• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı salak yerine koyuyorlar❗

Bir konunun yorumu ilk mesaja gore yapilir.

Ben 21 sayfayi okumak zorunda degilim.

Ilk mesajda benim ailem odasini aldi kayinvalidemler bebek arabasini biz alalim demiyorlar sonrada gelip torunum diye sevecekler diyor.

Yanlis anlasiliyorsa ilk mesaji guncellesin.

Ben hala ayni fikirdeyim.

Kayinvalidem agzini acmasa bile ben hala torununu sevemez demezdim. Gelirde severde.

Ayrica kayinvalideleri eslere sikayet etmeyide yanlis buluyorum.

Sonucta o onun annesi bebek arabasi almadi ya da almayi teklif etmedi diye annesi olmaktan cikmiyor.

Empati yapiyorum. Benim esimde gelip bana annenler bebege birsey almadilar teklif bile etmediler deseler bende yapmak zorunda degiller derim.
Okumak zorundasiniz diye bisey soylenilmedi ama olayi anlamak icin biraz okusaniz anlardiniz ilk yazdigina direk tepki verirseniz bunu anlamadan yargilamak olarak degerlendiririm. Hem neyse ne ben size hanfendinin derdini soyliyim ondan once ama bide cocugumuz sevdirmem diye bisey soylemedi. Orda yaziyo hamile oldugunu ogrendiginde bi kere bile hayirli olsun dememis mutlu oldugunu gostercek bi davranisda bulunmamis sonra cocuk dogunca da babaneyim ben diye sevcek diyo agrina gittigini soyluyo. Kizin derdi aslinda bu yazdigimda bile belli oluyo

Algi sorunu yasiyosunuz cidden bu kaniya vardim ben :KK70:burda konusulan maddiyat degil sizin cocugunuz darda zorda olcak ama siz zorunda olmadiginiz icin orali olmiycaksiniz :ukala::ukala: cok bulandigindan dolayi kendisini yanlis ifade etmis olabilir ama onun beklentisi zorlu gunlerinde en azindan bi telefon acip hal hatir sormalari vicdan diye bisey var haberdar misiniz :)
Onu hiç hissedemedik be guzelim!..

Duygusal ve manevi anlamda öyle bi eksiklik hissetmiyor konu sahibi. Düğün yapmadılar, eşya almadılar, borç harç evlendik, hala ödüyoruz, hamileyim bebeğe bir şey almadılar gorumceme alıyorlar bize bi beşik bile almadilar, oysa adettir onların alması gerek. Benim ailem yardım ediyor. Eşime sizinkiler neden bi şey yapmıyor, böyle mı dede babanne olacaklar, almalılar etmeliler dedim diyor konu sahibi. Şikayetleri bunlar. Ve sen hala bu olaylar için "tamamen duygusal" mi diyorsun ?

Evet vicdandan haberdarim. Bu nedenle 65 yasindaki anamdan bir seyler beklemek yerine gel annem sana sunu alayim ,seni merak ettim nasilsin iyi misin,hadi gel sana bunu yapayim beraber yiyelim,hadi seni suraya gotureyim diyorum. Ustune yikilmiyorum cok sukur.
Yapmak zorunda misiniz ?? Annenize bunlari ? İste bunlari yapmaniz sizin evlat oldugunuzu gosterir annenizi sevdiginizi deger verdiginizi. Insanlarin maddi imkani olmayabilir olsa bile yapmayabilir ki bence sevdikleri icin yapmali ben o yapida bi insanim , en azindan annenizi gidip haftada bi banyo yaptirmak evini temizlemek de onu sevdiginizi deger verdiginizi gosterir bu kadarini bile yapamiyosaniz bi arayip sorarsiniz dimi ?? Konu bu iste ha evlat ha ana. Bu duygular baska kimseye karsi olamaz aynidir karsilikli duygular bunu yapmayan insanlarin sozde sevgilerine inanmiyorum kimse burda laf cambazligi yapmasin bu sebeple.

