• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı salak yerine koyuyorlar❗

Ya zaten çoğu kişi beni haksız buluyorlar ama malesef herşey açık açık yazilmiyor dediğiniz gibi anneme gitmeyi düşünmedim değil ama ev müsait değil ve utanıyorum babamdan abilerimden falan
Anladım canım. Ne diyeyim Allah yardımcın olsun. Senin için dua edeceğim

Yorumlar bana biraz acımasızca geldi.Insan oğlunu evlendirirken hic hevesi olmaz mi yada torunu olcak destek olmak istemez mi.Hadi tamam gücün yok belki yapamicaksin yavrumda kizim de cok isterim yaninda olmak ama elimden gelen bu kadar o zaman sanmıyorum ki bu kiz bu deeece çıldırsin.Hem hic bisi yapmıyolar hemde babaanne olarak soy devamı ya oğlu ya ben öncelikliyim diye düşünüyolar.isin hava atma kismina surekli bi dahil olma çabası var sanki.eşide der ki canim görüyorum ben herseyi Allah razi olsun anandan babandan benimkiler el gibiler hakkini helal et ama nerde.Benimkiler almak zorunda degil ama sen onlara kul köle olmak zorundasin,yok yaa!
Herkes kendine göre cevaplar veriyor olumsuz cevap verenlerin kesin bir gocundugu nokta var ki bu şekilde konusuyorlar

Ya ışte duzenime karışması ipleri koparıyor bende diyorum madem herşeye burnunu sokuyor mecbur yapacaklar. Duzenime karşiatiklari zamanda herşey birbirine giriyor
Seni çok iyi anlıyorum canım,insan bir şey beklediğinden değil belki,ama adeta göze sokarak yapmaları insanı irrite eder.
Bunu ben halamın komşusunda gördüm.Altlı üstlü oturup gelininden her hizmeti bekleyen ve gören kayınvalide,aynı zamanda hamile olan kızına ayakları şişinceye kadar gezip alışveriş yaparken,önüne yemeğini getirip götüren gelinine,bir bebek çorabı bile almıyordu.Gelinde öyle iyi geçimli bir kızdı ki.Eşi yıllarca annesiyle yaşamış,kazancını onun eline saymış,ona gözü kapalı güveniyordu.Ama bunları gördü,kabullenmedi.Evini taşıdı.Eşinde görecektir zamanla gerçeği.Evine düzenine sahip çık.Yoksa yarın çocuğuna bir söz söyletmezler,sinir hastası olursun.

Herkes kendine göre cevaplar veriyor olumsuz cevap verenlerin kesin bir gocundugu nokta var ki bu şekilde konusuyorlar
Bakin bu yaptiginiz hos degil. Insanlar sizinle hemfikir olmak zorunda degil, bu insanlara gocunduklari bir sey var demek ki demek yakisik almiyor. Siz her konuda konu sahibiyle ayni mi dusunuyorsunuz?

Ben bekarken bile mahalledeki gelinlerden birinin hamile olduğunu öğrensem,kız erkek çamaşırları alıp hayırlı olsuna giderdim sevinerek.Ki 7 kat elim yani.

Boylesi daha iyi yapmadiklari halde sahiplenmeye kalkisiyorlar yapsalar ohooo yandiniz suan en azindan bir durumda soyleyecek lafiniz olur..yapmak zorunda degil kimse ama bu anane babane dede yani cocugun cok yakin akrabasiysa elinden geleni yapar maddi durumu ne kdr el veriyorsa insan komsusuna bile aliyor yahu dogumlarda evliliklerde insanlar birbirine yardim etmesinmi yani kimse kimseden fazla birsey beklemiyor ama anne babaminda torunlari icin birseyler yapmasini isterim zaten maddi durumlarini bildigimden ellerinden gelenide bilirim konu sahibi haksiz degil ama bosverin sizde yeri geldiginde ona gore davranirsiniz

Bizde bir laf vardır yav he hene bileyim yazdıklarımı tersinden okicaksiniz.

Tekrar, daha açık ve son kez yazıyorum.

