- 3 Şubat 2017
- 218
- 181
- 18
- 33
- Konu Sahibi zehra kaya
-
Okumak zorundasiniz diye bisey soylenilmedi ama olayi anlamak icin biraz okusaniz anlardiniz ilk yazdigina direk tepki verirseniz bunu anlamadan yargilamak olarak degerlendiririm. Hem neyse ne ben size hanfendinin derdini soyliyim ondan once ama bide cocugumuz sevdirmem diye bisey soylemedi. Orda yaziyo hamile oldugunu ogrendiginde bi kere bile hayirli olsun dememis mutlu oldugunu gostercek bi davranisda bulunmamis sonra cocuk dogunca da babaneyim ben diye sevcek diyo agrina gittigini soyluyo. Kizin derdi aslinda bu yazdigimda bile belli oluyoBir konunun yorumu ilk mesaja gore yapilir.
Ben 21 sayfayi okumak zorunda degilim.
Ilk mesajda benim ailem odasini aldi kayinvalidemler bebek arabasini biz alalim demiyorlar sonrada gelip torunum diye sevecekler diyor.
Yanlis anlasiliyorsa ilk mesaji guncellesin.
Ben hala ayni fikirdeyim.
Kayinvalidem agzini acmasa bile ben hala torununu sevemez demezdim. Gelirde severde.
Ayrica kayinvalideleri eslere sikayet etmeyide yanlis buluyorum.
Sonucta o onun annesi bebek arabasi almadi ya da almayi teklif etmedi diye annesi olmaktan cikmiyor.
Empati yapiyorum. Benim esimde gelip bana annenler bebege birsey almadilar teklif bile etmediler deseler bende yapmak zorunda degiller derim.
Onu hiç hissedemedik be guzelim!..Algi sorunu yasiyosunuz cidden bu kaniya vardim benburda konusulan maddiyat degil sizin cocugunuz darda zorda olcak ama siz zorunda olmadiginiz icin orali olmiycaksiniz cok bulandigindan dolayi kendisini yanlis ifade etmis olabilir ama onun beklentisi zorlu gunlerinde en azindan bi telefon acip hal hatir sormalari vicdan diye bisey var haberdar misiniz :)
Yapmak zorunda misiniz ?? Annenize bunlari ? İste bunlari yapmaniz sizin evlat oldugunuzu gosterir annenizi sevdiginizi deger verdiginizi. Insanlarin maddi imkani olmayabilir olsa bile yapmayabilir ki bence sevdikleri icin yapmali ben o yapida bi insanim , en azindan annenizi gidip haftada bi banyo yaptirmak evini temizlemek de onu sevdiginizi deger verdiginizi gosterir bu kadarini bile yapamiyosaniz bi arayip sorarsiniz dimi ?? Konu bu iste ha evlat ha ana. Bu duygular baska kimseye karsi olamaz aynidir karsilikli duygular bunu yapmayan insanlarin sozde sevgilerine inanmiyorum kimse burda laf cambazligi yapmasin bu sebeple.Evet vicdandan haberdarim. Bu nedenle 65 yasindaki anamdan bir seyler beklemek yerine gel annem sana sunu alayim ,seni merak ettim nasilsin iyi misin,hadi gel sana bunu yapayim beraber yiyelim,hadi seni suraya gotureyim diyorum. Ustune yikilmiyorum cok sukur.
Okumak zorundasiniz diye bisey soylenilmedi ama olayi anlamak icin biraz okusaniz anlardiniz ilk yazdigina direk tepki verirseniz bunu anlamadan yargilamak olarak degerlendiririm. Hem neyse ne ben size hanfendinin derdini soyliyim ondan once ama bide cocugumuz sevdirmem diye bisey soylemedi. Orda yaziyo hamile oldugunu ogrendiginde bi kere bile hayirli olsun dememis mutlu oldugunu gostercek bi davranisda bulunmamis sonra cocuk dogunca da babaneyim ben diye sevcek diyo agrina gittigini soyluyo. Kizin derdi aslinda bu yazdigimda bile belli oluyo
Konu sahibi bana dugun yapmadilar diyorYapmak zorunda misiniz ?? Annenize bunlari ? İste bunlari yapmaniz sizin evlat oldugunuzu gosterir annenizi sevdiginizi deger verdiginizi. Insanlarin maddi imkani olmayabilir olsa bile yapmayabilir ki bence sevdikleri icin yapmali ben o yapida bi insanim , en azindan annenizi gidip haftada bi banyo yaptirmak evini temizlemek de onu sevdiginizi deger verdiginizi gosterir bu kadarini bile yapamiyosaniz bi arayip sorarsiniz dimi ?? Konu bu iste ha evlat ha ana. Bu duygular baska kimseye karsi olamaz aynidir karsilikli duygular bunu yapmayan insanlarin sozde sevgilerine inanmiyorum kimse burda laf cambazligi yapmasin bu sebeple.
Bunun yani sira manevi olarak da hic yanimizda olmadilar diyo sonraki mesajlarinda zor zamanlarimizda hic arayip sormadilar bile diyo ve kendi ailesi icin heycanlilar simdiden biseyler almak istiyolar diyo. Ben burada kendi ailesi yaptigi icin mahcubiyet duyup onlarinda aynisini yapmasini bekledigini ve manevi olarak yanlarinda olmasini istedigini dusunuyorum ve eminim ki manevi olarak da yanlarinda olsa kimse boyle konusamaz.Onu hiç hissedemedik be guzelim!..
