- 12 Temmuz 2006
- 56.164
- 215.895
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi zehra kaya
-
Bak kardeşim , kendi ağzınla söylüyorsun..
Hiçbir fedakarlık yapmadiklari için (!) senden gelinlik beklemesinler, öyle mı? Fedakarlık yapsalardi istedikleri gibi davranabilirlerdi.
Eğer dediğim şeyler doğru değilse benim ki iftira olmuş oluyor değil mi iftira atmaktan Rabbim sığınırım onlar kimki onlara sebep durduk yere günaha gireyim ha evet şu anda yaptığım giybet oluyor ama benim sorum kendimin nasıl davranması gerektigiydi insanlar anlamayinca mecburen haklarında konuşmak zorunda kaldım inanıp inanmamak size kalmış hiçbir zaman elleri olmadı üzerimizde evlendikten sonra da ellerini çeksinler ayrıca kulaklarimla benim soylemedigim sözleri oğluna telefonda söylerken duydum evet altında yatan çoook şeyler var ki açık açık yazamıyorum yazsam herhalde herkes senin yerinde olsam evime dahi almam derler tabi herşey yazilmiyor da neyse.Ve konu sahibi aksini söylese de ben farklı bi şeyler hissediyorum.
Saniyorum ki, hiçbir anne baba çocuğu evlendikten sonra ondan tamamen etek çekmez. Öyle sevgi pitircigi, merhamet ve muhabbetli bi ilişkileri olmasa da arasirlar konuşurlar.
Konu sahibi istenmeyen gelin değildim, kendileri "yalvararak" beni ailemden istediler ama biz evlenince mutluluğumuzu cekemediler diyor.
Bir anne/baba ruh hastası degilse, herşey yansın bana bişey olmasın menfaatperestliginde değilse, evlenen çocuğunun mutluluğunu çekememezlik gibi bi durumu da olmaz.
Konunun zeminini hazırlayan detaylardan bilgimiz yok gibi hissediyorum.
Keşke manevi olarak yanımızda olsalardı öyle olmayınca da sanki annem babam mecburmus yapacaklarmış gibi bir tavır sergiliyor annemin arkasından konuşuyor sonra da sahiplenmeye sıra gelince annemi saf dışı bırakıyor buda beni iyice karşı tarafa karşı kinlendiriyorBen gençleri anlamıyorum, burada nişanlı, evlenmek üzere veya evlenmiş kadınların bir sürü konusunu okuyorum, takıları istediğim gibi almadılar, koltukları kendi beğendiklerinden seçtiler, düğün istediğim gibi olmadı yazıyorlar, neden? Çünkü sizin için harcama yapan kişi kendinde söz hakkı ve yaptırım gücü bulur, herşeyi kendiniz yapsanız kimse size düğün öyle olacak, koltuk bu olacak diyemez.
Anne babalar çocukları dünyaya getirir, okutur meslek sahibi olup elinin ekmek tutmasını sağlar, maddi olarak görevi orada biter, evlilikmiş, bebekmiş gibi konularda arzu ederlerse yardım ederler, etmezlerse manen yanınızda olmakla yetinilir.
Gençler anne babaların zorunluluk alanını genişletip beklentileri gerçekleşmeyince mutsuz oluyorlar, velev ki beşik alamadım, tek kişilik koltuğu beşik yapar yine de kimseden istemem, bu kadar net.
Hamile oldugumu duydu bi tane hayırlı olsun demedi Kayinvalide yada Görümce olacaklar bebegimi kaybediyordum hastanede yattım ölümlerden döndük gelmeyi bi kenara koyun telefon açmaya bile tenezzül etmediler sadece maddi olarak esime soylenmiyorum ilk defa söyledim maddi olarak çünkü artık tak etti yani normalde de manevi yönden de birşeyleri görmediğimi dile getiriyorumTüm sayfaları okuyamadan yazıyorum..Almak zorunda değiller evet kimse değil ama konu sahibinin dediği gibi işine gelince oğlumun evi mantığı tamamen geleneklerimizde sık karşılaşılan bir düşünce, madem işlerine gelen konuda gelenekçiler o zaman tebrik etmenin , hediyeleşmenin de gerekliğini bilmeli ve anane ya da babanneye toplumumuzun biçmiş olduğu rolü üstlenmeliler.Bunun için maddi durumları nedir bilinmez verilen önem hep maddiyatla da olmaz ama anneyi aramak hal hatır sormak hamileliğin gidişatını sormak o anneye dualar etmek çok da zor olmasa gerek.Annenin gönlünü yapsa ,kızına hazırlık yapıyor demiş konu sahibi oğlunun bebeğine de yapsa çok da zor gelmez sanırım.Gönül yapmaktır bunlar.
