infertilite sebebiyle boşanmak

evlat edinme seçeneğinden önce koruyucu aile ve gönüllü aile sistemleri var, eşinize bunlardan bahsedip son bir seçenek sunabilirsiniz. çocuksuzluk dışında da mutlu hissetmiyorsunuz zaten ama sırf bu sebeple ayrıl tekrar evlen gibi süreçlerde de ne yaşayacağınızı bilmiyorsunuz ki o yüzden bence çocuktan önce eşinizle mutlu olmama sebeplerinize odaklanarak karar verin.

Eşinizi gerçekten seviyorsaniz ve tabii o da sizi çocuk yapmak için bosanmayin.Evlatlik alabilmek için ikna etmeyi deneyin.Sevgi en güzel ilactir.Bu ikinize de yeni bir hayat kaynağı saglar.
Yada esinizi ikna edebikirseniz Kıbrıs ta sperm asilamasi ile hamile kalıp herkese kendi çocuğunuz olduğunu söyleyin.( işlem Türkiye de yasak)Tüp bebek yani.Sizin kendi öz çocuğunuz olur eşiniz de durumu kimse bilmezse daha kolay kabullenebilir.Sizi kaybetmek.istemiyorsa seçeneklerden birini kabul eder zaten.
Çok yakin bir arkadaşım bu sekilde evlat sahibi oldu.
Hakkinizda hayırlısı olsun sevgiler
Not: Lütfen linc etmeyin ahlak vs .Sağlık sektöründeyim ve anneyim.Bu duyguyu yaşamayı isteyen kadınlar için seçenekleri sıraladım sadece.

Valla ben bırakmam çocuğu olmuyor diye. Mutluluğu tek bir şeye endekslemek de sağlıklı değil. Kaldı ki iyi günde kötü günde deniyor hemen bir sağlık sorunu çıktığında terk etmek bana insaflı gelmiyor. Eşinizin falsosu evlatlık fikrini direkt reddetmek.
Başkasının çocuğu değil o sizin çocuğunuz olacak. Ya sanki kendi doğurduğumuz cocuk hastanede karışsa farkına varabilir miyiz? Veya insanlar nasıl doğurup bırakabilir öyle abartıldığı gibi büyülü bir genetik bağ yok. Büyüttüğün bebek senin çocuğundur. Yani adamı alıp karşınıza konuşun ben çok istiyorum sen reddediyorsun böyle mutsuz oluyorum vs diyerek.

Tamamen aynı düşüncedeyim sizinle. Ben de yıllardır tedavi ile uğraşıyorum. Evet çok istiyorum ama olmasa da eşimi seviyorum, onunla mutluyum. Bence sorun sevgisizlik

erkekler için mi yazmıştınız çok özür dilerim yanlış anlamışım ben. evet hiç tek yaşamadım ve etrafımdaki insanlar biraz öyleler.
önemli değil

etrafınızdaki insanlar sizi bizden iyi tanıyorlar
mesleğiniz nedir, birileriyle tanışma ihtimaliniz ne, güzel misiniz, flörtöz müsünüz...sizin etrafınızda 35 yaşında kadınla evlenecek erkek popülasyonu var mıdır (e bazı şehirlerimizde yok malum)...
boşansanız ve hemen hayatınıza biri girmese de siz kendi hayatınızı çevirebilir misiniz? mutlu hisseder misiniz?

belki bunları düşünüyorlardır. belki de sadece amaaan boşver rahatını bozma diye düşünüyorlardır. bilemeyiz ki.

bence esas sorun şu:

sizin şu anda eşinizle güzel bir cinsel hayatınız ve iyi bir duygusal paylaşımızın yok gibi (çocuk meselesi bir kenara, tamam o baş sebep ama) şöyle geliyor bana saki gözünüzün üstünde kaşınız olmasının suçlusu adammış gibi hissedeceksiniz hatta belki hissediyorsunuz bile...

"adamı sevmiyorsun zaten" dedikleri şey bence bu halin yansıması...bundan sonraki hayatınızı herşey için adamı suçlayarak geçirecek ve sürekli depresyonda olacak gibi bir haliniz var.

bence bu hınçla evlilik sürmez. sürecekse de birşeye benzemez.

diğer yandan dediğim gibi neredeyse 40 yaşındayım, benim zamanım daha da dar, ben dediğiniz miktarın üstünde de kazanıyorum, çocuk da isterdim ama karşıma çocuk yapacak kimse çıkmıyor. keşke kolay olsaydı o kadar.

Gayette öylesiniz. Allah’ın vermediği birşeye isyan edercesine boşanmak istiyorsunuz birde
Arkadaşım size mi soracak? Her şeyi geçtim cinsellik bile boşanma sebebi. Kocamla cinsel hayatım istediğim gibi gitmiyorsa boşarım. Genç yaşta çile mi çekeceğim? Benim hassas noktam;ama size sorsak uçkur için koca mı boşanır(!)

Evliliğimizde artık çocuk sahibi olmak istiyorsak ve olmuyorsa, o evlat edinmek istiyor ben istemiyorsam; onun boşanmak istemesini doğal karşılar ve hatta ben teklif ederim. Sizin rasyonellikten uzak imtihan, vicdan demagojinizle mi uğraşacak insanlar?

Konu sahibinin durumunda boşanmak için geçerli bir sebep. Boşanır boşanmaz onu ilgilendirir. Boşanırsa da acımasız, isyankar, kocasını aşağılayan(!) neden oluyor?

