- 2 Şubat 2017
- 221
- 110
- 18
- 30
- Konu Sahibi zehra kaya
-
Zorundalar dememin sebebi bunlar böyle olmalarına rağmen evime geldiklerinde yada ben gittiğimde onlara gülmek zorundaymisim onlarla oturup koyu koyuya muhabbet etmek zorundaymisim sırf bu sebepten beni esime şikayet ettiler düsukler bende sizde bu konuda zorundasınız diyorumBenim eşimin aileside doğru düzgün bişey yapmadı. Ailem yaptı. Bu durumu bende yadırgamıştım ama zorundalar diye bişey yok zorla yaptıramazsınız anca onlara hakettikleri gibi mesafeli davranırsınız olur bıter bunu eşinle tartışmanın anlamı yok o ne yapsın? Zorundalar demen bana görede yanlış.
Mesela buradaki bazı kişiler şu yaşından sonra beni alakadar etmez, evlenmiş etmiş vs diyorlar. Benim anneme sorsan "Anne ve babanın görevidir. Ben senın için çalıştım ve senın için çalışıyorum." derdi hep ve hala der.
TskSiz calismiyorsunuz aileniz size destek oluyor.
Gorumceniz calismiyor ailesi gorumcenize destek oluyor.
Bu gayet hakkaniyetli.
Ikincisi, hakaret varda sikayet edersiniz. Sizden farkli dusunenlere yarasi var yakistirmasi yapmaniz onlari yarali yapmaz, sizden goturur
Yalniz benim Ailem bana ne yapıyorsa oğullarına aynısını yapiyorSiz calismiyorsunuz aileniz size destek oluyor.
Gorumceniz calismiyor ailesi gorumcenize destek oluyor.
Bu gayet hakkaniyetli.
Ikincisi, hakaret varda sikayet edersiniz. Sizden farkli dusunenlere yarasi var yakistirmasi yapmaniz onlari yarali yapmaz, sizden goturur
Zorundalar dememin sebebi bunlar böyle olmalarına rağmen evime geldiklerinde yada ben gittiğimde onlara gülmek zorundaymisim onlarla oturup koyu koyuya muhabbet etmek zorundaymisim sırf bu sebepten beni esime şikayet ettiler düsukler bende sizde bu konuda zorundasınız diyorum
Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
Beni anladigin için sağol ki ben sorumda bunlara nasıl.davranayim demişim neyse anlamayan sert yorum yapan ark sağolsunlar. Bazen soylerim esime Rabbim uzun ÖMÜR verirse ben nasıl anne baba olunuyor gostercen onlaraŞurdaki yorumlari az cok okudum da bize ne kadar uzak bi dusunce bu ! Anne baba olmak ne demek ya ? Biz turk milletinin en bariz ozellikleri hic bir ulkede olmayan aile yapisidir cocugu 45 yasina da gelse cocugana destek olur hep koruyup kollar. Kiz ustune basa basa demis zaten ben zaten alirim sıkıntı zor zamanlarinda hic orali olmayip hersey yolundayken anne baba rolü üstlenmelerini sindiremiyo cokda hakli. Burda anlatilmak istenen bambaska bisey herkes de maddiyata cevirmis olayi. Zaten anlattigina gore dugununde bi igne bile almayan birilerine nasil guvensinde cocuk yapsingereksiz yorumlari kendinize saklayin. Canim sen ise eşinle tartişarak hata ediyosun belliki yapilari bu degişmezler gormezden geliceksin eşin icin inan eşin senden daha cok uzuluyodur sen onun yuzune vurdukca mahcup olur bu sizin aranizi acar sonrasinda da pisman olursun ama is isten gecer önemseme sen onlara nasil anne baba olunur onu goster asla da bisey bekleme ne halleri varsa gorsunler.
Ya ışte zorundaymisim gibi davranıyorlar tartışıyorlar benimle ama ben nasıl ki bir şey söylesem onlar hicbirseyin zorunda olmuyorlar benimde psikolojimi alt üst ettiler neyse yaaaMaddi olarak yardımcı oldular diye kimse sizin sahibiniz olmuyor, yani yardım etselerdi bile zorla gülmek, zorla muhabbet etmek zorunda olmazdınız. Şuanda da bunu yapmak zorunda değilsiniz zaten. Herşeyi "zorundalık" içine sokarak hayatınızı kendinize dar ediyorsunuz.
Onlar size nasilsa sende aynen oyle ol cok takmamaya calis gittiginde misafirlige gotmis gibi muhabbet hos bes oldu bitti geldiklerinde de aynen oyle olursun dediklerini yaptiklarini cidden umursama rahat ediceksin bak gor ve asla esine de ailesini kotuleme bu cok yanlis bisey sen boyle bir anne ve babanin cocugusun diyosun resmen kaldiramaz tabi ve hic bi zaman senin hakli oldugunu kabullenmezBeni anladigin için sağol ki ben sorumda bunlara nasıl.davranayim demişim neyse anlamayan sert yorum yapan ark sağolsunlar. Bazen soylerim esime Rabbim uzun ÖMÜR verirse ben nasıl anne baba olunuyor gostercen onlara
Cok yanlis bir bakis acisi ,halbuki 45 yasina da gelsen anana babana kvne ve kpinin ustune yikilmalisin (!) evlatlarisin,seni ilelebet ölünceye kadar tasimak zorundalarBebegime hamile kaldim ne annemden ne kayinvalidemden hic bir beklenti icine girmedim.
