infertilite sebebiyle boşanmak

yok niye aşağılayayımki ben. öyle biri değilim

Evliliğimizde 7 sene çocuk sahibi olamadık hiç olmama ihtimalimizde vardı anne olmayı da çok istedim ama eşimden bosanmak hiç seçenek olarak bile aklıma gelmedi çünkü ona olan sevgim ikimizin arasında ki uyum çocuk istegimden çok daha fazlaydı..

Anladığım kadarıyla siz eşinizi sevmiyorsunuz sadece konforunuz için evlilik devam ediyor,anne olmak için tüm yollariniz kapalı,durumuda kabullenip hayatınıza devam edemiyorsunuz bosanmasaniz bile ömür boyu eşinizi suçlayacaksiniz..

Boşanmak en doğal hakkınız mutlu bir evliliğiniz yok ama yaş 35 yumurta sayınız düşük boşanıp iyi birini bulup çocuk sahibi olma ihtimaliniz çok yüksek değil açıkçasi..

Mutlu olmadığım bir evliliği bitirmek istiyorum kendim için yaşayacağım iyi biri karşıma çıkarsa tekrar evlenip çocuk sahibi olmak isterim ama cikmasada bosandigim için asla pişman olmam kendi kendime yeterim diyorsanız bosanin..

Eşiniz düzgün bir insansa ve ona karşı sevginiz varsa sırf spermleri yok diye boşanmanız onun bir rahatsızlığı nedeniyle terketmekle eşdeğerdir -bence tabi-
Lakin illa anne olma takıntısı olan birilerine bunu anlatmak zor.
Eşinizin hatası, sizin bu anne olunca herşeyin düzeleceği zannınızın hiç de öyle olmadığını göstermek için evlat edinmeye razı olmaması. Razı olsa keşke. En azından bakıcı aile olarak..
Umarım konforunuzdan olmamak için boşanmayıp “sorun sende” diyerek hayatı adama zindan etmezsiniz. Kalacaksanız da çok net olmanızı ve sevgiyle kalmanızı dilerim.
Gidecekseniz acele edin ki bir an önce anne olun. O da hayatına onu kayıtsız şartsız seven birisini alsın.

Başkası ile evlenip çocuk sahibi de olsanız mutlu olacağınızı sanmıyorum.. Tüm istek ve arzular ulaşınca önemini yitiriyor. Siz mutsuzluğa bunun için odaklandığınız için tek mutluluk kaynağınız bu gibi geliyor.
Yanlış anlamayın ama kolay yöntem kaçmak.. Erkek bunu bir kadına yapsa haksız, siz olunca konu haklısınız olmaz.
Ancak 1.0 öndesiniz bilin ki evlatlık için ikna etme yolunda kadınlar erkeklerden üstün varlıklar..

yok ben bunu örnek verdim sadece. kendi eşim çok üst tabaka milyoner filan değil zaten. 20k dan biraz fazla maaşı.
Kız eşimin maddi imkanlari çok iyi, ben çalışmasam da rahatım yerinde, konforumdan vazgeçemiyorum dediğin 20k mıydı ay özür dilerim ama çocuk sahibi olursanız üçünüz de aç kalırsınız zaten, yazık çocuğa. Boşver kısmet değilmiş. Hayırlısı olsun

Sırf bu sebepten dolayı boşanmak istediğinize göre eşinizi sevmiyorsunuz anladığım kadarıyla. Şayet öyle olsaydı geliri iyi, yaşam standartlarım iyi demişsiniz bu kısma değindiginiz gibi aranızdaki sevgiden de bahsederdiniz diye düşünüyorum.

Hayat sizin hayatınız ne diyebiliriz ki? Önceliklerinizi kendiniz belirleyeceksiniz. Şahsen eşim benim için bu şekilde düşünse veya sırf bu sebepten dolayı arafta kalsa çok üzülür ve kalbim kırılırdı. Bir de şöyle bir durum var ki; siz bu sebepten dolayı boşansanız ve doğurgan bir adamla çocuk denemesine girseniz bile olacağının garantisi yok.

Bu arada evlatlık fikrine sıcak bakmıyorsa koruyucu aile fikrini önerebilirsiniz. Belki birilerinin koruyucu ailesi olursanız başka cocukları sahiplenme ve onlar üzerinde sorumluluk sahibi olma fikri ona daha sıcak gelmeye başlar.

yok onu da kabul etmiyor. koruyucu aileliği de araştırdım yıllardır söylüyorum olmaz diyor.

bilmem ki bana fazla geliyor ben fakir bir çocukluk geçirdiğim için galiba.

Yanlış şu;
Hayatla inatlaşılmaması, ısrar edilmemesi gerektiğini öğrenmek yani akışına bırakmak zaman alıyor, çok da acı oluyor.

Ya tam tersi olsaydı sizin çocuğunuz olmuyo olsaydı ve eşiniz sizi boşamak isteseydi ne hissederdiniz?sonuçta evlenirken kimse bilemiyor çocuğum olur mu olmaz mi diye tabi sevmiyorsanız yürütemiyorsunuz bu başka bir konu bende 10 yıllık evliyim çocuğumuz yok 4 kez tüp denedik olmadı ama hiç boşanmanın adı geçmedi aramızda benden kaynaklı üstelik eşim napalim tekrar deneriz olmasada ne yapalım allahtandir dedi ve konu kapandı hala doktorlara gidip geliyoruz. Boşandınız velev ki tekrar evlendiniz ya sizinde çocuğunuz olmassa ozaman da mi bosancaksiniz..Çok derin bir mevzu üstüne çok düşünülmeli..biz ne desek boş malesef ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…