infertilite sebebiyle boşanmak

Öyle tabi , ama bazen Allah vermeyerek de bizleri birşeylerden korur , bizler kulluğun acizliği ile ısrarla isteriz , bilemeyiz ki Allah hem verir imtihan eder hem de vermez imtihan eder , ben olaya bu şekilde bakıyorum, benimde 3 yıldır çocuğum yok , ilk yıl korundum ama son 2 yıldır kendiliğinden olmadi , her türlü tedaviye rağmen olmazsa rabbime bırakırım ha eşim isterse benden ayrılabilir gönül koymam, zor bir imtihan fakat imtihanda olmanın bilincinde olmak ve ona göre yaşamak lazım...

çok olumsuz düşünüyorum da 35 yaşında daha yeni ilk evliliğini de yapanlar var. onu da unutmayalım
12 yıllık evlisiniz çocuk olmuyor diye bosaniyorsunuz bunu anlamıyorum ve saygı duyuyorum da neden 12 yıl beklediniz? Eşinize sevginiz yok sırf maddi yönden iyi diye evli kalıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu yüzden Kesinlikle boşanmalisiniz
Ayrıca profilinizi kapatmaniz da ayrı dikkatimi çekti aferin

İnanciniza saygım sonsuz ama şu imtihan, meselesini hiç anlamıyorum . Neyse uzatmayayım.

Sizinle aynı fikirdeyim. Eğer eşimi sevmiyor evlilikte zaten mutlu değilsem üstüne çocuk olmuyorsa bitiririm. Bizde de eşimin sperm sayısı azdı tedavi ile çocuk sahibi olduk. Hiç boşanma fikrini düşünmedim.

Kendi rahatsızlığınız nedeniyle çocuk sahibi olamasaydınız ömür boyu mutsuz mu olurdunuz? Eşinizi bu şekilde kabul etmek zorunda değilsiniz. Ayrılmak için geçerli bir neden ama siz takıntı haline getirmiş gibi görünüyorsunuz. Sanki bu nedenle eşinize kızgın gibisiniz. Evlatlık fikrine hemen alışmak kolay değil. Bu konuda endişe etmesi bence çok normal. Sonuçta kedi köpek sahiplenmiyorsunuz. ki onun bile sorumlulukları çok fazla. Bir bebeğim alıp onun hayatına dokunacaksınız. Başkasının bebeğine böyle sorumluluk bilinciyle yaklaşıp yaklaşamayacağı konusunda düşünmesi gerek zaten. Evlatlık alma süreçleri sanırım önce koruyucu aile olmakla başlıyor. Evlatlık almak istemiyor olsanız bile koruyucu aile olabilirsiniz diye biliyorum. Böyle başlarsanız eşiniz ve sizin için alışma süreci olur. Belki yaklaşımı değişir. İlla ki boşanmak istiyorsanız bunu sırf çocuk sahibi olmak için yapmayın. Çünkü zaten yumurta rezerviniz azalmış, hangi ara yeni biriyle tanışıp güvenip evleneceksiniz. Evleneceğiniz kişinin de sağlık sorunu olmadığından emin olamazsınız. İki koşulda da mutlaka yumurta dondurun tabi. Boşanırsanız yeni hayata adapte olabilecek potansiyeli ben sizde görmedim. Siz sadece anne olmaya koşullanmışsınız

Burada çocuğum olmuyor diye eşim beni boşuyor diye konu açanlar da oldu. Adamı taşlayanlar şimdi konu sahibine destek msj ları atmış çok ilginç.
Eşinize üzüldüm. Allah anne olmayı alnınıza yazmadı ise yarın bile evlenseniz başkasıyla olmaz. Şimdi beğenmedim atar herkes ama düşüncem bu.
Anne olmayı istemeniz çok doğal fakat sevdiğiniz adamı bırakmanız çok üzücü. Eşinize boşanma sebebini ne diye açıklayacaksınız

konu eşim benden boşanmak istiyor cocugum olmuyor diye olsaydi yorumlar cok linc edici olurdu , siz iyi gunde kotu gunde hastalikda saglikda demediniz mi bu sizin nasipiniz demek ki sadece cocuk icin bosanilmaz bence ahini alirsiniz adami yinede siz bilirsiniz

Eşinizi sevmiyorsanız, anlasamiyorsaniz tabiki bosanin ama olayı sadece çocuğa bağlarsanız bunun hiç bir garantisi yok . Eşim de bende çok sağlıklı insanlarız ama 2.5 yılda bir çok badire atlattık ve henüz sağlıklı bir gebelik elde edemedik . Yani bu işlerin hiç bir garantisi yok inanın . Sadece bu yüzden boşanmak benim alacağım bir karar değil .

arkadaşlar boşverin kbr25 adlı arkadaşın laflarına ben alınmadım. istediğini söylesin. bu tür hakaretlere alınacak durumum yok zaten üzüntüm başımdan aşmış. siz de geçin boşve.r
İsterseniz üyeyi engelliyebiliyorsunuz konunuzdan.

Değilsiniz. Bazı insanlar çocuk için delirir sırf bu yüzden evlendikleri bile olur, olmazsa boşanır.. Ben olmasa da olur diyen taraftanım ama sizin tarafı da %100 anlıyorum.

Madem elinizde hücre yok, burda bence gayet iyi bir doğal çözüm var, Kıbrısta sperm alırsınız çocuk sizin genlerinizi taşır ama Eşinizin kini taşımaz. Anneliği de hamileliği de kendi çocuğunuzla tadarsınız. Eşiniz buna razı gelirse gelir, gelmezse boşanmak size kalmış.

Önceki sayfalarda yazılmış, eşi bunu da reddediyor. Bence bu yöntem erkek tarafı için çok kırıcı bir yöntem, hiçbir erkeğin bunu kabul edeceğini sanmıyorum ben

Önceki sayfalarda yazılmış, eşi bunu da reddediyor. Bence bu yöntem erkek tarafı için çok kırıcı bir yöntem, hiçbir erkeğin bunu kabul edeceğini sanmıyorum ben

Ben kabul eden erkek tanıyorum, hem de 15 yıl kadar önce şimdi çocuk 15 yaşlarında. Eşimin anneliği tatmasını istiyorum demişti adam, akrabamız olur. Ben erkek olsam kabul ederdim, karşıdaki kadın çok çocuk istiyorsa bencillik yapmazdım. Ortada kırıcı bir durum da görmüyorum, olmuyorsa olmuyordur ortada bir başarısızlık ya da onur kıracak durum yok bence.

Bize göre yok da, ataerkil zihniyette olan erkek sayısı hala çok fazla olduğu için bu tür yöntemlere, hatta evlatlığa bile, çok önyargılı bakıyorlar. Akrabanızı da tebrik etmek lazım fakat istisnalar kaideyi bozmaz diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…