- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
- Konu Sahibi zehra kaya
-
Ya bi anne baba nasıl yapmak zorunda değil diyebiliyorsunuz anlamıyorum ya. Anne baba yapmayacakta kim yapacak ben demiyorum ki hayatları boyunca destek olacak anne baba ama düğünde yapmak zorundalar ilk torunları ise de yapmak zorundalar
Ya nasıl yapmak zorunda değil diyorsunuz ben anlamıyorum eğer Anne babalarsa yapmak zorundalar Anne baba yapmayacakta kim yapacak kim destek olmayacak ben hayat boyunca mi yapsınlar diyorum ama düğünde yapmak zorundalar ilk torunları ise de yapmak zorundalar o zaman ne diye anne baba sıfatını taşıyorlar bu şekilde düşünenler demekki ilerde yapmayacakları için böyle düşünüyorlar valla ben çocuğuma son nefesime kadar destek olcam inşallahYapmak zorunda değiller
Çok net
Ne düğün ne bebek için
İçlerinden gelirler yaparlar GELMEzse yapmazlar
Nası yapmazlar diye kendinizi paralamayi bırakın
Ooo o insan musveddelerine sebep ne tartismalarimiz oldu oysaki esimizle hiçbir sorunumuz yokkeniyide nasıl dügünden sonra gelirler nasıl yuz verdin onlara ki herseyi senin baban yapıcak ben bu kadar ezilcem hee pehhhh evimden iceri giremezler valla esimde cok istiyosa ailesie gitsin cocugunla mis gibi yasarsın ya bu kadınları hicccccccccc anlamıyorum susarsan ezerler burası turkiye kocana karsı bile olsa dik dur ezdirme hele ki ailesn yapmıs herseyi ooooooooooooo yırttarım ortalıhı valla babanneymis pehhh
+1Valla yapmak zorundalar.
Evlatlarinin yuvasına yardimci olmak zorundalar. Geçiniz zorunda değiller i. Zaten durumunuz çok iyi olsa senin ailenin yardımını istemezdiniz. Nasıl yuzsuzce bunu kabullendilerse bi zahmet başınıza eksiyip kendilerini adamdan saymasinlar. Sevdirmeyin çocuk sizin. Onların olan kocaniz di ona da sahip cikmamis dugununu bile yapmamislar. Eşiniz de o kadar biliyorsa aynısını senin ailen yardım ederken istemem diyerek gosterdeydi bu erkekler ya cok çakal ya çok unutkan.
Allah yardimciniz olsun bence hiç para pulu karıştırmadan anan gelirse rahat edemem diyin geçin çünkü utanacaklarini sanmam siz para düşkünü ilan edilirsiniz.
Bizde oyle ilk torun herşeyi yapılır ama ikinciye üçüncüye o kadar yapılmaz gerek kalmaz yani bilmem anlatabildim miDeğiller
Bi de ilk torun demişsiniz şaka gibi son torun olunca yapmak zorunda değiller o zaman valla şaka gibi ya
Neyse herkesin kendi fikrine
Benim fikrimë göre YAPMAK ZORUNDA DEĞİLLER
Ah keske seninkiler gibi mesafeden anlasalar yüzlerine bakmasam bile gelirlerde giderlerde oglumuzun evi deyip duruyorlar insanda yüz olmazsa ne yapabilirsin kiBen seni anliyorum arkadasim benim esimin ailesi de ayni sizinkiler gibi.ben evlenirken kimseden bisey beklemedim 2 yil erteledim nikahi gonlume gore herseyi kendim yaptim,ev yerlestiriken arayip yardima ihtiyacin var mi diye sormalarini bekledim onu bile yapmadilar.nikahtan sonra mevludumde kayinvalidem gururla evimi arkadaslarina gezdirdi kendi yapmis gibi.hamileligim de kimse umursamadi torun olunca kucagindan indirmedi benim aileme vermedi bebegimi ustelik ben ailemin bana aldigi evde oturuyorum annem cok hevesli odasina kadar herseyi o yapti.ihtiyacim oldugu icin degil istedigi icin yapti bunu ama k.vslide hic rahatsizlik duymuyor ce bebegi sahiplendi.ben mesafeliyim arayip sormam ozel Gunler disinda gitmem evlerine,yuz vermedigim icin de bana da her zaman gelemezler.herkes ederi kadar takma kafana sen de mesafeli davran
Bizde oyle ilk torun herşeyi yapılır ama ikinciye üçüncüye o kadar yapılmaz gerek kalmaz yani bilmem anlatabildim mi
ayy bu kadar benzer durumlarımiz. bizde görümcemle aynı dönem hamile kaldım. ona oda aldılar 1 buçuk milyara benimkine bi altını zorla taktı. onu kucağından indirmez benimkinin yüzüne bakmaz. geldi bir ay doğumdan sonra kaldı ama bin pişmanım.keske yalnız kalsaydım. daha dur asıl aksiyon bebek doğduktan sonra başlar. çağırdın çağırmadın. çocuğu verdin vermedin. Allah yardımcınız olsun. doğuma ne kadar varGorumcem de şu anda hamile Ama ona oturup birşeyler yapmayı biliyor kızının ki torunda oglunun ki ne söyler misiniz. Hamile oldugumu duydu bir tane ağzını açıp hayırlı olsun demedi bu gibi şeylerden uzak duruyorsa torunum da dememesi lazım diye düşünüyorum bir torun işine gelince torun olmaz bence
Benimkiler de diyorlar di merak etme ustelik evi ailem aldiZamanla anlarlar hemen olmuyo bizimkiler cok rahat insanlar biraz yuz bulsalar evimden cikmazlar o kadar diyim.Ah keske seninkiler gibi mesafeden anlasalar yüzlerine bakmasam bile gelirlerde giderlerde oglumuzun evi deyip duruyorlar insanda yüz olmazsa ne yapabilirsin ki