Konu sahibi , sizin hatanız eşinize maddiyatla ilgili kısımlarda yakınmak olmuş . Yerinizde olsam bu konuda üstüne gitmezdim çünkü o da görüyordur, ama ailesi denmez ki öyle kimseye .Sakın siz de dillendirmeyin.Aileniz özenmiş almış bu onların torunlarına olan hasretlerinin dışa vurumudur. Manevi desteklerini maddi hediyelerle taçlandırmışlar.Ben böyle durumlarda aileme çok şükrederim maddi hediyelerinden değil desteklerinden sevgilerinden saygılarından değerlerinden ,Göğsünüzü gere gere ailenize sarılın.Geri kalan şeyleri de siz alın bekleyin bebeğinizi. Keyfini çıkarın her dk.nızın bir daha bugünler gelmeyecek.Mesela ben çok irdeleyen biriyim beğenmediğim içime sinmeyen bişey olsa kullanmam.O yüzden her şeyimi kendim almaya çalışırım.Siz de öyleyseniz eğer hiç beklemeyin ..Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk ben de bunu yeni yeni uygulayabiliyorum ama daha iyi olduğunu görebiliyorum
Sınırlarınızı saygı çerçevesinde çizebilirsiniz, anne babanızın bir mecburiyeti yok ama içlerinden gelip yapıyorlar, bunu mecburiyetmiş zorunlulukmuş gibi görmelerinin önüne set çekin, anne babanızı asla ezdirmeyin, güzelce eşinizle de huzurunuzu bozmayacak şekilde kayınvalidenizle konuşun derim, herkes sınırını bilmeli.Keşke manevi olarak yanımızda olsalardı öyle olmayınca da sanki annem babam mecburmus yapacaklarmış gibi bir tavır sergiliyor annemin arkasından konuşuyor sonra da sahiplenmeye sıra gelince annemi saf dışı bırakıyor buda beni iyice karşı tarafa karşı kinlendiriyor
Bana söyledi annemle konuscam dedi ama konuşmadı bende kale alıp konuşmak istemedim çünkü olay büyüyecek işin kötüsü ben konuştuklarını birebir duydum ve unutamıyorum da set çekmekten anlayan insanlar değiller ilk defa böyle insanlar gördüm hayatımda insan biraz gururlu olur anlar ama sanki yüzlerinin astarı yırtılmış hiçbir şey umurlarında değil tavır yapsam bile faydasız ne yapacağımı bilmiyorumSınırlarınızı saygı çerçevesinde çizebilirsiniz, anne babanızın bir mecburiyeti yok ama içlerinden gelip yapıyorlar, bunu mecburiyetmiş zorunlulukmuş gibi görmelerinin önüne set çekin, anne babanızı asla ezdirmeyin, güzelce eşinizle de huzurunuzu bozmayacak şekilde kayınvalidenizle konuşun derim, herkes sınırını bilmeli.
Yüz yüze görüşme sıklığınız nedir? Gidip gelmeleri azaltsanız, laftan anlamayan insanlara set çekmekte zor o konuda haklısınız ama bir çözüm yolu bulmanız lazım çünkü hislerim yanıltmıyorsa bu sorunlar sizin Doğum yapmanız sonrası büyüyecektir, ister istemez çocuğunuza karışmalarına öfkeleneceksiniz çünkü.Bana söyledi annemle konuscam dedi ama konuşmadı bende kale alıp konuşmak istemedim çünkü olay büyüyecek işin kötüsü ben konuştuklarını birebir duydum ve unutamıyorum da set çekmekten anlayan insanlar değiller ilk defa böyle insanlar gördüm hayatımda insan biraz gururlu olur anlar ama sanki yüzlerinin astarı yırtılmış hiçbir şey umurlarında değil tavır yapsam bile faydasız ne yapacağımı bilmiyorum
Esin haklı hiçbirşey yapmak zorunda değiller. Sizin ailenizde öyle. Beklentileri dusururseniz mutlu olursunuz.
Ayrıca babanne olarak tabiki torununu sevecek bunun için size illa para harcamak zorunda mı?