Ben çok iyi anlıyorum sizi çünkü benim eşimin ailesi de aynı oyleler çünkü torunlari oldu 6 aylıkken görmeye geldiler...Uzak tan akrabaları bu taraf da işleri varmış onlarla birlikte geldiler yani yol parasinida bedavaya getirdiler zaten kv söyledi bizzat utanmadan gelemiyorduk bu sekilde olmasa diye...Gelemeyecek yol parası veremeyecek durumda değiller bu arada ,zengin denilmez ama maddi durumları iyi kötü değil...Bebeğim iki yaşını geçti artık bugüne kadar bir çeyrek altın birde dandik bi alt üst pijama takımı aldıkları bunlardan ibaret...Benim bir beklentim yok kimseden birsey beklemiuorum ama bu sekilde davranmalarindan benim çıkardığım oğullarını ve torunlarını seven bir ebeveyn olmadıkları...Insan yol parası gidiyor diye torununu gormeye gelmezmi ordan anlayin iste ne beklenir ki zaten böyle insanlardan ..

Okumak zorundasiniz diye bisey soylenilmedi ama olayi anlamak icin biraz okusaniz anlardiniz ilk yazdigina direk tepki verirseniz bunu anlamadan yargilamak olarak degerlendiririm. Hem neyse ne ben size hanfendinin derdini soyliyim ondan once ama bide cocugumuz sevdirmem diye bisey soylemedi. Orda yaziyo hamile oldugunu ogrendiginde bi kere bile hayirli olsun dememis mutlu oldugunu gostercek bi davranisda bulunmamis sonra cocuk dogunca da babaneyim ben diye sevcek diyo agrina gittigini soyluyo. Kizin derdi aslinda bu yazdigimda bile belli oluyo

Hanimefendi emin olun okudugumu sizden daha iyi anliyorum.

Benim ailem odasini bile alacak bir kac eksigimiz kaldi bebek arabasi kucuk besik gibi ama hic orali olmuyorlar esime eger babaanneyim dedeyim diyorlarsa yapmak zorundalar. Gibi cumleler geciyor mesajda.

Bu cumlelerde cikan sonuc su; babaanne dede olmak icon bebek arabasi besik gibi eksikleri almak zorundalar.

Bizde diyoruz ki almak zorunda degiller. Kac yasina gelmis adamlar zaten zamaninda buyutmusler cocuklarini simdi de maddi olarak torunlarina bir sey yapmak zorun da degiller.

Siz zorunda olduklarini dusunebilirsiniz ammenna ama ben dusunmuyorum.

Herkes sizin gibi dusunmek zorunda mi?

Sizinle polemige girmeyecegim. Herkes hayatini kendi bakis acisina gore yasar.

Kendi annem babam dahi olsa beklnti icine girip neden yapmadilar diye uzulecegime kimseden beklenti icine girmeden mutlu olurum daha iyi.

Yapmak zorunda misiniz ?? Annenize bunlari ? İste bunlari yapmaniz sizin evlat oldugunuzu gosterir annenizi sevdiginizi deger verdiginizi. Insanlarin maddi imkani olmayabilir olsa bile yapmayabilir ki bence sevdikleri icin yapmali ben o yapida bi insanim , en azindan annenizi gidip haftada bi banyo yaptirmak evini temizlemek de onu sevdiginizi deger verdiginizi gosterir bu kadarini bile yapamiyosaniz bi arayip sorarsiniz dimi ?? Konu bu iste ha evlat ha ana. Bu duygular baska kimseye karsi olamaz aynidir karsilikli duygular bunu yapmayan insanlarin sozde sevgilerine inanmiyorum kimse burda laf cambazligi yapmasin bu sebeple.
Konu sahibi bana dugun yapmadilar diyor
Herseyi kendimiz aldik diyor
Borc icindeyiz hala oduyoruz diyor
Bebegime de bir sey almadilar diyor
Bunlarin tamami maddiyatla alakali seyler. Siz maneviyattan bahsediyorsunuz. Ben canim isterse anneme bunlari yaparim. Zorunluluk degil. Ayni sekilde annem de bana cani isterse yapar,istemezse yapmaz. Yapmadigi zaman annelik sifatini kaybetmez,o yine benim annemdir. Ayrica annemin bana -cocuguma aldigini veya almadigini esim asla elestiremez. Onu ilgilendirmez cunku. Herkes kendi anasina baksin diyecegimi cok iyi bilir

seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum[/QUOTE]
Onu hiç hissedemedik be guzelim!..

