infertilite sebebiyle boşanmak

Yani iki farklı doktor çocuğunuz olmaz dedi ama iki çocuğunuz mu oldu? O da garip ya.

Aslında şu anda en kolay ve sorunsuz şekli de bu.... evlatlık edinmede bile sonradan ortaya çıkan aileler sıkıntı yaratıyor , çocuğun erken dönem bebeklik travmaları sonradan sorun oluyor filan ama donasyonda tertemiz elenmiş sağlıklı spermle hamilelik dahil tamamen size ait bir bebeğiniz oluyor.....keşke eşiniz egosunu aşıp bunu kabul edebilseydi....

Eşinizle ilişkinize, evliliğinizin nasıl olduğuna, eşinizi sevip sevmediğinize hiç değinmemişsiniz. Bence zaten bu evlilik sizin için çoktan bitmiş. Bana sorarsınız çocuk olmuyor diye boşanılmaz ama eşiniz evlat edinmeye karşı çıkarak size başka çare bırakmıyor. O ea kendince haklı. Tek bir doğru yok. Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim çocuk delisi olmadım hiçbir zaman, eşimin çocuğu olmasa bu sebepten ayrılmak istemezdim. Sırf çocuk sahibi olmak için de evlenilmemeli. Farzedelim boşandınız evlendiniz tekrar, garantisi var mı çocuğunuzun olacağının?

Genel olarak iliskim iyiyse bosanmazdim. Çünkü yeniden evlenseniz bile o kişinin çocuğu olacağını nereden bileceksiniz?
Ama sevmiyorsanız, birlikte olmak sizi memnun etmiyorsa tabi ki ayrılın derim

ben eşimden kaynaklı çocuğumuz olmuyor diye boşanmam mutluluğu salt birtek şeye bağlamam, ama bu yüzden boşanana da saygı duyarım . bu tarz konularda kendimi karşımdakinin yerine de koyarım çocuğum olmadığı için eşim beni terk etse çok üzülür kendimi yetersiz ve eksik hissederdim , hiçmi birşey katamadım bu evlilikte, hiç mi mutlu edemedim birtek çocuk için mi evlendi derim ama dediğim gibi çocuk sahibi olmayı herşeyden önce tutana da saygı duyarım tercih meselesi

siz kararınızı verdikten sonra herşey rayına oturur merak etmeyin tabiki sıkıntılı süreç yaşayabilirsiniz ama sonuç olarak bu ömür boyu sürmez elbet hayatınız boşandıktan sonra da düzene girer. sıkıntı çeker miyim diye boşanmayı ertelemek de çok tek taraflı düşünce ...sırf sıkıntı yaşayıp yaşamayacağına emin olmadığı için evli kalmak iki tarafa da haksızlık

evlat edinmeyi de herkes yapamaz yapabilene helal olsun ama herkes kendi çocuğu gibi sevemeyebilir kendine bu konuda güvenemiyorsa o özveriyi gösteremeyeceğinden eminse ondan istemiyor olabilir sonuçta o da ebeveyn olacak

bu durumda karar tamamen size kalmış hakkınızda hayırlısı olsun

Ya ben de bebek alma fikrine çok okeyim ama mesela başkasının yumurtasını da spermini de istemezdim zaten amaç ikimizin dna'sı o da olmuyorsa niye başkalarıyla çiftleşelim diye düşünüyorum

Evlat edinme eş istiyor diye yapılacak birşey değil bana kalırsa.
Kafa olarak buna sıcak bakmayan ileride su koyuverir kolaylıkla.

Ya ben de bebek alma fikrine çok okeyim ama mesela başkasının yumurtasını da spermini de istemezdim zaten amaç ikimizin dna'sı o da olmuyorsa niye başkalarıyla çiftleşelim diye düşünüyorum
Donasyonda çiftlesmiyosun kız senin yumurtanla spermi labaratuvar ortamında dolleyip yine labaratuvar ortamında sana monte ediyorlar. Mis gibi donorlerden gelen genetiği kontrol edilmiş sağlıklı spermle hamilelik dahil herşeyiyle eşinle senin bebeğin oluyor....doguruyorsun, emziriyorsun daha ne....

