insanı salak yerine koyuyorlar❗

Artı 10000

Herkes kendine göre cevaplar veriyor olumsuz cevap verenlerin kesin bir gocundugu nokta var ki bu şekilde konusuyorlar
Harika bir tesbitneyden gocunacaksak? Kendimiz evlendik her masrafimizi da kendimiz karsiladik,cocugun da herseyini kendimiz aldik ,kendimiz yaptigimiz icin olabilir sanirim (!)

Konu sahibi aceba istenmeyen gelinmisiniz
diye sormak istedim hani oğlu ister ailesi istemez öylemisiniz Çocuğu bile görmek istemiyorlar umurlarında değilse bi sorun var sizde
Yok öyle bi durum diyorsanız
Beklentilerinizi aza indirirseniz daha mutlu olursunuz

Kendi ailenize de bu kadar şey aldırmayın madem onlar yapmıyor bişey sizde ailenizden ufak tefek battaniye kıyafet vs dışında şeyleri kabul etmeyin,oda takımını neden aileniz alıyor ki,illa gerekliyse kendiniz yapın. Hem bebek arabası falan diyorsunuz bunlarda çok da ucuz şeyler değil,niye bunları aileler paylaşıp almak zorunda gibi düşünmüşsunuz anlayamadim.

Ne kadar destek o kadar torun diyorsun yani :) bence yanlis dusunuyorsun ve bos yere kendini doldurusa getiriyorsun.

Hem bırakın kayinvalideniz de almasın bişey,sonra şunu ben aldım bunu ben aldım demesi daha mı hoş olcak.

Artik bu adetler insanlarin icine islemis.
Sizin ailenizde sizlere birsey almasa yardimda bulunmasa kiyasa giremeyecek esinizin ailesini boyle gormeyecektiniz.
Bence bakis aciniz degismez gereken herkes herseyi soylemis o yuzden cozum olarak bundan sonra ailenize de hicbirsey aldirmayin en azindsn iciniz sogur bu konuda. Yoksa bu gidiste
Kayinailenizden nefret edeceksiniz..

Sevseler yine iyi canım,sevgilerini gösteriyorlar bari denir.Kimi karşıdan el gibi bakıyor.Komşumun dediği gibi"bu gözler neler gördü"Ha kötü mü,değil,daha uzak olsunlar.

Bakin bu yaptiginiz hos degil. Insanlar sizinle hemfikir olmak zorunda degil, bu insanlara gocunduklari bir sey var demek ki demek yakisik almiyor. Siz her konuda konu sahibiyle ayni mi dusunuyorsunuz?
Gorumcem çalışmıyor. Benim yaptığım hos değilse kirici ve aşağılayıcı cevap verenlerinde yaptığı hos birşey değil. Ben konu sahibi ile hemfikir olmadığım konuda da kirici bir cevap yazıp hakkına da girmiyorum ben benimle aynı düşüncede olsunlar demiyorum ama yazılanlar hakaret boyutuna ulasiyor

Yo aksine yalvararak aldılar babamdansonra da eşimle mutlulugumuz gözlerine battı evlendikten sonra her fırsatta eşimi doldurdular bana karşı ve ben buna defalarca şahit oldum.

Ailem beni dinlemiyor ki biz de istemedik ama annem.ister isteyin ister istemeyin ben torunuma alcam dedi eşim benimle tartıştı neden kabul.ettin ben tekrar eşimin yanında da red ettim ama illa alcaz diyorlar. Ayrıca bırakın arabayı falan ben bir hirka bile torunu olarak layık görüp de almıyor diyorum sonra da herşeye müdahale ediyor el elin çocuğuna alıyor babaanne olarak almaması garibime gidiyor araba falan değil yalnız küçük şeylerden bahsediyorum

Çocuğu kayınvalidenize güvenerek mi yaptınız ?
Ya kaç kere söyledim kardeşim niye kv güvenerek yapayım. Ben yapamadigim için mi söylemek ihtiyacı hissedeyim bakıyorum gorumceye yapıyor oğluna hiçbirşey yok bende bilerek söylesem mi acaba madem kızına yapıyor oglunada yapsın kızından çok bana gidip geliyor birşey olsa oğluna koşuyorlar her işlerini yaptırıyorlar beklemem de gayet doğal değil mi

