- 28 Kasım 2010
- 41.700
- 138.206
- 798
- Konu Sahibi zehra kaya
Dogacak cocugunu para karsiligi sevdirmek nedir ya daha neler okuyacagiz acaba?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doğacak çocuğu para karşılığı sevdirecegimi kim söyledi Allah aşkına kendinizden birşeyler çıkarmayın ya ben ne diyorum siz ne diyorsunuzDogacak cocugunu para karsiligi sevdirmek nedir ya daha neler okuyacagiz acaba?
Aynen. Belki beni anlarlar diye paylaştım biraz da olsa rahatlarim dedim ama iyice kızlar beni strese soktu yaniBen konu sahibini az cok anlayabiliyorum sorun para degil az bucuk torunlari icin ayni heyecani yasasalar oda tatmin olcak. Ama karismaya kiskanmaya gelince kimseye aman vermezler.
Aynen. Belki beni anlarlar diye paylaştım biraz da olsa rahatlarim dedim ama iyice kızlar beni strese soktu yani
Her hayat bir olmak zorunda değil. Belki babam.izin vermedi ama gerekenin fazlasını da yapti. Ayrıca çalışmıyor okumuyor diye kimse kimseyi neden calismadin okumadin diye de yargılanamaz madem kimseye minnet duymuyorsunuz buyrun herseyinizi kendiniz yapin bizde böyle erk aileside kız ailesi de bebek doğumda beşik takımı götürür yapmayan da kinanir ve ben son derece kınıyorum niye 7 yabancıdan beklemiyorum ha kendim yapamaz miyim yaparım her şartta ama ben onların da birşeyler yapmasını istiyorum.sap gibi bizi izlemelerini sonradan da söz sahibi olmalarını istemiyorum
Malesef farkındayım ama elimde değil hele doğumdan sonra o kadın gelirse bilmiyorum stressiz günüm geçer miStres yapma bak dogumdan sonra sutunu bile etkiler bunlari daha da takarsan pisman olursun ilerde.
Son olarak da ben size birşey söyleyeyim ben çocuğumun herşeyini yaparım benim amacım onlarida birseylere dahil etmek benim ailemin yaptığını görüyorlar zahmet edipde yerlerinden kimildamiyorlar buda beni onlara karşı hircinlastiriyor. Ben formaliteye gelen biri değilim millete karşı gelip bu gunumde yanimdaymış gibi gözüküyorlarsa herşeyi soylerimde düşünürumde yoksa biz cocugumuzu kimseye minnet ettirmeyiz tabiki madem yabancı değillermiş o zaman hicbirseyde yabancı olmayacaklar şahsen ben çocuğum olsun şimdi veya ilerde isterse evlensin ben elimden gelenin fazlasını yaparım belliki siz de aynı bunlar gibi cocugumuzu hayatla tek başıma mücadeleye bırakacaksınızben yaptım zaten merak etmeyin, nerdeyse 12 yıllık evliyim :)
ayrıca mesele çalışmama meselesiyse şu an ben de çalışmıyorum, işsizim, iş arıyorum, maddi sıkıntım da var, ama kimseye bize yardımcı olsunlar işsizim destek olsunlar demiyorum, evlenip çocuk sahibi olmayı becerecek yaştaysam kendi başımın çaresine bakabilmeliyim.
tabi ki herkesi hayatı aynı olmak zorunda değil, olamaz da, ama sağlıklı her yetişkin hayatının sorumluluğunu almak zorunda. son olarak sadece size bir tavsiye, altından kalkamayacağınız işlere girişmeyin, kendinizden başka kimseye de güvenmeyin.
Hey Allahım sizde başlığa takildiniz öyle muiçlerinden gelmiyo demekki
eşinizin dediği gibi yardım etmek zorunda değiller
sizin aileniz de içinden geliyosa yapsın biz bunu yaptık siz şunu yapın gibi şeyler artık günümüzde geçerli değil
evleniyorken bile aileler yardım etmiyo artık
ayağınızı yorganınıza göre uzatın kimseden de bişi beklemeyin
başlık çok itici bu arada
Hey Allahım sizde başlığa takildiniz öyle mihiç gulecegim yoktuiçlerinden gelmiyo demekki
eşinizin dediği gibi yardım etmek zorunda değiller
sizin aileniz de içinden geliyosa yapsın biz bunu yaptık siz şunu yapın gibi şeyler artık günümüzde geçerli değil
evleniyorken bile aileler yardım etmiyo artık
ayağınızı yorganınıza göre uzatın kimseden de bişi beklemeyin
başlık çok itici bu arada
+1Evet almak zorunda degıller..
Ama hiç bişeye karışmayıp uzaktan uzaktan seyredip..
İş bebegı sevmeye sahiplenmeye geldiğinde ben babaanneyim havalarına da girmesin kimse..
Bence uzak dur geldiklerinde de mesafeli davran..
Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)borçlarla mücadele ediyoruz şu anda. Benim ailem destek olmasaydı hiçbir şeyin altından kolay kolay kalkamazdik. Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın. yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar babam sadece kina gecesi yapti. Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin.NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
Benden gelinlik bekliyorlar diyorsun beklememeleri gerektigini esin anlatacak. Sen degilYa ışte benim sinir olduğum nokta bu ayrıca almak zorunda değil diyorsunuz da benim eşim birikim yapmamış bunlara harcamış eğer eşimin zamaninda kazandığını yemisler kızlarına harcamislarsa ve oğullarını bu kadar borca sokup destek olmamislarsa bir yerde birşey yapmak zorundalar Anne baba dediğin dagdir zorda kaldığında yaslanirsin ama bunlar öyle anne baba değiller birşeye karismazlar etmezler sonra gelinlik beklerler herşeyi sahiplenirler
Hey Allahım sizde başlığa takildiniz öyle mu
Hey Allahım sizde başlığa takildiniz öyle mihiç gulecegim yoktu
Bunu esin engelliyecek canim ama yapmak zorunda degiller.Zaten şu anda yapmamaları değil yapmayipda herşeyi sahiplenmeleri zoruma gidiyor
Ya bi anne baba nasıl yapmak zorunda değil diyebiliyorsunuz anlamıyorum ya. Anne baba yapmayacakta kim yapacak ben demiyorum ki hayatları boyunca destek olacak anne baba ama düğünde yapmak zorundalar ilk torunları ise de yapmak zorundalarYapmak zorunda değiller
Çok net
Ne düğün ne bebek için
İçlerinden gelirler yaparlar GELMEzse yapmazlar
Nası yapmazlar diye kendinizi paralamayi bırakın
iyide nasıl dügünden sonra gelirler nasıl yuz verdin onlara ki herseyi senin baban yapıcak ben bu kadar ezilcem hee pehhhh evimden iceri giremezler valla esimde cok istiyosa ailesie gitsin cocugunla mis gibi yasarsın ya bu kadınları hicccccccccc anlamıyorum susarsan ezerler burası turkiye kocana karsı bile olsa dik dur ezdirme hele ki ailesn yapmıs herseyi ooooooooooooo yırttarım ortalıhı valla babanneymis pehhhBana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)borçlarla mücadele ediyoruz şu anda. Benim ailem destek olmasaydı hiçbir şeyin altından kolay kolay kalkamazdik. Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın. yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar babam sadece kina gecesi yapti. Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin.NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum