- 24 Ocak 2021
- 10.749
- 24.078
Öyle tabi , ama bazen Allah vermeyerek de bizleri birşeylerden korur , bizler kulluğun acizliği ile ısrarla isteriz , bilemeyiz ki Allah hem verir imtihan eder hem de vermez imtihan eder , ben olaya bu şekilde bakıyorum, benimde 3 yıldır çocuğum yok , ilk yıl korundum ama son 2 yıldır kendiliğinden olmadi , her türlü tedaviye rağmen olmazsa rabbime bırakırım ha eşim isterse benden ayrılabilir gönül koymam, zor bir imtihan fakat imtihanda olmanın bilincinde olmak ve ona göre yaşamak lazım...Canım ben bu görüşe hiç katılmıyorum. Çünkü "korkunç" insanların istisnasız tümü, doğurmuş olmak için şuursuzca üreyen korkunç ebeveylerin eseridir. Yani ana baba öldürecek noktaya gelebilmiş her insan aslında baştan ayağa o ana babanın eseridir...Hatta keşke bütün korkunç ebeveylerin yetiştirdiği korkunç insanlar sadece ana babalarina zarar verse de topluma musallat olmasalar...o kadar diyeyim.
12 yıllık evlisiniz çocuk olmuyor diye bosaniyorsunuz bunu anlamıyorum ve saygı duyuyorum da neden 12 yıl beklediniz? Eşinize sevginiz yok sırf maddi yönden iyi diye evli kalıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu yüzden Kesinlikle boşanmalisinizçok olumsuz düşünüyorum da 35 yaşında daha yeni ilk evliliğini de yapanlar var. onu da unutmayalım
İnanciniza saygım sonsuz ama şu imtihan, meselesini hiç anlamıyorum . Neyse uzatmayayım.Öyle tabi , ama bazen Allah vermeyerek de bizleri birşeylerden korur , bizler kulluğun acizliği ile ısrarla isteriz , bilemeyiz ki Allah hem verir imtihan eder hem de vermez imtihan eder , ben olaya bu şekilde bakıyorum, benimde 3 yıldır çocuğum yok , ilk yıl korundum ama son 2 yıldır kendiliğinden olmadi , her türlü tedaviye rağmen olmazsa rabbime bırakırım ha eşim isterse benden ayrılabilir gönül koymam, zor bir imtihan fakat imtihanda olmanın bilincinde olmak ve ona göre yaşamak lazım...
Konuyu detaylı ayetlerle anlatmak isterdim ama burası yeri değil , yasakİnanciniza saygım sonsuz ama şu imtihan, meselesini hiç anlamıyorum . Neyse uzatmayayım.
Sizinle aynı fikirdeyim. Eğer eşimi sevmiyor evlilikte zaten mutlu değilsem üstüne çocuk olmuyorsa bitiririm. Bizde de eşimin sperm sayısı azdı tedavi ile çocuk sahibi olduk. Hiç boşanma fikrini düşünmedim.Ben kızmasam bile ciddi kırılırdım eşim çocuğumuz olmuyor diye ayrılmak isteseydi.
Biz bunu tersten yaşamıştık, doktor eşime direkt çocuğun olmaz senin demiş, ben yanında yoktum o zaman. Akşam bana doktor böyle dedi, olumsuz birşey düşünürsen birşey fiyemem dedi ama o yüzündeki ifadeyi asla unutmam kaç yıl geçti üzerinden. Ben duygusal bakıyorum bu konuya l, karşılıklı sevgi ve bağlılığın olduğu evliliğin çocuk olmuyor diye bitmesi bana normal gelmiyor. Tabi ayrilmak isteyen de zorla tutulmaz.
