Size bir dr önerebilirim, tüp bebek tedavisi ixin eşinizin hic şansı yok mu gercekten diye En azindan bir kere muayeneye gidip fikir almak isterseniz Dr. mehmet Koç istanbul da sekreterinin tel 0531 383 92 81merhaba hanımlar,
bu konuda fikir almak için üye oldum. 12 yıllık evliyim 35 yaşındayım. eşimde azosperm rahatsızlığı var. birkaç defa tüp bebek denedik ancak sonuç alamadık. sperm bulunamıyor. son olarak artık ümidi kestik. yumurta rezervlerim zayıf. evlat edinme fikrine tamamen karşı eşim. istemiyor.
cinsellik konusunda da pek iyi sayılmayız. 2 yıldan fazla bir süredir depresyondayım. korkuyorum boşanamıyorum düzenli gelirim yok.
tekrar tedavi konusunu tamamen bitirdik, yeniden deneyin allahtan ümit kesilmez yazanlar olursa teşekkür ediyorum, bu artık mümkün değil.
eşim iyi bir insan geliri filan çok iyi. bunu utanarak yazıyorum ama yaşam şartlarım gayet iyi yani. sorun şu, boşanmak istiyorum ama korkuyorum. yeniden sıfırdan nasıl başlayacağım bilmiyorum. neyse bir şekilde hayata tutunurum ama acaba doğru mu yapıyorum arkadaşlar?
evlat edinme ihtimalim de yok çünkü istemiyor. ben anne olmayı çok ama çok istiyorum. yarın öbür gün tamamen çocuk sahibi olamaz duruma geleceğim yaşım ilerliyor. bir yandan da günümüzde güvenilecek düzgün erkek kalmadı diye düşünüyorum. flörtüz bir tip de değilim kimseye güvenemiyorum. size içimi dökmek istedim. şimdiden ilginiz ve tavsiyeleriniz için, değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
ilave: arkadaşlar okuyan ve cevap verenlere teşekkürler, aslında beni endişelendiren yaşım. 35 yaş. boşanmak istiyorum bir an önce çünkü ilerliyor yaşım. boşandıktan sonra bir süre evlenemem. bu sağlıklı olmaz. dolayısıyla haklıyım değil mi?
Yanlışın içinde asla değilsiniz. Lakin söylede bir durum var Allah korusun başka biriyle evlendiniz ve çocuğunuz oldu. Evlendiginiz adamla mutlu olma ihtimaliniz nedir veya sahip olacaginiz çocuğunuzdan sinanmak bunu gogusleyebilirim derseniz hayatınızın kararını siz vereceksiniz. Sizi de anlamaya çalışıyorum belki eşinizle aranıza mesafe girmiştir. Ve bu konularda kendinizi yanlız hissediyor olabilirsiniz. Normal bir durum. Esinizde dertlesmelisinizarkadaşlar, eşiniz sizi aldatmıyor, şiddet yok, küfür yok, çok iyi bir insan, maddi durumunuz da çok iyi ama sorun çocuk olmaması. siz bu durumda aman boşver olmasın mı derdiniz?
ben çok büyük bir yanlışın mı içindeyim?
Bence bosanmayın. Evlatlık olayına ikna etmeye calisin yoksa bosanicam deyin kabul eder belkimerhaba hanımlar,
bu konuda fikir almak için üye oldum. 12 yıllık evliyim 35 yaşındayım. eşimde azosperm rahatsızlığı var. birkaç defa tüp bebek denedik ancak sonuç alamadık. sperm bulunamıyor. son olarak artık ümidi kestik. yumurta rezervlerim zayıf. evlat edinme fikrine tamamen karşı eşim. istemiyor.
cinsellik konusunda da pek iyi sayılmayız. 2 yıldan fazla bir süredir depresyondayım. korkuyorum boşanamıyorum düzenli gelirim yok.
tekrar tedavi konusunu tamamen bitirdik, yeniden deneyin allahtan ümit kesilmez yazanlar olursa teşekkür ediyorum, bu artık mümkün değil.
eşim iyi bir insan geliri filan çok iyi. bunu utanarak yazıyorum ama yaşam şartlarım gayet iyi yani. sorun şu, boşanmak istiyorum ama korkuyorum. yeniden sıfırdan nasıl başlayacağım bilmiyorum. neyse bir şekilde hayata tutunurum ama acaba doğru mu yapıyorum arkadaşlar?
evlat edinme ihtimalim de yok çünkü istemiyor. ben anne olmayı çok ama çok istiyorum. yarın öbür gün tamamen çocuk sahibi olamaz duruma geleceğim yaşım ilerliyor. bir yandan da günümüzde güvenilecek düzgün erkek kalmadı diye düşünüyorum. flörtüz bir tip de değilim kimseye güvenemiyorum. size içimi dökmek istedim. şimdiden ilginiz ve tavsiyeleriniz için, değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
ilave: arkadaşlar okuyan ve cevap verenlere teşekkürler, aslında beni endişelendiren yaşım. 35 yaş. boşanmak istiyorum bir an önce çünkü ilerliyor yaşım. boşandıktan sonra bir süre evlenemem. bu sağlıklı olmaz. dolayısıyla haklıyım değil mi?