Ben dogum zamanımı bile demedim nazadlari değer diye onlarla kalan abisiyle görüşüyoruz sadece o sorup duruyordu boşver duyar nazar ederler dedik geçtikayy bu kadar benzer durumlarımiz. bizde görümcemle aynı dönem hamile kaldım. ona oda aldılar 1 buçuk milyara benimkine bi altını zorla taktı. onu kucağından indirmez benimkinin yüzüne bakmaz. geldi bir ay doğumdan sonra kaldı ama bin pişmanım.keske yalnız kalsaydım. daha dur asıl aksiyon bebek doğduktan sonra başlar. çağırdın çağırmadın. çocuğu verdin vermedin. Allah yardımcınız olsun. doğuma ne kadar var
Eşimin birikim yapmasına izin vermeyen onlar dusuneceklerdi biz bu çocuğun parasini yiyip geziyoruz ama Biz destek olmicaz bari bırakalım o birikim yapsın demeleri lazımdı ama yapmadılar. Zaten bizi bize biraksalardi bu şekilde olmazdi
Iyide zaten annem yapıyor beşik takımını sen yapmaz diyon ama bak bizler bile ark doğum yapınca hediyemizi alır gideriz demi benim çocuğuma bir çöpü kiymayan birini nasıl babaanne yerine koyayim ya el bile düşünürken esinin ailesi güya düşünmüyor yani Ben Bunu değer vermemek olarak görürüm oturuyor kızlarının çocuklarına ha bire el işi yapıyor ee oğlunun ki ne oluyorcanm yapmak zorunda değiller benim bildiğim bebek çeyizini kızın annesi yapıyor bizim buralarda oyle en azından , daha 1 yıllık evlilikte kayınvalideye bu kadar kin besleme kendine de esine de esinin annesine de yazık edersin bırak getirene teşekkür et getirmeyene küfür etme doğduktan sonra tabiki gelip torun sevecekler bence cok dillendirip kendine de stres yapma getirenden de getirmeyenden de Allah razı olsun de eşine cok fazla gazlayıp karşılıklı üzülmeye gerek yok
Gene dua et sana altın yapmışlar bu bir yeleği hirkayi bile çok görüyor nerde kaldı altın yapacak3 ay kaldı nasipseayy bu kadar benzer durumlarımiz. bizde görümcemle aynı dönem hamile kaldım. ona oda aldılar 1 buçuk milyara benimkine bi altını zorla taktı. onu kucağından indirmez benimkinin yüzüne bakmaz. geldi bir ay doğumdan sonra kaldı ama bin pişmanım.keske yalnız kalsaydım. daha dur asıl aksiyon bebek doğduktan sonra başlar. çağırdın çağırmadın. çocuğu verdin vermedin. Allah yardımcınız olsun. doğuma ne kadar var
Doğum yaptıktan sonra annenin evine git. Orda bana bakar annem de. Yoksa kv gelir bir de sen yeni doğum yapmışken senden hizmet bekler.Gorumcem de şu anda hamile Ama ona oturup birşeyler yapmayı biliyor kızının ki torunda oglunun ki ne söyler misiniz. Hamile oldugumu duydu bir tane ağzını açıp hayırlı olsun demedi bu gibi şeylerden uzak duruyorsa torunum da dememesi lazım diye düşünüyorum bir torun işine gelince torun olmaz bence
Ya benim takintim maddiyattan çok düşünmeleri dusunmemeleri. Benim çocuğumun her halükarda her seyi bir şekilde yol alır inşallah ama bunların bir huyuda var hiçbirşey yapmazlar ama sonradan millete herşeyi kendileri yapmış gibi bir imaj verirler sizce sinir bozucu bir durum.değil mi bende düğünde kıllarını kipirdatmadilar o zaman torunlarına yapsınlar diyorummesela senin de birikimin yok? bekarken senin de iyi bir işin olsaydı sen de ailene limitsiz harcamalar yapsaydn? eminim imkanın olsa yapardın, eşin de yapmış bunda sorun yok veya evlisiniz ve çalışıyor olsaydın, ailene sen de destek çıkardın benm görüşüme göre bu olması gereken birşey. bu kadar dert etme konu sahibi çocuğunu da baba tarafına önyargıyla yetiştirme.
Ya zaten çoğu kişi beni haksız buluyorlar ama malesef herşey açık açık yazilmiyor dediğiniz gibi anneme gitmeyi düşünmedim değil ama ev müsait değil ve utanıyorum babamdan abilerimden falanDoğum yaptıktan sonra annenin evine git. Orda bana bakar annem de. Yoksa kv gelir bir de sen yeni doğum yapmışken senden hizmet bekler.
Ayrıca ağzın laf yapsın biraz. Madem bir şey yapmak zorunda değiller ben de çocuğumu göstermek zorunda değilim de.
Anlatmadigin canını sıkan başka şeyler olduğunu anlıyorum yazdıklarından.
Ya benim takintim maddiyattan çok düşünmeleri dusunmemeleri. Benim çocuğumun her halükarda her seyi bir şekilde yol alır inşallah ama bunların bir huyuda var hiçbirşey yapmazlar ama sonradan millete herşeyi kendileri yapmış gibi bir imaj verirler sizce sinir bozucu bir durum.değil mi bende düğünde kıllarını kipirdatmadilar o zaman torunlarına yapsınlar diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?