Harika bir tesbitneyden gocunacaksak? Kendimiz evlendik her masrafimizi da kendimiz karsiladik,cocugun da herseyini kendimiz aldik ,kendimiz yaptigimiz icin olabilir sanirim (!)
Ben neden bahsediyorum Bizde kendimiz evlendik herşeyi kendimiz aldık Ailem de biz istedik diye değil kendi içlerinden geldiği için aldılar yaptılar

ederi kadar deger ver sende.dogumda asla istemem gelmesin annen de sadece gorsun gitsin bir altinda getirmez tabi dusunupte.hicbirsey yapmayacak ama oglumun evi diye basima ususecek yok orda dur derim ben hic yuz vermem ki benim esimin ailesininde senin esinin ailesinden farki yok.kendi ailemin yakinindayim zaten kizim var ve anane dede asigi ayni sekilde onlarda cok severler cok duskunler.
hep kendi ailem destek olmustur onlar karsi komsu dan daha uzaktir aman uzak olsunlar kabile gibi yasayan bir aile zaten.
esimde duskun degildir onu hep ezmisler zamaninda simdi kendi dunyamizda mutlu huzurluyuz.
golge olmasinlar yeter bir cop istemem.sende uzak dur ne birsey iste nede bekle ayni sekilde sende tek bir cop verme onlara.beklenti insani hep yorar boyle piskin insanlarin aldigi seyden de hayir gelmez.ben cok sogugum kv tarafina sende oyle ol...bebeginle mutluluklar benimde ikinci kizim ikibucuk ay sonra dogacsk insallah hayirli dogumlar tum hamilelere

Ben neden bahsediyorum Bizde kendimiz evlendik herşeyi kendimiz aldık Ailem de biz istedik diye değil kendi içlerinden geldiği için aldılar yaptılar
E daha ne madem? Sizin ailenizin icinden geldi diye esinizin ailesinin de icinden gelmesini bekleyemezsiniz ki. Amac nedir yani? Madem zorunuza gidiyor siz de ailenizden bir sey kabul etmeyebilirdiniz

Benim eşimin aileside doğru düzgün bişey yapmadı. Ailem yaptı. Bu durumu bende yadırgamıştım ama zorundalar diye bişey yok zorla yaptıramazsınız anca onlara hakettikleri gibi mesafeli davranırsınız olur bıter bunu eşinle tartışmanın anlamı yok o ne yapsın? Zorundalar demen bana görede yanlış.
Mesela buradaki bazı kişiler şu yaşından sonra beni alakadar etmez, evlenmiş etmiş vs diyorlar. Benim anneme sorsan "Anne ve babanın görevidir. Ben senın için çalıştım ve senın için çalışıyorum." derdi hep ve hala der.

Size hak veriyorum zehra kaya hanim. Lakin esinizde namkor. Hani size dese ki ya yapmak zorunda değiller ama yapsalar da hoşuma gider. Yapmiyorlarsa da birşey yapamayız dese sende bu kadar sinirlenmezsin. Senin kizdigin mevzu herşeyi annen baban yapıyor. Eşin de allah razi olsun demiyor. Üstüne birde kaynana kayinpeder vs. Sıkıntısı çekiyorsun. Birak yapmasınlar ama kendi ailenede bu kadar yaptırma o zaman esin yapmali. Bebeğini allahın izniyle sağlıkla kucağına almaya bak o masumun sucu ne bu kadar sinirlenince ona yazık değil mi? Zamanı gelince sende her zaman herkesin için de annanesi sağ olsun iste dedesi sağolsun Babacım sağolsun onlar aldı çok heyecanlilar çok şanslı benim bebeğim değer veren annanesi dedesi var. Herşeyini düşünüp yaptılar. Allah onlardan bin kere razi olsun gibi cümleler söylersin onlara mesaj gider zaten. Hem içini sogutursun hem onları rencide edersin. Yaptiklarini yuzune vurmus olursun. Evine karışma müdahale olayında sende biter canim. Bu ev oğlunun evi olabilir ama bu evin hanımı benim benim dediğim olacak benim istediğim yapılacak. Bu benim çocuğum buna ben karar veririm gibi kesin net cümleler ile duvar oreceksin. Yalniz ağzından çıkan hic bir karar için geri adim atma ne olursa olsun. O zaman rahat edersin.

Siz calismiyorsunuz aileniz size destek oluyor.
Gorumceniz calismiyor ailesi gorumcenize destek oluyor.
Bu gayet hakkaniyetli.

Ikincisi, hakaret varda sikayet edersiniz. Sizden farkli dusunenlere yarasi var yakistirmasi yapmaniz onlari yarali yapmaz, sizden goturur

Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…