Duygusal ve manevi anlamda öyle bi eksiklik hissetmiyor konu sahibi. Düğün yapmadılar, eşya almadılar, borç harç evlendik, hala ödüyoruz, hamileyim bebeğe bir şey almadılar gorumceme alıyorlar bize bi beşik bile almadilar, oysa adettir onların alması gerek. Benim ailem yardım ediyor. Eşime sizinkiler neden bi şey yapmıyor, böyle mı dede babanne olacaklar, almalılar etmeliler dedim diyor konu sahibi. Şikayetleri bunlar. Ve sen hala bu olaylar için "tamamen duygusal" mi diyorsun ?
Bunun yani sira manevi olarak da hic yanimizda olmadilar diyo sonraki mesajlarinda zor zamanlarimizda hic arayip sormadilar bile diyo ve kendi ailesi icin heycanlilar simdiden biseyler almak istiyolar diyo. Ben burada kendi ailesi yaptigi icin mahcubiyet duyup onlarinda aynisini yapmasini bekledigini ve manevi olarak yanlarinda olmasini istedigini dusunuyorum ve eminim ki manevi olarak da yanlarinda olsa kimse boyle konusamaz.

Hanimefendi emin olun okudugumu sizden daha iyi anliyorum.

Benim ailem odasini bile alacak bir kac eksigimiz kaldi bebek arabasi kucuk besik gibi ama hic orali olmuyorlar esime eger babaanneyim dedeyim diyorlarsa yapmak zorundalar. Gibi cumleler geciyor mesajda.

Bu cumlelerde cikan sonuc su; babaanne dede olmak icon bebek arabasi besik gibi eksikleri almak zorundalar.

Bizde diyoruz ki almak zorunda degiller. Kac yasina gelmis adamlar zaten zamaninda buyutmusler cocuklarini simdi de maddi olarak torunlarina bir sey yapmak zorun da degiller.

Siz zorunda olduklarini dusunebilirsiniz ammenna ama ben dusunmuyorum.

Herkes sizin gibi dusunmek zorunda mi?

Sizinle polemige girmeyecegim. Herkes hayatini kendi bakis acisina gore yasar.

Kendi annem babam dahi olsa beklnti icine girip neden yapmadilar diye uzulecegime kimseden beklenti icine girmeden mutlu olurum daha iyi.
Kimseden tek kurus beklentim yoktur o sebeple de Rabbim bolluk bereket icinde yasatiyo zaten. Birsey almak zorunda olduklarini dusunmedigimi ben kendisine de soyledim iste okumadiginiz ne kadar da net. Ben kendisine tamamen manevi olarak eksikliklerinin siniri oldugunu soyledigimde kendiside bunu onayladi digerleri teferruat o bunu yapmis bu bunu yapmis dusuncesiyle yazilmis seyler. Ben hala savunuyorum eger manevi olarak destek olsalar kimsenin boyle seyler yazcagina inanmiyorum.

Evet vicdandan haberdarim. Bu nedenle 65 yasindaki anamdan bir seyler beklemek yerine gel annem sana sunu alayim ,seni merak ettim nasilsin iyi misin,hadi gel sana bunu yapayim beraber yiyelim,hadi seni suraya gotureyim diyorum. Ustune yikilmiyorum cok sukur.
ki gelenek gorenekte de asil bu vardir. Onlar bizi nasil buyuttuyse biz de onlara elimiz ekmektutacak yaşa gelince elimizden geldigi kadar jestler guzellikler yapmaliyiz. Oyle bir yaziyorlar ki sanki evlatlar ailesine asla destek olamaz.

Konu başlığı su;
"İnsanı salak yerine koyuyorlar!"

İçerikte o de o söylediğiniz şekilde bi duygusal yoksunluk-mahzunluk yok.