Duygusal ve manevi anlamda öyle bi eksiklik hissetmiyor konu sahibi. Düğün yapmadılar, eşya almadılar, borç harç evlendik, hala ödüyoruz, hamileyim bebeğe bir şey almadılar gorumceme alıyorlar bize bi beşik bile almadilar, oysa adettir onların alması gerek. Benim ailem yardım ediyor. Eşime sizinkiler neden bi şey yapmıyor, böyle mı dede babanne olacaklar, almalılar etmeliler dedim diyor konu sahibi. Şikayetleri bunlar. Ve sen hala bu olaylar için "tamamen duygusal" mi diyorsun ?
Kimseden tek kurus beklentim yoktur o sebeple de Rabbim bolluk bereket icinde yasatiyo zaten. Birsey almak zorunda olduklarini dusunmedigimi ben kendisine de soyledim iste okumadiginiz ne kadar da net. Ben kendisine tamamen manevi olarak eksikliklerinin siniri oldugunu soyledigimde kendiside bunu onayladi digerleri teferruat o bunu yapmis bu bunu yapmis dusuncesiyle yazilmis seyler. Ben hala savunuyorum eger manevi olarak destek olsalar kimsenin boyle seyler yazcagina inanmiyorum.Hanimefendi emin olun okudugumu sizden daha iyi anliyorum.
Benim ailem odasini bile alacak bir kac eksigimiz kaldi bebek arabasi kucuk besik gibi ama hic orali olmuyorlar esime eger babaanneyim dedeyim diyorlarsa yapmak zorundalar. Gibi cumleler geciyor mesajda.
Bu cumlelerde cikan sonuc su; babaanne dede olmak icon bebek arabasi besik gibi eksikleri almak zorundalar.
Bizde diyoruz ki almak zorunda degiller. Kac yasina gelmis adamlar zaten zamaninda buyutmusler cocuklarini simdi de maddi olarak torunlarina bir sey yapmak zorun da degiller.
Siz zorunda olduklarini dusunebilirsiniz ammenna ama ben dusunmuyorum.
Herkes sizin gibi dusunmek zorunda mi?
Sizinle polemige girmeyecegim. Herkes hayatini kendi bakis acisina gore yasar.
Kendi annem babam dahi olsa beklnti icine girip neden yapmadilar diye uzulecegime kimseden beklenti icine girmeden mutlu olurum daha iyi.
ki gelenek gorenekte de asil bu vardir. Onlar bizi nasil buyuttuyse biz de onlara elimiz ekmektutacak yaşa gelince elimizden geldigi kadar jestler guzellikler yapmaliyiz. Oyle bir yaziyorlar ki sanki evlatlar ailesine asla destek olamaz.Evet vicdandan haberdarim. Bu nedenle 65 yasindaki anamdan bir seyler beklemek yerine gel annem sana sunu alayim ,seni merak ettim nasilsin iyi misin,hadi gel sana bunu yapayim beraber yiyelim,hadi seni suraya gotureyim diyorum. Ustune yikilmiyorum cok sukur.
Hiçbir fedakarlık yapmasınlar sonra gelip tepeme çıksınlar etraftaki insanlara herşeyi biz yaptık ettik modu versinler benden gelinlik beklesinler peki burada salak yerine koyulmuyor muyum ne yapsalarda bakacak yüzleri oluyor herşeyin farkındayım ama sanıyorlar ki birşey demiyorum diye birşey bilmiyorumKonu başlığı su;
"İnsanı salak yerine koyuyorlar!"
İçerikte o de o söylediğiniz şekilde bi duygusal yoksunluk-mahzunluk yok.
Aksine maddi konularda, resmen 'mütekabiliyet' esasından ileri gelen beklentiler zikredilmiş.
Gerçekten kv-kp den aile bağları anlaminda hamilik, muhabbet ve sevgi istense idi, konu sahibi eşine aileler arasında kıyaslama yapıp sürekli şikayette bulunmazdı. Eğer o anne baba, kendilerinden beklenen bi şeyleri yapmiyorsa, gelinden öte kendi çocuklarına ve torunlarına yapmıyor. Adam bu sayılan şeylere ihtiyaç duymasa bile, esi olan hanımefendi bunu düşünüp eşi yerine kendisini koyup empati yapamadigi için daha da çok üzülüyor. Hanımı sürekli kendine memnuniyetsiz ve şikayetçi bi şekilde yakinmak ve taleplerini sıralamak yerine, eşim üzülüyor mahcup oluyor. Ben de kırılıyorum ama eşim üzülmesin diye sesini çıkarmıyorum derdi.
Hiçbir fedakarlık yapmasınlar sonra gelip tepeme çıksınlar etraftaki insanlara herşeyi biz yaptık ettik modu versinler benden gelinlik beklesinler peki burada salak yerine koyulmuyor muyum ne yapsalarda bakacak yüzleri oluyor herşeyin farkındayım ama sanıyorlar ki birşey demiyorum diye birşey bilmiyorum
Şahsen zaten baştan evliliğim, nikah, eşya vb hiçbirşeye her iki aileyi de karıştırmam, gebeliğimde bebeğimin alınacaklarına da öyle ve her 2 aileye de sadece büyük olarak yanımızda olun ama gerisi bizi ilgilendirir mesajımı net bir dille verir, kimsenin evime, evliliğime, çocuğuma karışmasına izin vermem.Mune abla bu konudaki dusuncelerini merak ediyorum.
Kesinlikle. Ben erken evlenenlere bile uzuluyorum. Ailenle ne paylastin ki hemen evleniyorsun? Onlara ne yapmisligin var,beraber tatile ciktin mi? Hic bir yerlere yemege goturup hesabi sen odedin mi? Ailelere de yazik. Yap islet devret resmenki gelenek gorenekte de asil bu vardir. Onlar bizi nasil buyuttuyse biz de onlara elimiz ekmektutacak yaşa gelince elimizden geldigi kadar jestler guzellikler yapmaliyiz. Oyle bir yaziyorlar ki sanki evlatlar ailesine asla destek olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?