evlat edinme seçeneğinden önce koruyucu aile ve gönüllü aile sistemleri var, eşinize bunlardan bahsedip son bir seçenek sunabilirsiniz. çocuksuzluk dışında da mutlu hissetmiyorsunuz zaten ama sırf bu sebeple ayrıl tekrar evlen gibi süreçlerde de ne yaşayacağınızı bilmiyorsunuz ki o yüzden bence çocuktan önce eşinizle mutlu olmama sebeplerinize odaklanarak karar verin.merhaba hanımlar,
bu konuda fikir almak için üye oldum. 12 yıllık evliyim 35 yaşındayım. eşimde azosperm rahatsızlığı var. birkaç defa tüp bebek denedik ancak sonuç alamadık. sperm bulunamıyor. son olarak artık ümidi kestik. yumurta rezervlerim zayıf. evlat edinme fikrine tamamen karşı eşim. istemiyor.
cinsellik konusunda da pek iyi sayılmayız. 2 yıldan fazla bir süredir depresyondayım. korkuyorum boşanamıyorum düzenli gelirim yok.
tekrar tedavi konusunu tamamen bitirdik, yeniden deneyin allahtan ümit kesilmez yazanlar olursa teşekkür ediyorum, bu artık mümkün değil.
eşim iyi bir insan geliri filan çok iyi. bunu utanarak yazıyorum ama yaşam şartlarım gayet iyi yani. sorun şu, boşanmak istiyorum ama korkuyorum. yeniden sıfırdan nasıl başlayacağım bilmiyorum. neyse bir şekilde hayata tutunurum ama acaba doğru mu yapıyorum arkadaşlar?
evlat edinme ihtimalim de yok çünkü istemiyor. ben anne olmayı çok ama çok istiyorum. yarın öbür gün tamamen çocuk sahibi olamaz duruma geleceğim yaşım ilerliyor. bir yandan da günümüzde güvenilecek düzgün erkek kalmadı diye düşünüyorum. flörtüz bir tip de değilim kimseye güvenemiyorum. size içimi dökmek istedim. şimdiden ilginiz ve tavsiyeleriniz için, değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
ilave: arkadaşlar okuyan ve cevap verenlere teşekkürler, aslında beni endişelendiren yaşım. 35 yaş. boşanmak istiyorum bir an önce çünkü ilerliyor yaşım. boşandıktan sonra bir süre evlenemem. bu sağlıklı olmaz. dolayısıyla haklıyım değil mi?
Evlatlık fikrine neden sıcak bakmıyor peki? Kabul etmeme sebebi illa benim kanımdan canımdan olacak değilse sperm donasyonu önerebilirsiniz.yok onu da kabul etmiyor. koruyucu aileliği de araştırdım yıllardır söylüyorum olmaz diyor.
Valla ben bırakmam çocuğu olmuyor diye. Mutluluğu tek bir şeye endekslemek de sağlıklı değil. Kaldı ki iyi günde kötü günde deniyor hemen bir sağlık sorunu çıktığında terk etmek bana insaflı gelmiyor. Eşinizin falsosu evlatlık fikrini direkt reddetmek.gömülüyorum şuan. :) adamın hayatından çık da onu da kayıtsız şartsız mutlu edecek biri girsin diyenler var. :) mutluluk herkesin hakkı tabi. acaba benden dolayı çocuk olmasaydı eşim beni bırakmaz mıydı? hiç sanmıyorum o da baba olmak ister ve mutsuz olurdu.
Tamamen aynı düşüncedeyim sizinle. Ben de yıllardır tedavi ile uğraşıyorum. Evet çok istiyorum ama olmasa da eşimi seviyorum, onunla mutluyum. Bence sorun sevgisizlikYa tam tersi olsaydı sizin çocuğunuz olmuyo olsaydı ve eşiniz sizi boşamak isteseydi ne hissederdiniz?sonuçta evlenirken kimse bilemiyor çocuğum olur mu olmaz mi diye tabi sevmiyorsanız yürütemiyorsunuz bu başka bir konu bende 10 yıllık evliyim çocuğumuz yok 4 kez tüp denedik olmadı ama hiç boşanmanın adı geçmedi aramızda benden kaynaklı üstelik eşim napalim tekrar deneriz olmasada ne yapalım allahtandir dedi ve konu kapandı hala doktorlara gidip geliyoruz. Boşandınız velev ki tekrar evlendiniz ya sizinde çocuğunuz olmassa ozaman da mi bosancaksiniz..Çok derin bir mevzu üstüne çok düşünülmeli..biz ne desek boş malesef ..
önemli değilerkekler için mi yazmıştınız çok özür dilerim yanlış anlamışım ben. evet hiç tek yaşamadım ve etrafımdaki insanlar biraz öyleler.
Arkadaşım size mi soracak? Her şeyi geçtim cinsellik bile boşanma sebebi. Kocamla cinsel hayatım istediğim gibi gitmiyorsa boşarım. Genç yaşta çile mi çekeceğim? Benim hassas noktam;ama size sorsak uçkur için koca mı boşanır(!)Gayette öylesiniz. Allah’ın vermediği birşeye isyan edercesine boşanmak istiyorsunuz birde
merhaba hanımlar,
bu konuda fikir almak için üye oldum. 12 yıllık evliyim 35 yaşındayım. eşimde azosperm rahatsızlığı var. birkaç defa tüp bebek denedik ancak sonuç alamadık. sperm bulunamıyor. son olarak artık ümidi kestik. yumurta rezervlerim zayıf. evlat edinme fikrine tamamen karşı eşim. istemiyor.
cinsellik konusunda da pek iyi sayılmayız. 2 yıldan fazla bir süredir depresyondayım. korkuyorum boşanamıyorum düzenli gelirim yok.