Aksine maddi konularda, resmen 'mütekabiliyet' esasından ileri gelen beklentiler zikredilmiş.

Gerçekten kv-kp den aile bağları anlaminda hamilik, muhabbet ve sevgi istense idi, konu sahibi eşine aileler arasında kıyaslama yapıp sürekli şikayette bulunmazdı. Eğer o anne baba, kendilerinden beklenen bi şeyleri yapmiyorsa, gelinden öte kendi çocuklarına ve torunlarına yapmıyor. Adam bu sayılan şeylere ihtiyaç duymasa bile, esi olan hanımefendi bunu düşünüp eşi yerine kendisini koyup empati yapamadigi için daha da çok üzülüyor. Hanımı sürekli kendine memnuniyetsiz ve şikayetçi bi şekilde yakinmak ve taleplerini sıralamak yerine, eşim üzülüyor mahcup oluyor. Ben de kırılıyorum ama eşim üzülmesin diye sesini çıkarmıyorum derdi.

Konu başlığı su;
"İnsanı salak yerine koyuyorlar!"

İçerikte o de o söylediğiniz şekilde bi duygusal yoksunluk-mahzunluk yok.

Aksine maddi konularda, resmen 'mütekabiliyet' esasından ileri gelen beklentiler zikredilmiş.

Gerçekten kv-kp den aile bağları anlaminda hamilik, muhabbet ve sevgi istense idi, konu sahibi eşine aileler arasında kıyaslama yapıp sürekli şikayette bulunmazdı. Eğer o anne baba, kendilerinden beklenen bi şeyleri yapmiyorsa, gelinden öte kendi çocuklarına ve torunlarına yapmıyor. Adam bu sayılan şeylere ihtiyaç duymasa bile, esi olan hanımefendi bunu düşünüp eşi yerine kendisini koyup empati yapamadigi için daha da çok üzülüyor. Hanımı sürekli kendine memnuniyetsiz ve şikayetçi bi şekilde yakinmak ve taleplerini sıralamak yerine, eşim üzülüyor mahcup oluyor. Ben de kırılıyorum ama eşim üzülmesin diye sesini çıkarmıyorum derdi.
Hiçbir fedakarlık yapmasınlar sonra gelip tepeme çıksınlar etraftaki insanlara herşeyi biz yaptık ettik modu versinler benden gelinlik beklesinler peki burada salak yerine koyulmuyor muyum ne yapsalarda bakacak yüzleri oluyor herşeyin farkındayım ama sanıyorlar ki birşey demiyorum diye birşey bilmiyorum

Ve konu sahibi aksini söylese de ben farklı bi şeyler hissediyorum.

Saniyorum ki, hiçbir anne baba çocuğu evlendikten sonra ondan tamamen etek çekmez. Öyle sevgi pitircigi, merhamet ve muhabbetli bi ilişkileri olmasa da arasirlar konuşurlar.

Konu sahibi istenmeyen gelin değildim, kendileri "yalvararak" beni ailemden istediler ama biz evlenince mutluluğumuzu cekemediler diyor.

Bir anne/baba ruh hastası degilse, herşey yansın bana bişey olmasın menfaatperestliginde değilse, evlenen çocuğunun mutluluğunu çekememezlik gibi bi durumu da olmaz.

Konunun zeminini hazırlayan detaylardan bilgimiz yok gibi hissediyorum.