Ben sizi biraz bencil buldum kusura bakmayin. Bu konuyu cocugum olmuyor diye kocam benden bosanmak istiyor diyen biri acsaydi hepimiz o kocayi topa tutardik. Ayni sekilde sorun sizden kaynaklaniyor olabilirdi. Bilmiyorum benim iyi gunde kotu gunde anlayisima bu uymuyor. Deseniz ki ben esimi sevmiyorum sadece maddiyat icin evliligim devam ediyor deseydiniz o zaman cevabim farkli olurdu. Hic beklemeyin sevgisiz gecen zamaniniza yazik bosanin derdim.

Tamamen aynı düşüncedeyim sizinle. Ben de yıllardır tedavi ile uğraşıyorum. Evet çok istiyorum ama olmasa da eşimi seviyorum, onunla mutluyum. Bence sorun sevgisizlik
Evt sevgisizlik varsa yapılabilcek birşey yok malesef allahim isteyen bu yolda ugrasan herkeze maddi manevi kolaylik versin ..

kısırlık boşanma gerekçesi değil diye biliyorum. anlaşmalı boşanırsak zaten böyle bir şeye gerek kalmaz. onun da gururu incinsin istemem mahkemede filan.
Cekismeli davalar en az 4-5 yıl sürüyor. Eğer gercekten bosanmak istiyorsanız zaman kaybı olmaması için anlamalı bosanmaya ikna etmeniz gerekir.
Bosanma sebebine gelince muhtemelen evlenmeden once bilmiyordunuz azolu oldugunu.. Evlilikte iyi gunde kotu gunde diye evleniyoruz ve ilk amac bebek sahibi olmak degildir diye dusunuyorum bu amacla evlenenlerinde cok saglıklı bir dusunce yapısında oldugunu sanmıyorum. Bu hayatta hersey bizim için. Yarının hiçbir garantisi yokken sırf cocuk olmadı diye bosanmak bana bencilce geliyor.
Bizimde 9 yıldır cocugumuz olmuyor.. Elimizden gelen cabayı gosteriyoruz. Verende vermeyende Allah sonucta kaderimize razı olup her halimize şükretmemiz gerekir.

İstanbul’da yaşamıyorsanız fena değil ama İstanbul’da sadece 20k kötü bence. Bir de psikolog işine ne diyorsunuz? Ya da evlenemezseniz ne yapacaksınız bir planınız var mı sonrası için?

hiçbir planım yok maalesef. sonrasında çalışıp ev iş arasında mekik dokurum herhalde. bir de yumurtalarımı dondururum bu kadar.

Peki çocuklarinizami adamak istiyorsunuz kendinizi sadece? Peki başkasıyla evlilikte olacağının garantisi? Böyle durumda sevgi eksikliği diyorum sevgi eksik olduğu zaman üstesinden gelinmiyor hicbirseyin çünkü. Bu süreçler de sevgide sinanir çünkü iki gönül bir olmadimi hicbirseyden vazgecilmiyor. Çocuk değilse başka şeyler sorun oluyor. Buyunce hepsi gidiyor gene eş kalıyor yani hayat tamamen bı muamma.. ne umdugunuz ne buldugunuz her zaman degisir. Çocuk olur ilerde vefat eder yine eşle kalınır. Yani böyle keskin düşünceler çok yersiz bana göre. Bazen doludan kaçıp yağmura yakalaniriz.

Cinsellik için gereken tedaviyi terapiyi almayı kabul ederse ben evliliğimi sürdürürdüm. Ama bu benim çocuk sahibi olmaya bakışımla alakalı. Siz çok isterken böyle de mutlu olamayacaksınız.

Ya bizim uzaktan bir akrabanın eşi bu sebepten boşandı. Yani başka sorunları da var mıydı bilmiyorum ama adamın çocuğu olmuyordu kadın da yaşım geçiyor vs diyerek ayrıldı. Ama sonra evlenmedi de. 10 yıldan fazla olmuştur bosanali. Bu devirde evlenmek de çok kolay değil. Anne olma isteğinizi de anlıyorum ama birini bulup evlenip çocuğunuzun olacağının garantisi de yok.

Bu arada yorumumu tamamen mantıksal açıdan bakarak yaptım. Çünkü şu anki evliliğiniz de biraz mantık evliliği gibi duruyor. Yoksa çocuk olsun diye eşten boşanmak çok doğru gelmiyor bana. Herkes gidiyor yine insanın eşi kalıyor yanında. Huzurlu sakin bir yuva da çok kıymetli bir şey aslında.

lütfen öyle demeyin ya ben üzülüyorum bu yaş meselesine işte sorun da o. erkek yok ki güvenelim ortalık şerefsiz dolu.
geçim sıkıntısı çekerim bir süre sonra toparlarım. kendimi çeker çeviririm ama mutlu olur muyum bilmem.

evlatlık konusunda ikna olma diye bir şey söz konusu olamaz, onunda tamamıyla kendi içinden gelmeli sırf sizin ikna etmenizle ok dese yıllar sonra bu konuda ciddi sorunlar çıkarabilir, en ufak bir sorunda yüzünüze vurabilir ki bu çocuk için basbayağı travma sebebi olur, iki arada kalırsınız ve şu an ki hayatınızı mumla ararsınız.

Mutlaka her yolu denemissinizdir. Ona inanıyorum. Acaba farklı bir merkezde mi deneme yapsanız. El elden üstündür. Tabiki öncelikle nasip Allah'tan ama nice işinin ehli doktorlar var belki farkli bir merkez size umut olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…