Yo niye kizayim estağfurullah olumsuz yorum tabiki yapabilirsin benim kizmam hakaret boyutuna giden yorumlara idi kardesim☺insan ki benimde umrumda değiller ama benim sinirimi bozan durum bu şekilde davranmalarını rağmen tepeme çıkıyorlar yaptıklarına tepki gostersem suçlu ben oluyorum beni esime şikayet ediyorlar yüzsüzler bu durumda sürekli olduğu için artık sinirlerimi bozuyorlar bende diyorum madem bu şekilde millete karşı da yapıyoruz ediyoruz tavırları sergiliyorlar gerçekten yapsınlar bende sinirlenmimKonu sahibi belki bana kizacaksin ama cok takilmissin.
Gelmediler yapmadilar aramadilar.
Birak gelmesinler aramasinlar yapmasinlar.
Sende mesafeni koy. Mesafeli ol onlarla.
Evine gelirlerse misafir olduklari icin agirla.
Ama samimi olma.
Esine de sikayet etme.
Sen sikayet ettikce o savunma mekanizmasi gelistirecektir.
Sen esinle ve cocugunla mutlu olmaya bak.
Bu kadar takilirsan kendini de yuvani da mutsuz edersin.
Onlar hicbir sey olmaz olan yine sana olur.
İstedikleri zaman gelirler kalırlar günlerce ve gelirken kesinlikle açıp bi müsait misin deme gereksinimde bulunmazlar. Bir haftalık evliydimm evime gelip kalmayan kalmadı. Birşey desem bu sefer eşimle aram feci bozulacak ee tavır yapsam anlamıyorlar. Yada anlıyorlar anlamamazliktan geliyorlar iyice beni sinir etmek için yapıyorlar.Benim korkumda zaten bu şimdiye kadar umrunda olmadığım insanlar bebekten sonra kendilerini bi pozisyona koyacaklar ve bende bu kadar yasanmisligin birikimi ile müdahale etcem dayanamicam söz konusu benim çocuğum sonuçta. Kv herşeye konuşmayı emretmeyi çok sever bilmislik taslar benimde en zıt olduğum davranışlar strese gircem sutum gidecek su anda düşünmekle geçiyor günlerim eşim anlamıyor beni psikolojim bozuldu uzak tut beni diyorum nafile zamanla düzelir herşey diyorYüz yüze görüşme sıklığınız nedir? Gidip gelmeleri azaltsanız, laftan anlamayan insanlara set çekmekte zor o konuda haklısınız ama bir çözüm yolu bulmanız lazım çünkü hislerim yanıltmıyorsa bu sorunlar sizin Doğum yapmanız sonrası büyüyecektir, ister istemez çocuğunuza karışmalarına öfkeleneceksiniz çünkü.
Sana biseyler yapsalarda degismez hatta daha da tartisma cikcaz konular cikar bence bi beklenti icinde olma hincindan dokayi onlara bisey yaptirmak seni rahatlaticak saniyosun ama yanlis dusunuyosun inan daha kotu olur senin tek yapicagin sey esine bu sekilde konusmamak cunku gercekten hic hos degil bu durum. Ama kizdigin noktalari cok iyi anliyorum.Yo niye kizayim estağfurullah olumsuz yorum tabiki yapabilirsin benim kizmam hakaret boyutuna giden yorumlara idi kardesim☺insan ki benimde umrumda değiller ama benim sinirimi bozan durum bu şekilde davranmalarını rağmen tepeme çıkıyorlar yaptıklarına tepki gostersem suçlu ben oluyorum beni esime şikayet ediyorlar yüzsüzler bu durumda sürekli olduğu için artık sinirlerimi bozuyorlar bende diyorum madem bu şekilde millete karşı da yapıyoruz ediyoruz tavırları sergiliyorlar gerçekten yapsınlar bende sinirlenmim
Yo bu saatten sonra beklemiyorum ne halleri varsa görsünler Beni sevmeyen çocuğumu da sevmesin der kenara cekilirimzaten çocuğum tanısın aklı kessin benim birşey dememe gerek kalmaz çocuk kendi sogur onlardanSana biseyler yapsalarda degismez hatta daha da tartisma cikcaz konular cikar bence bi beklenti icinde olma hincindan dokayi onlara bisey yaptirmak seni rahatlaticak saniyosun ama yanlis dusunuyosun inan daha kotu olur senin tek yapicagin sey esine bu sekilde konusmamak cunku gercekten hic hos degil bu durum. Ama kizdigin noktalari cok iyi anliyorum.