Yok ayetleri biliyorum o yüzden aklıma yatmıyor....neyse banlanmayalim şimdi durup dururkenKonuyu detaylı ayetlerle anlatmak isterdim ama burası yeri değil , yasak
Kendi rahatsızlığınız nedeniyle çocuk sahibi olamasaydınız ömür boyu mutsuz mu olurdunuz? Eşinizi bu şekilde kabul etmek zorunda değilsiniz. Ayrılmak için geçerli bir neden ama siz takıntı haline getirmiş gibi görünüyorsunuz. Sanki bu nedenle eşinize kızgın gibisiniz. Evlatlık fikrine hemen alışmak kolay değil. Bu konuda endişe etmesi bence çok normal. Sonuçta kedi köpek sahiplenmiyorsunuz. ki onun bile sorumlulukları çok fazla. Bir bebeğim alıp onun hayatına dokunacaksınız. Başkasının bebeğine böyle sorumluluk bilinciyle yaklaşıp yaklaşamayacağı konusunda düşünmesi gerek zaten. Evlatlık alma süreçleri sanırım önce koruyucu aile olmakla başlıyor. Evlatlık almak istemiyor olsanız bile koruyucu aile olabilirsiniz diye biliyorum. Böyle başlarsanız eşiniz ve sizin için alışma süreci olur. Belki yaklaşımı değişir. İlla ki boşanmak istiyorsanız bunu sırf çocuk sahibi olmak için yapmayın. Çünkü zaten yumurta rezerviniz azalmış, hangi ara yeni biriyle tanışıp güvenip evleneceksiniz. Evleneceğiniz kişinin de sağlık sorunu olmadığından emin olamazsınız. İki koşulda da mutlaka yumurta dondurun tabi. Boşanırsanız yeni hayata adapte olabilecek potansiyeli ben sizde görmedim. Siz sadece anne olmaya koşullanmışsınızelbette ki başka başka sorunlar olacaktır ama şöyle düşünün, ben doğurup sokağa atan annelik bilincine sahip olmayan bir insan değilim. bir tane evladım olsun onun gülüşüyle mutlu olayım, onu en iyi şekilde yetiştireyim istiyorum. her insanın anne baba olmaya hakkı vardır. bunun önüne geçmeye çok çalıştım başaramadım.
şimdi bu şartlar altında hep mutsuzum. ömür boyu mutsuz mu olayım?
Niye garip. Bana da senin çocuğun olmaz denildi ama hamileyimYani iki farklı doktor çocuğunuz olmaz dedi ama iki çocuğunuz mu oldu? O da garip ya.
İsterseniz üyeyi engelliyebiliyorsunuz konunuzdan.arkadaşlar boşverin kbr25 adlı arkadaşın laflarına ben alınmadım. istediğini söylesin. bu tür hakaretlere alınacak durumum yok zaten üzüntüm başımdan aşmış. siz de geçin boşve.r
arkadaşlar, eşiniz sizi aldatmıyor, şiddet yok, küfür yok, çok iyi bir insan, maddi durumunuz da çok iyi ama sorun çocuk olmaması. siz bu durumda aman boşver olmasın mı derdiniz?
ben çok büyük bir yanlışın mı içindeyim?
Önceki sayfalarda yazılmış, eşi bunu da reddediyor. Bence bu yöntem erkek tarafı için çok kırıcı bir yöntem, hiçbir erkeğin bunu kabul edeceğini sanmıyorum benDeğilsiniz. Bazı insanlar çocuk için delirir sırf bu yüzden evlendikleri bile olur, olmazsa boşanır.. Ben olmasa da olur diyen taraftanım ama sizin tarafı da %100 anlıyorum.
Madem elinizde hücre yok, burda bence gayet iyi bir doğal çözüm var, Kıbrısta sperm alırsınız çocuk sizin genlerinizi taşır ama Eşinizin kini taşımaz. Anneliği de hamileliği de kendi çocuğunuzla tadarsınız. Eşiniz buna razı gelirse gelir, gelmezse boşanmak size kalmış.
Önceki sayfalarda yazılmış, eşi bunu da reddediyor. Bence bu yöntem erkek tarafı için çok kırıcı bir yöntem, hiçbir erkeğin bunu kabul edeceğini sanmıyorum ben
Bize göre yok da, ataerkil zihniyette olan erkek sayısı hala çok fazla olduğu için bu tür yöntemlere, hatta evlatlığa bile, çok önyargılı bakıyorlar. Akrabanızı da tebrik etmek lazım fakat istisnalar kaideyi bozmaz diye düşünüyorumBen kabul eden erkek tanıyorum, hem de 15 yıl kadar önce şimdi çocuk 15 yaşlarında. Eşimin anneliği tatmasını istiyorum demişti adam, akrabamız olur. Ben erkek olsam kabul ederdim, karşıdaki kadın çok çocuk istiyorsa bencillik yapmazdım. Ortada kırıcı bir durum da görmüyorum, olmuyorsa olmuyordur ortada bir başarısızlık ya da onur kıracak durum yok bence.