tekrar tedavi konusunu tamamen bitirdik, yeniden deneyin allahtan ümit kesilmez yazanlar olursa teşekkür ediyorum, bu artık mümkün değil.
eşim iyi bir insan geliri filan çok iyi. bunu utanarak yazıyorum ama yaşam şartlarım gayet iyi yani. sorun şu, boşanmak istiyorum ama korkuyorum. yeniden sıfırdan nasıl başlayacağım bilmiyorum. neyse bir şekilde hayata tutunurum ama acaba doğru mu yapıyorum arkadaşlar?
evlat edinme ihtimalim de yok çünkü istemiyor. ben anne olmayı çok ama çok istiyorum. yarın öbür gün tamamen çocuk sahibi olamaz duruma geleceğim yaşım ilerliyor. bir yandan da günümüzde güvenilecek düzgün erkek kalmadı diye düşünüyorum. flörtüz bir tip de değilim kimseye güvenemiyorum. size içimi dökmek istedim. şimdiden ilginiz ve tavsiyeleriniz için, değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
ilave: arkadaşlar okuyan ve cevap verenlere teşekkürler, aslında beni endişelendiren yaşım. 35 yaş. boşanmak istiyorum bir an önce çünkü ilerliyor yaşım. boşandıktan sonra bir süre evlenemem. bu sağlıklı olmaz. dolayısıyla haklıyım değil mi?
Evt sevgisizlik varsa yapılabilcek birşey yok malesef allahim isteyen bu yolda ugrasan herkeze maddi manevi kolaylik versin ..Tamamen aynı düşüncedeyim sizinle. Ben de yıllardır tedavi ile uğraşıyorum. Evet çok istiyorum ama olmasa da eşimi seviyorum, onunla mutluyum. Bence sorun sevgisizlik
Katiliyorum gercekten sevseydi iyi gün kötü gun olurdu.Eşinize sevginiz yok, sadece paradan dolayi yanindasiniz o yuzden pişman olabilirsiniz bence ileride.
Cekismeli davalar en az 4-5 yıl sürüyor. Eğer gercekten bosanmak istiyorsanız zaman kaybı olmaması için anlamalı bosanmaya ikna etmeniz gerekir.kısırlık boşanma gerekçesi değil diye biliyorum. anlaşmalı boşanırsak zaten böyle bir şeye gerek kalmaz. onun da gururu incinsin istemem mahkemede filan.
İstanbul’da yaşamıyorsanız fena değil ama İstanbul’da sadece 20k kötü bence. Bir de psikolog işine ne diyorsunuz? Ya da evlenemezseniz ne yapacaksınız bir planınız var mı sonrası için?
Kadın müslüman değil sürekli aynı şeyi yazmasanız mı? Herkes sizinle aynı dine inanmıyor sonuçta.
Cinsellik için gereken tedaviyi terapiyi almayı kabul ederse ben evliliğimi sürdürürdüm. Ama bu benim çocuk sahibi olmaya bakışımla alakalı. Siz çok isterken böyle de mutlu olamayacaksınız.arkadaşlar, eşiniz sizi aldatmıyor, şiddet yok, küfür yok, çok iyi bir insan, maddi durumunuz da çok iyi ama sorun çocuk olmaması. siz bu durumda aman boşver olmasın mı derdiniz?
ben çok büyük bir yanlışın mı içindeyim?
önemli değil
etrafınızdaki insanlar sizi bizden iyi tanıyorlar
mesleğiniz nedir, birileriyle tanışma ihtimaliniz ne, güzel misiniz, flörtöz müsünüz...sizin etrafınızda 35 yaşında kadınla evlenecek erkek popülasyonu var mıdır (e bazı şehirlerimizde yok malum)...
boşansanız ve hemen hayatınıza biri girmese de siz kendi hayatınızı çevirebilir misiniz? mutlu hisseder misiniz?
belki bunları düşünüyorlardır. belki de sadece amaaan boşver rahatını bozma diye düşünüyorlardır. bilemeyiz ki.
bence esas sorun şu:
sizin şu anda eşinizle güzel bir cinsel hayatınız ve iyi bir duygusal paylaşımızın yok gibi (çocuk meselesi bir kenara, tamam o baş sebep ama) şöyle geliyor bana saki gözünüzün üstünde kaşınız olmasının suçlusu adammış gibi hissedeceksiniz hatta belki hissediyorsunuz bile...
"adamı sevmiyorsun zaten" dedikleri şey bence bu halin yansıması...bundan sonraki hayatınızı herşey için adamı suçlayarak geçirecek ve sürekli depresyonda olacak gibi bir haliniz var.
bence bu hınçla evlilik sürmez. sürecekse de birşeye benzemez.
diğer yandan dediğim gibi neredeyse 40 yaşındayım, benim zamanım daha da dar, ben dediğiniz miktarın üstünde de kazanıyorum, çocuk da isterdim ama karşıma çocuk yapacak kimse çıkmıyor. keşke kolay olsaydı o kadar.
Mutlaka her yolu denemissinizdir. Ona inanıyorum. Acaba farklı bir merkezde mi deneme yapsanız. El elden üstündür. Tabiki öncelikle nasip Allah'tan ama nice işinin ehli doktorlar var belki farkli bir merkez size umut olabilir.evet yumurta dondurma işlemini düşünüyorum. çok zorlanıyorum boşansam zaten toparlanana kadar 36 37 yaş derken 40 ıma geleceğim. biriyle tanış derken yaşım iyice ilerliyor. mecburen yumurta donduracağım. o kadar çıkmaz bir yol ki
Gayette öylesiniz. Allah’ın vermediği birşeye isyan edercesine boşanmak istiyorsunuz birde