Arkadaşım,ruh hastalığı mıdır,bilemem ama inanın gördüklerimden sonra hiç bir şeye şaşırmıyorum ben.Oğlunun gelinine hazırladığı her yaşam kolaylaştırıcı hazırlıktan rahatsız olan,adeta kızının hakkıymış ta,geline bağışlanmış gibi surat asan ve elin kızını rahat mı ettireceğim sözlerini edebilen insan tanıdım.Oysa oğlu sadece kendi alınteriyle kuruyordu yuvasını.Ben bu konularda adaletten yana bir kişiyim.Büyükler yaşlandığında yalnız kalmamalı tezini savunurum.Ama şahit olduklarım, herkesin kendi sonunu eliyle hazırladığını düşündürüyor bugünlerde bana.Ve konu sahibi aksini söylese de ben farklı bi şeyler hissediyorum.
Saniyorum ki, hiçbir anne baba çocuğu evlendikten sonra ondan tamamen etek çekmez. Öyle sevgi pitircigi, merhamet ve muhabbetli bi ilişkileri olmasa da arasirlar konuşurlar.
Konu sahibi istenmeyen gelin değildim, kendileri "yalvararak" beni ailemden istediler ama biz evlenince mutluluğumuzu cekemediler diyor.
Bir anne/baba ruh hastası degilse, herşey yansın bana bişey olmasın menfaatperestliginde değilse, evlenen çocuğunun mutluluğunu çekememezlik gibi bi durumu da olmaz.
Konunun zeminini hazırlayan detaylardan bilgimiz yok gibi hissediyorum.
Daha bir yıl olacak yeni psikolojikmen çökmüş durumdayım oysaki ben ne kadar hayat dolu neşeli pozitif düşünen bir insandim . Herkes kendi sonunu kendi hazırlar şimdi oğullarını bilmeyen yasliliktada bilmesin onları bilene gitsinlerEvet beş kurul destek olmaZlar ama evlilik sonrası tam teşekkül gelinlik beklerler !!! Aynı şekilde bebek olunca da gerçekleşecek , bu değişmez canım bunun için stres e girme sen de onlar gibi ya başka çaren yok, benim bebek Yok olmuyor tedavi olcam tüp belki de artık süreç nasıl işlerse malum çok stresli dönemler . Bu streslerden sonra ( inş bebeğim doğunca ) senin bu düşündüklerini ben de yaşayacağım malımı biliyorum çünkü , daha şimdiden ben de sen gibiyim stres geliyor bazen elim ayağım yanıyor nefesim kesiliyor ama yine de Bbek sahibi olmak istiyorum , şöyle düşün ki sen o bebeğe kavuşmak üzeresin Allah a şükret ve de asssla yalnız olmadığını düşün , senin gibi milyon gelin var maalesef , onlar gibi davranmaktan başka yol yok, eşimin beni anlamasını da beklemiyorum artık ... aynı senin eşin gibi zamanla düzelir !! diyor , nasıl düzelecek ki ? İşte ben ezile ezile sinir ola ola düzelmiş gibi iletişim devam ediyor sadece , ama beni rahatlatan tek şey onlar gibi davranmayı öğrenme telkinlerim kendime
Akıl sahibi insanların düzeltemediğini,zaman denilen mefhum nasıl düzeltecek acaba,sen eşine gerçekleri göstermeye bak,çok yakın mısınız bilmiyorum ama,başbaşa zamanlarınızı onları anmadan güzel neşeli geçirmeye bak.İstedikleri zaman gelirler kalırlar günlerce ve gelirken kesinlikle açıp bi müsait misin deme gereksinimde bulunmazlar. Bir haftalık evliydimm evime gelip kalmayan kalmadı. Birşey desem bu sefer eşimle aram feci bozulacak ee tavır yapsam anlamıyorlar. Yada anlıyorlar anlamamazliktan geliyorlar iyice beni sinir etmek için yapıyorlar.Benim korkumda zaten bu şimdiye kadar umrunda olmadığım insanlar bebekten sonra kendilerini bi pozisyona koyacaklar ve bende bu kadar yasanmisligin birikimi ile müdahale etcem dayanamicam söz konusu benim çocuğum sonuçta. Kv herşeye konuşmayı emretmeyi çok sever bilmislik taslar benimde en zıt olduğum davranışlar strese gircem sutum gidecek su anda düşünmekle geçiyor günlerim eşim anlamıyor beni psikolojim bozuldu uzak tut beni diyorum nafile zamanla düzelir herşey diyor
Hiçbişey almak yapmak zorunda değiller. Herkes bakabileceği çocuğu doğursunBana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?