Son düzenleme:
Tüm sayfaları okuyamadan yazıyorum..Almak zorunda değiller evet kimse değil ama konu sahibinin dediği gibi işine gelince oğlumun evi mantığı tamamen geleneklerimizde sık karşılaşılan bir düşünce, madem işlerine gelen konuda gelenekçiler o zaman tebrik etmenin , hediyeleşmenin de gerekliğini bilmeli ve anane ya da babanneye toplumumuzun biçmiş olduğu rolü üstlenmeliler.Bunun için maddi durumları nedir bilinmez verilen önem hep maddiyatla da olmaz ama anneyi aramak hal hatır sormak hamileliğin gidişatını sormak o anneye dualar etmek çok da zor olmasa gerek.Annenin gönlünü yapsa ,kızına hazırlık yapıyor demiş konu sahibi oğlunun bebeğine de yapsa çok da zor gelmez sanırım.Gönül yapmaktır bunlar.
Konu sahibi , sizin hatanız eşinize maddiyatla ilgili kısımlarda yakınmak olmuş . Yerinizde olsam bu konuda üstüne gitmezdim çünkü o da görüyordur, ama ailesi denmez ki öyle kimseye .Sakın siz de dillendirmeyin.Aileniz özenmiş almış bu onların torunlarına olan hasretlerinin dışa vurumudur. Manevi desteklerini maddi hediyelerle taçlandırmışlar.Ben böyle durumlarda aileme çok şükrederim maddi hediyelerinden değil desteklerinden sevgilerinden saygılarından değerlerinden ,Göğsünüzü gere gere ailenize sarılın.Geri kalan şeyleri de siz alın bekleyin bebeğinizi. Keyfini çıkarın her dk.nızın bir daha bugünler gelmeyecek.Mesela ben çok irdeleyen biriyim beğenmediğim içime sinmeyen bişey olsa kullanmam.O yüzden her şeyimi kendim almaya çalışırım.Siz de öyleyseniz eğer hiç beklemeyin ..Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk ben de bunu yeni yeni uygulayabiliyorum ama daha iyi olduğunu görebiliyorum

Hiçbir fedakarlık yapmasınlar sonra gelip tepeme çıksınlar etraftaki insanlara herşeyi biz yaptık ettik modu versinler benden gelinlik beklesinler peki burada salak yerine koyulmuyor muyum ne yapsalarda bakacak yüzleri oluyor herşeyin farkındayım ama sanıyorlar ki birşey demiyorum diye birşey bilmiyorum

Bak kardeşim , kendi ağzınla söylüyorsun..
Hiçbir fedakarlık yapmadiklari için (!) senden gelinlik beklemesinler, öyle mı? Fedakarlık yapsalardi istedikleri gibi davranabilirlerdi.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abla bu konudaki dusuncelerini merak ediyorum.
Şahsen zaten baştan evliliğim, nikah, eşya vb hiçbirşeye her iki aileyi de karıştırmam, gebeliğimde bebeğimin alınacaklarına da öyle ve her 2 aileye de sadece büyük olarak yanımızda olun ama gerisi bizi ilgilendirir mesajımı net bir dille verir, kimsenin evime, evliliğime, çocuğuma karışmasına izin vermem.
Ben öyle yaptım şahsen, içinden gelen bir hırka, patik ördü ama hepsi o kadar.
Birşeyler beklemek karşımızdakileri de beklentiye sokuyor çünkü, ben yaptım geline koltuk aldım o da gelip evimi temizlesine dönüyor olay.

ki gelenek gorenekte de asil bu vardir. Onlar bizi nasil buyuttuyse biz de onlara elimiz ekmektutacak yaşa gelince elimizden geldigi kadar jestler guzellikler yapmaliyiz. Oyle bir yaziyorlar ki sanki evlatlar ailesine asla destek olamaz.
Kesinlikle. Ben erken evlenenlere bile uzuluyorum. Ailenle ne paylastin ki hemen evleniyorsun? Onlara ne yapmisligin var,beraber tatile ciktin mi? Hic bir yerlere yemege goturup hesabi sen odedin mi? Ailelere de yazik. Yap islet devret resmen ;) bir de hala ailelerden bir seyler bekliyorlar.

Mrb...benim fikrimde şöyle ki bence kim ne alirsa alsin yada almasin kendisine birakin.cunku almadiklarinin cok fazlasiyla farkindalar aslinda.sinirlenmeniz gayet dogal..bebek dogduktan sonra hâlâ bisey yapmazlarsa ve sizin dediginiz gibi gelip yaninizda gunlerce kaliyorlarsa sizde esiniz yokken kv denizin yaninda laf sokun ara ara ..saolsun anneannesi besigini almis yok dedesi sunu almis bunu almis ..ben olsam lafi boyle boyle sokardim..onlar bu konuda sana acimiyorsa sende acima

Back