Hatta yapmak istediklerini bile englledim.
Biz aliriz anne gerk yok dedim.
Neden? Babam emekli kayinbabamin ise okuyan iki cocugu var.
Esimle benim maddi durumum yetmeseydi ertelerdim zaten bebek sahibi olmayi.
Kayinvalidem besik almak istedi aldirmadim. Cunku alacagim marka onlarin butcesine pahali gelebilirdi utanirdim ben sunu istiyorum diyip onlari zor duruma sokmaya.
Annemde besigin uyku setini almak istedi ona da aldirmadim cunku babam emekli ve benim icin rahat etmezdi.
Gittik esimle herseyini aldik bebegimizin. Gucumu yettigi kadar.
Annemde kayinvalidemde bebegimi istedikleri zaman gelip sevebilirler hicte tavir takinmam. Torunlari tabiki seveceklerm
Illaki para harcamak zorunda degiller benim cocuguma sevebilmek icin.
Evet canım seni anlıyorum iki sene önce benimde başımdan geçti böyle şeyler malesef eşlerimiz de ne kadar haklı olsakta ailelerine tozda kondurmuyorlarBana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
Bak burada hepimiz kadınız.Gorumcem çalışmıyor. Benim yaptığım hos değilse kirici ve aşağılayıcı cevap verenlerinde yaptığı hos birşey değil. Ben konu sahibi ile hemfikir olmadığım konuda da kirici bir cevap yazıp hakkına da girmiyorum ben benimle aynı düşüncede olsunlar demiyorum ama yazılanlar hakaret boyutuna ulasiyor
Neden anlamadan bu kadar sey yazma gereginde bulundunuz? Maddi bi beklentisi yok bunu anlamaniz icin daha ne demesi lazim ? Siz bunu anlayamazsiniz belliki kayinvalideniz ve kayinpederiniz oyle kisiler degil. Ben adim kadar eminim ki zaten biseyler almak icin teklifte bulunsalar bu bile yeter bu kiz icin aldirmaz bile siz derdi anlayamiyosunuz. Kiz dogal olarak aile oldugunu hissetmek istiyoBebegime hamile kaldim ne annemden ne kayinvalidemden hic bir beklenti icine girmedim.
Hatta yapmak istediklerini bile englledim.
Biz aliriz anne gerk yok dedim.
Neden? Babam emekli kayinbabamin ise okuyan iki cocugu var.
Esimle benim maddi durumum yetmeseydi ertelerdim zaten bebek sahibi olmayi.
Kayinvalidem besik almak istedi aldirmadim. Cunku alacagim marka onlarin butcesine pahali gelebilirdi utanirdim ben sunu istiyorum diyip onlari zor duruma sokmaya.
Annemde besigin uyku setini almak istedi ona da aldirmadim cunku babam emekli ve benim icin rahat etmezdi.
Gittik esimle herseyini aldik bebegimizin. Gucumu yettigi kadar.
Annemde kayinvalidemde bebegimi istedikleri zaman gelip sevebilirler hicte tavir takinmam. Torunlari tabiki seveceklerm
Illaki para harcamak zorunda degiller benim cocuguma sevebilmek icin.
Algi sorunu yasiyosunuz cidden bu kaniya vardim benCok yanlis bir bakis acisi ,halbuki 45 yasina da gelsen anana babana kvne ve kpinin ustune yikilmalisin (!) evlatlarisin,seni ilelebet ölünceye kadar tasimak zorundalar
Bu nerenin hangi memleketin adeti acabane skici,ne bayik
Neden anlamadan bu kadar sey yazma gereginde bulundunuz? Maddi bi beklentisi yok bunu anlamaniz icin daha ne demesi lazim ? Siz bunu anlayamazsiniz belliki kayinvalideniz ve kayinpederiniz oyle kisiler degil. Ben adim kadar eminim ki zaten biseyler almak icin teklifte bulunsalar bu bile yeter bu kiz icin aldirmaz bile siz derdi anlayamiyosunuz. Kiz dogal olarak aile oldugunu hissetmek istiyo
Algi sorunu yasiyosunuz cidden bu kaniya vardim benburda konusulan maddiyat degil sizin cocugunuz darda zorda olcak ama siz zorunda olmadiginiz icin orali olmiycaksiniz cok bulandigindan dolayi kendisini yanlis ifade etmis olabilir ama onun beklentisi zorlu gunlerinde en azindan bi telefon acip hal hatir sormalari vicdan diye bisey var haberdar misiniz :)
Evet vicdandan haberdarim. Bu nedenle 65 yasindaki anamdan bir seyler beklemek yerine gel annem sana sunu alayim ,seni merak ettim nasilsin iyi misin,hadi gel sana bunu yapayim beraber yiyelim,hadi seni suraya gotureyim diyorum. Ustune yikilmiyorum cok sukur.Algi sorunu yasiyosunuz cidden bu kaniya vardim benburda konusulan maddiyat degil sizin cocugunuz darda zorda olcak ama siz zorunda olmadiginiz icin orali olmiycaksiniz cok bulandigindan dolayi kendisini yanlis ifade etmis olabilir ama onun beklentisi zorlu gunlerinde en azindan bi telefon acip hal hatir sormalari vicdan diye bisey var haberdar misiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?