Siz kendi çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamaz ya da karşılayamazken eşinizin ailesinden torunlarının ihtiyaçlarını karşılamasını beklemeniz tuhaf değil mi? Çocuklarına torunlarına yapsınlar, yapmak zorundalar ben ilerde çocuğuma yapacağım diyorsunuz da ileriyi bırakın bugün yapamıyorsunuz daha. Siz önce bugünü yapın sonra geleceği düşünürsünüz diyorum ben de. Siz önce kendi anne babalık görevlerinizi yapabilin, çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayabilin sonra başkalarının anne babalıkları hakkında konuşma hakkını bulun kendinizde.

Yauv he he..

Aksini kimse iddia edemez. Benim kv bana 5 kiralık harcama yapmadı evlilik süresince. Gayet de durumu var. Ama yapmadı. Yapması da gerekmiyordu. İhtiyacimiz yok, gözümüz hiç yok. Eşim de asla talep etmedi.

Gel gelelim bugüne. Yeğenimle yaşıt bir çocuğum var. Babam çocuk odası alsınlar diye para vermiş kardeşime. Almışlar oda takimini. Bana da verdi babam. Almadim. Zorladı ve hatta kızdı. Ben torunuma veriyorum bu parayı dedi. Verildiğinden beri de duruyor o para. Eşime soylesem almaz. Ben aldım diye de alınır bana. En iyi ihtimalle şöyle der. Nfk, sen kendine harca o parayı.

Acaba benim gocundugum nokta nedir??

Son olarak da ben size birşey söyleyeyim ben çocuğumun herşeyini yaparım benim amacım onlarida birseylere dahil etmek benim ailemin yaptığını görüyorlar zahmet edipde yerlerinden kimildamiyorlar buda beni onlara karşı hircinlastiriyor. Ben formaliteye gelen biri değilim millete karşı gelip bu gunumde yanimdaymış gibi gözüküyorlarsa herşeyi soylerimde düşünürumde yoksa biz cocugumuzu kimseye minnet ettirmeyiz tabiki madem yabancı değillermiş o zaman hicbirseyde yabancı olmayacaklar şahsen ben çocuğum olsun şimdi veya ilerde isterse evlensin ben elimden gelenin fazlasını yaparım belliki siz de aynı bunlar gibi cocugumuzu hayatla tek başıma mücadeleye bırakacaksınız

konu ben değilim ama madem sordunuz, şu anda bile 5 yaşında çocuğumu kendi ihtiyaçlarımdan kısıp özel okula gönderen, onun geleceği için elimden geleni yapan bir anneyim, ama 25-30 yaşına gelip kendi hayatını kurup üstüne bir de çocuk sahibi olma kararı verdiyse artık kendi sorumluluğunu alması gerek değil mi?
nasıl ki 5 yaşında çocuğun altını bezlemiyoruz,
10 yaşında çocuğa kaşık kaşık yemek yedirmiyoruz,
15 yaşındakine banyosunu biz yaptırmıyoruz,
yetişkin olmuş bir bireyden de yetişkin davranışı beklemeliyiz.
canım ister, imkanım da olursa istersem boğazda yalı alırım, ama almazsam da bu beni kötü anne yapmaz. biz çocuklarımıza çocukken bakmakla yükümlüyüz, evlenip evimden ayrılmış adama neden bakayım? karşımdaki çocuk değil çünkü, yetişkin bir birey, artık benim onun sorumluluğunu almam değil, onun çocuğunun sorumluluğunu alması gerek, siz bu noktayı idrak edemiyorsunuz.

Bence agzinizi kirletip hicbir sey istemeyin sakin hic kimseden ki sonradan basiniza kakmasinlar esinizi de kirmayin onun sucu degil napsin ailesinin boyle olmasini o da istemezdi siz esinize bakin yavrunuza konsantre olun bosverin gerisini

Hiç birşeyinize karıştırtmayın. Misafir gibi davranın. Evinizde yada hastanede sizinle kalmasına kesinlikle izin vermeyin. Gerekirse kavga edersiniz.
Ayrıca onunkiler yapmıyorsa kendi ailenizede birşe aldırmayın.