Size katılıyorum. Eşini çok severse insan bu şekilde de devam edebilir gayette. Benimde yakın bir arkadaşım var o da aynı durumda hemde yaşı 45 olmadı çocuk. Arkadaşımın 2. Evliliği ilk evliliginden çocuğu var. Ama eşinin yok. Bu şekilde devam ediyorlar. Adamda istese ayrılabilir diBu tamamen kişisel bir durum. Boşanan insanı yadırgamam.
Kendi adıma cevap vereceğim. 6 yıllık evliyim. Çocuğum yok, olmuyor gibi. Olursa çok güzel olur. Olmazsa hiç sıkıntı değil. Eşimden boşanmayı aklımdan dahi geçirmedim çünkü ben onunla çocuk için evlenmedim.
Eşinize sevginiz olduğunu düşünmüyorum. Sevgim bitti diye boşanabilirsiniz. Ama çocuk olmuyo diye boşanmak bilemiyorum. Diyelim ki evlendiniz ve çocuğunuz oldu hayırlı olacağı ne malum. 2.eşinizin iyi olacağı ne malum.merhaba hanımlar,
yazan cevap veren herkese teşekkür ederim. zaten kafamda gidip geldiğim seçenekleri yazdınız hepiniz. vakit ayırdığınız için çok sağolun.
ya her şeyi göze alıp boşanacağım. belki bir daha evlenemeyecem çocuğum olmayacak öyle yaşayacağım
ya da çocuksuz devam edeceğim eşimle.
hayırlısı olsun.
Derdim tabi ki, hatta burda daha onceden diyip baya linc edilmisligim bile varBurada çocuk sahibi olmayan kadın tarafı olsaydı yine aynısını der miydiniz? Evlenirken evlilikte sağlıkta denmiyor mu?
Boşanın eşiniz sizden kurtulsun. Sonra eminim şans vurur, çocuğu olur. Bir tanıdığımız da böyle 20 yıldır deniyorlar. Kadın bir kere boşanma sözünü söylemedi. Rahat 2 ev parası harcadılar.
Sizin dinden de haberiniz yok . Millete müslümanlık taslamayin gidin araştırın biraz zaten konu sahibi müslüman değil ama size de ek bilgi olsun bu sebeple boşanabilir dinen de . İnsanlara psikolojik baskı uygulamayın . Kişisel bakıma uymaması bile haklı boşanma sebebi inandığıniz dinde önce okuyun öğrenin.Gayette öylesiniz. Allah’ın vermediği birşeye isyan edercesine boşanmak istiyorsunuz birde
ya frijit ya da vaijinusmus olan kadınları da eşleri boşayabiliyorKatiliyorum gercekten sevseydi iyi gün kötü gun olurdu.
Tabi sunuda düşünmek lazim eşinden dolayı bebek olmuyor peki kadindan dolayi olmasa idi eşi bu kadar zaman anlayisla bekleyecek biriymiydi
yalnız şu durumda arkadaşınızın çocuğu zaten var, belli ki çocuk sahibi olabilen bir insanmış..belki sorun eşinde? ya da çok ileri yaştaydılar göze alarak evlendiler? pek de aynı durumda gibi değiller.Size katılıyorum. Eşini çok severse insan bu şekilde de devam edebilir gayette. Benimde yakın bir arkadaşım var o da aynı durumda hemde yaşı 45 olmadı çocuk. Arkadaşımın 2. Evliliği ilk evliliginden çocuğu var. Ama eşinin yok. Bu şekilde devam ediyorlar. Adamda istese ayrılabilir di
İlk evlendigimizde hatta bekarken demişti doktor bana senin çocuğun olmaz diye.sonra evlendik doktor yine aynısını söyledi farklı doktorlar bunu teyit etti o gün çok ağladım eşimde içten içe uzulmustur muhakkak ama saçmalama çocuk için mi evlendim ben dedi.Ailesine durumu anlattık benim ailemede iki tarafda siz iyi olun gerisi önemli değil dedi.Kayinvalidem çocuk olmuyorsa rabbimin bildiği vardır olsun kızım dedi.Ve ben ikinci çocuğumu kucağıma aldım çok şükür.Ama benden değil eşimden kaynaklı çocuk olmayacagini bilseydim ayrilmazdim çok seviyorsam eşimi.Ama dizide anlıyorum anne olmak istemek en doğal hakkınız sırf anne olmak içinde biriyle evlenip çocuk sahibi olmak ne kadar doğru ne kadar mutlu eder sizi bilmiorm.merhaba hanımlar,
Ben çok iyimser gördüm sizi...Şu anda ülke gündemini sıkı takip eden ya da en azından burayı alıcı gözle inceleyen biri maximum 3-4 yıl içerisinde sırasıyla bundan boşanıp, geçim sıkıntısını atlatıp, yeni ve uygun bir eş bulup, güvenip,çocuk sahibi olmanız ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu size soyleyebilir zaten. Galiba çocuk konusuna çok kafayı taktiginiz için -ki haklısınız - elinizdekilerin kıymetini de gorememeye başlamışsıniz. Eşinizi sevmediginizi düşünmüyorum, sadece evler edinme konusundaki tavrı uzaklastirmis sizi....Bence önce depresyon tedavisine odaklanmalisiniz çünkü bu durumda alacağınız hiçbir karar sağlıklı olmayacaklütfen öyle demeyin ya ben üzülüyorum bu yaş meselesineişte sorun da o. erkek yok ki güvenelim ortalık şerefsiz dolu.
geçim sıkıntısı çekerim bir süre sonra toparlarım. kendimi çeker çeviririm ama mutlu olur muyum bilmem.