske seninkiler gibi mesafeden anlasalar yüzlerine bakmasam bile gelirlerde giderlerde oglumuzun evi deyip duruyorlar insanda yüz olmazsa ne yapabilirsin ki

Bizde oyle ilk torun herşeyi yapılır ama ikinciye üçüncüye o kadar yapılmaz gerek kalmaz yani bilmem anlatabildim mi

Yok valla anlatamadın ama seninle alakali değil benim kafam almıyor

2 bebeğin birbirinden farklı tutulmasini kafam beynim gönlüm hiç bir yerim anlamıyor

Neyse çok açık farklı fikirlere sahip olduğumuz.

Size sizin gibi düşunen insanlar yazsın daha ii olur

canm yapmak zorunda değiller benim bildiğim bebek çeyizini kızın annesi yapıyor bizim buralarda oyle en azından , daha 1 yıllık evlilikte kayınvalideye bu kadar kin besleme kendine de esine de esinin annesine de yazık edersin bırak getirene teşekkür et getirmeyene küfür etme doğduktan sonra tabiki gelip torun sevecekler bence cok dillendirip kendine de stres yapma getirenden de getirmeyenden de Allah razı olsun de eşine cok fazla gazlayıp karşılıklı üzülmeye gerek yok

ayy bu kadar benzer durumlarımiz. bizde görümcemle aynı dönem hamile kaldım. ona oda aldılar 1 buçuk milyara benimkine bi altını zorla taktı. onu kucağından indirmez benimkinin yüzüne bakmaz. geldi bir ay doğumdan sonra kaldı ama bin pişmanım.keske yalnız kalsaydım. daha dur asıl aksiyon bebek doğduktan sonra başlar. çağırdın çağırmadın. çocuğu verdin vermedin. Allah yardımcınız olsun. doğuma ne kadar var

Ah keske seninkiler gibi mesafeden anlasalar yüzlerine bakmasam bile gelirlerde giderlerde oglumuzun evi deyip duruyorlar insanda yüz olmazsa ne yapabilirsin ki
Benimkiler de diyorlar di merak etme ustelik evi ailem aldiZamanla anlarlar hemen olmuyo bizimkiler cok rahat insanlar biraz yuz bulsalar evimden cikmazlar o kadar diyim.

Ben dogum zamanımı bile demedim nazadlari değer diye onlarla kalan abisiyle görüşüyoruz sadece o sorup duruyordu boşver duyar nazar ederler dedik geçtik
Burda önemli olan eşiniz size mi yapılmadı sanıyor yoksa kendisine de haksızlık edildiğinin farkında mi ? Bizim düğün zamanı diğer oğullarına araba aldılar sonra para bitti dediler yuzsuzler asla evime sokmam sende çok takma esin keşke sana hak verse ama demek onun huyu o katlanabiliyorsan kendin icin aynı şeyi konuşup durma yıpranma bebeğin bu ortamda mutlu olamaz mi

mesela senin de birikimin yok? bekarken senin de iyi bir işin olsaydı sen de ailene limitsiz harcamalar yapsaydn? eminim imkanın olsa yapardın, eşin de yapmış bunda sorun yok veya evlisiniz ve çalışıyor olsaydın, ailene sen de destek çıkardın benm görüşüme göre bu olması gereken birşey. bu kadar dert etme konu sahibi çocuğunu da baba tarafına önyargıyla yetiştirme.

Iyide zaten annem yapıyor beşik takımını sen yapmaz diyon ama bak bizler bile ark doğum yapınca hediyemizi alır gideriz demi benim çocuğuma bir çöpü kiymayan birini nasıl babaanne yerine koyayim ya el bile düşünürken esinin ailesi güya düşünmüyor yani Ben Bunu değer vermemek olarak görürüm oturuyor kızlarının çocuklarına ha bire el işi yapıyor ee oğlunun ki ne oluyor

Gene dua et sana altın yapmışlar bu bir yeleği hirkayi bile çok görüyor nerde kaldı altın yapacak3 ay kaldı nasipse

Doğum yaptıktan sonra annenin evine git. Orda bana bakar annem de. Yoksa kv gelir bir de sen yeni doğum yapmışken senden hizmet bekler.
Ayrıca ağzın laf yapsın biraz. Madem bir şey yapmak zorunda değiller ben de çocuğumu göstermek zorunda değilim de.
Anlatmadigin canını sıkan başka şeyler olduğunu anlıyorum yazdıklarından.

Ya benim takintim maddiyattan çok düşünmeleri dusunmemeleri. Benim çocuğumun her halükarda her seyi bir şekilde yol alır inşallah ama bunların bir huyuda var hiçbirşey yapmazlar ama sonradan millete herşeyi kendileri yapmış gibi bir imaj verirler sizce sinir bozucu bir durum.değil mi bende düğünde kıllarını kipirdatmadilar o zaman torunlarına yapsınlar diyorum

Yapmak zorunda değiller diyenlere katılmıyorum .
Aslında evet zorunda değiller ama biz belçika da filan yaşamıyoruz bu topraklarda yasiyoruz.
Yani bu ülkede anne babadan veya evlattan beklenen görevler farklıdır.
Tamam yapmazsin gelinin oğluna veya torununa maddi bir yardım.
O zaman da efendi gibi gelip sevip gideceksin torununu kaynanacilik oynamayacaksin gelin den hizmet beklemeyeceksin.
Çünkü sen de senden beklenen toplumsal rolünü yerine getirememissin.

Ya zaten çoğu kişi beni haksız buluyorlar ama malesef herşey açık açık yazilmiyor dediğiniz gibi anneme gitmeyi düşünmedim değil ama ev müsait değil ve utanıyorum babamdan abilerimden falan

Konu sahibi açıkça istemediğini belli et uzun süre kalmasın kv.
Anne çok sağ ol ama sana ihtiyacımız filan yok de bari.
Zaten bu gelini lohusayken gelip kalan kv leri anlamıyorum.

bende diyorumki konu sahibi salla gitsin. hayat böyle şeylere kafayı takıp kurup kurup kinlenmek için çok kısa. o insanları öyle kabul et ve evinde eşinle mutlu olmaya bak. bu şekilde gerçekten eşine de sana da yazık. modunu bunları düşünüp düşürme. kızlarının çocuguna masraf mı yaptılar? allah arttırsın de geç. senin de azıcık aşın ama kaygısız başın olsun. ha derdin evladın neden babanne sevgisi görmüyor mu? onu kendi ailenle eşinle öyle sevin sarmalayın ki kimsenin yoklugunu hissetmesin. gerçekten bu kaar basit konuları düşünüp düşünüp kafana takmana değmeyecek kadar güzel bir dünya var dışarıda. kaptır kendini o dünyaya. senin umrunda olan kocam ve çocuğun olsun kocanın annesinin çoccugunu sevip sevmemesi değil. eşin size bir baba gibi koca gibi layığıyla yaklaşıyor mu? o zaman sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…