Bana da evlenirken kimse yardim etmedi ama olmedik hala yasiyoruz. Ama evlenirken olsun evlendikten sonra olsun ayagimizi yorganimiza gore uzattik. Buyuk borclardan kurtulmadan da cocuk yapmadik. Ona buna muhtac olmamak icin 33 yasinda anne oldum. Ama kimseye de eyvallahim olmadi sukur.

Bizde bir laf vardır yav he hene bileyim yazdıklarımı tersinden okicaksiniz.
Bak canım,burada herkes fili,dokunduğu yerinden tarif ediyor,kendisince yorumlar yazıyor.Doğru bulduğundan faydalanırsın,2+2 her zaman 4 etmez gerçek hayatta,duruma göre çözüm üretirsin bazen..Böyle herkese çıkışırsan olmaz ki:KK12:

:) daha neler, bu konuda neyden gocunalım? Ben de Bebek bekliyorum liste yapıp yarını annemlerin, yarısını kv eline mi tutuşturalım? Ben rahatsız olurum para harcamalarından, Kendi hayatımızı göz önüne alarak bize ne mantıklı geliyorsa sana da o yorumu yapıyoruz, sana ne garezimiz olabilir? Biz beklemiyoruz, sana da bekleme diyoruz.

Kv, kp hicbir destekte bulunmak zorunda degil ne maddi ne de manevi ama sen de onlara saygi sevgi gostermek zorunda degilsin. Misafir gibi gelirler 2 saat oturup caylarini icer defolur giderler. Kocan kiymet bilmiyorsa senin ailen de yardim etmesin. Bir kenarda biriktirsinler. Ileride egitim vs. icin lazim oldugunda direkt verirler torunlarina.

iki çocuğum var ne kimseden bisey bekledim nede gördüm desem yeridir.
alınan seylerin altında ömür boyu başa kakilip minnet duyulmasi beklentisine sokmaktansa durumumuza göre yaşamayı bildik şükür..
bence sizde öyle yapın beklentiye girmeyin.ayrıca böyle konular yüzünden sinir krizi gecirmeyide hiç anlamiyorum.
erkek olsam gercekten cekemezdim böyle konular yüzünden ayilip bayılan kadını.
evlendikten sonra diğerlerini dışarda bırakmayı bilmek lazım.benim 4 kişilik ailemden biri dışında kimse bana sinir krizi gecirtecek kadar önemli olamaz hayatımda.

insan ister istemez birşey bekler bence..diğer çocuklarına yapıp size yapmamaları çok can sıkıcı.

Gorumcem de şu anda hamile Ama ona oturup birşeyler yapmayı biliyor kızının ki torunda oglunun ki ne söyler misiniz. Hamile oldugumu duydu bir tane ağzını açıp hayırlı olsun demedi bu gibi şeylerden uzak duruyorsa torunum da dememesi lazım diye düşünüyorum bir torun işine gelince torun olmaz bence
Bazi arkadaslarin dedigi gibi yapmak zorunda degiller ama iki kardes ayrimi oluyorsa bu cok yanlis benim kv de oyle kizi ve onun cocugu coook farkli onlara elinden ne geliyorsa yapiyor sadece maddi degil manevi olarakta ki ben hicbisey beklemem sadece bu ayrim cok can sıkıci oluyor bende evime geldigi zaman dogru duzgun yuzune bile bakmiyorum 2 dk torun sevmis oluyor sonra gidiyor

Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)borçlarla mücadele ediyoruz şu anda. Benim ailem destek olmasaydı hiçbir şeyin altından kolay kolay kalkamazdik. Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın. yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar babam sadece kina gecesi yapti. Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. Kaynataminda elinde vardır iki tane evleri var ama Biz kirada oturuyoruz öyle bir baba.NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum

Daha dur canım çoçuğunda bir çöp bile almamış insanlar her dakika onu sevecek. torunum da torunum yeğenim de yeğenim diye peşinde dolaşacaklar çocuğun :işsiz:

Felaket tellalı gibi oldum ama tecrübeyle sabittir. Baştan önlemi almak lazım

Back