Zor bir durum gercekten ama sen esinin yerinde olsaydin. Ne olurdu?

Evlat edinme eş istiyor diye yapılacak birşey değil bana kalırsa.
Kafa olarak bina sıcak bakmayan ileride su koyuverir kolaylıkla.
Kesinlikle öyle çok büyük bir vebal bence de tek taraflı istemekle olmaz. Evcil hayvan bile alırken yüz bin kere düşünmek lazım kaldı ki bir insan sorumluluğu. Bitmeyen sevgi ve merhamet gerektiren bir şey . Ama konu sahibi de çocuk istemekte çok haklı . Kendim çocuğu olmama ihtimali yüksek olan taraf olarak söylüyorum. Esime kizamazdim .

Zor bir durum gercekten ama sen esinin yerinde olsaydin. Ne olurdu?
Konu sahibi zaten hemen vazgeçmemiş ki evliliğinden -ki kadın veya erkek böyle bir hakkı da var herkesin- ama evlat edinme, koruyucu ailelik, donasyon ....vs bütün alternatifler kabulum diyor kadın, ama eşi hepsini bir bahaneyle reddetmiş.....Yani olay sadece çocuk değil artık.

Son düzenleme:
Ben kızmasam bile ciddi kırılırdım eşim çocuğumuz olmuyor diye ayrılmak isteseydi.
Biz bunu tersten yaşamıştık, doktor eşime direkt çocuğun olmaz senin demiş, ben yanında yoktum o zaman. Akşam bana doktor böyle dedi, olumsuz birşey düşünürsen birşey fiyemem dedi ama o yüzündeki ifadeyi asla unutmam kaç yıl geçti üzerinden. Ben duygusal bakıyorum bu konuya l, karşılıklı sevgi ve bağlılığın olduğu evliliğin çocuk olmuyor diye bitmesi bana normal gelmiyor. Tabi ayrilmak isteyen de zorla tutulmaz.

Ya kromozomlarımız çiftleşiyor onu diyorum ay seks değil hahah bana hamilelik riskli geliyor çocukken gördüğüm bazı şeylerden dolayı. O yüzden evlat edinmeyle ilgili oh doğurmaya da gerek kalmıyor aliyorsun ne güzel sağlıklı bebeyi diye optimist bakıyorum. Donörün spermi kontrol edilse bile döllenme esnasında mesela kromozom fazla ayrılıp down sendromu olabilir, doğum esnasında komplikasyon olabilir vs. Hayatta en büyük korkum bu diyebilirim.

Çok istediği bir şey olunca mutlu olacağı zannı.
Aslında bir bebek eve gelince onun verdiği enerjiyle sonradan da kendiliğinden ikna olur.
Benzetmesi garip olacak ama hani bu evde asla kedi istemem diyen anne babalar, eve yavru kedi gelince kucaklarından yere bırakmıyorlar ya öyle birşey..

Kırgınlık hissederdim evet ama kesinlikle kızgınlık değil bunu esime söylediğimde o da bana çok kızdı ben seni seviyorum çocuk için evlenmedim diye . İlerleyen dönemde fikri degisebilirdi de . Çok zor bir durum ya bilmiyorum. Ben ayrılan taraf olmazdım eşimin çocuğu olmasa ama en azından diğer seçenekleri değerlendirmesini beklerdim.

evet haklısınız ama bu çok büyük bir risk değil mi? o çocuk büyüyüp birey olacak hep bebek kalmayacak ve çiftlerden biri isterken diğeri ikna edilen olunca denge oluşacağını sanmıyorum ben şahsen. ikisi de aynı şekilde istemeli benimsemeli..

Ben de anneliğin hamilelik doğum dahil ilk 5 yılına hayranım.....hamileliğim de doğumum da ultra zor geçti , ölümden döndüm halbuki ama zorlukları dışında muazzam duygulardi Bu ülkede olmasam ve bakacak durumum olsa 7-8 tane dogururdum net....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…